TD5 שנת 2001.
קטרפילר או אופטימה צהוב?
הנתונים החשמליים זהים...
נסיון טוב יש לי מקטרפילר שכבר הזדקן ונדרש להחלפה.
מישהו עם נסיון באופטימה ברכב כזה?
Printable View
TD5 שנת 2001.
קטרפילר או אופטימה צהוב?
הנתונים החשמליים זהים...
נסיון טוב יש לי מקטרפילר שכבר הזדקן ונדרש להחלפה.
מישהו עם נסיון באופטימה ברכב כזה?
סלח לי , אבל יש משהו מיוחד בלנדרובר TD5 שדורש מצבר ספציפי ?
אם לא, בוש או וורטה זולים יותר ולא פחות טובים.
רענן
ממש לא מיוחד.
יש כננת על הרכב.
יש לי נסיון טוב עם הקטרפילר, מתעניין לגבי ה אופטימה מבעלי נסיון עבר עם המצבר הזה, כמצבר ראשי.
קטרפילר ~ 1000 ש"ח
אופטימה כמעט כפול, לא מצליח להבין למה...
קטרפילר (למעשה דלפי) מצבר מצוין עם גב מעולה.
הפרקטיקה שלי היא שמצברים בדרך כלל חיים את תקופת האחריות פלוס חודשים בודדים כבונוס לאחריה.
המסקנה הזו שולחת אותי לרכוש מצבר שמחירו בחלוקה לחודשי האחריות יהיו אטרקטיביים יותר.
אם יחזיק יותר מתקופת האחריות זכיתי בבונוס.
פעם אחרונה נרכש וורטה כחול.
JEEP GC ZJ V8 98 IR 3.5
HONDA TRX300ex
בגדול - בועז צודק.
אבל יש הבדל בין מצבר עופרת חומצה רגיל (שנפ, קטרפילר, וארטה וכו') אל מול האופטימה הצהוב:
1. הוא מאפשר פריקה עמוקה - זה חשוב לכלי רכב שיש בהם צרכנים שעובדים גם כשהרכב כבוי כמו מקרר\תאורת מחנה וכו' - מצבר רגיל פשוט מת אחרי כמה פריקות עמוקות בודדות.
2. אין בו חומצה והוא אטום לגמרי - המשמעות היא שהוא לא פולט גזים כלל, לא מייצר קורוזיה וניתן להשתמש בו גם במצב הפוך לגמרי - זה קריטי בעיקר ברכבי מרוץ ובכלים מיוחדים.
3. בניגוד למצברים אחרים, הוא מחזיק הרבה מעבר לתקופת האחריות שהיבואן הישראלי נותן (אין לי הסבר לתקופה הכל כך קצרה) ולראיה - בחו"ל הוא מקבל אחריות ארוכה בהרבה.
עידן
123
מה שאני לא מצליח להבין מדוע אופטימה עולה בחו"ל כ - 200 $ שהם כ - 700 ש"ח ופה האופטימה נמכר בכ - 2000 ש"ח !!! - קישור לאמזון
גם בחו"ל הספק מרוויח, וכל הסיפורים של הובלה ואחריות נמאסו כבר ומצוצים מהאצבע, גם הספקים מחו"ל מובילים את המצבר במכולה או בהובלה כזאת או אחרת, גם להם יש עלויות תפעוליות וכדומה.
אין מכס על מצברים, רק מע"מ, יש מס קניה של 80 ש"ח ליחידה - קישור פרטים בעמוד 1034, ולא צריך אישור ייבוא חלפים של משרד התחבורה בייבוא אישי.
הובלה אווירית עוד 700 ש"ח.
סה"כ כולל מע"מ 1650 ש"ח.
עכשיו יקפצו החכמים ויגידו, לא משתלם, תקנה בארץ, נכון, ביבוא של פריט יחיד זה נכון, צריך לזכור שהיבואן מוביל במכולה בים כמות גדולה מאוד כך שמחיר ההובלה עבור יחידה יורד פלאים, וכל שכן היבואן לא קונה באמזון ב - 200 דולר אלא בהרבה פחות.
התלונה היא מול היבואן בארץ ולא מול המשווקים שהמחיר שלהם מוכתב ע"י היצרן.
למחשבה.
