מכונת קפה - נספרסו - המלצות לפני קניה
הי,
אני עומד לקנות מכונת קפה.
מאוד מתלבט בין מכונה עם מקציף פנימי, או חיצוני.
החיצוני, אני מעריך שהחלקים פשוטים יותר, ואולי פחות מתקלקל.
בפנימי, קל יותר להכין הפוך, הכל אוטומטי, ונראה יותר "סקסי", במיוחד כשאשתי שותה הפוך ולא אספרסו...
מה מומלץ בין הדגמים הבאים:
מקציף חיצוני:
https://nespresso.co.il/%D7%9E%D7%9B...94%D7%95%D7%A8
מקציף פנימי:
https://nespresso.co.il/%D7%9E%D7%9B...A7%D7%98%D7%99
(כולל זיכוי 200 ש"ח לקפסולות)
מקציף פנימי עם תצוגת מגע, וניקוי אוטומטי:
https://nespresso.co.il/%D7%9E%D7%9B...A4%D7%A8%D7%95
המחירים שמופיעים באתר שלהם לא רלוונטים, אני אקנה עם כרטיס חבר, או עם כרטיס היטקזון
הלטיסימה פלוס, דרך היטק זון, עולה 1150 ש"ח, את האחרים אין, אבל באמצעות כרטיס חבר, יש גם הוזלות משמעותיות...
תודה,
עידן
תגובה: מכונת קפה - נספרסו - המלצות לפני קניה
המכונה לשימוש בייתי לייט...
אני שותה בדרך כלל ממכונות של נספרסו, לא רע, נראה לי שאני לא ממש אנין טעם ויודע להבדיל יותר מידי.
מכונה של טחינת פולים לא פרוייקט לכל כוס קפה? כלומר לוקח הרבה זמן להכין, כי הטחינה עצמה בזמן אמת
אני גם בעבודה וגם בבית עם סיטיז עם מקציף חיצוני.
אם אני לא טועה במכונה, היתרון העיקרי שלה CITIZ על ה UMILK היא שהקפסולה בסיטיז לא נזרקת אוטומטית בגמר בפעולה אלא נשארת שם עד שמשוחררת ידנית.
מאפשר "להתחרט" ולהוסיף עוד קצת אם אתה רוצה מעט ארוך יותר. (ויסלחו לי אניני ה-40מ"ל שחטאתי...)
ובקשר לאלה עם המקציף הפנימי, אין לי כזו , (אחרי שהתלבטתי כשקניתי לפני כמה שנים) כך שאני לא יכול לחוות דעה מבוססת,
אבל נראה לי יותר מידי אבוג'אראס לנקות את כל החלקים ולהיות בטוח שלא נשארו שאריות חלב בצנרת/משאבה וכו'.
איל
לנו יש מקציף חיצוני שלהם, לא זוכר את השם אבל זה מיכל גלילי שמקציף לבד.
נוח מאוד לשימוש, קל ומהיר לניקוי, ויוצא אחלה של קצף. נראה לי הרבה פחות מסובך ממקציף פנימי.
המקציף החיצוני של נספרסו, זה שנראה כמו פילבוקס, עושה עבודה טובה מאד, מינימום התעסקות ונקי מאד. אפילו בסביבה של משרד קטן, ובוודאי בבית. אם ההפוך שלה חשוב לה - לך עליו.
מבחינת מכונה - תקנו אותי אם אני טועה אבל כל המכונות של נספרסו יש להן אותו "מנוע" בדיוק סביב הקפסולה, כל מה ששונה זה האריזה והעיצוב החיצוני. אין סיבה לקנות מעבר לדגם הבסיסי ביותר (שלי נקראת "פיקסי") + מקציף חיצוני.
והקפה לא משהו גם לטעמי... אבל זה באמת עניין של טעם, יש הרבה שנשבעים שקפסולה זאת או אחרת עושה את הקפה הכי טעים שיש.
לפני שנים לא רבות, בצורה לגמרי לא מתוכננת וללא שהתחלתי לבצע מחקר השוואתי, נכנסה אשתי הבייתה עם מכונת קפה הנמכרת ברשת Yellow, פז (שמחירה כיום 400 שח) וניזונה מקפסולות לאוואצה הנמכרות אף הן בחנויות Yellow.
נקפוץ לסיכום (לדעת בני המשפחה שלנו בלבד, כמובן) וטיפים:
1. ישנם מבחר סוגי קפסולות בדרגות שונות של חוזק / מרירות / ארומה (תערובות שונות) - התמקדנו על שני סוגים המתאימים לנו וכולם מרוצים. אציין שלאשתי (שהיא צרכנית הקפה המרכזית בביית) בעבודה יש מכונת נספרסו ולדעתה הביתית שלנו טובה משמעותית (והיא ניסתה כבר סוגים רבים של קפסולות של שתי המכונות עד שהתייצבה על הסוג המתאים לה ביותר בשתי המכונות).
2. מגיעה עם אפשרות להקצפת החלב (מעט שונה בין 2 הדגמים השונים שהיו לנו מאז הקניה הראשונה אבל עושה עבודה בהחלט סבירה).
3. נרשמים כ"חבר מועדון" (חינם) ואז עלות הקפסולות הינה 110 ש"ח ל-4 קופסאות של 16 קפסולות כ"א, כלומר ל-64 קפסולות (כ- 1.7 שח לכוס קפה).
