כתב אישום-"השארת חפצים מיושנים במקום ציבור" - דרוש ייעוץ
שלום חברים,
משום מה החליטו אוכלי החינם בעיר שאני גר בה, שהרכוש שלי, הפיאסטה הישנה והטובה שלי, היא בגדר גרוטאה ושאני בגדר פושע רק בגלל שהיא חונה באופן קבע בחנייה השכונתית.
הרכב תקין ובמצב נסיעה, הרשיונות הוקפאו במשרד הרישוי הרישוי לפני שנה כמעט, ואני שומר מייעד אותו לשימוש בעתיד הקרוב כררכב ראשון לילד הקטן.
כמובן שישנה ברירת קנס בשווי של 730 ש"ח לתשלום עד שלושים יום ובמידה ולא אשלם אני צריך להתייצב למשפט בתאריך הנקוב.
אהה...וישנה גם הערה בבולד מאיים שבית המשפט רשאי גם להטיל גם עונש מאסר בנוסף לקנס...אתם קולטים?? אני והפיאסטה כנראה שממש מהווים סכנה לציבור או משהו כזה...
דיברתי היום עם מחלקת הפיקוח של העירייה ונאמר לי כמובן שזה החוק ואין מה לעשות, אני חייב לקחת את האוטו אל מחוץ לעיר או לחנייה בבית ובקיצור לא משנה מה שטענתי כלפיו, הוא תמיד חזר לתשובה הסתומה שזה החוק עזר עירוני ואין מה לעשות, ושהשלב הבא זה גרירה של הרכב.
אני מאוד רוצה להגיע למשפט ולטעון את טענותיי בנוגע לאבסורד שבאישום הזה, אבל אני חושש שבית המשפט יהיה אטום לא פחות מהנציג שדיברתי אתו היום, והשאלה אם ישנה דרך להילחם בעיוות הז, האם ישנו טיעון שיכול לעבוד נגד האישום. ובכלל מה אתם מציעים לעשות?
תודה,
טל.
תגובה: כתב אישום-"השארת חפצים מיושנים במקום ציבור" - דרוש ייעוץ
צדק וחוק הם לא בהכרח חופפים.
אם החוק איתם ( וכנראה שהוא לצידם כי הכרתי את העניין הזה לפני שסיפרת עליו) אז כל הטיעונים שלך יהיו במקרה הטוב להפחתת העונש...
החוק אף פעם לא אומר רק דבר אחד, תבדוק את נוסך החוק, ואם אין שם הערה לגבי השארת רכב בלי רשיונות, אלא רק לגבי השארה לזמן ממושך,פשוט תזיז אותה מדי פעם.
אם מדובר באיזור עם מצוקת חניה, אז זה החוק וזה גם צודק. קח את הרכב לאיזור מבודד יותר ותדאג שם לטפח ולהזיז אותו שלא יראה מפגע.
ממה שחפרתי בקצרה בגוגל זה נקרא "חוק שמירת הניקיון התשמ"ד 1984", בשום מקום לא מצאתי שכשנותנים את ההודעה לפינוי הרכב מוצמד גם קנס, מה עוד שהסעיף שמיתייחס לרכב חונה במקום ציבורי מדבר על רכב מיושן/שאינו בשימוש/בלי רישיונות בתוקף.
כדאי לך לברר טוב(אני לא עו"ד), אולי מישהו מהעו"ד פה ייתן עצה.
הרכב עם ביטוח חובה?
תו חניה עירוני?
משהו שיעזור לך לומר שלמרות שאין רשיון זה לא גרוטאה?
אסף.
היתה הודעה על הרכב בערך מלפני שבועיים, אני זוכר שראיתי את ההודעה בתוך פרק הזמן שהיה רשום בה להזזת הרכב. אני בודק את הרכב כל יום כמעט ומיד שראיתי את ההודעה על הרכב הזזתי אותו למקום יותר מבודד סמוך לביתי, ובדקתי במשך הימים שאחרי כל יום אם גם במקום החדש שמו הודעה ולא ראיתי. שלשום קיבלתי בדואר הרשום את "כתב האישום" הנ"ל.
אני בודק את הרכב כמעט כל יום כפי שציינתי, ואני דואג שיראה "נורמלי" יחסית ולא נטוש- אני עובר עליו ידי פעם אם סמרטוט מעיף ממנו את האבק והעלים שנופלים עליו והוא נקי ומסודר מבפנים עם מגני שמש.
