יהירות? טיפשות? אולי סתם בורות?
במהלך חוה"מ, ביום הטיול האחרון, יצאנו לכוון גבי שיש, המסלול מכביש הערבה ועד מעלה העקרבים.
האמת, עשיתי את המסלול לאחרונה לפני מס' שנים, לבד עם אשתי וטנדר באפלו וללא שום בעיה.
אבל הפעם זה היה מעט שונה.
המסלול הפך במספר נקודות למעט טכני, עם מדרגות ובטוח שאינו מתאים לג'יפונים.
בתחילת היום פגשנו אחד עם פורד אדג' ש"לפי הספר, יכול להסתדר עם המסלול" - נו שויין.
אח"כ יטי שעצר ושאל לדעתנו והבין שעדיף לא לשבור את הרכב וחזר לכביש 25.
אבל שום דבר לא הכין אותנו לסיפור הבא:
בעודנו נהנים מהמים הצוננים בגבי שיש (לאחר 4 זרימות, האחרונה בפורים, אין צורך לחשוש מזיהום במים), הופיעו חבורה של פורסטרים (מועדון סובארו) הציצו במים ולאחר שהות קצרה המשיכו בדרכם.
לאחר זמן מה יצאנו, מצאנו מקום נחמד לארוחת הצהרים, הכנו שקשוקות, סלטים ושאר מטעמים ורק לאחר מכן המשכנו בדרכנו דרומה.
ירדנו ירידות, עלינו עליות, כולל קטעים לא פשוטים כלל (אנחנו עם סופה, ויטארה XL7 מוגבהת וסילווראדו מוגבה ונעול) הבחנו לפתע מרחוק בחבורת הפורסטרים ממתינים לרגלי אחד המעלות, שלא נראה מסובך יתר על המידה (ואכן עלינו אותו ללא כל מאמץ מיותר).
הראשונה למעלה, ככל הנראה עם קלאץ שרוף (הריח נישא היטב באויר), השניה מחופרת היטב, יושבת על הגחון באמצע המעלה, וכולם עם מצב רוח דיכאוני למדי...
שלפנו רצועות ומשכנו אחת, ולאחר מכן עוד אחת למעלה.
מכאן הם אמרו שייצרו "רכבת" וימשכו למעלה אחד את השני ותודה, ואנחנו המשכנו בדרכנו (בכל זאת רכב פתוח והחלה סופת חול אדירה).
לדברי המדריך שלהם, הוא עבר במסלול זה לפני כחודש ללא כל בעייה (לאשתי הוא אמר לפני 3 חודשים...) ואף עשה זאת בעבר עם ליאונה 4X4.
למיטב ידיעתנו, טנדר שהגיע למקום ניסה אף הוא לסייע אחרי שנסענו, התדרדר אל שפת התהום ונדרש אף הוא לחילוץ (ללא נזקים או נפגעים).
הסיפור גורם לי לשאול מספר שאלות.
1. הראשונה כבר עניתי בעצמי - היה עלי להתעקב ולמשוך את 4 הרכבים שנותרו למטה.
2. אבל, כיצד מועדון סובארו מרשה לעצמו לצאת עם רכב שטח רך (ידוע לי שלפורסטר יכולת לא מבוטלת בשטח) למסלול שכזה?
3. כיצד אדם, מנוסה ככל שיהיה, יוצא להוביל טיול שכזה לא הכנה וללא נסיעה במקום לפני שלוקח עליו אחריות שכזו (אם היה מוביל רכבים גבוהים עם הילוך כוח
אזי ניתן להבין).
4. והכי חשוב, איך אף אחד מהמשתתפים לא קם, לאחר המדרגה הראשונה, המעברהטכני או המכה בגחון ואומר - די. עד כאן! ???
טיפשות?
יהירות?
שחצנות?
(כולם של המדריכים כמובן)
בקיצור, היזהרו לפני נסיעה עם "מדריכים" שכאלו.
הכנה אישית, למידה והתיעצות עם מי שהיה במקום לאחרונה חשובה ביותר.
חג שמח וטיולים מהנים לכולם.
תגובה: יהירות? טיפשות? אולי סתם בורות?
לפני כמה חודשים גררנו פורסטר בדיוק באותו המסלול, בסיטואציה דומה שמוביל הקבוצה העריך שאפשר לעבור שם עם פורסטר.
המוביל, עם טרופר מוגבה, צמיגי שטח כננת ומדבקה של ARB, לא ידע/רצה, לא ברור בדיוק, למשוך את החבר שלו החוצה מהסיטואציה שהכניס אותו אליה.
לדעתי, הכותרת ממצה ואין צורך בסימני השאלה.
