רכשתי רכב חדש טויוטה לנד קרוזר קצר אקבל אותו שבוע הבא אני מחפש מוכר צמיגים שיכור לי 4 צמיגי bf 50 50 ויזכה אותי על הצמיגים החדשים שמספקים בג'יפ כמובן שמסוכנות הרכב אסע ישר אליו אם מישהו מכיר עסק שעושה דברי כאלה אשמח לדעת סמי 0544894828
Printable View
רכשתי רכב חדש טויוטה לנד קרוזר קצר אקבל אותו שבוע הבא אני מחפש מוכר צמיגים שיכור לי 4 צמיגי bf 50 50 ויזכה אותי על הצמיגים החדשים שמספקים בג'יפ כמובן שמסוכנות הרכב אסע ישר אליו אם מישהו מכיר עסק שעושה דברי כאלה אשמח לדעת סמי 0544894828
תעשה לעצמך טובה ותוותר על צמיגי בי אף, יש המון מידע ברשת מהזמן האחרון ברשת.
ד"א בטיול סופ"ש האחרון קרעתי צמיג BF MT בן שנה ו 20kק"מ בדופן, ניקרע מכלום, דבר שלא קרה לי 15 שנה באף צמיג שטח אחר למרות כל מה שעבר...
באיזה מידה מדובר בדגם החדש?
אולי אקנה אותם עבור הרכב של אבא שלי אם לא תמצא פנצריה
מצטרף לנדב, אצלי ואצל חבר עפו קוביות. ואנחנו נוסעים רגוע
Sent from my Redmi Note 2 using Tapatalk
כן לנד קרוזר קצר 2016 אקבל אותו מהסוכנות שבוע הבא
הכי קל לקרוע דופן.
אני הצלחתי לפצוע אפילו את הדופן המשוריינת של טויו MT כשהיו בני שלושה ימים....
ועדיין, ברגע שיהיה ניתן להשיג אותם שוב, אני אחזור אליהם וארכוש סט כזה שוב, בלי להתבלבל.
קריעת דופן זה משהו שיכול לקרות בחצי שנייה של חוסר תשומת לב.
זה מה שאני חושב, וזה לא קשור למותג ספציפי.
צמיגי שטח עם 2 שכבות בדופן יותר רגישים, אבל בזנט/שן סלע תהרוג גם צמיג של טרקטור.
"נקרע", אם אפשר לקרוא לזה ככה כי זה יותר שיפשוף(אפילו תוקן ע"י תולעת כדי לא לעכב את הטיול), מאבן קטנה שאני בטוח במיליון אחוז מניסיון שעם צמיג אחר זה לא היה קורה, שיפשפתי הרבה צמיגים בסלעים יותר "רעים" ולא קרה להם כלום.
בי אף היום זה לא מה שהיה, נקודה.
הbf צמיג טוב אבל או אכן מתאפיין בדופן יותר רכה מהשאר
אפשר גם ממש להרגיש את זה שהצמיג מורכב על הגאנט
בואו נעשה שניה הבדלה בין צמיגי BF-MT לבין צמיגי AT בהם חושק פותש. בזמן שניתן למצוא צמיגיMT רבים המגיעים עם 3 שכבות בדופן, רוב צמיגי ה-AT מגיעם עם שתיים. למעט הBF שבהם יש שלוש שכבות גם בAT.
רוב החלופות שיש בשוק לAT יקרעו לדעתי לפני הבי-אפים.
(ועדיין, אני לא חושב שהם מצדיקים את המחיר שלהם).
בדגם ה A/T כל הדופן מתקלפת שנחשפת השכבה הלבנה, ככה אצל קרהה אצל כמה חברים, בדגם ה M/T KM2 קרה אותו דבר אצלי, ממש התקלפה שכבה עד כדי ששפשוף באבן פצע את הדופן.
אצל חבר גם מתחילים קילופים, הוא נוסע פחות ממני באופן משמעותי.
