שלום,
כך נראה לוח חשמל אצלי בדירה שאני שוכר.
http://oi58.tinypic.com/2ngqssj.jpg
צריך לחבר אטמור (סללתי כבל מתח מאמבטיה ללוח חשמל). כדאי לא להדליק כל פעם דוד לחימום מים.
השאלה מה אני עושה פה?
איפה אני מחבר את מפסק זרם (יש לי מפסק 20A)?
Printable View
שלום,
כך נראה לוח חשמל אצלי בדירה שאני שוכר.
http://oi58.tinypic.com/2ngqssj.jpg
צריך לחבר אטמור (סללתי כבל מתח מאמבטיה ללוח חשמל). כדאי לא להדליק כל פעם דוד לחימום מים.
השאלה מה אני עושה פה?
איפה אני מחבר את מפסק זרם (יש לי מפסק 20A)?
וואו ואני חשבתי שאצלי זה נראה מסוכן.
תקרא לחשמלאי. אל תיגע בזה
הבעיה שבעלים של הדירה לא מעוניינים להזמין חשמלאי אומר שהכל תקין והכל עובד.
מצדי עכשיו להחליף את הלוח חשמל, אך הדירה לא שלי וחבל לי על הכסף.
מבין אותך אבל מים חמים בדירה לא יעזרו לך בבית חולים. אם תעשה נזק בעל הדירה בטוח יקח ממך הרבה כסף.
אישית, הייתי דורש מבעל הדירה לתקן את הלוח ואם הוא מסרב אז לבדוק מה האופציות המשפטיות שלי כי כמו שזה נראה, זה פתח לאסון.
זה ממש לא ניראה טוב , ככה לא צריך להראות לוח חשמל ,
וכניראה שלא חשמלאי מי שעשה אותו / תיקן אותו.
אל תגע בזה לבד - אפילו אם אתה יודע , אם תיהיה בעיה בעתיד עם הלוח - יאשימו אותך שקילקלת ...
חוץ מזה - סכנת מוות!
אתה עלול לייצר קצר שיגרום לשריפה גם של כל הבנין!
רק חשמלאי מוסמך
send from my Mobile
אם לבד אז להרטיב קצת את הריצפה ולעבוד יחף. שייגמר מהר... :mad:
רק חשמלאי!
אל תיגע ואל תתעסק בזה ,הצעה טובה ,תצלם את הלוח לפני ההחלפה ,תביא חשמלאי מוסמך ,או עוזר חשמלאי ,אפילו חשמלאי שעובד שכיר ומחפש כמה גרושים להשלמה , בבוא היום שצריך לסגור חשבון ,תראה לעל הבית את אשר תיקנת, אני מאמין שהוא ישלם לך בחזרה שזה בסך הכל יהיה לו טוב יותר לשוכר הבא.
DANI 1
לצערי אני בטוח שלבעל בית שמאפשר קיום של כזה לוח לא ממש אכפת מהדירה ומהדיירים. אני חושב שלוח כזה זו סכנת חיים והשאלה היא האם זה מהווה ביטול חוזה. תאיים שתעזוב אם לא יסדרו את הלוח, תקווה שבעל הדירה יתפשר על חיבור האטמור.
זה "לוח חשמל" שהיה תקני לפני כ-40 שנה, אך מאז הוא אינו תקני.
אני לא יודע אם הוא אסור כיום, אבל הוא לא היחיד.
הוא לא עומד בשום סטנדרטים שנגד התחשמלות הקימים בשנים האחרונות.
אל תיגע לבד. לא מומלץ.
זה מה שהיה לי איתו עם השקעים בדירה, הגעתי לדירה והשקעים היו מסוג
http://oi60.tinypic.com/2evg945.jpg
http://oi61.tinypic.com/148dc05.jpg
החלפתי כ 10 שקעים ומפסקים בדירה כי לא היה ניתן להכניס שום תקע של מכשיר חשמלי לשקע...
ובנוסף חלק מהשקעים היו נראים שאותותו הולכים להשרף (אחד הצדדים היה נראה כמו שרוף שיוצא מהחריץ של השקע),
והתגובה שלו היתה לכל הסיפור:
"העמדתנו בפני עובדה של החלפת שקעים ללא הסכמתנו מראש, אינה מקובלת. על פי ההסכם (סעיף 8) אין לכם רשות לפרק בסיום השכירות את השקעים שהחלפתם."
