צמיגי שמעון כחלון בא''ת כפר-סבא.ותשפטו לבד איך נדפקתי.
לאחר שצמיג התפורר לי בשבת לפיסות בגודל חצאי נעלי בית,והצמיג השני התקלף עוד בציר האימה לפני כשנה - החלטתי שהגיע הזמן לשני צמיגים חדשים.
לפני חודש לא היו בארץ צמיגי מקסיס 6080 - לכן המתנתי, ולפני כשבוע בדקתי שאמנם הם כבר הגיעו.
בבדיקה קלה באינטרנט (טייר פור יו) ניתן לראות שהמחירים שלהם נעים בין 680 ש''ח ל- 780 ש''ח לצמיג.
היות ובעבר קבלתי שרות טוב אצל כחלון שמעון - ותפרידו בין כחלון שמעון לכחלון אביגדור - שהם אחים אך בעסקי צמיגים שונים בכפר סבא - פניתי אליו גם הפעם בבקשה להצעת מחיר. תוך שעה הודיע לי האיש - כנראה עמי כחלון בנו של שמעון - כי המחיר יהיה 650 ש''ח לצמיג. בלי היסוס הזמנתי שני צמיגים שהגיעו אתמול לעסק. חשבתי לתומי כי הנה בעל מקצוע שמסתפק בכמה אחוזים פחות מהרשת המפורסמת.
הודעתי בבוקר שאגיע אחר-הצהריים ,ואחר הצהריים הודעתי שאגיע בעוד שעתיים ולאחר מכן הודעתי שאגיע בעוד חצי שעה - וכל התשובות היו - תגיע.
מיד כשהגעתי סיכמתי עם כחלון על צמיג רזרבי נוסף וחדש בתוספת 500 ש''ח.
נכנסתי לעמדת התקנה והתחלתי להמתין. אחרי חצי שעה בקשתי שיתחילו לעבוד על הרכב שלי,אך כשהגיע לנד-קרוזר נוצץ התנפלו עליו תוך דקה ואני עדיין מתייבש.לאחר כשעה שלא עשו דבר החלטתי לנטוש ,ואז עמי אומר לי חכה אני אעבוד על הג'יפ שלך.הצמיג המפונצ'ר נלקח לסדנא ,נזרק בצד ואני הפכתי לשבוי.
לא אלאה אותכם - אך לאחר שעתיים העבודה שהיתה אמורה להמשך 20 דקות - הסתיימה.
באתי לשלם את מה שסוכם - וכאן הגיעה ההפתעה הנחמדה - המחיר קפץ ל-.680 שקל . התווכחתי עם כחלון שהוא שהציע לי רק ב- -.650 ש''ח - והוא הסכים בטובו לרדת ל-660 ש''ח ''בלבד''.
בזה לא תמה הסגה - האיש הודיע לי שכל המחירים לא כוללים מ.ע.מ - ''כי המ.ע.מ לא שלנו.....'' וכך יצא שבמקום לשלם לרשת מכובדת -.1,800 שקל ,שילמתי בפנצ'ריה -.2,150 שקל - -.350 שקל נוספים ומיותרים.וכך יצא ששילמתי את המחיר הגבוה ביותר שקיים ברשת.
הצעד הראשון שלי היה - למחוק את הפנצ'ריה הזו מספר הטלפונים שלי, והצעד השני לספר את זה כאן - למען הסר מכשול מלפני עיוור.
ואתם תנהגו עם העסק הזה כראות עינכם - אך עם מידע מוקדם על ניהולו.
תגובה: צמיגי שמעון כחלון בא''ת כפר-סבא.ותשפטו לבד איך נדפקתי.
רכס,
זה לא נשמע טוב והוא לא באיזורי בכל מקרה, כך שאני לא אמנה עם חוג לקוחותיו, רק הערה אחת:
ידוע בקרב מוסכים/בעלי מקצוע בעולם הרכב שהמחיר שהם אומרים אינו כולל מע"מ. למה? ככה... (כי זה לא הולך אליהם, מצד שני, הכסף יוצא מהכיס שלנו כלקוחות פרטיים)
תמיד שואלים בטלפון - כולל מע"מ???
הצמיגים בכל הרשתות כוללים איזון גלגלים הרכבה ומ.ע.מ. וזה מצוין במפורש באתרי האינטרנט.כאן פשוט עבדו עלי נטו.
לא יודע איפה חוץ מציינים מחיר כולל מע"מ חוץ מאשר באוטו-דיפו (ושם אני לא קונה צמיגים). אבל כשמדובר בצמיגים אני תמיד שואל מראש אם זה כולל הרכבה, איזון ומע"מ ואפילו ונטילים... כי כבר נתקלתי לפני כמה שנים בפנצ'ריה מאוד גדולה ומפורסמת במרכז, שהתעקשה שצריך להחליף גם ונטילים ("בגלל בטיחות") וניסתה לחייב עבורם...
