הציר שנוסע להר כרכום דרך מעלה שגיא עביר? מצבו?תודה
Printable View
הציר שנוסע להר כרכום דרך מעלה שגיא עביר? מצבו?תודה
מעלה שגיא סגור לא מעט שנים.
רט״ג סגרו לפני כ-10 שנים בגלל פרויקט החזרת חיות לטבע, ואחרי שהפרויקט נגמר, שכחו איפה המפתח של חביתוש, ומאז הציר נשאר סגור למטיילים.
אני מפספס משהו?זכור לי שנסעתי לפני כמה שנים דרך מעלה כרכום סמש ירוק ,ישנה דרך נוספת חוץ מהציר של מעלה שגיא?
ניתן להגיע מדרום (מעלה דלעת סמ"ש שחור), או ממערב (סמ"ש אדום) מכביש המערכת, במידה ונסיעה על כביש זה מותרת מבחינה בטחונית.
את הצירים הנל מכיר היטב, רק זכורה לי דרך נוספת שמתחברת לסמש ירוק מכיוון מעלה כרכום.
הסמ״ש הירוק של רמת מעזר?
נכון
למרות כל האמור לעיל, הציר לכרכום דרך מעלה שגיא עביר.
עביר+ 900 שקל קנס.
לא הגיע הזמן לפתוח את הציר הזה לתנועה? מי אחראי ברשות על פתיחת צירים שניסגרו?
נמרוד
יש רק אחראים על סגירות. לא על פתיחה. אין לזה תקדים אז לא יודעים איך.
אבל תהיה אופטימי בימי השבוע הציר פתוח חופשי טל עוד אתה לא אזרח. רק בסופי שבוע זה פוגע בטבע לנסוע שם.
אסף.
הגיע הזמן להטריד את הנבלות, שיתעוררו למציאות הקיימת, ויפתחו צירים חיוניים לתנועה של מטיילים.
נמרוד
מקרה קלאסי לעורך דין שינסח מכתב לרט״ג ולשר הפנים.
אם אין לחסימה ערך אמיתי והצבא נוסע שם כל השבוע ומאידך למטילים מדובר במעקף ארוך מאוד אז יש פה נימוק חזק ואני מאמין שאם לא מכתב אז לחץ ציבורי שאולי יתחיל לפעול נגד הרשעות הזו שגוזלת מאיתנו את הטבע
הציר סגור למטיילים, אך זה לא מונע מטנקים ושאר רכבים צבאיים לנוע על הציר. חלק מהציר משמש כשטח אש פעיל, לרבות חיל האויר כך ש"השיקום האקולוגי" הוא קישקוש ופגיעה חמורה באינטיליגנציה. לדעתי, סגירת הציר נועדה לדלל את כמות המטיילים בכל אזור מערב הר הנגב, כרכום, בורקה וכו', ובכך לחסוך משאבי פיקוח. כתוצאה מסגירת הציר, ההגעה לאזור הכרכום מתארכת פי שולשה וכך אנשי הרט"ג משיגים את מבוקשם. אני יודע שההסבר שלי הוא קצת קונספירטיבי, אך כמי שנסע בציר הזה לאחרונה, אני לא רואה הסבר טוב יותר.
צירים ואפילו שבילים להולכי רגל שצה"ל נוסע ומתאמן בהם במשך השבוע ובסופי שבוע מטיילים מקבלים עליהם דוחות זה דבר ידוע
אולי צריך לנסות להביא לפה לארוח את מנכ"ל הרשות ( שהוא מונוי פוליטי ולא בשר מבשרה של הרשות ) אולי אצלו אפשר לקבל הבנה
אני יכול להעיד ממקור ראשון שבשיחה עם פקח אחר באזור, שהציר אינו בתחום השיפוט שלו, אבל מכיר טוב מאד את
האזור, הוא אמר שהוא באמת לא מבין למה הציר עדיין סגור.
הרחיב ואמר משהו בסגנון של ״לא יודע לעמוד מאחורי נימוק רציני״.
בפועל, זה זובור מאד משמעותי למטיילים בלבד, שסוגר תא שטח ענק, ומונע תנועה צפון-דרום כי כביש 10 היה סגור.
כשהציר נסגר לראשונה, כביש 10 עוד היה פתוח והייתה אלטרנטיבה, מעצבנת אבל קיימת.
אבל שנים שבפועל זה פוגע רק במטיילים.
שום עורך דין שמכבד את עצמו לא יכתוב מכתב על סמך התלהמות אינטרנטית. הוא יחקור ויבדוק.
