תגובה: בניית בית DIY - אפשרי?
עירא גם אני חשבתי על זה בדיוק די מושלם למה שאתה מתאר , לא התעצלתי ובדקתי את הנושא לעומק כולל בנייה קלה וכו' , בניה חלקית עצמאית למשל של חלונות דלתות וכו' המסקנה בסוף התהליך היתה " לך תיצר כסף ותן לבעלי מקצוע לעשות את העבודה זה יצא זול יותר " כן ניהלתי את מהלך הבנייה .
עם מסיבה של חסכון אתה מכוון אז זה לא , עם הסיבה זה רצון לבנות לבד אז לך על זה .
מה גם ששלד מחויב בנייה ע"י קבלן רשום .
עידו
לפי דעתי לא הגיוני מהמון סיבות
בכל מקרה תיבדוק כמה זמן יש לך מזמן האישור לסוף הפרויקט, אני קיבלתי אישור שאני חייב להתחיל את העבודה לא יאוחר משנה מקבלת האישור והסיום של הפרויקט חייב להיות לא יאוחר משלש שנים מקבלת האישור
עירא ,
זה בדיוק הזמן לתת קפיצה לכרם מהר"ל ,
יש שם בחור טוב בשם עמיעד לפידות , שבנה את הבית שלו שם לבד , ועוד בצורה ירוקה , בית חסכוני באנרגיה.
מעולה בשביל לקבל רעיונות , הבחור אפילו מעביר קורסים בנושא.
http://www.eretzcarmel.org/courses/green-building
אולי אפילו שווה לך לקחת את הקורס שהוא מעביר בכסף....
גילוי נאות : אני מכיר אותו מכרם מהר"ל , בחור משכמו ומעלה .
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
אמיר ב.א
ואפילו יותר... אם אתה רוצה טלפון שלו תתקשר אליי 0507876694 (אני אברר איתו קודם אם מקובל עליו לחלק טלפונים שלו...)
בתור אחד שעומד לפני דילמה דומה, איזה גודל שטח אתה קונה? באיזה אזור? כמה בשקלים אתה המתכוון להשקיע בבית עצמו?
האם אפשר לקחת משכנתא כשאר הקניה היא מפוזרת? ככה לקבלן שלד, ככה, לשקי בטון, ככה לרעפים וכו'?
אני מקווה למצוא בית קטן לא משופץ לקנות ולשפץ עם השנים, או שטח ללא בית ולבנות לבד או בניה קלה ו/או בטלאים עם השנים.
תודה רבה לכל המגיבים,
לפי הסדר:
עידו - אשמח אם תוכל לפרט יותר למה הגעת למסקנה הזו, אני מאמין שהיא נכונה אבל אני מנסה להבין איפה עובר הקו של דברים ששווה לעשות לבד ומה עדיף לשלם למישהו אחר. המוטיבציה לעשות לבד היא כפולה, פעם אחת לגור בבית ש"בניתי" בידיים בעזרת המשפחה (הקטנים כבר יכולים להחזיק מברגה...) זה כיף גדול ובנוסף אם יהיה חסכון כספי מה טוב.
נימי - זמן כרגע לא מהווה מגבלה.
אמיר / אייל - תודה, אני אהיה בקשר
אומי -
גודל השטח חצי דונם
אזור - מועצה אזורית באר-טוביה
שקלים - 750 אש"ח שיכללו את כל ההוצאות מקצה לקצה (לא רק הבנייה עצמה, כל ההוצאות של הפרויקט) לבית בגודל 140-150 מ"ר
לגבי המשכנתא - זה פתיר.
עירא
ניקח דוגמא : חלונות / דלתות , חשבתי לבנות לבד מפרופיל בלגי , חישוב מעמיק העמיד אותי על 50 אלף ש"ח חומר גלם וכו ' עד מוצר מוגמר ( לא כולל שעות עבודה שלי ) , אלומיניום עלה אצל קבלן 80 אלף ש"ח עם אחריות וכו' , ההפרש ביניהם לא שווה את השכר שלי על זמן העבודה על הנ"ל .
חשבון פשוט .