מזוית אחרת, סיפור (מנקןדת הראות שלי) איך הכול מתחיל,
אחה"צ אביבי מגיע השכן לביקור נימוסין והתייעצות, הוא מספר לי שאשתו רוצה "ג'יפ" ! למה אני שואל, "היא רוצה אוטו גבוה וגם גיבוש משפחתי בחיק הטבע".
האמת, ידעתי את התשובה, חברה ועמיתה שלה לעבודה קנתה ג'יפ (טריוס דור ראשון ....).
או קיי, שכן מבקש, אז אני מייעץ.
מסביר עלויות אחזקה, תשומת לב נדרשת בנהיגת כביש עם מרכב גבוה, סה"כ מנסה להוריד התלהבות ולהנמיך ציפיות.
בשלב הזה כבר הגב' הצטרפה לשיחה והבנתי שהפור נפל, יהיה "ג'יפ" בחניה לידי !
אז מתחיל להסביר מה עדיף ומכוון כמובן לרכב שטח עם LOW ומסביר את נחיצותו.
עוברים על הארסנל מול התקציב ומנסה לכוון לקינג (בטיחות והתנהגות כביש) או גראנד ויטארה חדשה.
לאחר מס' ימים מעדכנים אותי שהתקבלה החלטה (טובה לדעתי), גראנד ויטארה.
אני נרתם לחיפושים ואיתור מועמד ראוי, לאחר כשבועיים יש דוגמן בחניה שלהם, פולקסווגן טיגאון ....
מה, איך ולמה אני שואל, "נדלקה על הג'יפ הזה, חבל על הזמן איזה ג'יפ חיה זה ...."
טוב, שיהיה במזל וסעו בדרכים טובות אני מאחל .
החג הגיע והשכן מעוניין להצטרף אליי לטיול בשטח, אני מסביר לו בנימוס שאני יורד דרומה לשטח באמת וגם במסלול הקל ביותר שאתכנן יהיו מס' נקודות
שהטיגאון יתקשה להתמודד, אולי גם נזקים (לצמיגי הכביש חתך נמוך, לגחון שלא ממוגן ושקצת יותר גבוה מפרייבט).
כמובן שהסביר שהוא כבר היה איתו בשטח והוא "חיה רעה ..." (אקוודוק בקיסריה זה השטח שטייל) , לבסוף התייאש מהתחנחנות הסתובב עם מבט נעלב
וסינן "לא צריך טובות, נמצא כבר בפייסבוק חברה לטיול ..."
אתמול חזרתי מהדרום ועוד לפני שפרקתי צדנית ראשונה השכן עט עליי,
"שמע רענן, אתה יכול לבוא רגע לבדוק משהו לא בסדר בג'יפ".
וואלה שיהיה, נגש לחניה שלו ומתקשה לזהות את הטיגאון (שהיה נוצץ ויפיוף בעבר), ספי דלתות עם מעיכות , טמבון קידמי שבור,
לא מנסה לדמיין בכלל איך נראה הגחון.
אני רואה שטיילתם, איך היה ? , אה, "חם מידיי ועיכבנו קצת את הקבוצה (שמצא בפייסבוק), אישתי לא בא לה יותר על טיולי שטח יותר ..."
טוב, אז מה הבעיה, "האוטו עושה רעש אבל לא סוחב, נדלקה נורית צהובה ויש ריח מוזר ".
סיבוב קצר ואני מבין שהגיר הרובוטי שרוף לחלוטין.
מסקנה,
התלהבות "לג'יפ" בחניה, רכישת צעצוע עם 4X4 שביעקרו לכביש, חוסר ניסיון, ריצוי האישה ....
התחברות לקבוצה ללא היכרות מוקדמת, יציאה לטיול בלי לדעת להיכן ורמת קושי,
זהו מתכון יקר מאד לכיס במקרה הטוב (במקרה הרע, יכול להסתיים גם בפגיעות בנפש).
רענן
אין השוואה בין פורסטר לטיגואן, אבל הרעיון ברור ונכון. טפשים ויהירים יש בכל מקום.
ובינתיים אני רק אשים את זה פה...
היו שלוש כאלה... כולם ליסינגטומטיות עם ילדים קטנים.
http://img.tapatalk.com/d/14/04/21/usatyny6.jpg
Sent from my GT-I9100T using Tapatalk 2
[QUOTE=eysham;571534]אין השוואה בין פורסטר לטיגואן, אבל הרעיון ברור ונכון. טפשים ויהירים יש בכל מקום.
ובינתיים אני רק אשים את זה פה...
היו שלוש כאלה... כולם ליסינגטומטיות עם ילדים קטנים.
