צריך למזג בית חדש.
תודה.
Printable View
צריך למזג בית חדש.
תודה.
עובד ארזי 052-8235599
מתחרה בליגת העבירות.
בחור חביב ומקצועי- לא יודע מחירים יחסית לאחרים
סביון
איזה איזור?
בית גוברין.
חפש בגוגל "אריה קור"
יש להם סניף בלהבים בחור בשם יניב.
עובד נקי ומקצועי
בית גוברין.
כן הוא מגיע גם לבית גוברין...
יש שינוי. טלי החליטה שאני אתקין אז אנחנו מחפשים מוכרי מזגנים.
שנאמר..אשתי החלטנו..;)
חנן,
אני מניח שטלי החלטתם שאתה מתקין משיקולי תקציב.
אם ככה אז כמה הערות/הארות:
א. אם אין אף אחד מבאי האתר, גש לסיטונאי באזור מגוריך (לא מכיר שם. אם תגיע להוד השרון אוכל בשמחה לקחת אותך לשניים כאלו)
ובקש הצעות מחיר. בוא כמובן עם רשימת קניות ולא מזגן אחד בכל פעם...
ב. אני מניח שאתה מוביל לבד? בוא כבר עם הטנדר/נגרר. תראה כוונה וכמובן בוא עם מזומנים :cool:.
ג והכי חשוב. בצע את ההתקנה הפיזית בעצמך אבל! את החיבורים עצמם תן למתקין מקצועי לעשות.
אין סיבה שבעל מקצוע יקח על חיבור 2-3-4-5 מזגנים שכל אחד לוקח מס' דקות יותר מ300-400 ש"ח לכולם ביחד.
חבל שתיכנס אח"כ לסאגה של איבודי גז אינסופיים.
my two cent, בעיקר על סעיף ג'.
וכמו תמיד, אם תצטרך עזרה או הכוונה, יש לך את המספר.
איתי
כבר התקנתי בהצלחה כעשרה מזגנים בהיסטוריה שלי, כולל העתקה של מזגנים מבית אחד לאחר.
השוני במקרה הנוכחי הוא שהצנרת כבר מובנית בשלד, אז אני לא משתמש בצנרת קנויה עם פליירים מוכנים אלא צריך לעשות אותם בעצמי. אני מאמין שאצליח להתמודד עם זה.
בהצלחה!
מוזמן לשאול ממני ערכת "פליירינג" לכל זמן שתרצה.
כנ"ל לגבי שעוני לחץ ואפילו מיכל r410a (לזמן מוגבל יותר, יש לי בו צורך בקיץ)
איתי
איתי
תודה. אני אתקשר.
שלא תשכח חלילה משאבת ואקום ושטיפת צנרת ...
שחר, אני שמח שהעלית את הנושא. למיטב ידיעתי הוא שנוי במחלוקת ולאור אופי ההתקנה המדובר אני אשמח לברר את זה.
בהתקנה עם צינורות מוכנים מראש, שמגיעים עם המזגן עם פליירינג ופקקים אני נוהג ע"פ הוראת היצרן ומבצע את סילוק האוויר ע"י שחרור גז מהמזגן לתוך הצינור במשך חמש עד שמונה שניות כשהאום בקצה הצינור משוחרר מעט. אני יודע שיש חילוקי דעות גם על זה, אבל הנסיון שלי מראה לי לאורך זמן שזה בסדר גמור.
אבל כאן מדובר בצינורות מובנים בשלד שהקצוות שלהם מעוכים. אני רוצה לקוות שאין בתוכם לכלוך אבל לא יודע לחתום על זה.
איש המזגנים ששתל אותם בשלד ידע שבסבירות גבוהה הוא זה שגם יתקין את המזגנים ואני רוצה לקוות שהוא לא שתל לעצמו צרות. הוא נחשב למקצועי.
הייתי שמח לעשות שטיפות ווואקום אבל אין לי את הציוד לזה.
היתה לי נכונות לקנות מכשיר פליירינג ואם צריך אז גם מרכזיית שעונים ואפילו גז אבל לקנות משאבת וואקום בשביל שבעה שמונה מזגנים זה לא משתלם.
אז מהי דעתכם?
אגב, העניין עם הצנורות בשלד זה גם מה שגרם לי להתלבט אם לעשות את זה בעצמי. יש את העניין עם הפליירינג שאני לא מנוסה בו ויש עניין נוסף.
איש המזגנים השאיר כמטר צנרת וחיווט מהקיר והטייחים והצבעים שזה הפריע להם הזיזו את זה כל פעם לצד אחר. אני חושש שזה היה עלול לגרום לקיפולים או סדקים/שברים בצנרת. לכן אני גם מתכוון להכניס מעט גז, לסגור את הברזים ולראות אם יש נפילת לחץ לזמן מסוים במרכזיית השעונים. זה אפשרי או שהשעונים מתחברים בין הברזים למעבה והם לא ימדדו את הלחץ במאייד כשהברזים סגורים?
http://www.supco.co.il/pl_product~VP230~11~36.htm
מה אתם אומרים על המשאבה הזו?
- - - Updated - - -
http://www.supco.co.il/pl_product~VP215~11~36.htm
וזו?
חנן,
בהנחה שקוטר הצנרת תואם לכניסות המזגנים שתרכוש, לא אמורה להיות לך בעיה לעשות פלירנג.
ניקוי הצנרת תעשה עם כול מדחס אויר שיש ברשותך.
כיום וואקום הוא יותר משמעותי מבעבר (בגלל סוג הגז החדש) ומאד לא רצוי לדלג על שלב זה.
תוודא (היכן שאתה יכול לראות הצנרת) שאין מעיכות בצנרת (מעיכות קלות גורמות לרעש זימזום מעצבן ביחידה הפנימית בתחילת ובהפסקת פעולת המעבה ).
המלצה שלי, אל תבזבז כסף על מזגני אינוורטר.
המלצה נוספת, אל תתפתה לרכוש מזגנים לחדרי שינה חזקים מהנדרש (עבור סלון אין בעיה להתקין מזגן גדול בדרגה אחת מהנדרש).
בהצלחה
רענן
אסור לדחוס אויר כדי לנקות מערכת , אויר כולל בתוכו מים .
אז יש משאבת וואקום, מניפולד עם שעונים, מכשיר פליירינג, חמישה ליטר נוזל/גז r141 לשטיפת צנרת ובלון גז 410.
עכשיו רק צריך להבין מה עושים עם זה...
תודה רבה לכל מי שהציע ציוד כאן ובפרטי. העדפתי לקנות, שיהיה לי קבוע.
איך הולכת השטיפה? אני ממלא את הצנרת בנוזל ואח"כ נותן לנוזל לצאת בגרביטציה? דוחף אוויר דחוס?
ראיתי שמוכרים באיזה אתר ערכה לניקוי שכוללת כדורי בד או צמר גפן שמכניסים לצנרת ומעיפים את זה דרך הצנרת החוצה עם חנקן דחוס.