אפשר לעשות הכול לבד דורש המון ידע שאפשר בחלקו ללמוד ובחלקו זו "חכמת חיים " , חלק מהמשואה הזו שעושים לבד גם יש טעויות שעולות כסף בעוד שקבלן זו בעיה שלו לרוב ולא מגדיל לך את סעיף ה"בלתי מתוכנן " .
וחוץ מזה הפרט החשוב ביותר שבית לא נגמרת הבניה אף פעם כך שגם שהבית גמור ועברתם פנימה אתה תמשיך לבנות לבד עוד הרבה דברים כך שתשאיר את המרץ לשם וגם את הכסף .
הסכום שנקבת נשמע נמוך מאוד למטה לכול התהליך .
עידו
היי
אני תורם מהידע שצברתי מבניית הבית שלי בלבד.
אומי5 : משכנתא מקבלים לבניית בית בשלושה שלבי התקדמות ועם הערכת שמאי :
בגמר יסודות ,בגמר יציקת רצפה ובגמר שלד .(אם אני זוכר נכון)
עירא ,כל טעות קטנה שאתה עושה לבד תשאר איתך עד סוף חיי הבית .תן לכל שלב בבניה את העבודה למי שעושה אותה כל הזמן ותשקיע בפיקוח . אם אין לך בעיה של זמן אדרבא . יהיה לך זמן לבדוק לפני כל שלב איך עושים אותו טוב ולוודא שבעל המקצוע עושה את העבודה טוב. כמובן להתמקח על המחירים ולהשוות כל הזמן מול קבלנים ובעלי מקצוע נוספים.
בהצלחה .
אם תרצה אני בפרטי בכייף.
עירא, איפה מצאת שטח במחיר לבני אנוש במועצה אזורית באר טוביה?
אפשר גם בפרטי....
יש אינספור כיוונים ועצות. אבל אני מניח שהעצה שלי טובה כמו של כל אחד אחר...
1. את השטח כבר יש לך - זה הרכיב שהמחיר שלו משתולל ועלול לעלות עוד המון. שאר תשומות הבנייה - יכולות לעלות וגם לרדת.
2. אתה לא לחוץ בזמן = יש לך איפה לגור ב3-4 שנים הקרובות לפחות, כמו שכתבת.
עצתי - חכה 3-4 שנים. לא בוער.
אנחנו קנינו מגרש ובנינו בית כשהכוכבים הסתדרו נכון. מבחינתי זה אומר שבגיל 37 עברתי לבית משל עצמי. לא הייתי צריך להתפשר כמעט על כלום, ועם מינימום של הלוואות.
לבנות את הבית לבד, לא הגיוני בעליל. זה מאד פשוט - תעריך מה המשכורת השעתית הממוצעת של כל אותם פועלים ובעלי מלאכה שבונים בית. אם אתה מרוויח שעתית גבוהה יותר - לא שווה לך לבנות לבד. ואם אתה מרוויח שעתית נמוכה יותר, אז אתה במקצוע הלא נכון - לך לעבוד בבניין!
אתה גם לא באמת יכול לעשות הכל לבד. אף אחד מבעלי המלאכה לא עובד "לבד". במינימום שבמינימום יש לו שולייה או עוזר אחד. זה עוד עלות.
750K זה סכום נמוך ביותר אבל לא בלתי אפשרי לבנות בית צנוע בחוכמה במגרש עם תשתיות קיימות.
הגזמת קצת למעלה עם המחיר.
מחיר בניה למטר ללא קרקע אמור להיות סביב 4000 שח בבניה קונבנציונלית.
ז״א שאפשר גם לרדת מזה ותלוי במטרז׳ אבל לדעתי בתקציב יותר קטן
JEEP GC V8 98 IR 3.5
Honda 300ex
3 קבצים מצורפים
יש לי חבר שבדיוק סיים אצלנו ביישוב תהליך בנייה עצמי של בית (כ160 מ"ר) משקי אדמה (earthbag building).
התהליך כולו לקח כשנה וחצי (אבל במשרה מלאה - ללא עבודה נוספת) עם מתנדבים (woofing).