אני יודע שכל זה לא יעזור ואם במידה ואיזה שכן יתלונן לעיריה או שהעיריה מחליטה לפתוח במבצע ניקוי, יגיעו אליו בקלות.
אין ביטוח חובה מן הסתם ואין תו חנייה עירוני,(לא קיים אצלנו), ולמרות שאין רישיון זה לא גרוטאה. זו בדיוק הנקודה שאני לא מצליח להבין. איך רכוש הופך לגרוטאה רק בגלל שאין לו רישיון? מה? רק עצם הרישיון מקנה לו ערך? זה רכוש, פיסת קניין, שמה לעשות שהוא גם רכב, שכמו כל הרכבים, שלא נכנסים איתם הביתה בסוף היום, אלא משאירים אותם ברחוב, גם אני לא יכול להכניס את הרכב הביתה...
נדמה לי שכן יש לי חשבוניות על חלקים שקניתי עבורו בזמן שהוא עמד ללא רישיון. זה גם יכול להצביע על כך שמבחינתי לפחות לא מדובר בגרוטאה, לא?
טל.
בוא נתחיל לדייק במילים, כי זה בדיוק מה שתדרש בבית המשפט או בהתנהלות מול העירייה - דיוק במילים ובבחירתן.
זה לא רכב ללא רשיון - זה רכב עם רשיון, שרשום על שמך במשרד הרישוי והוא רכושך.
משרד הרישוי מאפשר הקפאת רישוי, וזה בדיוק ההליך שעשית.
אם המדינה מאפשרת הקפאת רישוי הרכב, כך שהוא במצב חוקי, לא ייתכן שהעירייה לא תכבד זאת.
גם תודיע לעירייה שבכל פעם שהם יחשבו שהרכב מפריע, אתה תזיז אותו.
תחזיק ותצלם כל פעם גם את מיקום הרכב וגם את מצבו, כך שתוכל להראות שהוא גם זז מדי פעם.
אם תשאל איך הוא זז ללא רישוי בתוקף, אני מניח שברור לך שאתה דוחף.
אם יהיו ממש חכמים, ישאלו איך אתה מזיז בלי ביטוח בתוקף, ומה יקרה אם מישהו יפגע בהמהלך ההזזה, אבלל לזה כבר אין לי תשובה.
כמה זמן אתה מתכונן להשאיר אותו במצב הזה? אולי אוכל לעזור לך עם האחסנה תמורת אי אלו זוזים...
מותר להחנות במקום ציבורי רכב ללא ביטוח חובה ורישיון בתוקף?
Sent from my LG-D855 using Tapatalk
זהו, שלא בטוח שמותר.
אם הרכב חשוב לך, תמצא מקום פרטי/סגור לאחסן אותו.
כל מקום שהוא רשות הרבים יכניס אותך לבעיה במוקדם או במאוחר - כי תמיד יהיה איזה שכן טרחן שיתלונן.
חוץ מזה, פקחי העיריות כנראה מונחים לבדוק לפי מס' הרישוי כל רכב שנראה ישן/מוזנח/נטוש.
א. לא רק זקנים הם טרחנים. לפחות הם מתלוננים לעומת הצעירים ששוברים.
ב. תעשה ביטוח חובה. ביחס עלות תועלת זה דבר מנצח וגם חשוב.
ג. חוק זה חוק. מבחינתם לפחות התפקיד הוא לשמור על החוק ואתה עובר על החוק ולא משנה אם זה חוק עזר או תקנות תעבורה או חקיקה אחרת.
אסף.
תגיד תודה, לי העיריה פשוט העלימה רכב עם מנוף פעם. יאמר לזכותם שהוא באמת היה נראה כמו גרוטאה על בלוקים, אם כי הוא חנה במקום נטוש לחלוטין באיזור תעשיה נידח.
Sent from my Elephone P8000 using Tapatalk
בנוסף לכל מה שהציאו לך, שחלק מההצאות לא טובות, למשל להזיז את הרכב ללא טסט וביטוח בעייתי ועוד לספר את זה בבית המשפט. ממליץ לך לשלם אגרה וביטוח חובה, ולהעביר טסט, כל הבעיה תיפתר סופית. אם הרכב מוגדר אספנות זול מאד יחסית לקנס שתקבל.
