אהלן חברים
יש לדוד שלי פאגרו 2001 דיזל, והתחיל באמצע נסיעה להיתפס הגז על פול. מעבירים לניוטרל מכבים מניעים וזה מפסיק. התדירות עלתה בזמן האחרון. מישהו יודע במה מדובר?
תודה
Sent from my Nexus 5 using Tapatalk
Printable View
אהלן חברים
יש לדוד שלי פאגרו 2001 דיזל, והתחיל באמצע נסיעה להיתפס הגז על פול. מעבירים לניוטרל מכבים מניעים וזה מפסיק. התדירות עלתה בזמן האחרון. מישהו יודע במה מדובר?
תודה
זה נשמע כמו תקלה חשמלית.
הייתי מתחיל מבחינת חיישן מצב מצערת.
האם ישנם קודי תקלה כלשהם?
טוב שזה קורה לנהגים שיודעים אך להתמודד עם הבעייה. עדיין, מפחיד, צריך לשים לב להגה שלא ינעל. כלומר לחקות לעצירה, או מה שהוא אחר.
רבין.
במוסך מוקשה עשו בדיקה ואמרו צמות חשמל של מערכת הזרקה דלק ושלחו אותנו לחפש חשמלאי חיצוני. איך זה הגיוני?
לא. זה התשובה שקיבלנו. מצחיק ועצוב בו זמנית
לפעמים מוסך מורשה עובד עם חשמלאי חיצוני. אבל אז מפנים אליו ולא ״שולחים לחפש״.
האם ישנם קודי תקלה?
האם התחברתם למחשב בזמן שזה קורה?
זה נשמע כמו משהו שהמוסך לא ממש ידע לפתור וניסה להעביר את זה הלאה...
אין לי את קודי התקלה, מה זאת אומרת בזמן שזה קורה? כשהרכב על פול גז כמובן שאין אפשר להתחבר למחשב אבל אני מניח שלא הבנתי את הכוונה שלך.
בנסיעה בין עירונית זה כמעט ולא קורה
ניתן לנסוע עם מחשב דיאגנוסטיקה מחובר ולראות את הערכים של החיישנים בזמן תקלה.
אני הייתי מכוון לחיישן מצב הדוושה. אבל זה סתם ניחוש.
לא ברור לי
כל החיישנים למינייהם מודדים פאסיבית. הם לא יכולים לנעול דוושה במצב מסויים, זה אמור להיות מהלך מכני.
יכול להיות שיש לך מערכת קרוז קונטרול פגומה?
יכול להיות שמערכת ESP שולטת גם אקטיבית בגז?
אם כיבית את המנוע ולא הוצאת את המפתח מהסויטץ ההגה לא ינעל, היכולת להינעל היא רק אחרי הוצאת המפתח
זה כמובן ברכב תקין, לא יודע אם זה ככה גם במכוניות ישנות, נוסה על ידי ברכב שנת 2011 ו 98 ועבד
למיטב ידיעתי, הדוושה בקינג היא לא "מכנית" כלומר, הלחיצה על דוושה מפעילה חיישן (פוטנציומטר כלשהו? ) שמזהה את הלחיצה ומעביר את ה"הוראה" למחשב (או למשאבת הסולר - אני עדיין לא מכיר את התהליך הזה לעומק בפג'רו) - בקיצור - אין כבל מכני בין הדוושה לבין ה"מצערת".
כלומר, אם החיישן מזייף, הוא עלול לזהות לא נכון את מיקום הדוושה "ולחשוב" שהדוושה לחוצה מעבר למה שהיא כרגע באמת.
המחשב לא מודע לזיוף בחיישן, מבחינתו, הכל תקין והנהג באמת לוחץ על הדוושה...
זו תאוריה אחת שעלולה להיות הגורם לבעיה, מן הסתם יש עוד הרבה נוספות (חיווט פגום בדרך מהחיישן למחשב שגורם לזיוף הזה - לכן שלחו את השואל לחשמלאי) אולי משיכת אויר כלשהי - למרות שזה נשמע לי כמשהו בסיכוי נמוך יותר.
אותה בעיה שהתגלתה בכמה דגמי טויוטה (והיצרן בטיפשותו ניסה להסתיר, עד שמתרגמת ישראלית שביצעה עבור טויוטה עבודות תרגום עלתה על זה במזכרים פנימיים סודיים של היצרן) וגם גבתה חיים רבים בארה"ב, התגלתה כקצר חשמלי במכלול דוושת המצערת.
במכלול הזה בכל זאת יש פעולה מכנית, שהרי הדוושה עצמה מחוברת לציר ויש בו חיכוך מסוים בין חלקים מתכתיים. התברר ששבב מתכת זעיר התנתק, טייל בתוך מכלול המצערת ו"סגר מעגל", מה שגרם למחשב להבין שנהג לוחץ על המצערת עד הסוף. כדי לעלות על התקלה הפשוטה הזו, טויוטה נזקקו לבדיקות במעבדה של נאס"א....
אז זה עוד כיוון לבדיקה.
ושלא תחשבו שזה קורה רק במכוניות מודרניות עם מצערות אלקטרוניות. גם כבל מכני למהדרין עלול להיתפס. נדיר בהרבה אבל קיים.
וכמובן - כל נושא השטיחונים לסוגיהם שחובה לוודא שהם ממוקמים נכון ולא מטיילים חופשי. פשוט ודבילי, אבל הרבה יותר רציני ודורש הקפדה ממה שחושבים.
קרה גם בהונדה, אאודי, קיה, פורד, ג'יפ, וגם בסוזוקי dr600 שלי אי אלו פעמים, ללא ריקול (מודה שלא טרחתי לדווח על כך לאף אחד) .
http://en.m.wikipedia.org/wiki/Sudde...d_acceleration
http://en.m.wikipedia.org/wiki/2009%...ehicle_recalls
אני הייתי מתחיל בבדיקת מפלס שמן, אם הוא לא גבוה מדי, ובבדיקת הימצאות כמות גדולה של שמן בסעפת היניקה.
שריפת שמן והאצה לא מבוקרת הרגה מנועי דיזל רבים וטובים, מכל המותגים.
דרור,
ממש לא נדיר.
אני יודע לומר מניסיון אישי של שני טרופרים בנזין שהתופעה של "התפסות הגז" התרחשה גם בהם.
(טרופרים של חברים, לא שלי, אני זה שאיתר את הבעיה אצלם)
שם הבעיה היא סופית פלסטיק שנמצאת על כבל הגז, עם הזמן, הפלסטיק נמס ואז הכבל נתפס בתוך המוביל שלו.
הפתרון שם הוא פשוט - הסרת הפלסטיק השרוף.
במקרה של הפגרו, בהחלט הייתי בודק את מכלול הדוושה.
חנן,
לא כל כך הבנתי את הקשר למפלס השמן.
אגב, ברכבים עם מאיידים, בבלימת מנוע חזקה, לפעמים הגיליוטינה של המאייד היתה נצמדת מהוואקום החזק אל דופן המאייד והיתה מסרבת לרדת.
זו הסיבה שבאופנועים רבים תמצאו שני כבלים לידית הגז. אחד מושך ואחד מחזיר.