ניסוי סלולרי או ״משהו אחר״
לאחרונה נתקלתי באזור מגוריי מספר פעמים בשיירת פרייבטים / 4x4 הנוסעים בטור עם אנטנות מאד בולטות לעין מותקנות על הגג.
בלי לפרט יותר מידי, מחפש מישהו שיוכל לאשר לי כי לא מדובר בניסוי של חברה סלולרית אלא ב״משהו אחר״.
הנ״ל נובע מחשש לאיכות חיים (אנטנות סלולריות) באזורי.
אני לא מעלה תמונות בכדי להימנע מחשיפה מיותרת במידה ואכן מדובר ב״משהו אחר״.
תודה.
תגובה: ניסוי סלולרי או ״משהו אחר״
ולמה החלטת ש "משהו אחר" הוא בסדר אבל ניסוי סלולרי זה לא?
אתה מודע לזה ש "משהו אחר" יכול להיות משמעותית הרבהה יותר בעייתי...?
יש מבצע לפסח על תחתוני עופרת. מומלץ בחום!
מאחר ויש דברים שהאינטרנט הוא לא המקום להרחיב עליהם את הדיבור, נתחיל בשיטת האלימינציה.
שמישהו יאשר לי שלא מדובר בניסוי קליטה לפני הקמת אנטנה קבועה...
ו omri_t במידה ואתה יודע מה זה ה״משהו האחר״ הזה, אתה מוזמן לאשר לי גם בהודעה פרטית.
תגובתך לא קידמה אותי במאומה למציאת פתרון :-) הכל ברוח טובה כמובן.
אני לא יודע כלום על רכבי האנטנות.
רק ניסיתי להעביר נקודה, לפעמים אנטנה סלולרית היא צרה קטנה ייחסית.
אנשים מתנפלים על אנטנה סלולרית שממוקמת כמה ק"מ מהבית שלהם.
כשבבית הם שמים ליד הראש של הילד ראוטר WIFI בממד.
אנשים מניחים שסלולרי מסרטן, אבל מדברים ללא הפסקה במכשיר צמוד לאוזן.
אני הפנמתי שלי יהיו רק בנות... ואין לי תלונות.
אם זה באמת מפריע לך ,
קנה מד RF / LF מהסוג שמוכרים באיבי ,
http://www.ebay.com/itm/EMF-RF-Radia...item3cde9d056d
סע אחרי השיירה , ותוכל למדוד האם יש שם משדרים או רק מקלטים פסיביים .
אם רק מקלטים - זה לא מעניין אותך ,
אם משדרים , תוכל למדוד האם זה מעל הרמה המותרת - ואז יהיה לך באמת מעניין לחשוב בפני מי להתלונן על זה...
אגב - יש מפות GIS של אנטנות סלולריות במקום מגוריך , ואנטנות סלולריות מתוכננות.
מכיר אותם כבר כמה שנים , רק היום ראיתי אחד לידי.
ככל שידוע לי זה לא של חברה סלולארית וגם יש על כלי הרכב מדבקה של החברה אליה הם שיכים.
מה הבעיה שלך שיקימו אנטנה קבוע? בסך הכל הסלולרי שלך יפלוט פחות קרינה ישר לתוך המוח שלך.
לא ראיתי טנדרים של טויוטה.
לרוב פרייבטים.
החברה האלה מסתובבים באופן חופשי באיזור כבר כמה שנים. אפילו הם לא טורחים לדאוג להסוואה מסוג זה או אחר, כך שלא נראה לי שאתה זה שצריך לדאוג לסודיות הניסוי.
אם זו חברה סלולארית, שעורכת ניסויים לפני הקמת אנטנה שתיפלוט X קרינה, זה לא טוב וצריך ישר לצאת נגד זה, בלי להשתהות!
אם זו איזו יחידה צבאית/ביטחונית, שעושה ניסויים שעורכת ניסויים לפני הקמת בסיס "סודי" שבתוכו אנטנה שפולטת X1000000, נישמור על סודיות ונמות מסרטן - כדאי להקריב...
רק שתהיה לי בריא..
שששששששששש......
חברה ביטחונית, משדרים וקולטים. מקימים חפ"קים גם ב"עומק השטח". גם טנדרים, גם פרייבטים עם הלוגו וגם רכבים מהשכרה, לפעמיים גם עושים גיוסים של אנשים פרטיים.
