מבקש המלצות לקמין עץ איכותי ( לא בנייה עצמית)
שלום
אני מעוניין להחליף קמין נפט לקמין עצים. הייתי אצל מספר ספקים. כל אחד מספר יתרונות המוצר שלו. כולם משכנעים. אני מחפש קמין חזק ואיכותי לחללים גדולים.
1.למישהו יש ניסיון עם הפירמות: GODIN , VERMONT, NERGOM. ? או אחרים.
2. רמת השרות של הספקים
3. מתקין מומלץ.
כמו כן , מצד שני, האם יש ספקים או פירמות שצריך להתרחק מהם.
בתודה
אורי
תגובה: מבקש המלצות לקמין עץ איכותי ( לא בנייה עצמית)
אחי הפירמות שהזכרת הם בסביבות ה 8000 ש"ח +-
אין שום הצדקה לשלם סכומים כאלה כאשר יש יצור מקומי בשלישי מחיר ולא פחות איכותי !!! וזה מניסיון .
לפי כשש שנים , אני וגיסי קנינו ביחד , הוא בחר בתוצרת חוץ אחד הטובים בשוק ואני בחרתי בתוצרת מקומית (של הדרוזים) .
תאמין לי אין שום הבדל בחימום הבית למרות שיש לנו אותו גודל (180 מטר) .... היום גם הוא מסכים שאין הצדקה לשלם יותר כאשר יש לך אופציה למוצר בשליש עלות ואותו הספק !!!
ויתרה מכך , בתחילת החורף נשבר לו חלק בצוק , עד היום מחכה לשרות הגרוע שלהם .... בבדיקה מלפני שבוע התברר שהתקלה הרבה יותר חמורה וכל החלק האחורי של הצוק התפורר מחום והטענה שלהם שאין אחריות (אחריות לשנה בלבד) .
בהצלחה .
תגובה: מבקש המלצות לקמין עץ איכותי ( לא בנייה עצמית)
ההמלצה שלי - קמין עץ יציקה איכותי תוצרת חו"ל (ולא, סין זה לא חו"ל לצורך העניין, אלא אירופה)
אצלנו במושב לא מעט כאלה שבנו או קנו קמין מתוצרת מקומית בסופו של דבר החליפו לקמין יציקה,
אין בכלל מה להשוות מבחינת ניצול אנרגיה, שבא לידי ביטוי בכמות עצים שאתה צורך, ואם אתה קונה את העצים יש לזה כמובן משמעות כספית לאורך השנים.
בקמין עצים איכותי עם ניצול אנרגיה טוב ושליטה על כמות האוויר (חמצן) אתה שם גזע, הולך לישון וקם בבוקר לקמין פועל.
אישית אני משתמש בהרמוני 3 של EFEL, היתרון שלו - חוץ מחלון זכוכית גדול - הוא הרבה אפשרויות לשלוט על האוויר בצורה מדויקת, שזה אומר לשלוט על הבעירה, בדגמים של גודין שאני מכיר אין את זה
אם אתה רוצה לחסוך תחפש משומש, קמין עצים טוב זה לא דבר שמתקלקל, אין בעיה לקנות משומש ואנחנו מתקרבים כבר לסוף החורף
ככה שאם אתה לא לחוץ תוכל לחפש בנחת ולקנות משהו איכותי במחיר מקומי
אתה יכול להציץ באתר של רפי מטלון, אני רכשתי דרכו עם מספר חברים בסוג של קבוצת רכישה, וקיבלנו מחיר טוב
בהצלחה
תגובה: מבקש המלצות לקמין עץ איכותי ( לא בנייה עצמית)
אורי,
אני במצב די דומה לשלך, רק שכבר מכרתי את הקמין נפט בשבוע שעבר ומחפש עכשיו קמין עץ,
הטענה של six-86 ככל הנראה אינה מופרכת, וקמין "דרוזי" או כל דבר אחר בסגנון אכן יחמם את הבית, הרי בינינו למה שאש בוערת לא תחמם את הבית...,
אבל זו לא השאלה!
להבנתי,
קמין עץ "פירמה" מתנהג יותר כמו מכשיר מתוכנן שניתן לכוון/לשלוט בו ולא סתם מדורה בוערת בתוך קופסת פח,
ניתן לשלוט בגובה הבעירה ובכיוון זרימת האוויר ומאחר ורמת האטימות של הקמין גבוהה מאוד אזי שינוי בבורר אכן יוצר תגובה בהתאם.