קטונתי...
אנחנו עם ה(ליסינג) מהצבא לא העזנו לרדת אפילו לדרכי נוף של קק"ל.
חבל שמחקת את המספר.
לבחור מגיע לקבל מכתב מסויים (לפי הרכב הוא גם בכיר בארגון...).
עוד מעט נראה במכירה/קנייה דרישה לחלקים לפורסטרים.. :rolleyes:
מה זה מענין אותכם
זאת בעיה שלו
אתה רוצה לעזור תעזור
מה אתה מתחשבן איתו כאילו אתה הבוס שלו
איציק
איציק,
עצרנו לעזור בשמחה. הם הבינו שעשו שטות הרבה לפני שהגענו ולא ממש נזקקו להטפות המוסר שלנו בשביל זה.
אני לא מתחשבן או מחנך ולא ממש מטריד אותי מה הבוסים של שלושתם יגידו לו על הנזקים.
בדיוק מהסיבה הזו נמחקו המספר ומדבקת הלוגו של החברה (המוכרת יש לאמר) שעל הדופן.
אבל זה לא מונע להראות את הדוגמה לטיפשות שנתקלים בה בדרך.
ובעיקר שזה הזכיר לי את השטויות שאני עשיתי עם רכב החברה של אבא שלי לפני קצת יותר מ-20 שנה. (מישהו אמר נסיון כמעט מוצלח לעלות את מעלה יאיר עם פג'ו 405??)
איל
לא שלא יצא לי להטיף לאיזה חי בסרט שהרכב שלו זה לא בדיוק רכב שטח.
אבל אני חייב לשאול שאלה. אם חבורה של סיקסים/דפנדרים/אונימוגים יעמדו תקועים בנגב בגלל אחד שהתהפך או נתקע בעבירות קשה זו חוויה, למה חבורה של פורסטרים זו טיפשות?
בדיוק כמו הג'יפים הם מחפשים חוויות ומוצאים אותן בקלות. הם חסרי נסיון? כולנו היינו פעם חסרי נסיון. הם לא מודעים ליכולות הרכב שלהם? שירים את היד האחד כאן שלא נתקע מעולם.
אם נדליק פה שיחת "עם זה רכב הכי טיפשי טיילתי" כולם יתחילו לספר על הפיאסטה במדבר יהודה, וסיפורים דומים.
אז נכון שכל בעל טיגוואן בטוח שיש לו דיסקברי, בעיה שלו, אתה רוצה לעזור ולחץ, תעזור. אתה לא רוצה? חבל ....
יהירות? טיפשות? אולי סתם בורות?
אומי,
זה דבר אחד ללכת באופן פרטי ולשבור את הראש, הרכב והכיס מבחירה אישית במעלה ״זומזום״.
זה דבר אחר לגמרי לראות קבוצה עם מדריך שמכניס אותם למקום כזה, או קבוצה לא הומוגנית בעליל עם שעטנז של רכבי שטח נורמליים וספיח שברור שיזדקק לחילוץ כי החברים שלו לא היו מספיק החלטיים להסביר לו שזה לא הרכב המתאים למסלול x.
קבוצה של אונימוגים, גם אם אחד הפוך, זאת קבוצה שמראש מוכנה נפשית לאתגר שהם הולכים אליו, ולרוב בעלי נסיון.
קשה להגיד את זה על ג׳יפונים רכים שמופיעים במקומות וסיטואציות שברור שאין כאן לא נסיון ולא חשיבה.
האם קניה של סיקס או אונימוג הופכת אדם לבעל נסיון? אין קבוצות מאורגנות של חסרי נסיון עם רנגלים, סופות ולהבדיל טרופרים לנדקרוזרים וכו'?
מה הופך אדם שמוביל שיירה למדריך?
דווקא אני מכיר לא מעט שקנו ודיגמו רוביקונים והניסיון שלהם מסתכם בקריאה בגיפולוג
בעת הירידה במעלה שחרות נתקלנו בקבוצה אשר מלווה במדריך , הקבוצה הכילה : רנגלרים , לאנד קרוזרים , תוצרי ג'יפ למינהם , וגם דייהטסו טריוס ישן .
בעליה אשר רובנו אפילו לא חייבים הילוך כח או שילוב הנעה קדמית , הטריוס הגיע במהירות קפץ כמו תייש באויר , פירפר גלגלים וכמעט נתקע .
סביר להניח שבמקומות אחרים פשוט גררו אותו .
אני כבר לא מדבר על נזקים לרכב כזה , מדובר על חוסר אחריות וחוסר הגינות כלפי שאר המטיילים מצד המוביל ( שאני בטוח שגבה שכר על ההובלה ) אשר מאפשר לרכב כזה להצטרף .
