תוכנית חילופי פקידים בין ישראל לארה"ב? (סיפור מעניין מאמריקה)
נראה שכמה מהפקידים הישראלים עשו רילוקיישן, אחרת קשה להסביר את הסיפור הבא:
http://truckyeah.jalopnik.com/the-la...ng-1763372806?
בקצרה: חייל אמריקאי חוזר משהות ארוכה מעבר לים ומביא את הדיפנדר שלו ביבוא אישי. הרכב נרשם כדין, אך נעצר ומוחזק ע"י המכס בנמל עקב החלפת מנוע שעבר אי שם בעבר, מה שמפר כביכול את סעיף המקוריות שלו. גם הרכב עצמו וגם המנוע, בנפרד, עומדים בכל הקריטריונים לייבוא, אבל לא כשהם מורכבים יחדיו. כעת נפתח מאבק משפטי להכנסת הרכב, שהוא למעשה מלחמת התשה מצד הרשויות ע"מ לא ליצור תקדים למייבאים אחרים.
נשמע מוכר? :D
תגובה: תוכנית חילופי פקידים בין ישראל לארה"ב? (סיפור מעניין מאמריקה)
איזה קטע....
אני מכיר עוד חייל אמריקאי עם דיפנדר שחזר לארה"ב מגרמניה.. חשבתי שזה הוא (אבל הוא סא"ל ולא נגד בכיר.. והדיפנדר שלו כסוף)
תראה איך הדרק הזה מבסוט . אפילו אחרי הפעם הראשונה שלו עם בחור או בחורה כשהוא איבד את בתוליו , הוא לא היה כל כך מבסוט.
https://www.youtube.com/watch?v=kpHODu9tTHA
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
gp1
ההגדרה לכל מה שלא בסדר בעולם שלנו.. צרות עניין לשמה.
אם זה היה קורה אצלנו (ותתפלאו - זה קורה. גורסים ומפרקים כאן לא מעט רכבים, צבאיים ואזרחיים, בגלל כל מיני ענייני חוק/תקנות/סמנטיקה) היינו מחרפים ומגדפים את הממשלה ואת הפקידונים.
אבל ככה זה. זה החוק.
החוק קיים לא כדי שיהיה צדק (כי חוק וצדק הם כמו שני קוים מקבילים. לעולם לא ייפגשו) אלא כדי שיהיה סדר.
אלה שכתבו את החוק אינם בהכרח חובבי רכב והקשר הרגשי שיש לנו עם המכוניות שלנו לא מעניין להם את קצה הז...ן.
אלה שאוכפים את החוק, כמו השוטר אדום הפנים הזה שמקשקש על "בטיחות", גם לא מתעניינים בסיפור האישי של כל אחד מאיתנו.
הוא שוטר, וככזה אולי גם לא חכם גדול מדי, אבל היי, הוא רק עושה את עבודתו: עברת על החוק, הוא אוכף עליך אותו. זה תפקידו.
כמו כל שוטר שעובד הרבה וקשה ומרויח מעט - אם אין לו מה להיות מרוצה מלוקש שלו, לפחות הוא מרוצה שעבודתו מגיעה לכותרות.
מה, אצלנו המשטרה לא הזמינה את ערוצי הטלויזיה לבית דגן כדי לשדר את הורדת המפלצות של מועדון המיליון מהכביש?....
מועדון המיליון חירב להם את התוכניות והם יצאו חומוס בסוף. אבל בהחלט קיוו לייצר קצת כותרות, שיראו שהם "עובדים" תמורת התקציבים שנשפכים עליהם.
במקרה של הדיפנדר שנגרס - בעליו עבר על החוק האמריקאי בצורה בוטה וכנראה שלא בתום לב. זה כבר לא שיפורים לא חוקיים אלא נסיון להבריח לאמריקה רכב שאינו מורשה. תפסו אותו, שילם מחיר כבד.
כואב הלב לראות דברים כאלה. אני ממש לא בעד. אבל מסתבר שלחוק באמריקה אין חוש הומור - וככה מייצרים הרתעה.
בהנחה שמה שהשוטר נכון, הבנאדם ניסה להכניס רכב שאסור היה לו להכניס ותפסו אותו. ביג דיל...
קטע הזוי לגמרי - באמריקה אתה יכול להחליף מנועים בכיף לכל רכב כמעט, אבל להביא רכב עם מנוע לא מקורי? השם ישמור...