אם מעניין אותך לשמוע עוד פרטים, מוזמן להרים טלפון.
התמונות לא מעודכנות להיום והבחור בתמונה לא קשור לסיפור...
עידן
3 קבצים מצורפים
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
עירא
נימי - זמן כרגע לא מהווה מגבלה.
עירא
לא הובנתי נכון, זמן יכול להיות מגבלה מבחינת העירייה, לי נתנו שלש שנים מקבלת האישור ועד סיום הפרויקט (בפועל הוא הסתיים בכמה חודשים), אתה צריך לבדוק מול הרשות המקומית אצלכם מהם החוקים וכמה זמן יש לך מרגע מתן האישור
צודק לגמרי , שנה לתחילת הבנייה מקבלת ההיתר ועוד שנתיים לסיום , סה"כ שלוש שנים , ככול הידוע לי זה תקף לכול רשות מקומית / עיר .
עידו
אפילו בשביל לגרות את המחשבה
http://www.hometent.co.il
Sent from my XJ
הי
אפשר ועוד איך.
אם יש לך ידיים טובות אתה תחסוך הרבה מאוד כסף בדרך הזאת.
גם אני בניתי הרבה מהבית שלי לבד. אומנם זה היה לפני 15 שנים אבל אין הרבה הבדל להערכתי מהיום.
יש לי חבר שנמצא בתהליך בניה דומה כיום בישוב שלי. אני עוזר לו בעצות ומלווה אותו.
במקרה האישי שלי הקטנתי כך את המשכנתה שהייתה מתוכננת ל 7000 ש"ח בחודש שבסופו של דבר הייתה כ 1700 ש"ח.
המשמעות הכלכלית כאן היא עצומה. תחשוב שיש לך הכנסה נוספת של 5000 ש"ח במשך 20 שנה, נטו ושאינה משתתפת בהכנסה המצטברת שלך לצורכי מס.
להלן כמה נקודות לשיקול דעתך :
- קח בחשבון שהמשימה אינה קטנה ואתה תצטרך להקדיש לכך הרבה מאוד אנרגיה ומשאבים פיזייים ונפשיים.
- קח בחשבון שקיים תשלום אלטרנטיבי. עזיבת עבודה, עצירת קידום והתמקצעות בעבודה שלך או בקריירה וכו'. כמובן שזה ספציפי לכל אחד. אני יכול להגיד לך שאצלי זה עצר את הקריירה (רו"ח) בכ3 שנים.
- תעשה את העבודות עם הערך המוסף הגבוה יותר, וכאילו שהטעויות של החובבן יבלטו כמה שפחות (ושלא יהיה לך ספק, יהיו לך ). אל תרצף (לא יצא לך ישר וחבל על הגב שלך). ישנן עבודות שהיחס בין עלות חומר הגלם לעלות ביצוע הינו גבוה מאוד, למשל חשמל, מיים, ביוב. אותן שווה שתעשה.
- חלק גדול מהעבודות מצריך חתימה ו/או פיקוח של בעל מקצוע יעודי. תנסה להמנע מלבצע אותן.
אני מציע :
תיכנון הבית - אדריכל + מהנדס בניין, תשאיר לבעלי המקצוע.
הכנת השטח (באגר, טרקטור) - תנהל ברמת קבלן. גם כאן רצוי שתיקח מפקח בנייה בפנסיה (עלות זניחה).
יציקת קלונסאות + בניית שלד, תשאיר לביצוע ע"י קבלן שלד רשום. כאן הייתי ממליץ לך ללכת לבנייה סטנדרטית ולא כל מיני המצאות.
טייח חיצוני - גם הייתי נותן לבעל מקצוע.
טייח פנימי - אני ממליץ לצפות תיקרות וקירות בלוחות גבס, ממספר סיבות, מבחינת עלות אתה חוסך כאן למרות שהגבס עולה יותר מטיח אבל העבודה עצמית. בנוסף, אתה מקבל כאן גמישות גדולה יותר לסלילה עתידית של מערכות המיים התיקשורת והחשמל. אתה פחות מוגבל מבחינת הזמנים בבביצוע מול טייח רגיל שהסלילה חייבת להסתיים לפניו. יתרון נוסף של הפיתרון הזה זה קבלת שיכבה מבודדת (אויר כלוא בין הגבס לשלד) שתחסוך לך את הצורך בטייח טרמי יקר.
