500 שקל ל"בדיקה" במוסך UMI חדרה???
היי,
בהמשך לבעיית חיישן המסילה שאותרה בשרשור נפרד, נסעתי למוסך UMI בחדרה לתקן את הבעייה.
הנה מה שנאמר לי כשהגעתי למוסך:
" מכיוון שהרכב לא מטופל כאן באופן קבוע, עלות בדיקה היא 500 ש"ח. זו מדיניות החברה. ישנן הרבה תקלות אפשריות לתאור הבעיה, הבדיקה כוללת גם בדיקת נסיעה, ולעיתים ברכבי טרופר חיבור המחשב לבדיקה בלבד עלול לשרוף את מחשב המנוע ולכן תצטרך לחתום על טופס שחרור מאחריות".
אחרי דין ודברים הסכימו להנחה של 50% על עלות הבדיקה אם אבחר לתקן את הרכב במקום.
אישית אני מעדיף לגרוט את הרכב ולא לשלם למוסך עם יחס כזה, אבל אשמח לשמוע אם עוד מישהו נתקל בזה, אם זו באמת המדיניות של UMI, ואם זה נשמע לכם סביר?
תגובה: 500 שקל ל"בדיקה" במוסך UMI חדרה???
יש בUMI מדיניות של מינימום תשלום על "בדיקה" (לא מכיר שחרור מאחריות ולא הייתי חותם על דבר כזה). עם המחירים שלהם כנראה שבכל מקרה תעבור את הסכום הזה (נראה לי שבדרך כלל זה משהו כמו 350₪).
Sent from my LG-H815 using Tapatalk
במקומך לא הייתי נכנס למוסך הנפלא הזה...
אם כבר הגעת עד חדרה, תדרים עוד קצת, ובקיבוץ העוגן יש מוסך מעולה.
אתה יכול להגיד לו שרועי עם הטרופר הלבן שלח אותך. קוראים לו רומן לבחור.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
liontamer84
תודה יש מצב שנאמץ אותו
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Racoon
יש בUMI מדיניות של מינימום תשלום על "בדיקה" (לא מכיר שחרור מאחריות ולא הייתי חותם על דבר כזה). עם המחירים שלהם כנראה שבכל מקרה תעבור את הסכום הזה (נראה לי שבדרך כלל זה משהו כמו 350₪).
Sent from my LG-H815 using Tapatalk
בעיניי זה מגוחך. הוא עושה לי טובה כשהוא מטפל לי באוטו? נשלם על חלקים ואפילו פרמייה על זמן עבודה כי זה מוסך "מורשה", אבל 500 שקל כדי להגיד לך בוקר טוב? שים לב שהם לא סופגים את מחיר הבדיקה אם התיקון יקר, רק "עושים הנחה".
למה "בדיקה" במרכאות?
כשאשתך עשתה או תעשה "בדיקת" אולטרהסאונד והרופא יקח 2,000 שקל לרבע שעה (וגם הוא לא נותן אחריות) תבוא באותה גישה?
הציטוט שהבאת הוא של מוסכניק מקצועי, שלוקח את עבודתו ברצינות, שאכל כבר חרא מלקוח או שניים. זה כמובן בעיני שראו ואוזני ששמעו כבר כמה סיפורי מוסכים...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
למה "בדיקה" במרכאות?
כשאשתך עשתה או תעשה "בדיקת" אולטרהסאונד והרופא יקח 2,000 שקל לרבע שעה (וגם הוא לא נותן אחריות) תבוא באותה גישה?
הציטוט שהבאת הוא של מוסכניק מקצועי, שלוקח את עבודתו ברצינות, שאכל כבר חרא מלקוח או שניים. זה כמובן בעיני שראו ואוזני ששמעו כבר כמה סיפורי מוסכים...
למה? שתי סיבות:
1. אני מצפה ממוסך איסוזו לזהות את הבעיה במהירות בדיוק כמו שנדב עלה עליה. עם כל הכבוד, בוא לא נשווה את הסיבוכיות של רכב לסיבוכיות של גוף האדם.