למשל - טנקים? במעלה שגיא? באמת? נא לבדוק את העובדות. ולהבדיל בין נסיעות מבצעיות של הכוחות ששומרים על הגבול (כשהייתי לפני מספר שנים מפקד גזרה באזור במילואים, שיתוף פעולה עם הפקחים היה חלק שוטף מהעבודה) לבין אימונים. אני חוזר שוב - טנקים, ורק"מ, אין שם ולדעתי מעולם לא היו.
ולמה הציר סגור? משיחה שלי לפני שלוש שנים עם פקח האזור, זו החלטה ברורה. ציר מעלה שגיא, ציר עמק חרוז, הקטע הקניוני של הפארן, כל אלו סגורים כחלק מהחלטה לסגור תא שטח גדול מאד בשמורת הר הנגב, לגמרי. לשמר נתח משמעותי של שטח ללא הפרעות בכלל. בדומה לאצבע הדרומית-מזרחית של מכתש רמון שרובנו שכחנו ממנה לחלוטין.
מזרח הרמון כמו אזור שגיא כרכום לא נשכחו. הם מהיעדים המעניינים ביותר לטיולים... רגליים.
אסף.
נמרוד,
מה שרשמת רק מקצין את הבעיה לדעתי.
חוסר האחידות באמירות למה דברים סגורים.
אם אני שומע מיותר מפקח אחד סיבה אחת, כולל אמירות על אג'נדה אישית של האחראי על השטח הספציפי, ואתה שומע מגורם רשות סיבות אחרות, זה גרוע.
יש את "הסיבה הגדולה", אותה כנראה לא יגידו לך בקול ברור, ואת הסיבות הקטנות בשטח.
לגבי עמק חרוז, ספציפית ביקשתי וקיבלתי תשובה רשמית שמי שלא רוצה שזה יהפך לציר מטיילים הוא הצבא, בגלל סוגיית נפלים, זה לפחות נכון ל-2008.
למה רט"ג אוכפים נהלים של הצבא?
כנראה כי זה משרת אג'נדה שלהם (הסיבה הגדולה?)
יש כאן חברי אתר שיכולים או העידו לפחות שבתאום מראש אפשר להכניס קבוצות לעמק חרוז.
טנקים בציר שגיא?
אני מכיר פעילות מטווחי חיה"א, מה שקצת אירוני שזה השטח הכריזו עליו כסגור לטובת פרויקט החזרת חיות לטבע לפני אי-אלו שנים, ומאז שכחו איפה המפתח.
המגוחך הוא שלפי סימון הצירים אתה יכול להתקדם עד לבאר כרכום, אבל לא לעבור את ה-6 ק"מ של החיבור הכ"כ חשוב אל בקעת חיסון.
בהסתכלות רחבה, צריך להפריד את המקרים ואת הטענות בין המקרים, ככה אני רואה את זה.
הקטע הקניוני של הפארן, שם לא היה ציר רשמי ששמופיע במיפוי כלשהו, הוא אירוע נפרד ושונה לעומת צירי חרוז וציר שגיא שנפרצו בצורה רשמית עם כלים כבדים, נמצאים בשימוש, ומופיעים במפות עשרות שנים.
ואם כבר, מה לגבי נחל כרכום מעדה למיצר כרכום?
סגרו קטע נחל יפיפה שהיה ציר נסיעה שנים רבות מאד, והפנו את המטיילים לנסוע במזבלה של הצבא ברמת מעזר.
הפינה הדר' מזרחית של הרמון לא מהווה צוואר בקבוק למעבר בין תאי שטח.
וזה בגלל ביר ע׳וברה - נקודת מים בודדת בלב השטח, שיש לה עיקוף מוצלח גם אם פחות יפה.
אסף.
בפעמים האחרונות (זה היה סמוך למועד הסגירה, משהו כמו שנת 2006 ? ) עברתי שם בלילה ועם אורות כבויים... אז לא יכולתי לראות אם יש או אין מים...
אסף.
טוב,,,אז נסע עם רכב צבאי 😳
והמשפט הזה מעיד שהשיטה שלהם עובדת, ובסופו של דבר צירים סגורים סופם להישכח מהתודה הציבורים...
יש כאן כאלו שיעידו שנסעו בעברם הרחוק ממכתש רמון דרך בקעת ארדון ונחל אנמר לבקעת אבו טריפה, וגם לנקרות דרך נחל מעוק.
הצירים בנחל מעוק והציר של מעלה אנמר ונחל אנמר עדיין קיימים בשטח ועל פניו עבירים לגמרי לנסיעה.
נחל אנמק עביר לכל ארכו. פגשנו שם שיירת ג׳יפים בטיול לפני שנים ספורות והם סתם נסעו שם כי יש שביל במפה.
(ברצינות ולא בהיתממות, הרבה אנשים סתם לא בעניינים)
אסף.