חלונות, דלתות, סניטציה, ארונות שקועים ונישות - ממליץ לבצע לבד ו/או לקנות משומש. החבר שלו אני מייעץ בבניה ביצע רכישה של חלונות ודלתות ביד 2 מפרופיל בלגי אלומניום, לפני בניית השלד וביצע התאמה של השלד לחלונות שרכש. ההבדל במחיר הצדיק את התהליך. אני מדבר איתך על עלות של אלפי שקלים בודדים מול עלות אלטרנטיבית של כ 100000 ש"ח.
תשתית מיים - אני בניתי מפקסגול, פשוט ביותר ומחזיק יפה מאוד. ניתן כמובן לבצע גם מהצנרת עם בסיס האלומניום (שכחתי את השם). היתרון כאן שכיוון שאתה בונה לבד אתה לא צריך לחסוך בחומר ולא במספר הנקודות כי עלות חומרי הגלם יחסית זניחה.
ביוב - אותה ההמלצה, לך על החומר היותר איכותי שקיים בשוק.
חשמל - גם כאן הסלילה פשוטה ביותר, ככול שאתה מבין יותר בעניין אתה יכול להשלים חלק גדול יותר לבדך, קח בחשבון שאתה חייב חשמלאי מוסמך כמלווה. הוא זה שיחתום על התוכניות וזה שיעביר את הביקורת מול חברת החשמל. חשמלאי לא חייב לעשות את כל העבודה בעצמו, גם חשמלאי מביא איתו עוזרים שעושים בשבילו את מרבית העבודה, רק שכאן, חפש חשמלאי בפנסיה, שלם לו 1000 ש"ח על פיקוח ועשה את העבודה לבד. גם כאן כיוון שאתה לא משלם 100 או 200 ש"ח לכל נקודה, יש לך את הפריבילגה לשים נקודות חשמל היכן שתירצה.
אל תיפול במלכודת של כל אותן מערכות שדוחפים כגון, חימום ריצפתי, שואב מרכזי וכו...
אם אתה יכול תכין תשתית לקאמין עץ וזהו.
קח בחשבון שהרבה מאוד מההשקעה בית מתחילה מהרגע שהוא גמור מבחינת הבניה שלו. שם טמון חיסכון גדול גם כן.
תכנן ארונות נישה, במצב זה תצטרך להשקיע רק בדלתות. בכל מקרה בנייה עצמית של ארונות וריהוט תחסוך לך המון.
לגבי ריצוף, אם אתה מתכנן ריצפות פרקט (לימינציה) לחדרים, אין צורך להשקיע בריצוף יקר, אבל עדיין מומלץ לרצף. ניתן כאלטרנטיבה לצקת ריצפה ולפלס אותה על מדה מפלסת. ריצוף הפרקט עצמו זה מישחק ילדים. קח בחשבון שיש טוענים שבשיטה זו אתה פוגע בבידוד הריצפה (הזיפזיפ שמשמש מילוי תחת הרצוף הסטנדרטי משמש גם בידוד).
ועצה אחרונה, צא לדרך הזאת רק אם אתה בטוח לחלוטין בחוזק הזוגיות שלך ורק במידה ובת הזוג שלך הינה מהסוג התומך והסובלני.
בהצלחה
ליאור
אני יכול לחזק את מה שליאור כתב, ובגדול!
החיסכון של עבודה עצמית יכול להגיע למאות(!) אלפים, בלי להתפשר על חומרי הגלם, אלא להיפך, לבחור חומרים ברמה יותר גבוהה.
לפני כ 10 שנים אבא שלי בנה מחדש את הבית לבד. מכיוון שזה היה "שיפוץ"(מ70 מ"ר ל300+-) לא נדרשו אישורים וחתימות.