2. צריכה להיות למוסך אינטרס לעשות את הבדיקה ולתת יחס אדיב כדי שאני לא אלך למוסך הבא בתור כמו שעשיתי. בעבודתי אני לפעמים טס לשלושה ימים סדנא עם הלקוח בחינם רק כדי להתמודד על ההזדמנות לתת ללקוח שירות בתשלום. לפעמים אתה מצליח ולפעמים לא, אבל זה סיכון מינימלי כדי לזכות בעבודה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
liontamer84
קח את מוסך העוגן בערבון מוגבל... אפילו מאוד.
טרופר של חבר שהגיע לשם על כשל בטורבו אובחן כהחלפת מנוע כוללת בעלות של עשרות אלפי שקלים, עכשיו תסיק מסקנות.
ד"א-הוחלף טורבו, שמנים ופילטרים, בוצע ניקוי למנוע ואגן שמן והרכב נוסע כמו גיבור כבר כמה חודשים עם המנוע "הדפוק".
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
or_t
למה? שתי סיבות:
1. אני מצפה ממוסך איסוזו לזהות את הבעיה במהירות בדיוק כמו שנדב עלה עליה. עם כל הכבוד, בוא לא נשווה את הסיבוכיות של רכב לסיבוכיות של גוף האדם.
2. צריכה להיות למוסך אינטרס לעשות את הבדיקה ולתת יחס אדיב כדי שאני לא אלך למוסך הבא בתור כמו שעשיתי. בעבודתי אני לפעמים טס לשלושה ימים סדנא עם הלקוח בחינם רק כדי להתמודד על ההזדמנות לתת ללקוח שירות בתשלום. לפעמים אתה מצליח ולפעמים לא, אבל זה סיכון מינימלי כדי לזכות בעבודה.
החבר האחרון שהחליף חיישן מסילה ב umi זה עלה לו 3500 ₪, כן מה שקראת, הכניסו לו עוד כל מיני דברים יפים כמו צנרת, ברגים ובוקסות מכסה שסתומים, צמה(נניח שהיה צריך באמת), ואטמים.
מכיר אישית את הרכב וחוץ מחיישן מסילה ואולי צמה(אם פותחים ומוצאים שהיא צריכה החלפה שזה נתון של 1 להרבה שנים) היה צריך לעלות חצי מהסכום, אם היה צריך צמה היה מגיע לאיזור ה 2000 ₪, ביקשתי לראות את הצמה הישנה ולקאות אם באמת היה צריך להחליף אותה או סתם דחפו לו.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב ש.
החבר האחרון שהחליף חיישן מסילה ב umi זה עלה לו 3500 ₪, כן מה שקראת, הכניסו לו עוד כל מיני דברים יפים כמו צנרת, ברגים ובוקסות מכסה שסתומים, צמה(נניח שהיה צריך באמת), ואטמים.
מכיר אישית את הרכב וחוץ מחיישן מסילה ואולי צמה(אם פותחים ומוצאים שהיא צריכה החלפה שזה נתון של 1 להרבה שנים) היה צריך לעלות חצי מהסכום, אם היה צריך צמה היה מגיע לאיזור ה 2000 ₪, ביקשתי לראות את הצמה הישנה ולקאות אם באמת היה צריך להחליף אותה או סתם דחפו לו.
אם לקוח מסכים ל- 500 ש"ח בדיקה אז למה לא לדחוף לו גם את האלמנט? :mad:
לך למי שנותן לך "בדיקה" בחינם. הבדיקה בוודאי תהיה יסודית ואוביקטיבית.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
לך למי שנותן לך "בדיקה" בחינם. הבדיקה בוודאי תהיה יסודית ואוביקטיבית.
נמרוד, בדיקת מחשב בעבר ב umi לטרופר היתה עולה 350-380 ₪, מחיר סביר, במידה ואתה מחליט לתקן היו מקזזים את מחיר הבדיקה, היום שומעים על כל מיני סיפורים על 500 ₪ וטופס הסרת אחריות, הצעות מחיר מגוחכות שעברו התעללות, סיפורי זוועות מפי המוסכים כמו "עוד לא זרקת את האוטו לים"? , כן כן אמיתי לגמרי, וכל זה אחרי שהתרנגולת הפסיקה להטיל את את ביצת הזהב שנקרא תיקון לטרופר בתום 10 שנים של לקיחת אחריות היצרן.