ומה השורה התחתונה...,
א. לאחר שהבית כבר הגיע לטמפרטורה הרצויה נדרשת אנרגיה לשימור החום שנמוכה כמובן הרבה יותר ממה שדרוש בתחילת העבודה,
קמין "פירמה" מאפשר לך את הרגישות הזו, התוצאה הסופית היא תהליך חימום יציב וחסכון בחומר בעירה.
ב. ניתן להגיע לסגירה כמעט מוחלטת של הבעירה, מה שמאפשר בעירה ארוכה מאוד של 6-10 שעות, במצב זה ברגע שמגבירים ושמים חומר חדש הוא חוזר לעבודה ללא תהליך הדלקה מחדש, כלומר ניתן להשאיר לעבודה נמוכה בלילה ולהגביר ביום.
ואת כל זה תקבל ב - 8000+-...
גילוי נאות...:),
עד היום חיממתי את הבית עם קמין נפט וטרם רכשתי קמין עץ,
מה שכתבתי הוא - "להבנתי" = "הסיפורים של מי שרוצה למכור לך קמין עץ ב - 12,000 ש"ח..."
אשמח מאוד אם מישהו יכול לשתף מניסיונו בעיקר לגבי סעיפי א, ב שרשמתי מעלה וההשוואה בין קמין "דרוזי" לקמין "פירמה"
אורי מקווה שזה בסדר שזה רץ על השרשור שלך...
ניר
תגובה: מבקש המלצות לקמין עץ איכותי ( לא בנייה עצמית)
גם אני באמת מעוניין לדעת מה ההבדלים בין הפירמות ולמה תנור יציקה לדעתכם מוצלח מתנור פח מבניה עצמית?
אני די משוכנע שתנור מבניה עצמית חכמה עם ארובה בצד ובלי זכוכית הוא הכי טוב שיש.
פליטת אנרגיה מיידית לאוויר ( אין איבוד אנרגיה על חימום היציקה/ אבנים) ארובה מעל התנור משחררת חלק גדול מהחום החוצה מהר מדי.
זכוכית- חוסמת חלק ניכר מהחום וכשפחות חלקי תנור משתתפים בחימום אז מאבדים יעילות.
אשמח לשמוע את היתרונות של היוקרתיים מול הטענות שהעליתי.
תוספת חימום מים וכו׳ לא מעניין
תגובה: מבקש המלצות לקמין עץ איכותי ( לא בנייה עצמית)
בועז,
מבלי להיכנס כרגע לתשובות קונקרטיות לנקודות שהעלית ומבלי לזלזל חלילה ביכולת החשיבה והתכנון שלך,
האם אתה באמת מאמין שקמין העצים מבניה עצמית הראשון שתעשה בחייך, יהיה טוב יותר, חכם יותר ובעל נצילות אנרגטית טובה יותר מקמין "פירמה" שמתוכנן ומיוצר יותר מ - 100 שנה?
ניר
מבקש המלצות לקמין עץ איכותי ( לא בנייה עצמית)
אחרי שחקרתי את העניין וגדלתי בבית בו עדיין עובד בהצלחה מרובה קמין מבויילר שעשה הסבה אני משוכנע שכן.
התנורים הקנויים האלו מחממים רע עד רע מאוד ביחס לתנור בניה עצמית שנבנה נכון.
היתרון היחיד שלהם לדעתי הוא בעיצוב ואולי בטיחות. ( למי שמוכן לוותר על חום תמורת בטיחות)...
ולדעתי חלק מבזבוז האנרגיה שלהם נובע מכך שהם חייבים לעמוד בתקני בטיחות ולמנוע כוויות...
תגובה: מבקש המלצות לקמין עץ איכותי ( לא בנייה עצמית)
את העיצוב אני שם בצד לגמרי ובוא נניח שגם את הבטיחות,
אני לא גדלתי בבית עם בויילר שיצא לפנסיה, אבל כמו שכתבתי מלכתחילה, אני בטוח שהיה חם בבית.
אבל זו לא השאלה,
אם אתה טוען שתנור בניה עצמית מתחיל לפלוט אנרגיה מהר יותר מתנור יציקה אז כנראה שזה נכון,
אז מה?
