מעניין : האם ובמקרה ,הם היו גובים מחיר שפוי לרכב כזה , האם אזרחיים היו קונים .והאם הם היו שורדים ?
Printable View
מעניין : האם ובמקרה ,הם היו גובים מחיר שפוי לרכב כזה , האם אזרחיים היו קונים .והאם הם היו שורדים ?
לכאורה הבעיה היא שסופה 3 נבנה מכספי הסיוע האמריקאי ומוגדר רק לשוק הצבאי.
הבעיה האמיתית היא שהגניוס היהודי לא מצליח לחשוב על פטנט ל"אזרח" מוצרים כאלה לשוק האזרחי.
באופן מעשי, ביום שהוחלט כי על תוצרת תע"ר יוטלו מיסים כמו על מכוניות מיובאות, המחיר עלה פי 2 ומאז אין קונה שפוי שיקנה ג'יפ תוצרת הארץ. לייבא רוביקון דיזל מאירופה יעלה פחות.
זה מה שקורה כשהמדינה מנוהלת על ידי פקידים ולא על ידי מנהיגים.
אסף.
לפני לא מעט שנים, באמצע שנות ה90, עתרו יבואני הרכב לבג"צ, כי הם ראו שג'יפי סופה נמכרים בכמויות יפות, כיוון שהוצעו במחירים נמוכים משמעותית מהטנדרים והג'יפים היפנים שרק החל הייבוא שלהם.
הם דרשו כי על תוצרת תע"ר יוטלו אותם מיסים כמו שיש עליהם.
המדינה, במקום לומר "זכותנו לקבוע העדפה למפעל שמרכיב מכוניות בארץ כדי לעודד אותו", תגובה של מנהיגות, בחרה להשיב "וואלה? למה לא? ככה נרוויח יותר מיסים", תגובה של פקידות.
(כמובן, לא מדובר בציטוטים מדוייקים).
וביום מחיר של ג'יפ סופה עלה מ99000 ש"ח לבערך 200000 ש"ח. ובזה נגמר הסיפור עבור תע"ר.
אסף.
תודה אסף, אבל אני שוב שואל- יש מישהו בעל אינטרס הפוך ? (הפעם נחריג, חוץ מ-80 העובדים, גם את ״אנחנו״ - המדינה, שלא יודעת מה טוב לה...)
מישהו שירוויח מזה ?
לא יודע.. לא נראה לי.
אסף
מחיר סופה עם מיסוי אמור להיות מעל 300 אש״ח.
מס הקניה נועד בדיוק בשביל ליצור העדפה מתקנת לתוצרת הארץ.
אפשר להשתמש בזה מחר בבוקר אם רק ירצו כפי שעשו לטובת בטר פלייס בדיוק.
סתם מנוולים.
וואלה זה רעיון.מעביר את הלינק לשרשור לאחד מקובעי המדיניות באוצר. אולי יעזור במשהו.
נועם, זה נושא ישן ולעוס. זה לא יזיז כלום לאף אחד באוצר.
אלה לא רואים בני אדם ולא פרנסה בפריפריה ולא חזון ולא כלום. הם רואים רק מספרים, ורק שני ס"מ לפני האף שלהם ולא מילימטר מעבר לזה.
למדינה הזו באמת אין הנהגה. רק פקידונים. הרבה יותר מדי פקידונים. ואני אוסיף שהם גם קטנים ורעים וסיפורים עליהם לא חסר.
בשביל "להרוויח עוד קצת מיסים" הפקידונים יחסלו גם את המפעל הזה, ישלחו עוד 80 משפחות לרחוב ללא פרנסה והמדינה תצטרך לשלם להן קצבאות (אבל זו כבר בעייה של משרד הרווחה, לא של משרד האוצר... ככה זה מתנהל שם, לא?...)