אין ספק, הפורום הזה יודע לרתק אנשים
באותו הקשר , למי שרוצה לראות אנטנות סלולריות באיזור שלו ,
או אנטנות סלולריות בהקמה (בניפרד)
http://www.sviva.gov.il/InfoServices...Pages/GIS.aspx
לסמן אנטנות או אנטנות בהקמה , ולעשות זום על האיזור המבוקש , עד שהם מופיעות ,
בזום הראשוני הם לא מופיעות על המפה כי יש יותר מידי - באיזור של תל אביב זה ממש מפחיד כמות האנטנות ...
ניסוי סלולרי או ״משהו אחר״
מה זה כל האנטנות הסלולריות האלו???
מה...? לא שומעים.
קיבינימאט, אין פה קליטה!
JEEP GC ZJ V8 98 IR 3.5
HONDA TRX300ex
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
omri_t
אני לא יודע כלום על רכבי האנטנות.
רק ניסיתי להעביר נקודה, לפעמים אנטנה סלולרית היא צרה קטנה ייחסית.
אנשים מתנפלים על אנטנה סלולרית שממוקמת כמה ק"מ מהבית שלהם.
כשבבית הם שמים ליד הראש של הילד ראוטר WIFI בממד.
אנשים מניחים שסלולרי מסרטן, אבל מדברים ללא הפסקה במכשיר צמוד לאוזן.
אני הפנמתי שלי יהיו רק בנות... ואין לי תלונות.
רגע...
מה רע בwifi בבית?
שאלה רצינית. יש בזה נזק ממשי? הכל עובד בתדרים האלה. מה העוצמה בכלל?
אסף.
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
1 קבצים מצורפים
תראה, אסף-
מצד אחד - קיבלתי הסבר ארוך ומנומק ממרצה (וד"ר, וראש המחלקה להנדסת מכונות) על כך שתחום התדרים של סלולרי, וWIFI, וBT ועוד כאלה - מבחינת אורכי גל - לא מסוכן לנו.
כלומר: פיזיקלית, מבחינת אנרגיה, הם לא מזיקים לתאי הגוף.
להבדיל, נניח, מקרני גמא, מיקרו גל, רנטגן ועוד.
מצד שני... משהו לא נראה טבעי בפלא הזה... הכל אלחוטי וקסום... עובר דרך קירות אבל לא מזיק לגוף שלי? חשוד מאוד.
וגם על סיגריות אמרו פעם שזה לא מזיק...
ומשרד הבריאות ממליץ לטעון את הטלפון 1.5 מ' מהראש לפחות בלילה...
אז... אתה יודע...
עריכה:
הנה אורכי גל.
רואים בצד שמאל? אורך גל קצר = תדירות גבוהה. מכירים UV? בצד הזה.
בצד ימין האורכים ה"בטוחים", ביניהם גלי רדיו, סלולרי וכו'.
קובץ מצורף 86088
את הטעינה אני מבין המטען עצמו - שנאי - פולט קרינה בעוצמה גדולה.
אבל כל השאר זה קרינה לא מייננת.. מצד שני אני באמת פתוח לשמוע הסברים
אסף.
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
יש תקנים לקרינה מותרת באורכי הגל השונים , גם קרינה בתחום "בטוח" מעל עוצמה מסויימת , היא מזיקה.
לכל מכשיר חשמלי יש קרינת RF וגם שדה מגנטי
למשל למכונת כביסה ותנור אין קרינת RF חזקה , אבל יש שדה מגנטי חזק.
במדידות שעשיתי עם המכשיר שקניתי ,
צריך להמצא לפחות מטר וחצי מהמכשירים הבאים בזמן שהם פועלים : מיקרוגל , מכונת כביסה , תנור, TV מהסוג הישן .
לגבי WIFI - המדידה שלי הראתה שצריך להמצא 5 מטרים לפחות מהיחידה המשדרת , ולכן אני לא עובד עם הWIFI - העברתי כבלי רשת בבית בגלל זה.
לגבי טלפון אלחוטי וטלפון נייד - צריך להחזיק אותם לפחות 30 ס"מ מהראש ולכן אני כמעט תמיד מדבר ברמקול.
לגבי אנטנות סלולריות / כבלי מתח / מתח גבוה - לא מדדתי אף פעם קרינה מעבר לתקן - רק בקירבה של משהו כמו פחות מעשר מטרים למקור המשדר.
