נכתב במקור על ידי
six 4 life
מי שנוסע על 31 יגיד לך ש33 חרא.
מי שעבר מ31 ל33 יגיד לך שהוא בחיים לא חוזר ל31.
זה רק בגלל האופי שלנו כבני אדם. אנחנו לא מוכנים להודות בטעויות. אף פעם.
אבל נדמה לי שהיה כאן מישהו פעם שנמאס לו לשבור כל הזמן, ורצה לחזור ל-31.
בגלל זה כתבתי - צמיג גדול זה אחלה. זה בנזונה. אבל ג'יפים בונים מהצמיגים כלפי מעלה. ואנחנו עושים בדיוק ההיפך - מתחילים מג'יפ נתון, עם מכלולים נתונים, שנולד על צמיגי 29', ואז מנסים לאנוס אותו לשרוד על צמיגים גדולים. מה שאני טוען וחזור וטוען - הסבה נכונה של הג'יפ לצמיג גדול, תעלה פי כמה מסט הצמיגים עצמו.
מי שחושב שהוא רק מחליף צמיגים וזהו, הוא תמים או טיפש. צריך יחסי העברה, וצריך לטפל בבלמים, ולחזק מכלולי היגוי, וכמובן בציריות ואולי בכל הסרן כי הדיפרנציאל של דנה 30, מה לעשות, יישאר קטן ולא מספיק חזק עם יחסי העברה איטיים, ואולי גם בדריישפטים שעלולים להיסחט, ואולי גם בטרנספר....
גם אני אומר לעצמי לפעמים - יאללה. נגמרו התירוצים. כשיגיע הזמן להחליף צמיגים, הסט הבא יהיה 33.
ואז מגיע עוד טיול ועוד אחד, והטיולים שלנו, ברוך השם, לא קלים. אם להתבטא בעדינות. ואז באים ואומרים לי "אם עברת עם 31 איפה שעברו עם 33, כנראה זה לא מספיק קשה". באמת יכול להיות. כי על רכב נתון, צמיג גדול יותר = עביר יותר. ככה זה בחיים. אבל זה קצת מצחיק אותי, כי בטיולים האלה הג'יפים נמדדים לא רק בעבירות אלא גם בשרידות. ג'יפ שנשבר משנה את כל הטיול לאיטי ורצוף כינונים וגרירות במקרה הטוב, או למסע מילוט במקרה הרע. והסיכוי של ג'יפים עמוסים עם צמיגי 33 (ורכבת כוח סטנדרטית) לשבור, הוא גדול בחזקה. זה פשוט מאוד, גם אם ננכה מהמשוואה את צורת הנהיגה, מרווח הבטחון של המכלולים שלהם יותר קטן. זה הכל. גם בטיול האחרון זה היה ככה.
ולכן לעניות דעתי הלא מלומדת בעליל, אני מחפש בג'יפ שלי איזו שהיא נקודת איזון חמקמקה בין עבירות גבוהה, התנהגות כביש סבירה ושרידות. אני דורש ממנו להחזיר אותי הביתה מהטיולים בנסיעה. על גלגליו. באופן עצמאי ולא נגרר על ידי מישהו - משהו שאני עושה (כלומר גורר ג'יפים נכים ושבורים) לא פעם ולא פעמיים. אני נוסע איתו גם בכביש ולכן דורש ממנו התנהגות כביש סבירה, לא מסוכנת לכל הפחות. אבל הצמיגים הגדולים לוקחים את המשוואה לכיוון עבירות אקסטרים, על חשבון כל דבר אחר.
נהגתי לא מעט בג'יפים על 33 ומעלה. "בלתי נהיגים" על הכביש יהיה תיאור די עדין, אם לא ממש "מסוכנים". כי התקציב נגמר מתישהוא, וכי לא טיפלו בהיגוי ובבלמים ובעוד כל מיני דברים "פחות חשובים" כי לא רואים אותם בעינים ולא "משפרים ביצועים" באופן ישיר בכל מה שקשור לעבירות. אז כנראה שלכל דבר מתרגלים בסוף, אבל ברצינות - אלה כלים מאתגרים לנהיגה, לא צפויים, מתנהגים רע אבל ממש. נעזוב רגע סחיבה - אני מדבר בעיקר על היגוי שמתחרבן לנצח וכל בעלי הכלים הללו מודים שזה נכון ושאני צודק. זה משהו שלי אישית נורא מפריע. אני מוכן להתפשר קצת בקצה העליון של העבירות על מנת להרויח התנהגות יותר צפויה ונשלטת בכביש ובשבילים.
אבל אתם לא מוכרחים לחשוב כמוני וזה בסדר. אתם כבר ילדים גדולים. אני לא נכנס לכם למצב הטכני ולהתנהגות של הג'יפים שלכם כי כאמור - הם שלכם ובאחריותכם. רק מה? דיר באלקום לפגוע במישהו או במשהו. כי אז הכל יתפוצץ לכולנו בפרצוף.
אני רק אומר לך שאם בכל זאת תחשוב על 33, תחשוב בעיקר על 33/10.5, הם יהיו מתאימים יותר לצרכים שלך מ33/12.5.