הובלת טיולים - אחריות המארגן מוביל
שלום ,
לאחרונה אני שומע שיותר מדי אנשים שמפחדים להוציא טיולים מהפחד שיתבעו אותם,
האמת בתור מוביל טיולים החלטתי לעלות כאן לדיון את הסוגייה.
אני מציין בכל פרסום טיול נוסח קבוע בסוף של הסרת אחריות
בגדול אני כותב שכל רכב אחראי לעצמו ולנוסעיו ולכל נזק לרכוש וכו , וכו,
ושאין לבוא בטענות למוביל הטיול , ושהטיול בחינם וכו,
(כמובן זה מנוסח בשפה קצת יותר גבוהה) ממה שאני מציג את זה פה.
האם זה מספיק ?
מה החוק אומר?
אשמח להערות והארות
ירון
תגובה: הובלת טיולים - אחריות המארגן מוביל
תעשה חיפוש, הנושא נטחן עד דק.
בכל מקרה אל תטייל עם אנשים שאתה חושש שיתבעו אותך.
האנשים שיטיילו איתך הם לא העניין. אתה יכול להקליט אותם מודים באשמתם ועדיין חברת הביטוח שלהם תתבע אותך/תתנער ממך. טלי מעורבת עכשיו בדיוק במקרה כזה כשהרכב שלה חנה בלעדיה בעת תאונה ואילו חברת הביטוח של הפוגעים (שהוקלטו מודים בכך שטלי לא נכחה בזירת התאונה ומוכנים להעיד על כך בבית המשפט) טוענת שטלי פגעה בהם. 9 חודשים ועוד לא קיבלנו החזר על תיקון הרכב ואנחנו בסוף התהליך נפסיד השתתפות עצמית והנחת היעדר תביעות.
חנן,
יש הבדל קטן בין חברת ביטוח שלא עולה לה כסף למרוח ולהתיש אותך לבין אחריותה בסוף התהליך.
אתה מנתח בהגיון לוגי נושא שבו יש הגיון משפטי כלכלי המבוסס על עקרונות שונים...
כל זמן שיותר זול בחשבון הכולל לנהל מערכות סרק מול אזרחים תמימים בחסות בית משפט ישראלי עיוור אז הם ימשכו. אתה רק ניצב בהצגה.
JEEP GC ZJ V8 98 IR 3.5
HONDA TRX300ex
אני יודע שהנושא נטחן אבל אין מסקנות ברורות ולכן אני שואל, אולי עו"ד שיודע לשפוך קצת אור על הסוגייה.
ודרך אגב חנן, אם אתה חנן גולומבק אז היינו ביחד בצבא....
אני לא משפטן אבל,
לפני כל טיול אני מקיים פגישה מקדימה עם כל המשתתפים בטיול (נהג מכל רכב).
בד"כ משפחה וחברים (כאלה שאנחנו יוצאים יחד די הרבה זמן).
כמעט בכל טיול יש משתתף או שניים שלא יוצאים איתנו קבוע ולא מכירים את ה"כללים".
אני דואג גם במיילים שאני שולח, בכל מייל לרשום למטה שהטיול הוא על בסיס חברי בלבד וללא תמורה, ושכל אחד אחראי לרכבו.
כמובן שבשיחה אני מבהיר את הנושא, כן, כל פעם מחדש, הקבועים כבר יכולים לדקלם בעל פה את המשפטים שאני אומר.
היות ובשיחה המקדימה נוכחים כל הנהגים, יש לי הוכחות לכך שחזרתי והדגשתי שאני לא אחראי ושכל אחד מבין שהוא האחראי הבלעדי לרכבו וליושבי רכבו.
כן אני יודע שאם יקרה משהו חלילה ומישהו יחליט לתבוע אותי, יקח לי הרבה זמן אולי להתנקות, אבל יש מספיק עדים ששמעו אותי אומר וחוזר ואומר ומדגיש ו.....
זה אני.
לא דעה מקצועית של עורך דין, רק האני שלי.
מבחינה משפטית מוביל טיול אחראי לאלו שהוא מוביל נקודה. לא משנה אם ההובלה היא ללא תשלום. לא מדובר באחריות מוחלטת וכדי להטיל חובת פיצוי על אותו מוביל צריך להראות שהייתה התרשלות כל שהיא מצידו.
לכן, החוכמה היא להכיר את היטב עם מי אתה מטייל ואם חלילה אכן קורה נזק כל שהוא יש לוודא היטב את האופן בו מוצגות עובדות המקרה בפני חברת הביטוח כדי שלא ישתמע ואפילו ברמז שהמוביל התרשל באופן כל שהוא.