נ.ב : עשיתי בדיקה למכשיר שקניתי מול מכשיר של טכנאי של חברת חשמל - מראה את אותם ערכים (הבדל מזערי), ההבדל נוסף הוא שמכשיר של חברת חשמל מודד את הערכים בבת אחת בשלושה צירים ובצורה יותר מדוייקת , ובמכשיר שיש לי צריך ידנית לעשות שלוש מדידות - אחת בכל ציר X/Y/Z.
אם בג'יפולוג באמת יודעים הכל אז הגיע הזמן באמת לפוצץ את עניין "הסכנה הסלולרית"...
קרינת רדיו - סלולר, וויפי, בלוטוס, יו-ניים-איט שמות מסחריים אחרים - לא מסרטנת ולא מסכנת אותנו. בכלל. בעיקרון. זה שלא רואים אותה - מה זה קשור? זה בעצם קשור מאד להסבר... מה שאנחנו רואים זה קרינה בתחום תדרים צר שנקרא "אור נראה". למה אנחנו רואים את תחום התדרים הזה? כי הוא בדיוק הגבול שבין קרינה עם אנרגיה נמוכה מדי כדי לשבור את הקשרים הכימיים ולגרום שינויים למולקולות בגוף שלנו - קרינה לא מייננת - ובין קרינה אנרגטית ששוברת קשרים כימיים ומשנה את המולקולות בגוף שלנו - קרינה מיננת.
האור הנראה הוא בדיוק על הגבול - הוא "מעקם" אך לא שובר מולקולות בתאים מיוחדים שהאבולוציה יצרה, ורגישים לאור נראה. העין שלנו.
בקצה האנרגטי של האור הנראה נמצאת הקרינה האולטרה-סגולה, שהחשיפה המרובה לה אכן מסוכנת, ומסרטנת בטווח הארוך, ויותר מזה - היא שורפת לנו את העור בטווח הקצר ואת תאי הרשתית הרגישים בטווח המיידי... מי כמונו יודע, אחרי סשן ריתוך עם שרוולים קצרים.
הקרינה בכל התדרים שנקראים רדיו ומשמשים לתקשורת ולרדארים היא הרבה-הרבה פחות אנרגטית מהאור הנראה. היא לא מייננת, לא עושה כלום לרקמות האנושיות.
בכל מקרה, אנחנו חשופים לכמויות גדולות של קרינה בכל הטווחים, כל הזמן - קרינה קוסמית. מהכוכבים. בעיקר מהכוכב הקרוב אלינו - השמש. את האור הנראה אנחנו רואים ויש עוד תדרים מסביב, בסך הכל 1.3 קילוואט למטר מרובע בממוצע. ומכל שאר הכוכבים וקרינת רקע קוסמית.
למזלנו, התדרים המזיקים - הקרינה המייננת - נחסמת כמעט לגמרי על ידי האטמוספירה. השמיים אטומים להם. אם לא היתה לנו האטמוספירה הספציפית שלנו וכדור הארץ היה מקבל את כל הרנטגן והגמא (עוד שמות מסחריים בעצם...) וכל הזבל מהיקום, החיים על פני כדור הארץ לא היו מתפתחים בכלל, לפחות לא כמו שאנחנו מכירים אותם.
השמיים שקופים חלקית לאור הנראה. אבל הם שקופים ממש לגמרי לתחום התדרים שניתן לו השם המסחרי "רדיו" - ובדיוק בגלל שהשמיים שקופים לתדרים האלו, אנחנו משתמשים בהם לצרכי תקשורת.
אז שוב לסיכום - אנחנו חשופים לקרינת רקע ואפילו חזקה כל הזמן, משחר החיים על פני כדור הארץ. החיים התפתחו בהתאם לקרינת הרקע ובנו מנגנונים שמאפשרים לראות באמצעות הקרינה החזקה באורכי הגל ה"כמעט מייננים". אורכי הגל הארוכים והלא מייננים שבמקרה האטמוספירה שקופה להם - היו פה תמיד ולא הזיקו לאף אחד. בני אדם למדו לרתום אותם לצרכי תקשורת.
זה הסיפור בגדול... מי שרוצה להמשיך לפחד בשביל הכיף... בבקשה.
ואל תגידו שאמרו אותו דבר על סיגריות - אין שום דמיון בין הדברים, זה לא תפוחים ותפוזים אפילו - זה תפוחים וגרביים.