אבל אל תתבלבלו בין הפקידים הישראלים לאמריקאים, האחרונים פשוט עושים בדיוק מה שכתוב להם בספר החוקים, הישראלים לעומת זאת משתדלים לעשות דווקא ומשליטים פה את התנהלות ה"עבד כי ימלוך", רואים את זה בכל מיני מקומות, כולל במשרדי ממשלה ומיסוי.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
מסתבר שלחוק באמריקה אין חוש הומור - וככה מייצרים הרתעה.
הבעיה היא שככה לפעמים מייצרים הרתעה מהמדינה ולא רק ממעבר על החוקים. כשאין שכל ואין שיקול דעת ואין עם מי לדבר... מתחילים לבדוק אופציות אחרות. החוקים והתקנות בישראל (לאו דווקא בתחום המוטורי) הם דוגמה טובה שאין צורך לפרט עליה.
לגבי ארה"ב, אחד הרשמים הכי גרועים שהנסיעות שלי לשם השאירו היה ממחלקת החקלאות במכס של JFK. חטאתי ופשעתי בכך שהבאתי איתי בטיסה כמה קלמנטינות וסנדוויץ' עם ham מאנגליה שלא הספקתי לאכול. זה היה מיועד לטיסת ההמשך (היו לי שתי טיסות רצופות של שבע שעות), וכמובן שכמו אירופאי טוב הצהרתי על כך שיש לי 'מוצרי מזון' בתיק והתבקשתי לסור לבדיקה. שם הודיעו לי חגיגית שלא ה-ham ולא הקלמנטינות לא יכולים להיכנס, וכשביקשתי לאכול את הסנדוויץ' במקום לפני שאני עולה לטיסה הבאה, גם את זה הם לא הסכימו לאשר.
מילא לפחות היו מתנצלים בנימוס כמו האנגלים, או שומרים על הבעת פנים חתומה כמו הגרמנים, או מעלימים עין ו'יוצאים להפסקה' כמו שקרה לי בנסיבות דומות עם הצרפתים והספרדים... אבל לא. שניקווה הייתה חייבת להסביר לי עד כמה זה מסוכן וחסר אחריות ואיך היא לא יכולה לאשר את זה ושאר בולשיט שהאכילו אותה בהדרכה. וזה הטמטום שנתקלתי בו בכל מקום שהגעתי אליו בארה"ב, במערב ובמזרח ובמרכז, היכן שכל מיני ברגים קטנים ומטומטמים במערכת מפתחים גאווה בעבודה שלהם, ואין להם שכל להפעיל שיקול דעת ולבחון את הסיטואציה לגופה. לא מספיק שהם נוהגים בטמטום, אלא הם גם מתגאים בזה ובטוחים בצדקת דרכם.
לפחות שיסתמו את הפה ויהיו רובוטים טובים, הרי יצורים תבוניים כבר הוכח שהם לא.
אני חושב שאתה סתם מתלונן. אלו החוקים במדינה. למה לי לא עשו בעיות? עולה לטיסה עם תאומים. קניתי 2-3 בקבוקי מים מינרלים מהחנות שלהם בשדה כדי שיהיה לי לאוכל לילדים. הכריחו אותי לזרוק 2 בקבוקים כי זה יותר מידי נוזלים. מעצבן אבל אני מבין מאיפה זה בא. היא לא מכירה אותך, היא לא יודעת מי אתה ומה אתה הולך לעשות. יש נהלים וצריך לפעול לפיהם.
החוקים לא נראים לך? אל תכנס או תעבור במדינה הזו.
- - - Updated - - -
אגב, אם אותו בחור היה מוציא את המנוע, שם אותו בתא המטען אז זה כנראה כן היה עובר. לפחות זה מה שפעם ספרו לי. בהנחה שזה נכון, אם הוא לא טרח לברר את החוקים של המדינה שלו לפני, שלא יתלונן שתפסו אותו.
נו דריש.
כנראה שעם כל ה"אנטי" והבטן המלאה שיש לך על ישראלי, בכל זאת נשאר בך "ישראלי" - עובר על חוק, נתפש ו.. מתלונן שלא מתנצלים בפניו...
כנראה שיש דברים, שגם שהייה ארוכה בחו"ל, לא תתקן...