4. בשורה התחתונה אנחנו מאד מרוצים, עלות / תועלת מעולה. בהפרש המחיר של עלות המכונה (והקפסולות) לעומת נספרסו אתה יכול לממן חודשים רבים של כוסות קפה.
ארז גור
אני רכשתי נספרסו עם מקציף חיצוני, המכונה שאמורה להיות האיכותית ביותר, והתאכזבתי.
שתי בעיות שנתקלתי בהן האחת זה פשוט טעם לוואי לקפה, והשניה ולא פחות חשובה, לא ניתן להכין הפוך בספל סטנדרתי של 180 מל עם קפסולה אחת, חזקה ככל שתהיה, אלא צריך שתיים, או לשתות הפוך בכוס קטנה יותר.
כפי שאמרתי, חיכיתי להזדמנות של טיסה לחול, והבאתי בסוף saeco minuto מכונה עם טחינה של פולים וניקוי אוטומטי, ומקציף שניתן למלא בחלב ולאחסן במקרר, ובכל כוס הוא מושך ומקציף רק כמות של כוס, בלי להרוס את שאר החלב.
התוצאה קפה מצויין שלא נופל מבתי קפה.
בארץ היא מאד יקרה, תמתין להזדמנות להביא מאירופה, לי עלתה 420€ בגרמניה.
Sent from my iPhone using Tapatalk
דוח משתמש.
יש לי לטיסימה דור קודם כבר 5 שנים. לא מבין גדול בקפה.. הבנים שותים על בסיס קבוע ומאוד מבסוטים. יכול רק לדווח על אמינות ללא פשרות של המכונה. לרוב שותים אספרסו מדי פעם קפוצ'ינו. הניקוי לא מהווה בעיה. רק אחרי ששותים קפוצ'ינו. לחיצה על כפתור כדי להעביר מים חמים בצינורות כשמיכל החלב עדיין מחובר, ואחר כך שטיפה במים של מיכל החלב. אחרי הכנת אספרסו אין שום פעולה נדרשת.
יש בבית מערכת שמטפלת באבנית. יש גם מערכת אוסמוזה הפוכה. אין צורך לטפל כלל. תודה בכל אופן.
לא משנה באיזו מכונת נספרסו תבחר, אם יש לך גישה לכרטיס הצהוב של חבר, זה יצא לך הכי משתלם.
קניתי עכשיו כמתנה את האיניסיה ב-413 ש"ח בשקם אלקטריק.
המבצעים של הייטק זון הם די סמליים, בזאפ תמצא באותו סדר גודל של מחיר.
לגבי מכונה עם מקציף או מקציף חיצוני -
המקציף האינטגרלי מקציף עם אדים. החיצוני מערבל את החלב. התוצאות שונות לגמרי, עניין של העדפה.
החיצוני מאפשר לך להקציף גם חלב קר. מאפשר לך לעשות קפה קר טעים לאללה.
אני מחזיק 2 מכונות שנמכרות ב yellow עובדות קשה גם בעסק גם בבית אחת עם מקציף חיצוני ואחת פנימי (צינור אדים) אישית אני מעדיף את הצינור אדים על פני המתקן החיצוני. הוא מקציף יותר מהר והרבה יותר קל לנקות. לגבי הקפה הוא מעולה לטעמי ואני ממליץ בחום על הלוואצה של yellow
מור
עם לטיסמה + בבית (שנתיים) ו- U במשרד, ממליץ על הלטיסמה בגלל היכולת לשלוט באורך הקפה.
אגב, בכל 3 האופציות מדובר על אותו משאבה בעיצוב שונה.
גם במכונות של yellow ניתן לשלוט באורך המזיגה של הקפה :)
ולא אין לי אחוזים שם
מור
עשירים אתם כוס קפה ב 1.7 ש"ח 
אני עם מכונה ומטחנה חיצונית 0.57 ש"ח לכוס .
אחרי הרבה שנים בעניין אין שום קפסולה שמתקרבת לקפה שנטחן במקום ומכונה עם הקצפה על סטיימר .
בשנים עברו היו לי מכונות של כרומקס ביחס עלות תעולת זו מכונה מעולה (ביתית ) כיום יש לי מכונה של CIMBALI שזו ליגה אחרת גם במחיר וגם בתוצאות , עניין הטחינה לא מאריך בהרבה את ההכנה , וחשוב לדעת שקפה טחון מתחמצן מהר מאוד (שעות בודדות) וגם מקרר/מקפיא לא עוזר , בקפסולה יש גז ששומר על הקפה מהתחמצנות .
בעניין ההקצפה כול מקציף חיצוני עושה קצף מאוד אורירי רק מקציף סטימר מגיע לתוצאה טובה .
עידו
לטיסימה שנתיים עושה עבודה מעולה , אמינות מוחלטת .
נוחה מאד לתפעול, בגדול מכונה לעצלנים עם מקציף פנימי ומשטח חימום כוסות שאינו שימושי.
לדעתי שאלת השאלות היא איזה סוג קצף אתה אוהב ??
יש הבדל משמעותי בין מקציף פנימי שעובד על אדים חמים, ובין המקציף החיצוני שעובד על ערבול מהיר שיוצר קרם חלב.
הטעם והמרקם של הקצף שונה לגמרי וצריך לראות מה יותר טעים למשתמש.
אגב כאשר המכונה מתחילה להרעיש קצת יותר מהרגיל זה סימן לנקות אותה ......