דוגמה לשני דיווחים לחברת הביטוח:
״נסעתי אחרי x שאירגן וההוביל טיול בשטח שלא הכרתי, נסעתי בדיוק אחריו ובעקבותיו כשלפתע החלק הקדמי של הרכב שלי נפל לבור ונשבר הסרן הקדמי״
״נסעתי עם כמה חברים לטיול בשטח ולא שמתי לב לבור שהיה לפניי, החלק הקדמי של הרכב שלי נפל לבור ונשבר הסרן הקדמי״
שני הדיווחים מתארים בדיוק את אותו המקרה אני מקווה שברור לכם ההבדל ביניהם ואיזה מבין שניהם יהיה בסיס להטלת חובת פיצוי על המוביל.
אני רוצה להבהיר ולהדגיש אני לא ממליץולא אומר שיש לדווח דיווח שקר לחברת הביטוח אלא רק צריך לדייק באופן הצגת העובדות ולוודא שלא מציגים אותן כך שהאשם לאירוע יפול על מוביל הטיול.
ההגנה היחידה שיכולה להיות למוביל טיול מפני תביעה (וגם זו לא הגנה מושלמת) היא החתמת משתתפי הטיול על טופס הפותר מאחריות וכו׳ והכי חשוב שהטופס יכיל תנאי לפיו אם המוביל נתבע אז המוביל זכאי לשיפוי מלא מהמטייל על כל סכום שהוא יידרש לשלם.
גילוי נאות: ראו החתימה שלי.
יש כאלה שמחתימים על טופס הסרת אחריות לפני טיול וטופס הסרת אחריות למשיכה וסיוע בחילוץ.
נדמה לי שיש לי דוגמה כזאת בתא הכפפות (אם יש דרישה, אסרוק ואעלה).
רענן
ומה קורה אם הטיול כן היה בתשלום.
מובילי טיול כאלה החלו לצוץ בתקופה האחרונה כפטריות אחרי הגשם... (בעיקר בפייסבוק)
כל אחד עם מעט נסיון פותח EVENT טיול בתשלום ומזמין את כל החברים שלו להצטרף.
איפה עוברת האחריות של הנהג שגרם לעצמו/לרכבו נזק אל מוביל הטיול?
כמה חשוף יותר אותו מוביל טיול שחשב לעשות כמה ש"ח ממה שאחרים עושים בשביל הכיף וללא תמורה?
איל
שלמה, אני קורא מה שכתבת וממש נלחץ.
אתה רוצה לומר לי שכ"כ פשוט להפיל את האשמה על מארגן הטיול?
מיילא אם יצאתי מהרכב לכוון מי מהמטיילים והכנסתי אותו לבור או כל דבר כזה, למרות שמהנסיון לפעמים אתה מסמן לנהג לעשות משהו והוא מהלחץ עושה משהו אחר לגמרי.
מה קורה אז??
האם גם העדות של הנהגים האחרים על כך שהייתה הודעה מפורשת על חוסר האחריות שלי לא תופסת?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
KOOKE
ההגנה היחידה שיכולה להיות למוביל טיול מפני תביעה (וגם זו לא הגנה מושלמת) היא החתמת משתתפי הטיול על טופס הפותר מאחריות וכו׳ והכי חשוב שהטופס יכיל תנאי לפיו אם המוביל נתבע אז המוביל זכאי לשיפוי מלא מהמטייל על כל סכום שהוא יידרש לשלם.
גילוי נאות: ראו החתימה שלי.
אוקיי, תשובה כזאת למשל חיפשתי וענית לי
גם אצלי ,לרב הטיולים באים החברה הקבועים ואז יש מצטרפים חדשים שאני לא מכיר, לפעמים 1 ולפעמים מעל 5 אז אי אפשר לדעת.
עכשיו אני אוסיף את זה בע"פ גם ב"תדריך" הקצר במפגש לפני הכניסה לשטח.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
raanan
יש כאלה שמחתימים על טופס הסרת אחריות לפני טיול וטופס הסרת אחריות למשיכה וסיוע בחילוץ.
נדמה לי שיש לי דוגמה כזאת בתא הכפפות (אם יש דרישה, אסרוק ואעלה).
רענן
רענן יש דרישה
אשמח אם תעלה איזה דוגמית
תודה
שלמה,
אשמח להבין ממך כמה דברים:
1. מה ההבדל בין טיול בשטח לטיול בכביש? נניח שיוצאים כמה משפחות עם רכבים פרטיים לטיול בצפון. גם אז 'מארגן' הטיול או זה שהוציא את המאייל הראשון "בואו נצא לטייל" אחראי על כולם?
2. ונחזור לשטח: נניח שהוצאתי טיול חברים, מי קבע שאני 'מוביל'? זה שהייתי ראשון בשיירה? ואם אחד המשתתפים עקף אותי והוביל ובדיוק אז קרה לאחד המשתתפים משהו? מי אחראי במקרה הזה?
3. למה שלא אגדיר את עצמי כ'נווט' ולא מוביל הטיול? (כמובן שמדובר בטיול חברים ללא תשלום).