אין לי בעיה שיחליפו ונטילים ושיגבו עבורם כסף, אבל בבקשה - שיציינו את זה מראש ויתמחרו את זה לתוך מחיר הצמיגים שהם מתחייבים עליו, כי בצורה שהציגו לי את זה (וגם בסכום שדרשו עבור פאקינג 4 ונטילים) , זה נראה מה זה מסריח...
בוא ונאמר שאצל הצמיגאי שאני סומך עליו (צמיגי שטרק בנס ציונה) אין הפתעות. מילה זו מילה, מחיר זה מחיר, שירות זה שירות. ובנוסף להכל, גם ג'יפאי משלנו. מומלץ בחום.
בשנים האחרונות רכשתי צמיגים אצל ביטון בעפולה, צמיג ישיר בפתח תקווה, וצ׳ק אפ חולון.
כולם בטלפון הציגו מחיר וצינו שאינו כולל מעמ.
אצל ביטון היה מדובר בצמיג חקלאי קטן.
להפתעתי הצמיג בניגוד לצמיג המקורי היה מסוג הדורש פנימית ואת זה לא ציינו קודם לכן כך שבסוף שילמתי תוספת אצלם גם לפנימית ועוד 15 שח לכל התקנת צמיג.
יש צמיגיות שמסתכלות לטווח הקצר.
מצד שני, אני מופתע שאתה כבעל עסק נפלת בפינה הזו.
JEEP GC ZJ V8 98 IR 3.5
HONDA TRX300ex
אתה תמיד נופל הכי חזק באנשים שיש לך אמון מלא בהם. וזה קרה גם הפעם.
אבל אנו הישראלים שונים לחלוטין מהארופים או מהאמריקאים. הם מתלוננים במקום ומקבלים מיד את המגיע להם - ושם נגמר הסיפור . לעומתם - אנו הישראלים, שותקים אך מוחקים את העסק לנצח ועוד מספרים לכולם איך נדפקנו - ובעל העסק לא מבין כלל למה פשט את הרגל.
לעולם אל תיתן לישראלי להרגיש פראייר - כשזה קורה - העסק סיים להיות ספק שלו לתמיד.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
לא יודע איפה חוץ מציינים מחיר כולל מע"מ חוץ מאשר באוטו-דיפו (ושם אני לא קונה צמיגים). אבל כשמדובר בצמיגים אני תמיד שואל מראש אם זה כולל הרכבה, איזון ומע"מ ואפילו ונטילים... כי כבר נתקלתי לפני כמה שנים בפנצ'ריה מאוד גדולה ומפורסמת במרכז, שהתעקשה שצריך להחליף גם ונטילים ("בגלל בטיחות") וניסתה לחייב עבורם...
אין לי בעיה שיחליפו ונטילים ושיגבו עבורם כסף, אבל בבקשה - שיציינו את זה מראש ויתמחרו את זה לתוך מחיר הצמיגים שהם מתחייבים עליו, כי בצורה שהציגו לי את זה (וגם בסכום שדרשו עבור פאקינג 4 ונטילים) , זה נראה מה זה מסריח...
בוא ונאמר שאצל הצמיגאי שאני סומך עליו (צמיגי שטרק בנס ציונה) אין הפתעות. מילה זו מילה, מחיר זה מחיר, שירות זה שירות. ובנוסף להכל, גם ג'יפאי משלנו. מומלץ בחום.
+1 לצמיגי שטארק בנס ציונה.
חיים, תודה רבה על השיתוף!
אפרופו צמיגי שטארק,
לאחר שהחלפתי 4 צמיגים בג'יפ אצל צמיגי שטארק, הגעתי עם רכב הליסינג לשם כי חשבתי שאקבל שירות טוב.
אז חשבתי...
ייבשו אותי כהוגן בגלל משחקים (די קטנוניים אני חייב לציין) עם חברת הליסינג, זה הגיע למצב כזה, שכבר הצעתי להם שאני אשלם את השקלים הבודדים רק, שישחררו אותי.
יצאתי משם עם טעם רע מאוד...
בואו נהפוך את השרשור הזה ל''שרשור הפנצ'ריות'' ומי שתקבל את הלייקים כולנו נעבור אליה ומי שתקבל את המינוסים - תשכח מאיתנו.
ככה יוכל כל אחד לפני החלפת צמיגים להכנס לכאן ולדעת לאיזה עומק בור הוא עלול להכנס.
אולי בסוף השרשור הזה יהיה נעוץ.
הי חיים
קודם כל הרשה לי לאחל לך שזה יהיה הנזק הגדול ביותר שיהיה לך.
שנית
אם אתה עוסק, כפי שתרשמתי מאחת התגובות תוכל לפחות לקבל 2/3 מהמעמ חזרה.
שלישית
על פי חוק עסק מחוייב להציג את מלא המחיר כשהוא כולל מע"מ. בוודאי לעיסקה קמעונאית.
