-
פורסטר 15 ידני - האם מישהו פה נהג על פורסטר ידני?
בס"ד
שלום לכולם.
אני שוקל לשדרג את הפורסטר B אוטומט שנתון 12' שלי בטרייד אין ולעלות שנתון אך לרדת בנוחות - פורסטר דגם X שנתון 15'
האם מישהו פה מכיר את הרכב בתצורה ידנית?
האם יש מגבלות/יתרונות שחשוב לדעת עליהם ?
האם יש חיסכון בדלק - משמעותי?
האם בשטח יהיה יותר קל/קשה?
תודה רבה.
שלמה.
-
תגובה: פורסטר 15 ידני - האם מישהו פה נהג על פורסטר ידני?
הידניים החדשים, 2015-2016 מגיעים ללא הילוך כוח. חבל, אבל ככה מביאים אותם.
בכביש נוסע מצוין וסביר להניח שיהיה יותר חסכוני, אבל זה תלוי בעיקר בך.
בשטח טכני, ההילוך הראשון ארוך הרבה יותר מדי והקלאץ' ממש סובל קשות.
אם אתה מתכוון לעשות הרבה שטח, תשקול להישאר עם אוטומטי.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
הידניים החדשים, 2015-2016 מגיעים ללא הילוך כוח. חבל, אבל ככה מביאים אותם.
בכביש נוסע מצוין וסביר להניח שיהיה יותר חסכוני, אבל זה תלוי בעיקר בך.
בשטח טכני, ההילוך הראשון ארוך הרבה יותר מדי והקלאץ' ממש סובל קשות.
אם אתה מתכוון לעשות הרבה שטח, תשקול להישאר עם אוטומטי.
תודה. אני בהחלט מקווה לעשות הרבה שטח. מתכונת של לפחות פעמיים בחודש בממוצע.
מה לגבי ירידות ועליות תלולות גם אז עדיין היתרון לטובת האוטומט?
דבר נוסף. יש אפשרות להעביר גם באוטומט את ההילוכים באופן ידני. האם יהיה חכם להוריד להילוך ראשון בזמן ירידה תלולה?
תודה.
-
זו לא תיבת הילוכים פלנטרית, העברת ההילוכים כמעט חסרת משמעות.
הרכב הזה לא אוהב להתאמץ בעליות גם אם זה נראה כאילו הוא בולע אותן בקלות.
בשבילים הוא כיפי מאד.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
שלמה_55
תודה. אני בהחלט מקווה לעשות הרבה שטח. מתכונת של לפחות פעמיים בחודש בממוצע.
מה לגבי ירידות ועליות תלולות גם אז עדיין היתרון לטובת האוטומט?
כן. בידני אתה תיאלץ להחליק את הקלאץ' כל הזמן בעליות כדי שהמנוע לא יכבה. מין הסתם זה ישרוף אותו מאוד מהר.
דבר נוסף. יש אפשרות להעביר גם באוטומט את ההילוכים באופן ידני. האם יהיה חכם להוריד להילוך ראשון בזמן ירידה תלולה?
זה מומלץ תמיד. במיוחד בירידות.
תודה.
הסובארו הידנית עם הילוך כוח היחידה כיום היא ה-XV עם מנוע 1.6.
בגרסת מנוע 2.0 גם היא כבר מגיעה ללא הילוך כוח, ממש כמו הפורסטר. ונראה לי שזו הנחתה מהיצרן, לא בחירה של היבואן בישראל.
חבל שהפורסטר הידני לא מצויד בהילוך כוח שהיה פעם.
זה היה פיצ'ר מגניב בפורסטרים הידניים הישנים,שהפך אותם למאוד מבוקשים. למרות שלא היה בדיוק הילוך כוח אלא משהו ביחס העברה מאוד מתון וחלבי שמיועד יותר לגרירות בעליות תלולות, אבל זה בדיוק מה שהיה צריך. ויתרו על זה כדי לחסוך כסף, ולקחו מהאוטו את אחת מנקודות החוזק המובהקות שלו כרכב שטח. חבל ושוב חבל.
מה שקורה היום זה שיחסי ההעברה בגיר הידני מאוד ארוכים, פועל של רצון היצרן להציג צריכת דלק תיאורטית טובה, והתוצאה היא הילוך ראשון ארוך מדי שמתאים לכביש, אבל לא לשטח. אני ידוע כמי שמתעב תיבות הילוכים אוטומטיות מכל סוג שהוא, אבל בפורסטר כנראה שאין ברירה - התיבה האוטומטית-רציפה מסתדרת בשטח הרבה יותר טוב, ואם זה מנחם מישהו, היא גם טובה יותר מכל תיבה רציפה אחרת בשוק.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
הסובארו הידנית עם הילוך כוח היחידה כיום היא ה-XV עם מנוע 1.6.
בגרסת מנוע 2.0 גם היא כבר מגיעה ללא הילוך כוח, ממש כמו הפורסטר. ונראה לי שזו הנחתה מהיצרן, לא בחירה של היבואן בישראל.