הקילוף של הצבע השחור וגילוי הכיתוב הלבן הוא קוסמטי בלבד.
בשביל זה מתקינים את
הצמיגים האלו עם הכיתוב הלבן בצד הפנימי ולא החיצוני הנוטה לשפשופים.
זה קורה בכל צמיג עם כיתוב לבן טיפשי.
לי יש נסיון טוב מאד עם BF/KM2, וסביר מאד שגם הסט הבא יהיה כזה (כרגע על הסט השלישי).
לא פוסל טויו או גודייר, תלוי מה יהיה הכי אטרקטיבי המחיר מבין השלושה.
מעניין שזה לא קרה לי באף צמיג אחר(צמיג בן שנה ו 20k בקושי!) כולל BF MT KO
קובץ מצורף 110919
זה קרה לי גם בדאנלופ, בריגסטון וגודייר עד שהצביעו לי על המובן מאליו, לשים את הלבן בצד הפנימי.
דאנלופ, גודייר, קופר, יוקוהמה, טויו, זה לא קרה לי ואף פעם לא הרכבתי בצורה הזאת.
לפי הבלאי הצידי של הצמיג אתה נוהג הרבה-הרבה יותר אגרסיבי ממני.
וזה לא משהו חיובי, כי הצמיגים אצלי לא קיבלו הנחה.
חחחחח שכחת במה אני נוהג.....
ואני ממש אבל ממש לא אגרסיבי, אני עם 4 ילדים, נוסע בשטח בין 18 ל 20 psi, לפעמים על 15.
נדב,
למה לחץ כל כך נמוך?
אני יכול להבין למה מורידים לחץ במיכשול מסויים (כמו חול או טיפוס נקודתי).
גם אני (על AT) שאני יורד לשטח מוריד בסביבות 5PSI לעומת הכביש (32=>27), בשביל נוחות ברכב.
אבל מתחת ל25?
האם אתה לא חושב שיש קשר נסיעה קבועה, בלחץ נמוך, לבלאי מוגזם?
למשל, האם הלחץ הנמוך ("והבטן" שנוצרת בצידי הצמיג) לא גורמת לצדדים להשתפשף יותר?
עד כמה שאני זוכר, ואתה לא מעדכן את התמונה שלך...., אתה בדיסקו? לא צריכה להיות לך בעיית נוחות.
דורון,
אתה יכול להסביר את הסיפור עם הלבן בפנים, ומה כל כך מובן בזה (בהתחשב שהרוב נוסעים עם הלבן בחוץ)?
שנה טובה לכולם
זיו אכן אני בדיסקו 2, נוח בצורה מדהימה!
ראשית יש קשר בין מידת הצמיג ללחץ האוויר, במידה המקורית של הטרופר למשל אם תוריד ללחצים הנ"ל אתה תפרוק צמיג וכדומה, אם החלפת מידה ל 31' אז זה די ברור שאין בעיה להוריד וזאת אחת הסיבות להחלפת מידה (זה מה שהיה לי עד היום לא פחות ואפילו במידות יותר גדולות), אני לא חושב שבמידת צמיג שלי כרגע צריכה להיות בעיה עם הלחצים האלה, המשמעות בשטח גדולה וזה לא משנה קל או קשה, ברור שלא מוריד אוויר בכל כניסה/גיחה ושבילים בשדה, אבל בטיול יומי בגולן או בדרום ברור שמוריד בתחילת הטיול, גם כדי לא להיתעכב בהורדת אוויר באמצע המסלול וגם כשהמכשולים במסלול ידועים מראש(פחות או יותר) בדרדרת, הצלבות וכו' כדי להעלות את אחיזה והרבה פחות לפרפר ולהיתאמץ, הרכב עובר הכל בלי להיתאמץ ובמינימום טורים(כן גם כשאישתי נוהגת), כמו שציינתי גם ברכבים קודמים וגם עם צמיגים מיצרן אחר זה לא קרה לי בצורה כזאת חריפה ובאותם תנאי נהיגה.