"לא הפלסטינים, לא חמאס, לא חיזבאללה ולא איראן. מדינת ישראל היא האויב הכי גרוע של אזרחיה", זה משהו שנדהמתי לשמוע מפי עובדת מדינה ותיקה ומאד-מאוד בכירה, לויאלית למערכת וכזו שאמורה להתבטא בצורה הכי דיפלומטית שאפשר... באותו רגע היה נדמה לי כאילו שמעתי את עצמי מדבר. ואני לא אוסיף.
נפגשתי במקרה ביום רביעי האחרון עם בעל המפעל ושוחחנו על זה קצת. הוא היה מאושר שאפשר וניתן להמשיך עוד ולקיים אותו.
הבעיה עם הפקידונים זה שהם עושים ניתוח לעכשיו כמו כל דבר במדינה הזו.
הם לא רואים שבוע קדימה וגם לא שנתיים. הרי ברור שאם מס הקניה על רכבים
של תע"ר יהיה 15% או אפילו 0% הם ירוויחו יותר כסף ממיסים מאשר לשלם
דמי אבטלה והבטחת הכנסה לכל אלה שלא יעבדו שם.
הרי ברור שג'יפאי אמיתי יעדיף לקנות סופה ישראלית על רנגלר גם אם המחיר
יהיה דומה. ועל אחת כמה וכמה אם יהיה זול יותר.
שום דבר לא ברור וכולנו מסתכלים דרך החור בגרוש. למה לקנות סופה ב-350K אם יש רנגלר ב-250K ורוביקון ב-280K?
תוצרת מקומית צריכה להיות מוגנת על ידי הקלות מיסוי משמעותיות שיתבטאו במחרי קניה נמוך משמעותית.
אני אצא רגע מהקונצנזוס ואהיה סנגור השטן..
רק שוכחים, כולל דרור, שרמת הגימור של הסופות היתה "על הפנים" בלשון המעטה ואפילו חלקי הפלסטיק "תפסו חלודה" - ודרור, למרות אהבתו הרבה למותג/רעיון, כתב ל זה לא אחת.
אני גם זוכר את הבעיות של דגם הדיזל והגיר האוטומטי ושאר הניסויים הקושלים, שאם היו קורים ב... לנד רובר (לדוגמא), כולם כבר היו מעלים את הרכב על המוקד.
כך שתחרות אמיתית לאופזיציות לא היתה (ונראה לי שגם לא תהיה), אלא רכבי מכרז, שיצאו לשוק הפרטי.
עד כמה שאני זוכר, מאחת הכתבות (אולי ביקור של דרור במפעל..לא זוכר), ג'יפ התנו מכירת חלקים לתע"ר, באי-תחרות, לרנגלר ועוד אני זוכר, שגם עם מיסי ייבוא, ה"סופה" שייוצרה במצרים יצאה זולה יותר מזו שבנצרת אבל אסור היה לייבא, נדמה לי, בגלל ג'יפ/קרייזלר.
וחוץ מזה, איזה ערך אסטרטגי יש למפעל שמרכיב מחלקים שמיובאים, רובם ככולם, מחו"ל, על פני ייבוא ממפעל המקור?
80 עובדים, עם כל הכבוד והסימפטיה, הם לא מספר שמצדיק שינויי במדיניות המיסויי/ייבוא והם, שוב עם כל הסימפטיה, לא טובים יותר מעובדי פרי הגליל או כל מפעל אחר בסכנת סגירה.
זה שהנושא הזה קרוב יותר לליבנו, לא הופך אותו לחשוב יותר.
תסתכלו על זה באופן אובייקטיבי:
- מפעל שתלוי לחלוטין בייבוא.
- מייצר מוצר בסיסי ביותר, שלא עומד בסטנדרטים מודרניים אזרחיים.
- שיש לו שוק מצומצם ביותר.
- מפעל "שחי" רק בזכות הסיוע הצבאי האמריקאי.
- לא מצליח לחדור לשווקים אחרים בעולם, באופן "שיחזיק" את עצמו.
- לא מצליח להתמודד עם חלופות אחרות שיש בשוק (צבאי או אזרחי).
מה ההבדל בינו לבין, לדוגמא, המתפרה שמוכרת לצבא?