יש איזה תקנון חשמל שמחייב החלפת לוח חשמל מבחינה משפטית?
כי איך שראיתי את הלוח חסר שם ממסר נגד התחשמלות אני לא מבין כלכך הרבה בחשמל אבל זה ממה שחיפשתי והבנתי.
מערכת חשמל מסוכנת ובעייתית בשילוב עם בעל דירה בעייתי,
אין לי עצה טובה בשבילך אלה רק לחפש דירה אחרת.
כמו שאימי נהגה לומר: הזול עולה ביוקר....
זה פקקים קרמיים בלוח??
תזמין את חברת חשמל. הם כנראה יאיימו בניתוק.
Sent from my Ass
דירה ישנה? לא היית צריך להחליף אלא לדרוש ממנו.
אגב לגבי השקעים - מספיק להחליף את הפלסטיק הלבן - המכסה - כדי שיהיה אפשר לתקוע תקעים, לא צריך להחליף את כל השקע.
אבל כמו שנאמר - עם בעל בית דרק - לא יעזור כל העניינים האלה ועדיף למצוא מקום אחר , כי הצרות ירדפו אותך אם לא בתחום הזה - בתחום אחר.
אף אחד לא חכול לכפות על בעל הדירה להחליף שקעים או את הארון. אתה יכול לנסות אבל יש סיכוי לצרות
לא הייתי ממהר לקבוע זאת בלי להכיר את החוזה או לפחות להיות משפטן
כן פקקים קרמיים
כן דירה ישנה
"כי הצרות ירדפו אותך אם לא בתחום הזה - בתחום אחר"
חלק מהם כבר הצלחתי לפתור כמו נזילה מהמחזב סיוט אך עם הצלחה!
יש איזה תקנון חשמל בנושא ארון חשמל? מה צריך להיות שם ואיך?
כפי שכבר נכתב למעלה, הלוח תיקני ללפני כמה עשרות שנים......
רואים שבוצעה איזו שהיא התאמה לתקן באיזו שהוא שלב במהלך השנים...... הוספת שני מפסקים חדשים.
אני מתכוון לשני המפסקים בתוך הבית הפלסטי בצד ימין......
אחד מפסק פחת (נגד התחשמלות - מה שחיפשת)
והשני מפסק ראשי (כללי של כל הלוח) .
שים לב שהמפסק הראשי שלך הוא של - 16A , (זה נחשב לזרם נמוך למפסק ראשי ללוח שלם).
אתה צריך לראות/לבדוק מה צריכת הזרם של האטמור ?
עקרונית, את החיבור למפסק שמיועד לאטמור אתה מחבר אחרי המפסק הראשי במקביל לכל הלוח.
כנראה שמגיע למקום איש חברת חשמל לפחות פעם בחודשיים לקחת קריאת מונים,
אני מניח שאם הייתה בעיה אקוטית מבחינת הסטנדרטים הבטיחותיים של חברת חשמל הרי שהם היו מגיבים מול בעל חוזה החשמל.
מנחם
להבנתי אין בארץ חוק שמחייב את בעל הנכס להחליף לוח. הרי טופס 4 הוא כבר קיבל מזמן. זה שהלוח לא תקני היום זה לא אומר שהוא לא היה תקני כשהותקן. כמו רכבים עם ובלי חגורות בטיחות וכדומה.
חברת חשמל לא יכולה לכפות על מישהו לתקן לוח. היא יכולה לא לתת אישור לטופס 4 אבל אחרי זה הדבר היחידי שהיא יכולה זה לא לתקן בעיות בלוח -שלה- כלומר, נניח ונשרף פיוז של חברת חשמל אז הם יכולים אולי שלא לתקן (אם כי אני די בטוח שזה איום חסר כל תוכן, לא יודע). אם נניח הלוח ניזוק וצריך להחליף אז חשמלאי מוסמך אין מצב שהוא ישאיר את הלוח במצב הזה. עם זאת, לפי מה שנראה לי לבעל הדירה כנראה שיש איזה חשמלאי קומבינטור או שהוא מתקן לבד כי אין מצב שב10 שנים אחרונות לא הייתה בעיה בלוח והיה צריך לתקן משהו. בכל מקרה, אין לך הרבה מה לעשות. אולי אפשר לפנות לייעוץ משפטי אבל זו חזית שבסופו של דבר אתה רק תפסיד. תחפש דירה אחרת וצא מהחוזה הזה תחת סעיף סיכון או משהו כזה.