האם ישנה אפשרות לקבע את הפאן קלאץ בסופה? ואם כן הכיצד?
תודה,
שלומי
Printable View
האם ישנה אפשרות לקבע את הפאן קלאץ בסופה? ואם כן הכיצד?
תודה,
שלומי
הסופות הממוגנות הצבאיות נוסעות עם מאוורר מקובע אז בטוח שיש אפשרות .
תרים טל' לינוביץ' , אני מעריך שיש להם פלאנג' שיעשה את זה, ואם לא, אז הם ידעו לתת לך תשובה טובה.
תודה,
אני מחפש אפשרות זמנית "לנעול" את הפאן קלאץ כדי לדעת אם הוא תקין, שעון החום בסופה עולה ל 105 בנסיעה מהירה...
לפי מה שקראתי יתכן וזה הפן קלאץ.
שלומי
שאלה
חום המנוע בסופה לא אמור להיות סביב ה 103 מעלות במצב תקין ???
דני
הסיבה לפאן קלאץ' היא מהירות גבוהה.
בהמירות גבוהה אתה לא באמת צריך מאוורר, הוא רק מפריע ומתנגד לאוויר (ולכן יש פאן קלאץ', שייתן למאוורר להסתובב חופשי, בלי להפריע לאוויר).
לכן, הפאן קלאץ הוא כנראה לא הבעייה.
הייתי עושה שני דברים פשוטים:
1) מחליף פקק רדיאטור (אולי הוא לא אוטם טוב).
2) נוסע בלי טרמוסטט לכמה ימים.
אם אלו לא פתרו את הבעיות, כנראה יש לך נזילה מאיפשהו.
הסבירות הכי גבוהה היא מערכת החימום, שקל מאוד לעקוף אותה (ע"י גישור מהיציאה לכניסה).
תתחיל בזה, ונראה לאן תגיע.
שלומי
אתה יכול להבחין מתי המצמד ניכנס לפעולה על פי הרעש שהמניפה יוצרת.
ד"א..
יש בינוביץ פאן קלאץ' HD חדש שעובד בצורה קצת שונה.
כל עוד שסיבובי המנוע פחותים מ 1800 סל"ד הוא עובד, ללא שום קשר לחום המנוע.
ובחום של 100 נכנס גם לעבודה ללא שום קשר לסיבובי מנוע. - 500 ש"ח.
אצלי(אומנם רכב אחר) הייתה אותה הבעיה, הרכב התחמם במהירויות גבוהות, הוחלף פאן קלאץ והבעיה נפטרה.
תודה לכולם,
שלב ראשון, אני אחליף פקק ואחפש נזילות.
שלב שני נחליף פאן קלאץ.
יש למישהו נסיון עם פאן קלאץ HD?
אני אעדכן בקרוב,
תודה,
שלומי
בביה"ס למדתי שמצמד המאורר ("פאן קלאטש") מושפע אך ורק מחום והוא בסה"כ מנותק כאשר המנוע עדין קר (ואז הטרמוסטט ממילא סגור). :o
בלימודים לא שמעתי על ניטרול המצמד (פאן קלטש) בהשפעת הטורים של המנוע אם כי מאחר ומדובר במצמד חיכוך, יש אמנם החלקה מסוימת הנובעת מהאצה.
מצמד מקולקל ו/או בלוי מחליק ואינו מעביר את מלוא המהירות לכנפיים ובכך קטנה כמות האויר הנינק.
לדעתי צריכת ההספק של המאורר במונחי הספק כולל של הסופה, אינה שווה התעמקות בענין ומוטב ביטול המצמד מאשר נסיון לשיפור.
טמפרטורה של 110 מ"צ אינה אמורה להוות בעיה אך מוטב להורידה באמצעי עזר נוספים כגון חיבור המאורר החשמלי של המזגן למתג הפעלה ידני (ללא הפעלת המזגן).
אינדיקציה טובה להחלקת המצמד היא נסיעה בהילוך נמוך יותר בשעת עלית הטמפרטורה ומעקב האם החום ירד עקב עלית הסל"ד של המנוע.
רעיון הקלאץ' HD הזה לא ברור לי. הרי כאשר המנוע לא מגיע לטמפ' עבודה אין שום סיבה לנסות לקרר אותו. ההיפך, הוא צריך להצליח להתחמם וחבל על בזבוז אנרגיה של המאוורר.
כאשר המנוע חם המאורר עובד, כאשר הוא קר המאורר מסתובב לאט יותר, מה צריך יותר מזה?
זה כמו הטריק לנסוע ללא טרמוסטט במחשבה שזה אמור לתת קרור טוב יותר למנוע.
ערן.