אם בא לך למנוע ממר כחלון לעשוק חברים נוספים או סתם בא לך לנקום, אתה יכול לפנות בתלונה לנציב תלונות הציבור או לגופים נוספים. הקנס שהוא יקבל ימחוק את כל הגזל שעשה לך ולאחרים במשך תקופה ארוכה.
ליאור
היי ליאור
העונש הנכון לעסקים כאלה הוא פירסומם בציבור. לעולם איני סומך על המדינה שתעזור לי - מספיק שהיא תכניס לי פחות ורצוי עם גריז.
אני תמיד רכשתי באתר של טייר פור יו.
מציגים מחיר כולל הההההכככככללללל.
מפנים אותך לפנצ'ריה באזור המגורים שלך.
מתקשרים, מגיעים כשהצמיגים אצלו משלמים בדיוק מה שסוכם וחוזרים הביתה.
עברתי כבר 8 סבבים כאלו.......ברכבים של עבודה, ללא כל עניין או עיכוב.
דניאל
חיים - אצלי בעבר עם דיפנדר אצל צמיג ישיר בפתח תקווה היה בדיוק אותו סיפור.
בהתחלה וגם בטלפון מחיר אחד , בסוף אחרי התקנה , מחיר אחר וגם שכחו להגיד שזה לא כולל מע"ם.
גם יצא כמה מאות שקלים מעל, גם יבשו אותי וגם לא הגעתי לשם יותר.
זה בדיוק מה שהשרשור הזה צריך - רשימת כל הפנצ'ריות שאסור להכנס אליהן.
אם כולכם תביעו את דעתכם לאן אסור ללכת - נכין כאן רשימה שחורה מסודרת שכל מי שצריך צמיג ייכנס אליה - וימנע מעצמו נזקים ורוגז.
כולנו צריכים להתגייס לבניית הרשימה שתעניק לנו בטחון בעסק שבחרנו.
אולי כדאי להתחיל שרשור חדש בעינין הזה בלבד.
אז יש לי גם התייחסות. צמיגי אנטון ביפו. ביקשתי לקנות 2 צמיגי טויו. התקשרתי לפני וביררתי מחיר וקיום במלאי. גם הקפדתי לברר שהצמיגים טריים והתגובה הייתה ברור אין אצלנו צמיגים לא טריים.
בפועל אחרי פירוק של שני צמיגים ניסו להשחיל לי 2 צמיגים בני שלוש וחצי!!!
כשביררתי מה העניין התברר לי שזה פשוט שיטת מצליח והפעם לא הצליח. ביזבזתי שם שעתיים ואפילו לא יצאתי עם צמיגים. לא חוזר לשם.
אני לא זוכר מתי נתנו לי הצעת מחיר בפנצ'ריה שלא היתה המחיר שאותו אשלם.
המלצה - צמיגי דרור אזה"ת שילת.
יותר מפעם אחת העדיף מקצועיות על להרוויח.
החלפתי כבר 3 סטים (במכוניות שונות) בצמיגי אנטון.
תמיד יצאתי מרוצה ובמחיר טוב מאוד.
גם קובי דרוקר ביפו בעל מקצוע הגון.
גם לי היתה תחושה לא טובה אצל כחלון שרציתי לקנות סט BF כאשר באותו זמן היה מחסור.
נאמר שלי שיש סט אחרון של BF A\T בעבור הפראדו.
שלושה צמיגים היו בני שנה (+-) והרביעי היה בן 4-5 שנים.
נאמר לי שזה שטויות, זה סט.
בכל מקרה המשכתי הלאה.
את הנושא של מחיר בטלפון ואז אחרי ההתקנה המחיר עולה בעוד 20-30 ש"ח קרה לי ולאנשים ששלחתי בזמנו ל"צמיג ישיר" קריית אריה.
נכון לעכשיו אני עובד עם צמיגי מוריס יש להם סניף בבית עובד וסניף בהוד השרון (אחים)
אני מאוד מאוד מרוצה משני הסניפים, כבר החלפתי 3-4 סטים ברכבים שונים.
בהתחלה נסעתי לבית עובד אחרי שקיבלתי המלצות ואז שהוא שמע מאיפה אני מגיעה הוא אמר לי שאני יכול לגשת לסניף השני.
שתי פנצ'ריות שיש לי נסיון מעולה איתן ועל שתיהן אני חוזר וממליץ למי ששואל -
דורון לדרך בראשלצ- מקצועיות הגינות ושרות בכמה מקרים שונים (ותמיד אומרים מחיר כולל מעמ וכולל הכל ולא צריך לשאול)
צמיגי רמת אביב שהאמת שכבר שלוש שנים לא ביקרתי שם אבל בעבר היו הבחירה הסטנדרטית.
ולתת מחיר ללא מעמ זה לא חוקי. חוץ מזה שזה סתם לא יפה.
אסף.