- - - Updated - - -
אגב... אמנם עברו איזה 20 שנה... אבל למיטב זכרוני את הציוד של מחנה מזרח הרמון היינו מכניסים מבקעת ארדון.
אסף.
ואם מישהו ברט"ג קורא את השרשור הזה, אולי הוא יבין סוף סוף שהשיטה לא כ"כ עובדת. נהפוכהו..
לצערי הרב, סגירת השטחים המטורפת שלהם, והרחבת האכיפה אל מחוץ לשטחים המוגדרים בחוק, מייצרים גם אצלי כעס גדול מאוד.
אם הצירים הלגיטימיים מאבדים מהלגיטימיות שלהם, אז מה ההבדל כבר אם נוסעים במקומות שהם פחות לגיטימיים...?
ואם בעקבות הדיון כאן יהיו מי שיחליט לבדוק איך זה לנסוע בצירים שנכתבו לעיל, זה רק בגלל השיטה המרתיחה של הרט"ג.
הנה עוד דוגמא (ששמתי לב אליה בראש השנה)- שמורת רמת ברנה.
קודם כל ציטוט מאתר הרט"ג המתייחס לשמורת רמת ברנע:
http://archive.is/qjkx#selection-789.1-791.513ציטוט:
שמורת טבע - רמת ברנע
שמורת "רמת ברנע" משתרעת בין הר חמרן ושלוחת קדש ברנע בצפון, הגבול הבין לאומי עם מצריים במערב, נחל עקרב במזרח והר עיירים ומצוקי הר חורשה בדרום.
ובסיכום מופיע:
והנה תמונת מסך מאתר המפות הממשלתי:ציטוט:
השמורה המוצעת מהווה הרחבה של שמורת הר הנגב...
http://www.jeepolog.com/forums/attac...7&d=1475933760
רואים בבירור שהשמורה הנ"ל לא קיימת. השמורה היחידה המוכרזת היא השמורה מדרום באזור נחל אלות- שמורת הר הנגב.
ומה יש בשטח?
אם ההגעה לאותה "שמורה" מצפון, כ- 2 ק"מ מערבית להר חמרן, אתם פוגשים שלט כניסה לשמורה, עם כל האיסורים.
בכל מקום שבו יש שביל או קוליס שנוסע מזרחה (ויש הרבה כאלו מעניינים) יש שלטים על איסור ירידה וחסימות פיזיות.
באזור חניון הלילה יש שלטים שמסבירים שאסור ללון מחוץ לחניונים.
וכל זה במה שבעצם עדיין לא שמורה. למעשה הוא רק שמורה מוצעת. שטח שהרט"ג רוצים שיהיה שמורה אבל ככל הנראה זה פחות או יותר מסתכם בזה...
(*- הסבר בקישור הזה: www.inature.info/wiki/תהליך_הכרזת_שמורות_טבע_וגנים_לאומיים )
מה קורה בעצם- הרט"ג מחליטים ששטח מסוים צריך להיות שמורה. זה יכול להיות גם החלטה של פקח...
שוב, ציטוט מאתר הרשות:מאותו רגע הם (הפקח?) מפגיזים את השטח בשלטים וחסימות כאילו כל תהליך ההכרזה כבר מאחוריהם.ציטוט:
מספר גורמים יכולים לאתר שטחים בעלי חשיבות לשמירת טבע, נוף ומורשת: - עובדי רשות הטבע והגנים: פקח אזורי, ביולוג המחוז או אנשי חטיבת המדע של הרשות...
המטייל הנורמטיבי המחונך לא רוצה לקחת את הסיכון שאולי המידע שבידיו לא מעודכן ובוחר להיות ילד טוב.
זו התנהלות בריונית ואלימה והיא מזכירה השתלטות על שטחים של גורמים מפוקפקים ולבתי חוקיים בעליל שהיא בעצמה נלחמת בהם.
וכשזו ההתנהלות, מבחינתי כל האמצעים להשיב אש כשרים.
שיבינו שזו לא הדרך.
חבל שמי שמפסיד מזה בסופו של דבר זה השטח.
ושוב אני חוזר ואומר- רשות הטבע והגנים הלאומיים איבדו את הצפון, ובדרך גם את כל האמון של הציבור.
הגיע הזמן לשנות את הדרך. ויפה שעה אחת קודם!
סביר להניח שאתה צודק.
זו דרך נוחה יותר מהדרך בנקרות וקצרה יותר מהדרך של נחל חדב-מישר.
ואם אנחנו כבר דנים בנושא סגירת צירים, אז הרט"ג לא מקפחים גם את המטיילים הרגליים.
השביל המסומן בשטח, כולל היתדות המעוגנות בסכין אנמר, של מה שהיה בעבר הרחוק מזרח הרמון הקלאסי, הוא היום שביל שמי שנתפש הולך בו צפוי לקנס.