בוא ניצמד לעובדות, כמו שאומרים אצלכם בפקולטה. לא "נתפסתי". הצהרתי על העניין, ותיארתי לעצמי שישאלו שאלות. הצהרתי כי הייתה לי ציפייה מסויימת לשכל ישר שעובדת ברוב העולם. לא פעם ראשונה שלי עם סנדוויץ' בשדה תעופה. אבל גם לשאול וגם להגיד לא אפשר בצורות שונות, וכאן נבחרה הצורה הלא נכונה. זה לא סוד שתודעת השירות המהוללת 'שלכם' עוצרת ב-TSA וחבריהם, אנשים עם תסביך אלוהים יותר גדול מזה של חייל ישראלי במחסום.
לחשוד בסנדוויץ' עם חתיכת פסטרמה שהוא נגוע בפרה משוגעת רק כי הגיע מאנגליה, או בזוג קלמנטינות שתזהמנה את מי התהום המקומיים, זה מגוחך. תסובב את זה איך שתרצה, לא הייתה שום סיבה לאסור עליי לאכול את ה-200 גרם האלה שם במקום. לא רוצים שאכנס עם זה בתיק כי זה החוק - סבבה, מקובל. אבל כשאני מסביר שאני עומד לעלות לטיסה ארוכה ומבקש לאכול את הארוחה שהכנתי מבעוד מועד, אני מצפה שיפעילו את שני תאי המוח שעדיין לא הוצפו בשומן רווי ויגלו קצת התחשבות. הרי באותה מידה יכולתי פשוט לא לדווח על זה, או לאכול את זה דקה לפני הנחיתה.
כאמור - מטומטמים יש בכל מקום, רובוטים יש בכל מקום, אבל רובוטים גאים עם יוזמה ראיתי בעיקר בארה"ב. ואם זה חזר על עצמו ביותר ממקום אחד, במשך מספר חודשים ששהיתי שם, כנראה שיש דברים בגו.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
lizard
למה לי לא עשו בעיות?
כי גם שעון מקולקל מראה את השעה נכון פעמיים ביום.
הפקידים שעצרו אותך יכולים להבין אותך ולהיות בצד שלך עד מחר (הם לעולם לא יאמרו זאת בפניך) אבל הם לא יסתו מילמטר מההנחיות שקיבלו, נקודה. מנסיון - בTSA יש שחור ולבן. אין שיקול דעת למבצעים ואוכפים (וככה לדעתי צריך להיות).
נכון, ואם זה מה שגורם למדינה שלהם לעבוד - שיהיה להם בהצלחה. אבל זה גם סוג הדברים שמרתיעים אנשים מסויימים מלגור (או להגר, או לטייל) שם, בדיוק כמו בישראל. עניין של טעם.
אני די בטוח שהכלכלה האמריקאית תשרוד את חוסר נכונותך להגר או לבקר שם.
הםםם וואלמרט [emoji7] [emoji7] [emoji7] [emoji7] [emoji7]
ולא סתם וואלמארט, סופרסטור בעיר דרומית. כמות ציוד הנשק והקמפינג שם גמרו אותי.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
lizard
אני די בטוח שהכלכלה האמריקאית תשרוד את חוסר נכונותך להגר או לבקר שם.
אני יכול לשרוד על לחם ומים, אבל מי רוצה לחיות ככה? ;)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
opl
וזה שאתה מוריד נעלים בגלל איזה פסיכי מלפני 10+ שנים זה לא מציק לך?
זה נהיה יותר ויותר נדיר לאחרונה, עד לרמה שהפסיק להציק. אבל גם כשהיה בשיאו אז לא בכל נמלי התעופה התייחסו לזה באותה רצינות, במיוחד באירופה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
opl
אגב לא יודע אם הסבירו לך אבל טיסות המשך יכולות להתבטל במיוחד כשזה נוגע למטוסים קטנים ובעיות מזג אוויר ואז אתה מוצא את עצמך ביוסטון (כשהמזוודה שלך דווקא הגיע למקסיקו ,אם היא כן אז למה אני לא?!?) בוולמארט ב1 בלילה קונה בגדים וקלמנטינות.
הטיסה ההיא לא בוטלה והקונקשן היה קצר, אבל גם אם כן אז מה? הייתי אוכל את הסנדוויץ' שלי מולם ואז הולך לשירותים ומזהם להם את הביוב? ההגיון לא עובד פה.
לגבי וולמארט והקלמנטינות... :D הזכרת לי ביקור בסופרסטור כזה באלבמה. הנשקיה ואגף הקמפינג שלהם באמת היו חווייה מיוחדת.
אתה חושב שיש להם זמן בשבילך שתנשנש את הסנדוויץ שלך מול הפרצוף שלהם? בחיי במקומם הייתי שולח אותך לcavity search
<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/Aq-G4HATiC8" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>