פשוט זרקו אותו לפח, אין מה להיצטער פה כי זה רק לטובת הרכב, כל המידע נימצא ברשת ובעזרת זוג ידיים טובות וסט בוקסות אפשר לתקן הכל לפי הספר, אני מכיר חברים עורכי דין וסוכני ביטוח שבחיים לא נגעו במברג והיום מטפלים ברכב לבד, ותאמין או לא זה רק עשה לרכב טוב.
כאשר לי היה את הסיפור עם החיישן מסילה, הלכתי גם למוסך UMI מורשה... לא רחוק מראש העין.
שבועיים האוטו היה אצליהם, על הדרך החליפו מצברים (בתאכלס היו יכולים בקלות למשוך עוד, אם לא היו גומרים אותם)
ובסוף החזירו לי את האוטו עם חשבון לשלם, אבל בלי פתרון ממשי לתקלה.
גם עם בדיקה "חינם" לא הייתי נכנס לשם בחיים.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב ש.
נמרוד, בדיקת מחשב בעבר ב umi לטרופר היתה עולה 350-380 ₪, מחיר סביר, במידה ואתה מחליט לתקן היו מקזזים את מחיר הבדיקה, היום שומעים על כל מיני סיפורים על 500 ₪ וטופס הסרת אחריות, הצעות מחיר מגוחכות שעברו התעללות, סיפורי זוועות מפי המוסכים כמו "עוד לא זרקת את האוטו לים"? , כן כן אמיתי לגמרי, וכל זה אחרי שהתרנגולת הפסיקה להטיל את את ביצת הזהב שנקרא תיקון לטרופר בתום 10 שנים של לקיחת אחריות היצרן.
פשוט זרקו אותו לפח, אין מה להיצטער פה כי זה רק לטובת הרכב, כל המידע נימצא ברשת ובעזרת זוג ידיים טובות וסט בוקסות אפשר לתקן הכל לפי הספר, אני מכיר חברים עורכי דין וסוכני ביטוח שבחיים לא נגעו במברג והיום מטפלים ברכב לבד, ותאמין או לא זה רק עשה לרכב טוב.
נדב אני האחרון שאתה צריך לשכנע אותו ביתרונות של תחזוקה עצמית.
לא מכיר את המוסך הנדון, לא הייתי מעולם לקוח של UMI או של מוסך מורשה כלשהו. אני רק אומר, שאם כבר מחליטים לתת לבעל מקצוע לעבוד על הרכב אני לא מוכן, אלא מתעקש, דורש, לשלם תשלום הוגן. דווקא כי אני יודע להעריך את המורכבות של רכב מודרני אזי בדיקה רצינית של תופעה לא ברורה מאליה (אם זה היה קל פות"ש לא היה פות"אהש...) נדרש להקדיש לה לפחות שעה או שעתיים, לעיתים אוברנייט, נדרש ציוד מחשב ותוכנה שעולים כסף, ונדרשת תשומת הלב של הדיאגנוסטיקאי הבכיר במוסך, או בעל המוסך בעצמו, ולא אחרון הילדים המגרזים. אני חושב ש500 שקלים עבור אבחון בעייה מסובכת זה מחיר סביר ביותר, ואני חושב שלטובתי כלקוח עדיף להפריד את הדיאגנוזה מהתיקון.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
לא מכיר את המוסך הנדון, לא הייתי מעולם לקוח של UMI או של מוסך מורשה כלשהו. אני רק אומר, שאם כבר מחליטים לתת לבעל מקצוע לעבוד על הרכב אני לא מוכן, אלא מתעקש, דורש, לשלם תשלום הוגן. דווקא כי אני יודע להעריך את המורכבות של רכב מודרני אזי בדיקה רצינית של תופעה לא ברורה מאליה (אם זה היה קל פות"ש לא היה פות"אהש...) נדרש להקדיש לה לפחות שעה או שעתיים, לעיתים אוברנייט, נדרש ציוד מחשב ותוכנה שעולים כסף, ונדרשת תשומת הלב של הדיאגנוסטיקאי הבכיר במוסך, או בעל המוסך בעצמו, ולא אחרון הילדים המגרזים. אני חושב ש500 שקלים עבור אבחון בעייה מסובכת זה מחיר סביר ביותר, ואני חושב שלטובתי כלקוח עדיף להפריד את הדיאגנוזה מהתיקון.