בינינו, לא ניתן לבצע השוואה לפני שמחליטים (ומסכימים...) מהם הפרמטרים הנבדקים,
אם ניקח חלל זהה מסוים ונרצה לחמם ולשמור עליו בטמפרטורה כלשהי שנבחר, במשך חודש, במקום אחד תנור יציקה ובמקום השני תנור "דרוזי" נניח.
האם אתה יודע להגיד כמה קוב עץ יהיה דרוש בכל אחד מהמקרים?
תגובה: מבקש המלצות לקמין עץ איכותי ( לא בנייה עצמית)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
גם אני באמת מעוניין לדעת מה ההבדלים בין הפירמות ולמה תנור יציקה לדעתכם מוצלח מתנור פח מבניה עצמית?
אני די משוכנע שתנור מבניה עצמית חכמה עם ארובה בצד ובלי זכוכית הוא הכי טוב שיש.
פליטת אנרגיה מיידית לאוויר ( אין איבוד אנרגיה על חימום היציקה/ אבנים) ארובה מעל התנור משחררת חלק גדול מהחום החוצה מהר מדי.
זכוכית- חוסמת חלק ניכר מהחום וכשפחות חלקי תנור משתתפים בחימום אז מאבדים יעילות.
אשמח לשמוע את היתרונות של היוקרתיים מול הטענות שהעליתי.
בועז,
אני לא מנסה לשכנע אותך, אדם באמונתו יחיה...
אבל ברור שדופן מברזל יציקה מחזיקה את החום הרבה יותר זמן מדופן פח
בנוסף, זה שפתח הארובה בתנור יציקה הוא למעלה, ממש לא אומר שהשחרור של החום הוא ישיר
כפי שכתבו מעלי, חשבו על זה כבר 100 שנה, בדגם שלי למשל בנו "מסלול" ליציאת העשן, והוא לא יוצא ישירות ולא מאבד הרבה חום
לעומת זאת יש ידית לביטול המעקף הזה, ולשחרור ישיר של העשן בשלב ההדלקה, בו אין ממילא איבוד חום (כן גם על זה חשבו)
לגבי הזכוכית היא בעצמה מתחממת ומעבירה חום, יכול להיות שפחות טוב מהברזל, אבל זה רק חלק מדופן אחת של התנור, ועושה את כל ההבדל מבחינת אווירה, אין מה לעשות זה חלק מהעסק, לפחות מבחינתי
תגובה: מבקש המלצות לקמין עץ איכותי ( לא בנייה עצמית)
קצת סדר:
לפני הכל, אצלי קמין של ווטרפורד משנת 1982 +/-, עבד, היה זרוק מס' שנים ואח"כ שופץ ועובד כבר 6 חורפים מצויין.
אצל אחי קמין מייצור מקומי אבל חכם, כולל מפוח עם מספר פתחי יציאה ונותן אפקט מזגן/מפזר חום (יתרון גדול - מחמם בן רגע בתחילה). עובד מס' שנים.
יתרונות וחסרונות:
א. לקמין יצוק אכן לוקח יותר זמן בתחילת החורף לפלוט את החום מתנור מקומי. יחד עם זאת, הילד הקטן לא יקבל כוויה אם יגע והאורחת שנשענת עליו לא תשאיר חלק מהסוודר שנדבק.
ב. אכן כפי שנכתב מקודם, קמין מדליקים בתחילת החורף, לאחר זמן מה מורידים תפוקה ושומרים על החום. קמין פירמה כולל לשם כך 3 אלמנטים חשובים - שליטה טובה על כניסת אוויר, שליטה על יניקת עשן לארובה (וואקום) ותכנון פנימי נכון לניצול מירבי (תפוקת קק"ל חימום). כל אלו ובמיוחד השלישי יהיו טובים יותר בהכרח מקמין ייצור מקומי. לכן קמין פירמה עשוי לתת תפוקה טובה יותר לאורך זמן בעלות נמוכה יותר של חומר דלק (עץ).
ג. פח נוטה להיאכל עם השנים. ראיתי כבר קמינים "זולים" עם חתיכות חסרות.
ד. ביד 2 יש לא מעט קמינים מכל הסוגים והמחירים.
