-
וויסקי, כל מה שרצית או התביישת לשאול ולא היה לך את מי
וויסקי!
לאור ההצעה המגונה שקיבלתי בפורום, שלוק מוויסקי שזה עתה התגייס (או משהו כזה) ולאור השאלה על הפלאסק (הייתי צריך לקרא את כל האשכול כדי להבין על מה מדובר)
אז אני שואל, אבל קודם נתחיל בוידוי: אני בן 38, הוויסקי היחידי ששתיתי בחיי, יותר משלוק אחד (שני שלוקים), הוא glenmorangie la santa, אפילו קניתי אחד, שיהיה בבית...
עכשיו לשאלות:
מה זה וויסקי?
מה זה וויסקי שמגדר סינגל?
ומה ההבדל בינו לבין בלנדד?
מה עדיף מבין שני סוגי הוויסקי האלו? אלא אם העדפה היא עניין של טעם
האם בורבון זה וויסקי ואם לא, אז מה זה בורבון?
בקיצור, שפכו מידע מהניסיון וההבנה שלכם
אחרי שיהיו לי חלק מהתשובות אני אבין שיש לי עוד שאלות...
תודה,
סביון
-
תגובה: וויסקי, כל מה שרצית או התביישת לשאול ולא היה לך את מי
מישהו אצלנו בביית יודע:
1. ויסקי הינו משקה אלכוהולי עשוי משעורה.
2. סינגל = ויסקי המכיל סוג אחד של מאלט (ממבשלה אחת).
3. בלנדד = ויסקי שהוא עירוב של ויסקי ממבשלות / סוגים שונים.
4. הסינגל נחשב יוקרתי יותר. יותר חזקים ודומיננטיים, אבל לך עם הטעם שלך.
5. מספר השנים המופיע על הבקבוק הוא גיל המרכיב הצעיר ביותר
6. בורבון אינו ויסקי. זהו "ויסקי" אמריקאי שאינו עשוי משעורה (כנראה מתירס)
ארז גור
-
-
כמובן שגם בלי ״מבוא לוויסקי״ מצבך לא רע בכלל, גלנמורנג׳י זו התחלה מאד מכובדת ואם כבר יש לך בקבוק בבית, ובקרוב יהיה לך פלאסק כפי שמדובר כאן בשרשור אחר, אתה חבר מועדון!
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
tamir128
את ויקי אני מכיר (מכמה כיוונים שונים :p),
אבל בג'יפולוג, בד"כ כמישהו כותב, הוא כותב רק אם הוא יודע
ואם הוא יודע, אז אני מעדיף ללמוד מאנשים שאני גם אוכל לשאול אותם שאלות בהמשך...
סביון
-
בלנדד עשוי להכיל גם ״גריין״ שהוא מוצר תעשייתי יותר באופיו וזו אחת הסיבות לכך שבלנדד פחות ״נחשב״ אבל יש לא מעט בלדים טעימים מאד שמספקים תמורה לא רעה לכסף כמו ג׳וני ווקר בלאק לייבל ( מחבב את הדאבל בלאק לחובבי טעם מעושן )
-
מה זה וויסקי? תזקיק, אני לא רואה סיבה להיכנס לעומק הקורה של תהליך הזיקוק המדויק, זה כיף לי, אז אני שותה.
מה זה וויסקי שמגדר סינגל? כמו שכתבו מורכב מסוג לתת אחד ממבשלה אחת.
ומה ההבדל בינו לבין בלנדד? בלנדד זה סמוראי עם סרנים של היילקס ומנוע של בלנו, יש שיראו בו חילול הקודש או סתם זבל, אבל מי שאוהב אותו לא יחליף אותו.
מה עדיף מבין שני סוגי הוויסקי האלו? אלא אם העדפה היא עניין של טעם
האם בורבון זה וויסקי ואם לא, אז מה זה בורבון? לא, כמו שלנד רובר הוא לא ג'יפ ( הוא אחלה רכב שטח, אבל לא ג'יפ)
אלכוהול אחר אתה שותה?
קשה להגיד שאני מומחה, אבל בהחלט אוהב ללגום וויסקי, ועדיף משהו טוב.
לדעתי עד שהגרון מתרגל לאלכוהול, קשה מאוד עד בילתי אפשרי להבחין בהבדל בין ויסקי כזה לאחר.
לכן לדעתי האישית עדיף להתחיל מהפשוטים הטובים, ג'וני על גווניו, ג'ק דניאל , ג'ימסון וכו' (אישית לא מת על ג'ק).
בהמשך תתחיל לטעום מהיקרים יותר, אם תרגיש בהבדל אז אכלת אותה, עכשיו תוציא יותר כסף על וויסקי.
אני אישית מאוד אוהב את הגלנמורנג'י, היה לי גם בקבוק של "בלווני דבל ווד" שאזל בסופ"ש הקודם, שמאוד נהנתי ממנו.
ויש לי עוד כמה מאלטים במלאי, ואני עדיין נהנה גם מבלק לייבל וכו'. (וגם מערק, מאוד אוהב ערק :) )
מוזמנים לתת המלצות על מאלטים קצת מעושנים (לא לפרויג שהרג לי את החיים), אני מנצל את זה שבעבודה כל שבוע מישהו טס לחו"ל כדי ליצור אוסף קטן....