4. וקצת לסבך: יצאנו מספר חברים לטיול שטח, בדרך פגשנו רכב נוסף שביקש לנסוע אחרינו עד ליציאה מהשטח כי הוא איבד את הדרך ולא יודע איך לצאת. (אני בטוח שזה קרה לכולם כאן). עכשיו ה'מוביל' אחראי גם עליו? זה יכול ליצור מצב לא הגיוני שהמוביל לא ירצה לעזור.
רק שלא נגיע למצב כמו בארה"ב שאנשים לא עוזרים לפצועים בכביש מחשש לתביעה.
לדעתי אנשים כאן קצת נסחפים, בייחוד כשמדובר בטיול חברים ללא תמורה.
שי
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
הגזמתם לגמרי.
מישהו חווה מקרה כזה ממקור ראשון?
אם זה רק צ'יזבאטים תשאירו אותם למדורה בלילה.
אם מישהו באמת חווה את זה בעקבות טיול, נשמח לשמוע.
אסף.
+1!!!
אסף, זו הסתכלות דרך קשית על דוגמא שהבאתי לך ממקור ראשון. נכון שהבאתי דוגמא שהיא לא הובלת טיול בשטח אבל אתה בהחלט יכול ללמוד ממנה על אופי ההתנהלות של חברות הביטוח ולהשליך ממנה גם על המקרה הנדון-הובלת טיול.
אם טלי יכולה להינזק באלפי שקלים כשכל מה שהיא עשתה היה להחנות את רכבה ארבע שעות טרום תאונה, אז אתה יכול לעשות "קל וחומר" ולהבין שאם מי שהיה פאסיבי לחלוטין ניזוק באלפי שקלים אז מי שיזם והוביל טיול עלול להינזק על אחת כמה וכמה.
נכון, וזו תשובה גם לבועז, שאם נלך למשפט יש סיכוי טוב שנחזיר את כספנו, אבל אני ממש לא בטוח שנלך לזה כי יש לי התמודדויות חשובות יותר בחיים.
אז האדם הסביר מנהל את הסיכונים בחייו ויכול להחליט שהסיכוי של להנות מחברת מטייל נוסף לא שווה את הסיכון של הפסד כסף ו/או עוגמת נפש גדולה במקרה ש...
יש להבדיל בין מדריך בתשלום(ורצוי שיהיה בעל רישיון של מדריך טיולים או מךווה קבוצות,לבין חבורה של חברים היוצאים לטייל ברכב רב גלגלי או דו ו/או ברגל
שיוצאת לשטח להנאתם ומי שמכיר ו/או חושב שמכיר את הדרך מוביל את הטיול,
ואין אחריות עליו כל עוד זה במסגרת שאינה מאורגנת והינה בתשלום
וכן אני מלווה קבוצות מוסמך ועסקתי בכך בעבר,בקורס בזמנו היה פרק שלם שהועבר ע"י משפטן המתמחה בנושא,מי מה למה ומתי הינך אחראי ועלול להיות חשוףךתביעה,
לדוגמא
אם אני מוביל טיול שטח באיזור שאני מכיר כךמתוך החלטה של משתתפי הטיול ,וקורה נזק כזה או אחר לאי מי מהמשתתפים האחריות היא על הניזוק בלבד,
אך לו התרברבתי וציינתי (מדגיש ציינתי)בפני הטיילים"ראו אני יודע אני מלווה קבוצות מוסמך" הרי שקבעתי לי את הסמכות ולקחתי עלי את האחריות אפילו זו היתה פליטת פה,
גם למנהל פה בפורום יש אחריות משפטית בנושא טיולים למעט באם מראש הובהר שאין הוא אחראי ,
לגבי הטופס המפרסם המסיר אחריותבנושא חילוץ,
הוא אינו שווה את הנייר עליו הוא כתוב אלא עם כן המחלץ הינו בעל הכשרה לחילוץ ויש לו תעודת מחלץ של קורס שאותו הוא עבר-וכן גם ביטוח
חילוץ הינו מקצוע לכל דבר,
מאידך-וזה אחד הדברים היפים באתר הזה שאני קורא לו הפורום של כולנו,זו החברות והרעות וההבנה שעזרה הדדית הינה ערך עליון,
ולו למשל בשליפה שיואב שלף אותי בנחל צין היתה גם עם נזק לרכב שלי הרי שאני ביקשתי ממנו לחלצני ואין בעיה של אחריות מפני שכל טענה שהיתה לי לו היתה לא היתה מחזיקה מים בבית משפט מפני שאני ביקשתי את החילוץ.
אינני משפטן אך יתקנו אותי כאן המשפטנים אם אני טועה
גם אם נקבל את הטיעון שאומר שהובלת טיול "ללא מגע יד אדם" שונה מהותית ממעורבות רכב בתאונה, הרי שאי אפשר להתעלם מהעובדה שהובלת טיול מובילה במקרים רבים מאוד לסיוע פיזי של המוביל עם רכבו למי ממשתתפי הטיול בגרירה וחילוץ על כל הסיכונים הנלווים לכך.