עכשיו זה מובן מדוע המים שם מסריחים וירוקים?
Printable View
עכשיו זה מובן מדוע המים שם מסריחים וירוקים?
פרטים למאותגרי הטמבלוויזיה? באיזו תוכנית?
אסף.
מאנשים שחיים שם ויודעים דבר או שניים
טוענים שהמים בגבי שיש מגיעים ישר לאחר קירור הכור בדימונה
בוקר טוב אליהו..
שנים שאני שומע שהמים מגיעים מדליפות.
רק שמה ששמעתי ממי שעסק בניתוח אלמנטים שאריתיים במים, וביצע בדיקות, זה שאלו מים מבריכות הפוספטים..
טופוגרפית זה לא מסתדר שמישור ימין מתנקז לצין ליד גבי שיש.
גם בתת קרקע, הניקוז פוגש את הקמט של חצרה, ואם היו כאלו דליפות, היו ״מעיינות״ עוד לפני זה.
אזור הכור מנוקז לנחל צפית, והמכתש הקטן.
גבי שיש
אני ראיתי חלקית ומה שאני ראיתי שם זה אוסף של הפחדות ואנשים שיודעים לדבר.
עובדות לא היו שם בכלל...
והכי עצבן אותי הטענה המופרחת שמים שמקררים את הקור הוזרמו לאחד הערוצים המובילים למכתש הקטן ומשם לגבי שיש. טוב שהמים האלו לא הגיעו לגבי פרס (או איזו שטות אחרת...)
למה לא הביאו אנשי מים/גיאולוגים/בוטנאים/זאולוגים שיכולים לגבות בעובדות את הטענות שהם מעלים שם?
אם המים בנחל צין היו מסוכנים ובעלי השפעות רדיואקטיביות על המגוון הביולוגי היה אפשר בקלות להביא ממצאים לכך בשטח.
במקום זה הביאו פעיל סביבתי (שהזכיר את אחת הדמויות מהפרלמנט של ארץ נהדרת) ואת צור שיזף שהוא באמת טיפוס מעניין ומרשים, ובהחלט יודע להתנסח... אבל אני לא יודע כמה הוא אשיות מדעית לגיטימית.
מה שכן, היו אחלה צילומים של הדיפנדר נהוג בידי אחמד הבדואי (או משהו כזה) בירידה הקשה והמסוכנת לגבי שיש המרוחקים...
אני בהלם ממה שאתם מספרים שנחשף בתכנית.....
באמת? ערוץ 10 עוד קיים?
אני בשוק.
אסף.
קיים, קיים.
לא להאמין איך אפשר לשרוד כשמשדרים רק ריאליטי וזבל.
לא לשכוח !!
הפןספטים מכילים גם קצת מאותו החומר !!!
היינו בגבי שיש ביום שישי, טבלנו שם איזה שעה.
אם יצמח לי עוד איזה איבר בימים הקרובים אני אעדכן (:
^ ּ + תמונה ואבטיח ליד לקנ"מ...
ביל מצ'רנוביל.
האגדות האלו היו קיימות גם בשנות ה90, רחצנו, אין בחבורה תחלואה מעל הרגיל.
לא שזה שולל כן?
המיים הצהובים בגבי שיש מגיעים מהזרימה הרב עונתית בנחל צין תחתון,לא?
כלומר המקור שלהם בבריכות השיקוע של מפעלי צין ליד הר ההר.
לא שזה הופך אותם לראויים לרחצה - אפילו היו גוזמאות על קורוזיה מוגברת לאחר נסיעה בנחל.
מסכים עם מה שנאמר פה על הרדידות הבלתי נסבלת של ה"תחקיר".
The hills have eyes
ואחרי כל הבדיחות, אני מכיר מישהי שלא התביישה וצללה במים האלה כדי לחבר כבל כננת.....
זה היה לפני 7 שנים בערך, היא בריאה ושלמה ועדיין לא יכולה להיות מורה - עוד לא צמחו לה עיניים בגב....
מי שפספס את הכתבה
חלק א' : http://10tv.nana10.co.il/Article/?ArticleID=1124444
חלק ב' : http://10tv.nana10.co.il/Article/?ArticleID=1125799
בתכלס בכל פעם שמתפרסמת כתבת תחקיר (ולא משנה של איזה ערוץ או תכנית) שקשורה אפילו במעט לתחומים שאני מכיר אני רואה כמה דמגוגיה והסתה יש שם.
עוד לא קרה שראיתי כתבה מתחום שאני מכיר שלא היתה חד צדדית, מוסטת ועל גבול השקרים.
דווקא לפני שבועיים הייתה בערוץ אחד כתבת תחקיר על מצב הספורט המוטורי - ובתור מי שמכיר מבפנים, התחקיר די מדויק באופן כללי. ראה דיון:
http://www.jeepolog.com/forums/showt...l=1#post633767
כן, בשנות ה- 90 גם אני רחצתי בהם, למרות שלא זכור לי שהם היו כ"כ צהובים כמו היום.
אני כן זוכר שהשיער היה אח"כ נעים למגע באופן מוזר. בטח לא בצורה שמאפיינת ילד ג'יפה אחרי 4 ימי טיול רגלי....
- - - Updated - - -
האמת שחבל שעל זה הם לא דיברו בתחקיר כי זה אחד הדברים היותר נכונים.
קורוזיה מוגברת ועוד איך, לא פחות ממי ים ואולי אף יותר.
אחרי שבכל הפעמים שנסעתי בנחל הופיעו תוך יומיים ג'ינג'ים כמעט על כל המכלולים שטבלו בהם הפסקתי לבקר במסלול הזה.