והגלילון אוי איפה הגלילון
*** (נגזר מתוך http://www.jeepolog.com/forums/showt...A9%D7%98%D7%97) ***
Printable View
והגלילון אוי איפה הגלילון
*** (נגזר מתוך http://www.jeepolog.com/forums/showt...A9%D7%98%D7%97) ***
יוחזר הגלילון לאלתר
למי שזה מעניין אותו, מצרף קישור לחומר מרתק בנוגע לרוס״ר שפותח ע״י עוזי גל בזמנו ו״הפסיד״ במכרז ל״גליל״ .
אבטיפוס שלם נמצא במחסני מפעל הנשק של התע״ש שנמכר לידיים פרטיות. אגדה אמיתית ..
https://m.youtube.com/watch?v=cb9MQ8bUjm0
https://m.youtube.com/watch?v=w7NOb-PYxzw
אני החזקתי גלילון שמספרו 00016 משנת 1981 ועד 1993. נשק די מחורבן, חייבים להודות.
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
ההבדל בין חירניק לשריונר...
שאלה למהנדסים -
ברור ששינוי התחמושת לא היה טריוויאלי,
אבל למה לקח שנים להעתיק AK47 , בהתחשב באמצעים שהיו אז , מה היו הקשיים ?
ולמה העדיפו גוף מכורסם על הטבעת פח בטכנולוגיה ששימשה לייצור העוזי ?
המתכת...
ובסוף יצא כמו הג'יפים של תע"ר - מחליד....
וגם היה יותר כבד מה-M16.
אבל למי אכפת? הטנק סחב אז. הסופה סוחבת היום.
זה היה אחלה רובה, יכולת לסמוך עליו - תמיד יורה. גם כשהוא מטונף. לא פרימדונה כמו M16.
ומי שהקדיש לו קצת תשומת לב אישית, ברמת הפלאייר-פטנט + טיפ-טיפת כוח ולא יותר מזה, ידע להפוך אותו גם למדויק.
היו זמנים.
מדויק? גלילון?
כוונת על מכסה הגוף שמתפרק ומרחק בין כוונות נחות משל אקדח...
החי"ר האמריקאי של המלחמה השניה היה שמח להחליף את הגאראנד בגליל כדי להוריד קצת משקל.
ולא היו להם נעליים עם סוליית שקר - הרים כלשהו.
פעם הדריכה היתה דריכה
הרובה היה רובה
חיילים היו חיילים
ונקירה היתה עושה בום. תמיד.
Sent from my SM-G850F using Tapatalk
כן.
מכסה הגוף של הגליל/ון עשוי מפח לחוץ בתבנית שיושב תוך מגרעת בגוף הרובה.
הבעיה היתה בכוונת האחורית שממוקמת על מכסה הגוף.
מכסה הגוף היה זז במגרעת שלו = הנשק יוצא מאיפוס.
כל פירוק של הנשק הוציא אותו מאיפוס (ובשריון, במסגרת מדיניות הראש הקשה, היו מפרקים כל יום כדי לנקות. גם כמה פעמים ביום).
בכלל - הגלילון היה מושחם לתפארת כשיצא מתע"ש ולא החליד. אבל במסגרת הטימטום האופייני לקודקודים-זוטרים בשריון (ככה זה כשאתה תינוק בן פחות מ-19 וכבר קודקודון), הם דרשו לשפשף ללא הפסקה את כל ההשחמה "כדי שהנשק יבריק" ובתכל'ס כדי שיחליד - ואז יהיה רק הגיוני לדרוש מהחיילים לשפשף שוב ושוב. ככה כל יום... ברור שאלה היו מסורות עתיקות ומטופשות שעברו בחיל עוד מימי הבריטים, ושמה שמפקדיך עוללו לך, אתה תהיה מוכרח לעולל לחייליך.... אבל נעזוב את זה. נחזור לגלילון ולבעיית הכוונת האחורית שלו.
מכיוון שגם בחיל קשה ומרובע כמו השיריון היה לא מעשי לבצע איפוס אחרי כל ניקוי של הנשק, היה לנו טריק - היינו מעקמים עם פלאייר-פטנט את השפה התחתונה של מכסה הגוף - כדי שייכנס "קשה" למגרעת ולא יזוז.
ואז קיבלת נשק מדויק למדי ומקבצים יפים ביותר. אולי לא כמו M16 ארוך, אבל מדויק לפחות כמו M16 קצר של אותה תקופה, שלא היה מצויד בשלל העזרים האופטיים שיש היום. הצבא ראה בזה השחתת רכוש צה"ל. אנחנו ראינו בזה הגדלת ראש, חיילות למופת ושיפור של יכולתנו המבצעית.
ולהבדיל מה-M16, הגלילון תמיד ירה. התפיסה שמאחוריו (שהרי הוא הועתק מה"ואלמט" הפיני שבעצמו מועתק מה-AK47) היא הנכונה לדעתי - מה שאין - לא מתקלקל, מה שבנוי פשוט - שורד יותר.
במקרה של נשק - היכולת לבצע ירי ולא משנה מה התנאים שמסביב - אבק/חול/בוץ - לפעמים קובעת המון. אולי קובעת הכל.
אבל אני לא חי"רניק. מה אני מבין בנשק.
- - - Updated - - -
אם כבר אתה הולך כל כך הרבה שנים למלחה"ע ה-2, אז עזוב גאראנד.
תביא לי B.A.R. גם כן חתיכת משקל. אבל זה רובה שמנסר קירות.
גיתאי יקירי, ברור שגם חייליו של הגנרל לי היו מעדיפים את הגלילון או הגליל.
מנסיוני הדל עד מאד, של 24 שנים צמידות לנשק (יותר מלאשתי), יש לי רק להצטער על ה-M16 המקוצרר שליווה אותי בנאמנות ב-8 השנים האחרונות להצמדה, והוחזר אחר כבוד (ועוד איך היה כבוד) לפני למעלה מ-10 שנים.
זכיתי בשנות שירותי להיות צמוד לרומ"ט, לעוזי, ל-M16 ארוך, מטול, מאג, גליל, גלילון, מקוצר, מקוצרר ויריחו.
אין על המקוצר והמקוצרר.
אמנם הגלילים הם פאר תוצרת ישראל, אבל כך גם הסוסיתא ;)
עריכה, ותוספת, אחרי קריאת הודעת דרור:
יריתי. הרבה.
מעצור אמיתי שלא תופעל, או נשק שלא ירה לי - לא היה לי מעולם.
והשתמשתי בהם במתארים מלוכלכים...
שמיל, מילת המפתח היא "צמוד".
ולכן ה-M16 המקוצרר מנצח. הוא קל יותר. הכי קל. קל כמעט כמו אקדח, עם יותר טווח ויכולת.
אז בואו ונסכם שהגלילון הוא המקביל של הסופה. ישראלי, כבד, מחליד, גס. אבל עושה את העבודה ומחזיר אותך הביתה בשלום.
אולי יש טובים ממנו, בטוח שאין טובים כמוהו.
והדרום-אפריקאים ודרום-אמריקאים שמשתמשים בגליל ובגלילון עד היום גם יכלו להחליף אותו כבר מזמן ב-M16 או בקלצ'ניקוב לדגמיהם. הם לא מטומטמים. זה נשק טוב. קצת כבד אבל טוב.