טל
- - - Updated - - -
בנוסף לכל מה שהציאו לך, שחלק מההצאות לא טובות, למשל להזיז את הרכב ללא טסט וביטוח בעייתי ועוד לספר את זה בבית המשפט. ממליץ לך לשלם אגרה וביטוח חובה, ולהעביר טסט, כל הבעיה תיפתר סופית. אם הרכב מוגדר אספנות זול מאד יחסית לקנס שתקבל.
טל
- - - Updated - - -
טל
לא יעזור לך כלום - אסור לך להחזיק רכב ללא רישוי בתוקף (טסט) ברשות הרבים (חניה ציבורית).
למעשה, גם אסור לך להחנות ללא תזוזה במשך זמן ממושך (למנוע מצב של אנשים שגרים באוטו).
אם יש לך ביטוח או לא - הם לא יכולים לדעת.
חוק מטומטם? אולי. אז מה?
את תוקף הרישוי הם כן יכולים לדעת.
אם הרישוי בתוקף לא יעשו לך כלום. כשאין רישוי והרכב חנה הרבה זמן באותה פינה - מתחיל הבלגן.
"רכב ראשון לילד הקטן" - לדעתי הילד שלך ראוי לרכב בטיחותי ולא סתם רכב קטן וחסכוני. יש מספיק רכבים בטיחותיים יותר מהפיאסטה במחירים מגוחכים.
בקשר לתלונה - בית המשפט היא מערכת לאכיפת חוקים ולאו דווקא לעשיית צדק ( למרות שבג"צ = בית בין גבוה לצדק אבל לא נכנס לזה כי לא חסר מקרים של אי עשיית צדק ).
מכיר את הנושא מקרוב, ככל הנראה מצאת לך חנייה במקום שאין יותר מידי חניה ולכן לא יעזור כמה שתזיז אותו, תמיד יתלוננו , וברגע שהפקח מסתכל על שמשת הרכב ולא רואה מדבקה של טסט - אתה בבעיה.
תמצא לו מקום חניה טוב יותר - כמו מגרש עירוני או משהו בסגנון.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
צדק וחוק הם לא בהכרח חופפים.
אם החוק איתם ( וכנראה שהוא לצידם כי הכרתי את העניין הזה לפני שסיפרת עליו) אז כל הטיעונים שלך יהיו במקרה הטוב להפחתת העונש...
תפקיד החוק הוא למנוע "בלאגן" ולא לעשות צדק.
תחשוב שכל אחד יעשה "מה בראש שלו"- לאן נגיע ?
יתרה מזאת , אתה כעת חושב ש"מגיע לך", תאר לך מצב הפוך שמישהו אחר חושב שמגיע לו ואתה מתנגד?
עצתי לך- אפסן את הרכב עד שיתרצה , במקום שהוא לא ברשות הציבור .
אני אספר לך סיפור קטן.
אני גר בחיפה בשכונה וותיקה מהימים בהם בנו רחובות צרים בלי הרבה חניות, כי למי בכלל היתה מכונית.
היית ואנחנו גם בקירבה לבית חולים ולמספר מוסדות חינוך, יש מצוקת חניה שרק הולכת וגדלה עם השנים.
מדי פעם אנחנו נתקלים באנשים חוצפנים (אין מילה אחרת לזה) ש"מאפסנים" את הרכב שלהם ברחוב (לא בהכרח גרים באותו הרחוב)
רכבים שאין להם טסט חודשים ופשוט יושבים שם ותופסים מקום חניה שנדרש כמו אוויר לנשימה.
רוצה לאפסן את הרכב שלך בכיף אבל למה על חשבון אחרים??
מקומות חניה הם מאוד נדרשים, זוהי לא מותרות אלא הכרח !
אז אולי כדאי שתחשוב גם על אנשים אחרים כאשר אתה "מאפסן" רכב ברחוב ציבורי.
מעבר לזה רכב שלא נוסע הוא רכב שמתקלקל, ומהר.
הוא מחליד מתחיל לנזול ברקסים נדפקים.
רכב צריך לנסוע לפחות פעם בשלושה שבועות (וזה מנימום הכרחי)
אתה תגלה לאחר כמה שנים של אפסון שלא תוכל בכלל לנסוע ברכב ללא יישור קו שעלול להגיע למחיר הרכב.
רוצה לאפסן? מצא לך מחסן סגור תעלה את הרכב על בוקים, שים קצת שמן בצלנדרים, וקווה לטוב..