דרך אגב , אני מטייל עם סיקס וגם כל הקבוצה מורכבת מסיקסים וסופות בלבד .
אילן
במקרה של כאלה שיוצאים לטייל בקבוצה מאורגנת ומודרכת, ולא משנה עם איזה רכב, יש מקום לסברה שהם חסרי נסיון לכאורה.
שהרי אם הם כל כך מנוסים, הם יכולים לצאת לבד או עם החברים שלהם, גם בלי לשלם למדריך/מועדון לקוחות.
6 קבצים מצורפים
קודם כל, תודה רבה לפותח השרשור על המשיכה.
עזרה ג'יפאית במיטבה.
עכשיו, אני רוצה להבין משהו,
למה התמונה הזו (שלי) לגיטימית בעיניך?
קובץ מצורף 86599
וזאת גורמת לך להניח שאני יהיר(?) טיפש(?) או בור(?)
קובץ מצורף 86595
לדעתי, למעט אומי5, איבדתם פורפורציות וכל יצר הרפתקנות.
מה קרה? לראות רכבים ללא הילוך כח לידכם במדבר פוגע לכם באגו?
נכון, תכנון הטיול היה לוקה בחסר (מכמה וכמה בחינות). אבל זה בא לידי ביטוי בכך שטיול חד יומי היה לחוץ ואינטנסיבי ללא הפסקות נינוחות.
בקור רוח, עם מכוון טוב וסבלנות עברנו מכשול אחרי מכשול עד שהיגענו לעליה מאתגרת במיוחד עבור הרכבים שלנו והינו זקוקים למשיכה מלמעלה.
כמו שאומי5 טרח להזכיר לכם, משפט זה יכול לתאר גם טיול של "גיבורים".
בשום מקום לא היתה סכנה ליושבי הרכבים והנזק היחיד לקבוצה של 6 רכבים היה גומיה של מוט מיצב קדמי שקפצה החוצה.
אני, באופן אישי, שמחתי לגלות (שוב) עד כמה רחב תחום השימוש של הפורסטר. יש הגבהה בדרך ואם הייתי מנתק מוטות מייצבים הייתי מצליח לעלות את העליה המדוברת עד סופה ולא להעצר בהצלבה האחרונה. אבל עכשיו זה אני שקצת מאבד פורפורציות...;)
תהנו מהתמונות, תהנו מהשטח ובואו לא נקח את עצמנו יותר מידי ברצינות.
יואב
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
אומי5
לא שלא יצא לי להטיף לאיזה חי בסרט שהרכב שלו זה לא בדיוק רכב שטח.
אבל אני חייב לשאול שאלה. אם חבורה של סיקסים/דפנדרים/אונימוגים יעמדו תקועים בנגב בגלל אחד שהתהפך או נתקע בעבירות קשה זו חוויה, למה חבורה של פורסטרים זו טיפשות?
בדיוק כמו הג'יפים הם מחפשים חוויות ומוצאים אותן בקלות. הם חסרי נסיון? כולנו היינו פעם חסרי נסיון. הם לא מודעים ליכולות הרכב שלהם? שירים את היד האחד כאן שלא נתקע מעולם.
אם נדליק פה שיחת "עם זה רכב הכי טיפשי טיילתי" כולם יתחילו לספר על הפיאסטה במדבר יהודה, וסיפורים דומים.
אז נכון שכל בעל טיגוואן בטוח שיש לו דיסקברי, בעיה שלו, אתה רוצה לעזור ולחץ, תעזור. אתה לא רוצה? חבל ....
+1 ,,,,,
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
YoavR
תהנו מהתמונות, תהנו מהשטח ובואו לא נקח את עצמנו יותר מידי ברצינות.
יואב
מסכים לחלוטין, אין לאף אחד הזכות לבקר אתכם, תעשו כרצונכם, תטיילו, תהנו, תגררו, תשברו בדיוק כמו כולנו, יתכן ואולי סף העבירות אצלכם טיפה נמוך יותר אז מה...
אני כן יוצא נגד אלה שמבורות עושים טעויות, כמו רכב ליסינג בשטח קשה או דוגמא אחרת לנסוע בכביש דו נתיבי במהירות מינימום, כי ככה בראש שלך, ולתקוע מאחוריך שיירה של מטיילים בחופשה שרוצים להספיק.
כל אחד שלא מפריע לאחר, או עושה נזק לסביבה, שיעשה מה בראש שלו (פקק במעלה בשטח זה לא להפריע לאחר לטעמי).