תופעות לוואי של חיישן מסילה בגסיסתו שונות ומשונות, אנחנו כבר מכירים את כולם, עיקר הבעיה באבחון ע"י טק2(רק איתו אפשר לאבחן) שהתופעה צריכה לקרות ב live כדי לאבחן, אין קוד תקלה לחיישן כשהוא תקול או גוסס.
המוסכים כבר מכירים את הטרופר, במיוחד umi שראו כבר הכל, הדבר הנכון לעשות למי שרוצה להיות בטוח,אם התופעה רנדומלית, להשאיר את האוטו ללילה, להיתחבר בבוקר עם טק2 ואז להניע, ב 90% יעלו על התקלה בחיישן לפי קריאת הנתונים שלו.
אני לא בא להשים אצבע מאשימה על אף אחד אבל לא ברור למה מנסים לחפש תקלות, להחליף חלקים שלא צריך, ועוד ועוד, יש להם את הניסיון, יש את הידע...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
אני מסכים עם הדיעה שלך שעל שירות טוב ומקצועי צריך לשלם מחיר הגון וראוי אבל הבעיה היא ששורש הבעיה היא שאתה כנראה לא תקבל שרות טוב, מקצועי והגון.
שמתי את הטנדר תצנב"ה במוסך UMI שיחליפו מנוע ועל הדרך גם גיר ודברים אחרים. בנוסף שלמתי עוד על מנת שיחליפו שמנים בסרנים. לא היה זול.
אחרי כמה זמן בדקתי, אפילו לא טרחו לפתוח את הבורג מילוי. ברור שלמלא שמן לא מילאו.
כמובן שאליהם לא חזרתי ולעולם לא אחזור למוסכים מורשים. אלא אם הרכב באחריות יצרן ואין לי ברירה.
אם אתה באזור חדרה, אז תמשוך צפונה לטירת הכרמל.
יש שם מוסך שהיה של שני אחים (מבוגרים, לא זוכר את השם עכשיו), ואחד פרש.
יש לי חבר שמטפל שם, ומרוצה מאוד מהייחס והמחירים.
אני אנסה למצוא את השם של שמוסך
נמרוד,
נגיד ואני אתך לגבי הסיפור שמגיע כסף עבור הבדיקה.
אבל מה זה הסיפור של "ולעיתים ברכבי טרופר חיבור המחשב לבדיקה בלבד עלול לשרוף את מחשב המנוע "
????
בחיית זוזו.......
זה מוסך מורשה? זה בעל מקצוע?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zivo
אני אנסה למצוא את השם של שמוסך
אוטוטו
אני גם מטפל באוטוטו בטירת הכרמל, ביואיק והאמר. בעל המוסך ישי החזיק טרופר שנים רבות. הוגנים ומקצוענים.
Sent from my iPhone using Tapatalk
לדעתי צודק המוסך שגובה כסף ומשתחרר מאחריות לגבי המחשב. זה רכב לא מוכר למוסך, מגיע בפעם הראשונה, ומי יודע אילו קומבינות ומעקפים עשו בצמת החשמל שלו ומה עלול לקרות.
אמנם מדובר בתקלה נפוצה, ואמנם נדב מהאינטרנט קבע בחינם שזה חיישן מסילה (וסטטיסטית כנראה, הוא צודק) וצריך רק לנתק חוט אחד בשביל לדעת, אך מכאן ועד תיקון מקצועי וסופי של התקלה - הדרך ארוכה.
לא חסרות דוגמאות של מוסכניקים מנוסים שקבעו אחרי בדיקה שיטחית ש"הלך מנוע", "הלך גיר", ועוד 1001 תקלות שהסימפטומים שלהן היו דומים למה שהם ראו בעבר, ובסוף הלקוח המרוצץ שילם פעמיים, לפחות.
המוסך המדובר נוהג באחריות ומגן על עצמו מפני חכמולוגים שמנסים לעשות סיבוב על כל מי שאפשר.