גם כך תצתרך לעשות יישור קו מסיבי, אבל לפחות הרכב לא ידפק משמעותית.
לעניות דעתי במחרי המשומשות היום, מכור אותו.
עוד כמה שנים תוכל למצוא רכב נוסע לא פחות וקרוב לוודאי שיותר טוב, ויותר בטיחותי.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
מוני אורבך
אני אספר לך סיפור קטן.
אני גר בחיפה בשכונה וותיקה מהימים בהם בנו רחובות צרים בלי הרבה חניות, כי למי בכלל היתה מכונית.
היית ואנחנו גם בקירבה לבית חולים ולמספר מוסדות חינוך, יש מצוקת חניה שרק הולכת וגדלה עם השנים.
מדי פעם אנחנו נתקלים באנשים חוצפנים (אין מילה אחרת לזה) ש"מאפסנים" את הרכב שלהם ברחוב (לא בהכרח גרים באותו הרחוב)
רכבים שאין להם טסט חודשים ופשוט יושבים שם ותופסים מקום חניה שנדרש כמו אוויר לנשימה.
רוצה לאפסן את הרכב שלך בכיף אבל למה על חשבון אחרים??
מקומות חניה הם מאוד נדרשים, זוהי לא מותרות אלא הכרח !
אז אולי כדאי שתחשוב גם על אנשים אחרים כאשר אתה "מאפסן" רכב ברחוב ציבורי.
מעבר לזה רכב שלא נוסע הוא רכב שמתקלקל, ומהר.
הוא מחליד מתחיל לנזול ברקסים נדפקים.
רכב צריך לנסוע לפחות פעם בשלושה שבועות (וזה מנימום הכרחי)
אתה תגלה לאחר כמה שנים של אפסון שלא תוכל בכלל לנסוע ברכב ללא יישור קו שעלול להגיע למחיר הרכב.
רוצה לאפסן? מצא לך מחסן סגור תעלה את הרכב על בוקים, שים קצת שמן בצלנדרים, וקווה לטוב..
לעניות דעתי במחרי המשומשות היום, מכור אותו.
עוד כמה שנים תוכל למצוא רכב נוסע לא פחות וקרוב לוודאי שיותר טוב, ויותר בטיחותי.
מה? גם בג'יפולוג התחילו לעשות שיימינג...???
קישרת אותי לחוצפנים שתיארת במקרה הפרטי שלך מבלי באמת להכיר את את המקרה שלי, את מצב החנייה באזור ואת מיקום הרכב. מיהרת קצת..זה הזכיר לך קצת את המקרה שאתה מכיר ושממנו סבלת... עלו לך קצת הפיוזים...ו...יצא מה שיצא.
אז בוא אנסה לתאר לך קצת יותר טוב את המקרה שתוכל להירגע...
ברחוב שאני גר אמנם קצת החלה "מצוקת חניה" ומשכך החלטתי להחנות את הרכב במגרש החניה שבסוף הרחוב שנראה פנוי יותר ולא עמוס מידי. על אותו משקל, החלטתי לחנות שם גם את רכב השטח שלי שמשמש אותי רק לטיולים ועומד באותו מקום רוב הזמן, על מנת לא לתפוס מקום חניה ברחוב.(הנה אתה רואה...? חשבתי גם על אנשים אחרים ואפילו שלא הייתי חייב...)
אני לא חושב שבחניה הספציפית הכתב אישום נובע מתלונה של שכן כי עומד שם גם אוטובוס שהוסב לקמפר שתופס משהו כמו 4 מקומות חניה פלוס אופנוע ים מתפורר על עגלה ושעליהם לא ראיתי ששמו את ההודעה ששמו על הרכב שלי.
מה עוד שברגע שראיתי את ההודעה מהעיריה, (ממש באותו הרגע!), פיניתי את הרכב לחניה ציבורית אחרת סמוך למרכז המסחרי אצלנו ושדיי נטושה רוב הזמן.
ציטוט:
צ'מע, אני מסתובב די הרבה בכל מיני מקומות בארץ ווואלה אף פעם לא ראיתי מחסן סגור עומד פנוי לרשות הרבים עם שלט בסגנון של "מחסן לרכבים לכל המעוניין"....
אבל אם עלה בידך למצוא אחד כזה, (רק אחד), אשמח אם תשתף גם אותנו...