הי,
אני משתעשע ברעיון של בניית טאבון אבן בחצר.
הבנתי שהתחתית אמורה להיות מלבני שמוט. האם ניתן לבנות את שאר הטאבון מאקרשטיין?
תודה,
סער
Printable View
הי,
אני משתעשע ברעיון של בניית טאבון אבן בחצר.
הבנתי שהתחתית אמורה להיות מלבני שמוט. האם ניתן לבנות את שאר הטאבון מאקרשטיין?
תודה,
סער
כן . בניתי כזה . עובד יופי....!
(הכל מאקרשטיין - ורק למעלה סאג וזהו...)
אמיר,
לאיזה טמפרטורה מגיע הטאבון שלך ומה חומר הבעירה?
אני חושד שאבנים משתלבות של אקרשטיין הן מבטון ולא יעמדו במבחן הזמן בטמפרטורה גבוהה
מצאתי ברשת את הדיון הבא אבל לא התעמקתי במסקנות
http://www.bniya.com/forum/archive/index.php/t-256.html
נושא מעניין, גם אני אשמח להרחבות ורצוי תמונות ומפרטים טכניים כראוי לדיון בג'יפולוג... אותי מעניין האספקט של הכנת פיצות.
מה שחשוף לטמפ' גבוהה אל תשים "אקרשטיין"
בטון עלול להתבקע
אמנם לא רימון רסס אבל עלול להעיף חלקים רותחים לכמה מטרים
בועז
גם אני מתעניין בפיצות.
התחתית מתוכננת להיות מלבני שמוט, אבל כל ה"מסביב" וה"כיפה" - אני מחפש חומר זמין וזול יותר.
האם אקרשטיין לא יעמדו בזה?
אניר, האם הסאג הוא החלק העליון? תמונה בהחלט תעזור...
תודה,
סער
טוב ... התמונה שמצאתי כרגע היא זו (הטאבון מימין למטה):
מאוד פשוט לבנייה , בעצם לא נידרש כלום חוץ מאקרשטיין וסאג'
מכיוון שהכל אצלי דינמי בגינה , לא רציתי לבנות משהו קבוע מבטון וכו'
כמה קומות של אקרשטיין אחת על השנייה , סאג' מלמעלה ,
עשינו על זה פיתות וכו' בלי בעיה.
מה החום שיש בתוכו - אין לי מושג , אני מניח כמו מדורה קטנה ממוצעת.
האקרשטיין נכון לכרגע לא מראים שום סימן של שבירה - ואם אחת מהלבנים תישבר - אני פשוט מחליף אותה!
בקצור :
K.I.S.S
כמובן , אפשר קצת לשפר את המבנה , להשתמש בטיח טרמי , לשים גם משטח שטוח לפיצות וכו'
אבל כרגע זה לא בתוכניות שלי.
תודה אמיר.
הכיוון שלי הוא יותר משהו בסגנון הזה:
http://cwraig.id.au/wp-content/uploa...9/IMAG0984.jpg
אם אתה רוצה באמת להשקיע בנושא - מדריך בעיברית לנ"ל :
http://450c.com/pages/do-it-yourself-guide
https://www.youtube.com/watch?v=UX5Z-AYFRnk
https://www.youtube.com/watch?v=pGO-tycpEJA
קרעתם אותי עכשיו... אני והדיסלקציה שלי...
טמבון מאקרשטיין...:eek:
Sent from my LG-G3 using Tapatalk
טמבון אפשר מאקרשטיין תנור פיצה לא .
עידו
מה האופציות? רק לבני שמוט?
לערבים היה שמוט?
הם בנו מבוץ/ חול/ חרסית וקש.
בתחתית חלוקי נחל
חזור למקורות
חלוקי נחל עמידים בחום?
בוץ נראה לי פחות אטרקטיבי, צריך משהו שלא ימס בגשם :) (אלא אם אני מפספס משהו)
ובועז, אנחנו מדברים על איטלקים... פיצה....
תודה
אני מכיר אותך, אתה לא תשים אלפי שקלים על זה.
תהיה יצירתי קצת
JEEP GC V8 98 IR 3.5
Honda 300ex
סער מקורות הפיצה הם.... פיתה ( תחשבו על הצליל כמה דומה ) הבצק ואופן האפייה דומה מאוד אפילו התוספות מעל כימות בפיתה .
תנור פיצה חייב לעמוד בטמפרטורה גבוהה מאוד שום חומר חוץ מלבני שמוט עם בטון מיוחד לכך לא עומד במשימה .
תנסה כאן חברה רצינית מאוד אני משתמש במוצרים שלהם שרות טוב ומקצוענים
עידו
אני בניתי לפני חמש-שש שנים טאבון בגינה מבוץ (מערבבים אדמה (2) עם חול (1) וקש (1)) מוסיפים מים למצב שבו אפשר ליצר קציצה יציבה (וואלה, אין לי דרך לתאר את זה יותר טוב) ומתחילים לבנות.
מצאתי זרוקים איפהשהו רעפים ישנים אז השמשתי אותם לתמיכות. אחרי שהיה מוכן והתייבש איזה חודש מתחת לפלריג שמתי עליו רשת לול וטייחתי עם מלט לבן וחול. מאז עומד בחוץ כמו גיבור בגשם, בשלג ובחול.
אני הייתי מוגבל בגלל איזו מסלעה, אז הפתח שלו פונה לרוח, מה שמייצר אש מטורפת.
אנסה לשלוח תמונות מחר
תודה, אשמח לתמונות.
כרגע אני חושב על טאבון בוץ עם רצפת אבני שמוט.
תודה,
סער
רציתי להזמין פיצה פפרוני אבל ניזכרתי שאתה צמחוני