בכל מקרה מומלץ להעביר את הארובה גלוייה ולהנות מפיזור החום שלה בבית (לא לשכוח להשאיר מכסה לניקיון ארובה אם יש זוויות).
ה. אם הזכוכיות לא חשובות לך, בדוק טכנולוגייה חדשה (אינני זוכר איך קוראים לכך) עם ספסל וניצול חום מיטבי. טכנולוגיה זו מאפשרת שריפה יותר יעילה של העץ וכמעט שלא מותירה אפר או עשן (כנראה שיוצרת טמפרטורה פנימית של מעל 600 מעלות - טמפ' התלקחות העשן). נדמה לי שנקרא ארובת אש או משהו בסגנון.
ה. יש לוודא שבחלק התחתון יוצקים מעט בטון עמיד בחום למניעת התפוררות המתכת.
ז. מגירה לריקון לפעמים לא נוחה ומלכלכת. עדיף ארגז פח בתוך הקמין.
ו. קמין יצוק הרבה יותר כבד וקשה להכניסו. איזו רצפה יש בבית?
ז. פתח הכנסת עצים - רצוי פתח רחב ככל האפשר - הרבה יותר נוח. לעיתים אם העץ אינו יבש מספיק או ספג גשם, מכניסים גזעים בצד שיתיבשו לפני השימוש.
לסיכום - יש יתרונות לכאן או לכאן. חשוב טוב איך וכמה אתה מתכנן להפעיל. כמו כן יש אלמנטים של בטיחות, נוחות הפעלה, יעילות ואסטטיות.
תגובה: מבקש המלצות לקמין עץ איכותי ( לא בנייה עצמית)
ש01 -
תודה על ההסבר המפורט,
שאלה בתכל'ס - מה גרף השימוש בקמין:), כמה זמן בדרך כלל הקמין נשאר עובד אצלך?
כלומר, האם אכן אתה מנמיך עוצמה בלילה ומחזיר לעבודה ביום?
או שמדליק כל יום מחדש את הקמין בשעות הרלוונטיות?
ובנוסף,
רשמת "לסיכום - יש יתרונות לכאן או לכאן. חשוב טוב איך וכמה אתה מתכנן להפעיל. כמו כן יש אלמנטים של בטיחות, נוחות הפעלה, יעילות ואסטטיות."
לא ממש ראיתי מה היתרונות לתנור ייצור מקומי שכתבת?
אלא אם כן התכוונת לזה הספציפי של אחיך עם הפיזור חום?
תגובה: מבקש המלצות לקמין עץ איכותי ( לא בנייה עצמית)
לתנור של אחי יתרון בתחילת העבודה.
- היה לאחרונה אחד למכירה ביוקנעם אבל היה חסר לו לוח בחלק האחורי..
אני, כעיקרון, מדליק בתחילת החורף ומכבה בסוף. לרוב בלילה מכניסים 1-2 גזעים בקוטר "4-"6 (תלוי בסוג העץ - אורן/אקליפטוס, איזדרכת וכו'), סוגרים ארובה ואוויר למינימום ונועלים חזק את הדלת. בבוקר הקמין עדיין חם ובתוכו או גחלים אדומות או אפילו חלק מהגזע. מחזקים את הבערה עד היציאה מהבית ושוב גזע שישמור על החום עד אחה"צ. כשחוזרים הביתה מחזקים את הבערה עד הלילה.
יש ימים יחסית חמימים שאנחנו מרשים לקמין לדעוך וב1600 +/- מדליקים שוב (אבל אז צריך מיד להפעיל חזק).
ואם כבר אז קצת על סוגי עצים:
אורן - נדלק בקלות, חום טוב, נגמר מהר (אלא אם יש שרף ואז זה החום הכי חזק שיש ++).
בראש דומה לאורן אבל משאיר המון אפר.
פיקוס - נדלק קשה, חום טוב, אם מיובש כמו שצריך (שנתיים) נגמר מהר אם רק שנה - נשאר די הרבה זמן.
איזדרכת - חום בינוני ומטה, נגמר די מהר, המון אפר (אבל לצערי די נפוץ ולכן יש לי הרבה...)
אקליפטוס - אחד הטובים. נדלק בקלות. חום מצויין, בוער זמן רב, מעט אפר.
תות - נפלא. חום מצויין, נדלק בקלות, בוער המון המון המון זמן (גזע "3 בוער כל הלילה מחצות עד 0630) לא מלכלך כמעט בכלל. ריח טוב.