כרגע כל הסט הוחלף לcooper stt pro נחשב דגם חדש, היו לי את הקודמים stt ועשו עבודה נפלאה במשך שנתיים על הטרופר הקודם.
שנה טובה.
- - - Updated - - -
כמה ק"מ אתה על הצמיגים?
ה״לבן״ זו שכבה מתחת לגומי השחור, שכל ייעודה הוא הבלטת המיתוג, שיבלוט.
בצמיג שאינו כיווני, אין בעיה להרכיב אותו עם הכיתוב הלבן בצד הפנימי של הג׳אנט, זה שחוטף פחות.
טיפ של פאנצרמאכר לפני לא מעט שנים.
בין השאר כי בוחנים ואסורים נוטים לייחס לזה בלאי ופוסלים צמיגים על כלום.
ואישית אני חושב שזה גם יותר אסטטי עם הצד השחור בחוץ.
אז כמה עשית איתם?
איך אתה מסביר שיש אצלנו עוד טרופר עם 31 ו mt ולנדקרוזר מידה מקורית עם at ושניהם עם רבע מהק"מ שעשיתי עם שלי דהיינו סביבות 5000 קמ , לא מורידים ללחצים שאני מוריד והם באותה בעיה, דפנות מתקלפות וסוליה מתפוררת.
כשהייתי בפנצ׳ריה הגיע עוד בחור עם טארקן נועל AT שעשה 10k ק"מ סה"כ, אותו דבר אצלו.
רוב מי שהרכיב את המותג הזה ומטייל מעט מדווח על אותם סימפטומים.
זה הסט BF/KM2 השלישי שלי, מסיימים 3 שנים על הרכב, עברו קצת מעל 45K עד כה, לא מעט טיולי שטח.
רואים שהם עבדו, אבל המצב הכללי טוב מאד.
הסט הקודם הוחלף אחרי כ70k, וגם הראשון בסביבות אותו דבר.
בהיעדר נתונים נוספים, יכול להעריך שההבדל נובע מהרגלי נהיגה.
שים לב שאני מדבר על MT, ואתה מציין בלאי מוגבר בדגם AT למרות שהגומי אמור להיות זהה.
אני יכול להניח שהם פשוט לא מתאימים לסוג הנסיעה של אותם חברים שבחרו AT, וכנראה צריכים MT.
באותו המקום, במקרים רבים מאד, צמיג שטח מלא יתאמץ פחות מצמיג AT, ואולי מחוסר ההתאמה הזו נובע הבלאי, הם פשוט עובדים קשה יותר.
ראשית הבאתי 2 דוגמאות, גם MT שים לב.
שנית לא מבין על איזה הרגלים אתה מדבר, מדובר על רכבים שונים ונהגים שונים, קשה להאמין שיש להם אותם הרגלים שאתה מדבר עליהם.
ודבר אחרון, הצמיגים אצלך ותיקים, בני 3+, אני מדבר על צמיגים טריים, דובר כאן רבות שהם עברו שינויים ע"מ לעבור כל מיני תקנים חדשים.
אם תבחר שוב BF בסט הבא זה יהיה מבחן השוואתי בשבילך ע"מ לבדוק את השרידות.
דורון, נדב - באנגליזית אומרים get a room
אתם מביכים את עצמכם עם ההתקטננויות שלכם.
(מקווה שאייתתי נכון את "התקטננויות". ואת "אייתתי")
למה מה הבעיה? מפריע? לא קשור?
זה שזה רק אנחנו לא אומר שאחרים לא מתעניינים, אפילו הגיבו פה בתגובות לפני.
אני מנסה להבין מה הבעיה אצל כולם עם הקילופים וכו' ומה קורה אצל דורון(היחיד?) שאומר שהכל פיקס, כנראה שעלינו על זה, הצמיגים מלפני 3+ שנים, בניגוד לשאר שטריים וחדשים.... ומקולפים...
נמרוד,
לך לחדר!