בתחילה שאלת שאלה מקצועית תמוה.
אח"כ קיבלת תשובות להבדלים הטכניים שמהם אתה אמור להחליט איזה טכנולוגיה עדיפה ליישום שלך בהתאם לתקציב שאתה מוכן לרכוש.
כרגע לא מובן הוצאת הקיטור לגביי התמחור .
לדעתי לא מיובאים הרבה מצברי אופטימה לכן הרווח עבור היבוא שיווק מתחלק לכמות קטנה לכן הפער מאמיר לעומת חו"ל.
מניח שאף אחד לא יחסום אותך מלהיות יבואן נוסף ...
בהצלחה
רענן
רענן אתה טועה. הצבא קונה ממנו כמויות לא קטנות בכלל.
ולפי מה שאני זוכר היו עליו מדבקות של היבואן הישראלי.
אני בהתלבטות דומה ברנגלר.
מה הסיפור של זה: http://www.allstar.co.il/sale.asp?pi...lenum=#topnews
מעבר לזה שהו בטח סיני ללא שם... האם יחזיק יותר משליש-חצי מן יחסית לאופטימה שעולה כמעט פי 3?
ולפי תיאוריית בועז, יש לו אחריות ל-3 שנים (או 24 חודשים... :) תלוי איפה מסתכלים ) ... כך שהוא מאוד משתלם.
לא כתוב, הוא פריקה עמוקה? מה עושה מצבר לכזה?
איל
דורון, סביר להניח שזו הסיבה, אבל עדיין למצוא את רענן בטעות
זה כבר יום חג.
יש לי נסיון אבל רובו מר - היו לי לא מעט אופטימות (~4) ובסוף נכנעתי פשוט כי המצבר החזיק מעמד שנה וחצי מקסימום.
לא מומלץ למרות הפיצ'רים שבו. הפרוייקט הבא - מצבר כפול.
מצברי פריקה עמוקה זוכים לפחות אחריות מפני שהלוחות בתוכם עדינים יותר ומחזיקים פחות זמן - במיוחד בשימוש בשטח קופצני.
למיטב ידיעתי עלולה להיות בעיה להוביל מצברים באוויר.
שווה בדיקה מעמיקה שלא תאבדו כסף.
לי יש מכשיר הגנה על המצבר על מנת להימנע ממצבים של אי יכולת התנעה.
עולה סביב 400 שקל והוא מספק גם הגנה שחיי המצבר יתקצרו מהותית בעת פריקה בלתי מבוקרת.
JEEP GC V8 98 IR 3.5
Honda 300ex
מצבר פריקה עמוקה לא מתאים לרכב כי הוא לא מסוגל לספק פיק זרם גבוה שדרוש לסטרטר.
Sent from my Nexus 7 using Tapatalk
התגובה לנושא המחיר כי שקלתי ברצינות רכישה של OPTIMA על פני ה - קטרפילר שהיה קודם.
הנתונים החשמליים של שני המצברים מאוד דומים.
האופטימה הצהוב - קישור
Cold Cranking Amps: 750
Cranking Amps: 870
Nominal Voltage: 12 volts
Open Circuit Voltage (fully charged): 13.1 volts
Internal Resistance (fully charged): 0.0028 ohms
Capacity: 55 Ah (C/20)
Reserve Capacity: BCI: 120 minutes (25 amp discharge, 80°F (26.7°C), to 10.5 volts cut-off)
מצבר הקטרפילר 3T-5760 קישור:
Cold Cranking Amps: 750
Reserve Capacity: BCI: 167 minutes
Capacity: 100 Ah
בחישוב עלות תועלת הנטייה היא לקטרפילר.
ראה בקישור להלן.
http://www.optimabatteries.com/en-us/support/faqs/
Sent from Tapatalk
ראיתי. תודה.
עד כמה שאני הבנתי הם משתמשים בחומר נוסף בתוך האלקטרוליט שמתרכב עם מולקולות הגז ולכן הן לא נפלטות.
גם האלקטרוליט שלהם יותר עמיד בתנודות.
זה לא יתרון משמעותי ששווה כסף ברכבים רגילים, אולי בקרוואנים שבהם המצבר נמצא בחלל המגורים.
Sent from my Nexus 5 using Tapatalk