-
טוב נתחיל לשפוך
וויסקי סינגל=עשוי מסוג אחד של שעורה וסוג אחד של לתת-מזוקק ומיושן לפחות 8 שנים לפני שיוצא לביקבוק
בלנדד-מיוצר מכמה סינגלים מעורבב ע"י מומחים במבשלה לפני הבקבוק
מאלט-וויסקי שבו הלתת עבר הנבטה שונה מהרגיל וכנ"ל השעורה-מינונים שונים מהסינגל
ברבן-נעשה מאותם מרכיבים אך הטעם המוזר(לטעמי)שלו מקורו בחביות מעץ המייפל הקנדי ומיוצר בעיקר בטנסי ארה"ב
המילה גלן פידיש או גלן מורנגי=גלן=קלאן=שבט
פידיש או מורנגי היו שם השבט(המשפחה)של היצרנים הללו
יש בסקוטלנד עוד כמה גלנים המייצרים וויסקי משובך ביותר
וויסקי אירי-כנ"ל אך מיותר באירלנד
מים=המים הינם נושא כמעט עיקרי בהכנת וויסקי-רוב המבשלות ממוקמות ליד מעיינות ויש טעם שונה במי המעיינות מאיזור לאיזור מארץ לארץ ומיבשת ליבשת
סביון=יש לך בבית וויסקי משובך-שותים אותו לאט ומגלגלים טיפה בפה לפני הבליעה-זה וויסקי קטיפתי בטעמו,נחשב לחלק ולא גס,
מומלץ לכל מתחיל ולכל וותיק-אני במשך עשרות שנים הייתי חסיד הגן פידיש עד שדרור קילקל אותי ושבר את המסורת המשפחתית הבריטית שלי ואני לא מתבייש להודות ממרום גילי שברלי הינוקא הזה לימד אותי טעמים חדשים ומשובחים במשקה האלים הזה
והעיקר שכחתי
סביון באם אינך רוצה את הבקבוק,הבר שלי ישמח לקלוט אותו
-
אאל"ט,
Glen הוא עמק בסקוטית/גאלית ולא קשור למילה Clan (שבט).
ברבן - הוא לא ויסקי, משום שהוא עשוי ברובו מתירס ולא משעורה. עץ המייפל אמנם קשור לעניין, אבל לא בגלל החביות, אלא בגלל פחם המייפל שמשמש לזיקוק המשקה, שהוא די גס במקור.
ובכלל - אחרי הרבה שנות סינגלים (וגם אחרים) מכל הסוגים, וסליחה על הכפירה בעיקר, סינגל מאלטים הם Over rated לחלוטין. הם בעיקר תוצר של מערכת פרסום משומנת, לא יותר.
עמי
-
והכי חשוב, לא להתבייש, כמעט לכל וויסקי כדאי להוסיף קרח, טוב יותר כמה טיפות מים. ייתכן ויסתכלו עליך מוזר אבל תהנה מטעמים עדינים יותר וחלקים יותר - וכך תוכל ללגום יותר :D
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Nash
והכי חשוב, לא להתבייש, כמעט לכל וויסקי כדאי להוסיף קרח, טוב יותר כמה טיפות מים. ייתכן ויסתכלו עליך מוזר אבל תהנה מטעמים עדינים יותר וחלקים יותר - וכך תוכל ללגום יותר :D
++++1
כולם מסתכליo עלייך בהתחלה, ואז אתה נותן להם לטעום את ההבדל. נגיעה של הקרח פותחת את הטעם.
כן, גם אני פקפקתי פעם.
חסיד של המעושנים ביותר. כאלה שנשאר לך טעם של עץ שרוף בפה להרבה זמן.
Scapa - 14 ולא ה 16 העדין (והזול יותר).
והחברה מ Islay:
Lagavulin, Ardbeg, Bowmore.
-
המצאה של סקוטים משועממים, לוקחים אלכוהול ונותנים לו לשבת בחביות עץ אלון עד להודעה חדשה.
אני אישית לא חסיד, משום מה כול פעם שאני מתענג במוצר....יש צרות ובצרורות. אשאר עם הגריי גוס.
-
למדתי אני מקווה להביא קישורים
תקראו ותהנו
http://whisky-blog.co.il/
-
תשתה, טעים לך? מה זה משנה מה זה?
אתה הולך לבר, טועם וויסקי מסוג מסוים, טעים לך? תקנה הביתה בקבוק. לא טעים? בפעם הבאה תבדוק אחד אחר. וכן על זה הדרך.
בהצלחה . { אני חושב שיתאים פה המתכון של עוף בוויסקי } .
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
polar bear
אתה הולך לבר..
פעם אחרונה שהוא היה בבר עוד ירו שם מאקדחי תופי... הבר היחיד שהוא מכיר זו ההיא מהפרסומות...
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
אייל
פעם אחרונה שהוא היה בבר עוד ירו שם מאקדחי תופי... הבר היחיד שהוא מכיר זו ההיא מהפרסומות...
אם הולך אל הבר ההיא אז אחר כך שיבוא לבר ההוא לספר
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Nash
שלילי - יש מקומות בעולם שזה חילול קודש ולא יסכימו להגיש לך סינגל מאלט יקר על קרח.
אין כמו הסקוטים המעושנים.
-
ויש מקומות בעולם שזה חילול קודש לאכול פרה.
עדיין לטעמי בשר פרה זה המעדן הכי טוב שהאנושות הכניסה תחת ההגדרה של אוכל.
וגם אני, שותה את הוויסקי שלי עם קרח.
(סלוגן לחולצה של ג'יפולוג?)
(ויסלחו לי הצמחוניים).
-
לה-סאנטה זה אחד המשובחים ביותר ואהוב עלי במיוחד. אם התחלת עם זה, אל תתדרדר לבלנדים זולים...
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
אומי5
מוזמנים לתת המלצות על מאלטים קצת מעושנים (לא לפרויג שהרג לי את החיים), אני מנצל את זה שבעבודה כל שבוע מישהו טס לחו"ל כדי ליצור אוסף קטן....
kilbeggen- אוהבים אותו בבית מאוד