הרעיון ל HD הוא עבור רכבים שעובדים בעומס. גוררים עגלה, נוסעים הרבה בפקקים עם מזגן, הרבה בשטח במהירות איטית או עמידות ממושכות, המערכת הזו אמורה לשמור על טמפ' טובה יותר, לשפר את קירור המזגן ולמנוע התחממות בעמידה ממושכת.
אמנם בCJ, ניסיתי את האופציה משום שהפאן קלאצ' הקודם היה קרוב מאוד לרדיאטור, ואילו זה הרבה יותר דק.ציטוט:
נכתב במקור על ידי shlomi71
שלא כמו שנרשם, הפאן קלאצ' האמור מתחיל לעבוד מעל 1800 RPM ולא מתחת.
אחרי סיבוב ניסיון של 5 דקות החלפתי לרגיל.
גראנד.. תסביר את התיאוריה מאחורי מה שאתה אומר, כי כנראה שאני לא מבין למה זה אמור לקרר טוב יותר מפאן קלאץ' רגיל.
או שכדאי לוותר..
תעזבו אתכם מפאן-קלאץ'. מקולקל? לבטל. ההשפעה היא בקצת יותר רעש (לא ממש משנה בג'יפ), למנוע לוקח כמה שניות יותר להגיע לטמפ' עבודה, וטיפונת הספק הולך לאיבוד- וזה מורגש רקק בזה שלפעמים המנוע מגיב טיפה יותר לאט (גם- לא ממש מורגש לנהג הרגיל).
בג'יפים צבאיים אין פאן-קלאצ', וככה הוא אף פעם לא מתקלקל.
אסף.
מצמד HD מיועד לחיבור בטמפרטורה נמוכה יותר מהרגיל.
לכן ניטרול כולל של המצמד בארצנו החמה מהווה פתרון לא רע בכלל.
כל סיפור הטורים (סל"ד) - תמוה אינו מוכר ואינו הגיוני.
דווקא בטורים נמוכים חשוב הצמדה מלאה כאילו אין מצמד.
\
בברכת קיץ קריר.
אתמול, נפרץ לי השסתום הטרמי, של המצמד הויזקוזי, ומן הסתם כל הג'ל יצא. כמובן שחלה ירידה במהירות המניפה, ועליה בחום המנוע. תיקון זריז כלל פרוק המצמד (3 דקות), הכנסת בורג איסכורית באורך 15 מ"מ דרך חזית המצמד לקיבוע הדיסקה הפנימית (1 דקה) והרכבה מחדש של המצמד (3 דקות).ציטוט:
נכתב במקור על ידי asafk
לג'יפ שלום. הרעש כעת בטורים מעל 3000 סל"ד משמעותי אך בהחלט לא נורא.
אבל, יש ירידה מורגשת בזריזות המנוע.
בברכה,
קיד.
אולי אתה לא נהג רגיל...
אסף.
הסימפטומים המתוארים אכן מצביעים לכיוון של פאן קלאץ'. לא הייתי ממהר לחבר את המאוורר קבוע ללא הפאן-קלאץ'. לאחר נסיון קצר - הירידה במהירות תגובת המנוע אכן מורגשת. אני לא אהבתי את זה, וחזרתי מיד לפאן-קלאץ'.
אני אשאל עוד הפעם כי משום מה הדבר כמעט היחיד שלא הטריד אותי אף פעם בסופה הוא חום מנוע גבוה מידי.
מהיום שרכשתי את הסופה לפני כשלוש שנים בערך חום המנוע תמיד התיצב על 98+/- מעלות.
בנסיעה מהירה (100 קמש +/-) כאשר כידוע לי המנוע מתאמץ יותר מבנסיעה איטית חום המנוע הגיע גם ל 103+/- מעלות, :oops:
ומצד שני בנסיעה איטית מאוד בעיקר בשטח חום המנוע יורד לכ 90 +/- מעלות. 8)
בסך הכל חום המנוע בעבודה רגילה לא במאמץ ולא בנסיעה איטית הוא בערך 100 מעלות. :roll:
אז עוד פעם אני אשאל אם חום מנוע של 105 מעלות (בערך) צריך כל כך להדאיג במנוע כמו של הסופה , במיוחד בימים חמים כמו שהיו ביום שבו נכתבה ההודעה במקור,כאשר טמפרטורת העבודה הנורמלית של המנוע היא סביב ה 100 מעלות :?: :?: :?:
א. כן, אני אשמח לדעת ולטפל בזה גם אני.
ב. לא, אני גם אשמח לדעת ולהמשיך להתעלם מזה.
ג. לא לדאוג, אבל בזמני הפנוי לנסות למצוא פתרון לבעיה (אם זו בעיה).
דני. :?