לא שרפתי זיתים.
אבל כל עץ נשרף ונותן עבודה בסוף.
תגובה: מבקש המלצות לקמין עץ איכותי ( לא בנייה עצמית)
למה לשרוף זיתים,
אפשר לעשות מהם זיתים :)
תודה רבה על התשובות עזרת לי מאוד.
תגובה: מבקש המלצות לקמין עץ איכותי ( לא בנייה עצמית)
שלומי,
לא מדובר בהבדלים של טעם והעדפה אלא מדע יחסית מגוייק- ניצולת הבעירה.
כפי שכתב ש01 מהתנור שלו לא ניתן לקבל כוויה.
זה אולי בטיחותי מאוד אבל זה מלמד היטב שהרבה אנרגיה הולכת לארובה במקום לחמם את הבית.
הקנויים מחול מאוד יפים לעומת הבנויים אבל הם לדעתי פחות אפקטיביים בהרבה.
עכשיו תחליט מה עדיף לך
תגובה: מבקש המלצות לקמין עץ איכותי ( לא בנייה עצמית)
בועז,
זה אכן מדע יחסית מדויק,
אבל אני לא מבין את הקביעות הנחרצות מעלה,
1. בוא נתחיל מהעובדה הפשוטה שיצרני קמין "פירמה" מייצרים גם קמין יציקה וגם קמין מלוחות פח...
המסקנה שעולה היא שאין בבחירת סוג חומר הגלם לייצור (לוחות פח או יציקת ברזל) כשלעצמו חשיבות כלשהי.
שאם לא כן, ובמידה וכן היה יתרון ברור וחד משמעי לאחת השיטות אז היו בוחרים רק בה.
2. כלומר, מה שעושה קמין לטוב או ללא טוב, הוא רמת התכנון והייצור שלו שמשפיעים על מספר רב של פרמטרים שבסופו של דבר קובעים את איכות/נצילות/בטיחות/עמידות וכו' וכו' של המוצר הסופי.
בשורה התחתונה,
אם אני צריך לקנות קמין עץ לחימום וצריך לבחור בין מוצר שמיוצר באירופה הקרה כבר מעל ל - 100 שנה או מוצר מקומי שמיוצר בישראל החמימה והנעימה, כנראה שאני בוחר מאירופה.
שלא יהיו אי הבנות,אני לא מהתחום ואין לי אחוזים ממכירת קמין אירופאי...,
אבל כמו בכל תחום אחר,
ניסיון נצבר של שנים זה נכס שלא ניתן לאמוד בשום סכום, קל וחומר עשרות שנים או מאה.
שיהיה לנו חורף חם ונעים.
תגובה: מבקש המלצות לקמין עץ איכותי ( לא בנייה עצמית)
שלום לכולם ותודה על התגובות. הקמין הקיים אצלי הוא כבר השני לאחר שחסכתי בראשון ואכלתי אותה. למדתי על בשרי שיש דברים שאם יש את האפשרות , הולכים על הטוב ביותר.
אני לא מחפש לחסוך בעלויות אלא מחפש את הטוב ביותר , החזק (מחמם) ביותר , הניצולת הגבוהה ביותר והספק האחראי ביותר. זאת אומרת שאני מוכן לשלם מחיר גבוה אבל לא יודע אצל מי להזמין. הייתי אצל ״חימום כרמל״ בפתח תקווה . יש לו קמין תוצרת ארה״ב ( ורמונט קסטינגס ) עם הספק של 22kw עם ממיר קטליטי, ניצולת מעולה . ניתן לעבוד איתו בדלתות פתוחות , ניתן לחבר לו מפוח, ניתן לחבר לו כניסת אוויר חיצונית ועוד. קוטר ארובה 20 ס״מ . מחיר 10,000ש״ח לפני התקנה. הייתי אצל יבואן ״גודין״ בת״א . הראה לי גודין רויאל בסביבות 7500 ש״ח אבל גם הראה לי קמין ספרדי /אמריקאי במחיר 10000 ש״ח עם טכנולוגיה של מבערים פנימיים שגורמים לניצולת טובה יותר של העץ והאש מגיעה בכלל מלמעלה לאחר שהקמין מתחמם. לדברי המוכר עקב הניצול המצויין של העץ ,מספיקה ארובה בקוטר 15 ס״מ ואז הפתח שיש לי בבית יחסוך קידוח נוסף . בקיצור, איך בוחרים איפה לשים את הכסף? וואלה , יותר קל להחליט איזה ג׳יפ לקנות.