המפעל הזה, כבר שנים, חי על "נדבות" של משרד הביטחון, שמסיבות פוליטיות בלבד, ממשיך לקנות ממנו (בכל תקופה, יוצאות כתבות שבמכרז של הצבא, ולא חשובה בכלל הסיבה, לא בוחרים בסופה והפוליטיקאים "מכופפים" את הבדיקות העינייניות (כולם פה רק משבחים את צוות ויחידות הבדיקה והניסויים של צה"ל) על מנת להציל את תע"ר - שנים.
אני, ברצון הייתי קונה סופה חדשה אבל רק במחיר נמוך משמעותית מזה של הרנגלר.. משמעותית!
אבל...
בשנת 2000 סופה קצרה פתוחה (כבר היה כתוב עליה Jeep) עלתה 97,000 שקל. דגם סגור ארוך עלה בערך 120,000.
רנגלר? היה כאן דבר כזה? מכשירי תנועה עשו טובה ואפשרו לך להזמין TJ ב-250,000 שקל ולחכות לו. ולחכות לו, ולחכות לו. TJ בסיסי מהחנות, אם תסלח לי, ג'יפ עדין של כוסיות עם מפרט טכני של צעצוע, גלגלי סקטבורד ומרווח גחון של פיאט פונטו, בקושי מטפס על מדרכה בלי להצליב. כדי שאפשר יהיה לנסוע לטייל בשבילי קק"ל הוא צריך שיפורים. איפה הסופה ואיפה הוא...
בפחות מ-100K, גם בשנת 2000, סופה היתה קנייה מעולה.
אבל בין לילה המחיר עלה ל-283,000 שקל. לא פחות. זה בזכות אותו/ם יבואן/ים ואותם פקידוני משרד האוצר. ככה מחסלים מפעל, ככה שולחים מאות אנשים לרחוב בלי עבודה.
לא רוצה להזכיר שמות, אבל לא קשה לנחש למי בדיוק זה כל כך הפריע לראות את תע"ר מצליח למכור מאות סופות בשנה בשוק האזרחי.
היום אני מעדיף סופה 3 במפרט הצבאי על פני רוביקון אזרחי חדש. לא בגלל סנטימנטים לתע"ר אלא בזכות איכות המוצר עצמו. כל מה שצריך זה שהיא תעלה פחות כי היא בכל זאת ספרטנית ואיכות הגימור פחות יפה (מי שישמע איך JK אמריקאי מקורי מגומר, ממש תחרות לבנטלי). זה רק עניין של מיסי קנייה ואין סיבה שתוצרת מקומית לא תזכה להקלה במיסוי.
ולאיכות המוצר באמת אין שום קשר.
דרור-
מכשירי תנועה ותע"ר - בבעלות כמעט זהה.
חשוב לומר את האמת. בגלל מיקומנו הגאוגרפי ומחסור בלקוחות אין הצדקה למפעל רכב בישראל, ביחוד למפעל ש 90% מרכיבי המוצר מיובאים מחו"ל. מעבר לכך, המסגרייה בנצרת מעולם לא ייצרה מוצר באיכות סבירה למרות שכאמור רוב המרכיבים העיקריים, איכותיים ומיובאים כקיט מוכן להרכבה. הבדיחה הגדולה, העצובה והמבישה ביותר היה דגם הדיזל שתכנון יחסי העברה אינפנטילי גרם לכך שהרכב לא הצליח לזנק בעלייה ברחוב בלפור בחיפה.......עצוב אבל זאת המציאות. נראה שהקשר ארוך השנים עם הצבא ניוון את המפעל בנצרת וגרם להם לייצר מוצרים ירודים שלא מסוגלים לעמוד בתחרות מול רכבים מיובאים.
דרור.
- אתה רק שוכח ששגם בשנת 2000, כל החלקים היו מסובסדים ע"י המדינה, בצורה כזו או אחרת ו/או לא שולם עליהם מס ייבוא מלא (כמו על כל חלק מיובא) ובגלל זה יכלו למכור במחיר לא ראלי.