ליסודות ושלד נלקח קבלן חיצוני, השאר נעשה לבד. טיח לא כדאי לעשות לבד, עבודה מאוד קשה ומתישה. כנ"ל ריצוף.
חלונות ודלתות בכל הבית עשויים מפרופיל בלגי, גם דלתות פנים. נקנה משור לאלומיניום ועוד כמה כלים, וכל העבודה בוצעה לבד. יש קצת פאקים, אבל רק על הסעיף הזה יש חיסכון של איזה 100K.
עם החשמל עזר לו חבר חשמלאי, והאמת- עדיף שלא היה עוזר, עשה מלא שטויות, שעד היום מקללים אותו עליהן(טוב שלפחות יש את מי להאשים)
אינסטלציה ומים זה לא מסובך בכלל, היגיון פשוט פותר שם את רוב הדילמות...
כלל אצבע: עבודות שקשורות לבטון-לשכור קבלן חיצוני, השאר-לבד.
והשיקול של "אני מרוויח יותר מפועל, אז ניתן לו לעשות את העבודה" מאוד לא מדויק כאן, זה לא רק פועל אחד, ויש את הקבלן שצריך להרוויח.
איכות העבודה תהיה טובה יותר כשאתה תבצע אותה לבד. בדיוק כמו שהרבה מאיתנו לא סומכים על מוסכים ומטפלים ברכבים שלהם לבד.
רק שבמקרה של בנית בית, התוצאות של רשלנות וחיסכון לא מתגלות מיד, והרבה פעמים יותר יקר לתקן.
מיכאל.
בתור אחד שהתנסה בבניית בית באופן אמצעי אני יכול לומר לך שבדיוק כפי שהמליצו לך כאן - תן לבעלי מקצוע לעשות עבורך את העבודה, אחרת זה עשוי לצאת לך הרבה יותר יקר. לפני שנתיים בניתי ביתי פרטי עצמאית, הזמנתי את כל חומרי הבניה, הוצאתי אישורים מהעירייה ובנוסף למזלי קיבלתי עזרה מקבלן שהוא קרוב משפחה. אחרי שנה וחצי של מאמצים הבית עמד על מקומו, הכל היה נראה מושלם עד שלפתע כעבור שלושה שבועות בערך התחלתי לגלות כי מסיבה לא ברורה כמעט כל הקירות בבית התחילו להתקלף. לבסוף התגלה כי במקומות רבים בבית ישנן נזילות בקירות החיצוניים והפנימיים. אתה מסוגל לדמיין לעצמך איזה בלאגן זה להחליף את כל הצנרת בבית רק בגלל שהעבודה לא בוצעה כראוי. בסופו של דבר ברגע האחרון לפני שהזמתני אינסטלטור מומחה שיחליף את כל הצנרת ויהרוס לי חצי בית, אותו קבלן שהוא קרוב משפחה שלי שלך לי בחור שמתמחה באיתור נזילות באמצעות מצלמה טרמית שאינה כרוחה בשבירת קירות.
בקיצור הפעם יצאתי בזול אבל ללא ספק אני לא הולך לחזור על הטעות פעם נוספת.
אג"ב חייב לציין שהבחור ששלח אלי הקבלן טיפל לי בכל בעיית הנזילות על ידי אותה מצלמה טרמית.
אם כבר מדברים, במידה ויש לכם נסילות בקירות אל תמהרו להזמין אינטרלטור "חפר", הוספתי כאן קישור לחברה שתיקנה לי את הנזילות, בהחלט ממליץ עליהם לכל מי שנתקל בבעיה דומה.
מי שרוצה יכול לקרוא כאן בנושא מצלמה טרמית לאיתור נזילות. דבר נוסף ואחרון, אם כבר הזמנתם אז אל תבהלו מהמחיר, עלות הבדיקה על המצלמה מעט יקר אבל שווה כל שקל.
שהיה בהצלחה.
*** פששש, השקעת בתגובה יחסית למקדם האתרים עלוב הנפש הממוצע! אחלה סיפור, חבל שהוא מצוץ מהאצבע... הקישור, כמובן, נמחק. - המערכת ***