תגובה: מבקש המלצות לקמין עץ איכותי ( לא בנייה עצמית)
אני שידרגתי קמין נפט לקמין עמים ונהנה מכל רגע
http://www.jeepolog.com/forums/album.php?albumid=794ט
אם מישהו רוצה לזרוק קמין נפט שידבר אתי ,יש לי הזמנות לייצר לאנשים
DANI 1
תגובה: מבקש המלצות לקמין עץ איכותי ( לא בנייה עצמית)
אני עם הרויאל כבר שמונה שנים אחרי שנים של תנורים בניה עצמית והרפורד אנגלי אחד שמצאתי ברפת של חבר ושיפצתי, חימם בעיקר את עצמו. מהרויאל אני מאושר אחרי כמה שיפורים קטנים. זרקתי את המחיצה הפנימית, הוספתי צ'וק בארובה וחסמתי את רוב פתחי האויר שקיימים למינימום קיום כשהדלת אויר סגורה. אחד היתרונות שלו פתח ענק, כל מי שמתעסק עם תנור עצים מכיר את העצבים כשהבול כמעט נכנס אבל רק כמעט. מעבר לזה מאד חסכוני בעץ ומחמם מעולה. גם סידרתי לו רשת בפנים לבישול כשבא ליhttp://tapatalk.imageshack.com/v2/15...4ed575ac0b.jpg
תגובה: מבקש המלצות לקמין עץ איכותי ( לא בנייה עצמית)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
NRG
את העיצוב אני שם בצד לגמרי ובוא נניח שגם את הבטיחות,
אני לא גדלתי בבית עם בויילר שיצא לפנסיה, אבל כמו שכתבתי מלכתחילה, אני בטוח שהיה חם בבית.
אבל זו לא השאלה,
אם אתה טוען שתנור בניה עצמית מתחיל לפלוט אנרגיה מהר יותר מתנור יציקה אז כנראה שזה נכון,
אז מה?
בינינו, לא ניתן לבצע השוואה לפני שמחליטים (ומסכימים...) מהם הפרמטרים הנבדקים,
אם ניקח חלל זהה מסוים ונרצה לחמם ולשמור עליו בטמפרטורה כלשהי שנבחר, במשך חודש, במקום אחד תנור יציקה ובמקום השני תנור "דרוזי" נניח.
האם אתה יודע להגיד כמה קוב עץ יהיה דרוש בכל אחד מהמקרים?
צריכת עץ זה מדד לא נכון מכמה סיבות.
- לא כל העצים בוערים אותו הדבר (סוג, לחות, צפיפות וכו')
- זמן הבעירה מושפע מהטמפרטורה הכללית בתנור, גודל הארובה וכמות וצורת האוויר שנכנסת.
המדד הנכון הוא ניצולת אנרגיה.
אני לא יודע אבל משער שניתן למדוד תפוקת חימום בתנור עצים עם דלק שמקדם החימום שלו קבוע וידוע.
תגובה: מבקש המלצות לקמין עץ איכותי ( לא בנייה עצמית)
בועז אתה טועה ומטעה.
ניצולת אכן למדוד, יש לכך פרמטרים. אינני מכיר אותם במדוייק אבל ניתן לחפור וללמוד כיצד הם נמדדים (יש פרמטר בעולם כיבוי האש לבדיקת מטען אש. נקודת היחוס היא 1 ק"ג עץ).
האנרגיה של היצוק (שלי) לא מתבזבזת לארובה. הקמין בנוי עם מעטפת שמטרתה יצירת סירקולציה של אויר ולכן ניתן לגעת בדופן (אם כי בימים הקרים כשהפעלנו אותו מאוד חזק, גם הדפנות היו מאוד מאוד חמות). הארובה מאבדת מהר מאוד את החום. אצלי היא חשופה בבית עד לגובה של כ-4.5 מטר, אבל כבר בגובה של 1.5 מטר מעל הקמיןן ניתן לגעת בה. יש מחיצה פנימית שמטרתה שיפור הזרימה והשריפה בתוך הקמין.