- ועוד דבר שאתה שוכח, שכל החלקים מיובאים ואז למה שלא יהיה עליהם מס כלשהו.
- והכי חשוב, אתה שוכח שכל יתר אזרחי מדינת ישראל, מימנו את המחיר הנמוך של הרכב, שאין לו כל זכות קיום בפני עצמו ואולי כדאי להעביר את הכסף הזה להצלת מפעלים קצת יותר חיוניים..
- ואתה לא צריך לשכנע אותי, שהגימור של רנגלר (גם היקרים, מעור ונצנצים) הוא ברמה של משחק לגו, של ילדים אבל של הסופות עוד יותר גרוע.
והמחיר של הרנגלר הוא תוצאה של מיסוי משוגע של כלל המכוניות בארץ ולא רק של הרנגלר ואני לא רואה שום סיבה להעדיף את חובבי הסופות על פני חובבי המאזדה 3.
מחר יחליטו להקים מפעל הרכבה של מאזדה 3 (בסטנדרט נמוך יותר) עם 80 עובדים שמייצרים 100 מכוניות לשנה, ללא כל ייצור מקומי - מעיין הרכבת קיטים וירצו סיוע/הנחות/סיבסוד...
תומקאר לא משלמים מיסי ייבוא על המנועים שהם קונים? הם מקבלים בחינם את מערכות ההילוכים? ייבוא הצמיגים שלהם זוכה להנחה מיוחדת להם בלבד?
תע"ר מייבאים (אל מייצרים), מנוע, גיר, סרנים, שילדה, גוף, פנסים, צמות חשמל... כמעט רכב שלם - ומבצעים שינויים/שיפורים כאלה ואחרים - סדנת שיפורים לרכב קיים.
הם אפילו לא כמו החיקויי של פיאט לדיפנדר, שהוא איכותי יותר מהמקור..
מה הרעיון הגדול שהם מביאים והתרומה למדינה, מלבד מקום עבודה של 80 איש? ושוב, מבלי לפגוע בעובדים, שלא אשמים בכלום.
למה? מה הראיייה ארוכת הטווח שיש באחזקת מפעל כזה והתרומה לכלכלה?
נכון, עד לפני שנת 2000, המפעל נהנה מהעדפה, מסיבה כזו או אחרת אבל..
עם כל הכבוד, הבסיס הקיומי של המפעל הזה (ששנים זילזל בכולם, כולל בלקוחות הגדולים/עיקריים/יחידים שלו, עם איכות ייצור מעליבה, שלא לומר מסוכנת של כל כלי הרכב שהרכיבו בו) הוא ביטחוני, היינו הצבא כלקוח.
אפילו הלקוח הזה, שהמפעל היה צריך לעשות כל שביכולתו להניח את דעתו, לא רוצה את המוצר, מסיבות כאלה ואחרות, שאין כל ספק (אני מקווה) שהן אובייקטיביות (מבצעיות ומימוניות).
אז...
תזכיר לי שוב, מדוע צריך להעדיף את תע"ר, על 80 עובדיה, על פני פרי הגליל?
תוצרת ישראלית צריכה להיות מתועדפת מול תוצרת חוץ כל זמן שזה לא גורם ליקור התוצרת המיובאת באופן מלאכותי.
אנחנו רוצים פה תעשיה בריאה ותעסוקה לכלל האזרחים.
לא רק הייטק.
זה טוב גם שיותר כסף נשאר בארץ.
הגיון פשוט שכול אחד יכול להבין בקלות
לפחות כל מי שגר בארץ..
עוקצנות... אני אתעלם בגבורה ובבגרות..
אני מסכים עם כל מילה ודיעה שלך, כפי שמופיעות מעלי.
איך הסופה נכנסת להגדרה של "תוצרת ישראל"?
חוץ מחומר הריתוך, בחלקים מסויימים, אין שם שום דבר שמיוצר בישראל..