חבל שהפורסטר הידני לא מצויד בהילוך כוח שהיה פעם.
זה היה פיצ'ר מגניב בפורסטרים הידניים הישנים,שהפך אותם למאוד מבוקשים. למרות שלא היה בדיוק הילוך כוח אלא משהו ביחס העברה מאוד מתון וחלבי שמיועד יותר לגרירות בעליות תלולות, אבל זה בדיוק מה שהיה צריך. ויתרו על זה כדי לחסוך כסף, ולקחו מהאוטו את אחת מנקודות החוזק המובהקות שלו כרכב שטח. חבל ושוב חבל.
מה שקורה היום זה שיחסי ההעברה בגיר הידני מאוד ארוכים, פועל של רצון היצרן להציג צריכת דלק תיאורטית טובה, והתוצאה היא הילוך ראשון ארוך מדי שמתאים לכביש, אבל לא לשטח. אני ידוע כמי שמתעב תיבות הילוכים אוטומטיות מכל סוג שהוא, אבל בפורסטר כנראה שאין ברירה - התיבה האוטומטית-רציפה מסתדרת בשטח הרבה יותר טוב, ואם זה מנחם מישהו, היא גם טובה יותר מכל תיבה רציפה אחרת בשוק.
תודה רבה על התגובה המפורטת.
אני בהחלט אשאר עם האוטומט.
מעניין אותי האם בירידה תלולה העברה יזומה להילוך ראשון או שני יסייעו לבלימת הרכב ע"י המנוע?
כך הייתי עושה בידני.
-
כן ישפיע
אבל הרבה פחות מאשר בידני.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
גיא
כן ישפיע
אבל הרבה פחות מאשר בידני.
OK.
תודה רבה.
-
תוסיף את העובדה שאין צמיגי 50:50 חוקיים ושהצמיג הרזרבי קטן (למרות שהיצרן ממליץ על 4 צמיגים זהים. כנראה בגלל המצמד הויסקוזי שבדיפרנציאל המרכזי) ותבין שהיצרן לא ממש ייעד אותו לשטח...
-
מאוד מאוד מאוד מוזר לי מה שאתה כותב.
יש לי פורסטר 12' B. הצמיג הרזרבי תואם אחת לאחת את הצמיגים המותקנים ברכב.
ממש ללא ספק.
למעשה כל החמישה צמיגים ברכב הם אותו גודל/קוטר/סוג/חברה.
אתה בטוח שאצלך הצמיג הרזרבי בגודל שונה?
-
נראה לי שטעיתי בנושא הקוטר. העובי לא ממש משנה...
עדיין בעייתי אי האפשרות להשיג צמיגי 50:50.
בנוסף, בדקתי את מחירי הצמיגים (שטח קל...) והצמיגים לפורסטר הנוכחי יקרים מאוד (מתחילים מעל 800 ש"ח), כאשר הצמיגים לדאסטר (50:50), למשל מתחילים בסביבות ה-400-500 ש"ח.
-
פה אולי אני יכול לסייע.
דרך יד2 צמיגים קיבלתי כתובת של פנצ'ריה בירושלים (מקום מגורי).
החלפתי 4 צמיגים של ברגיסטון (צמיגים זהים לצמיגים שמגיעים עם הרכב מהיבואן) בפחות ב2.8K.
צמיגים אלה הם בעלי דופן כפולה ומוגדרים כשטח קל (80:20). וכאמור אלו צמיגים שמגיעים עם הרכב מהיבואן וכמובן תואמים את הרשום ברישיון הרכב.
-
בס"ד
לא התאפקתי ומכרתי את האוטומט ועברתי לידני וקפצתי בשנתון 3 שנים וקפצתי גם עם הוספה משמעותית בכסף...
הניסעות בכביש מדימות - הכול חלקץ
בשטח המצב יותר. התחלתי כבר להריח את הקלאץ... :-(
מה עליי לעשות כדי לשמור על אורך חיי הקלאץ' בשטח?
לשחרר קלאץ' לאט יותר? לתת מעט גז בקטנה לפני שיחרור מלא של הקלאץ'?
לבצע דאבל קלאצ'?
תודה מראש.
שלמה.
-
לקנות רכב עם הילוך נמוך .... :)
Sent from my Nexus 5X using Tapatalk
-
דאבל קלאץ לא קשור וגם פחות רלוונטי לרכב מודרני.
ככל שתשחרר את הקלאץ יותר מהר ועם פחות גז, תשרוף אותו פחות.
מה לעשות שבשטח, ברכב בלי הילוך כוח לפעמים חייבים לעשות את זה?
פעם ניתן היה לקנות קלאץ' קרמי שעמיד יותר להתעללויות. לא יודע מה יש אצלך ואם יש אפטר מרקט אבל תברר.
בנוסף, ולאור השאלות ששאלת ארשה לעצמי להוסיף כמה נקודות-
1. להשתדל לא לעמוד עם קלאץ' לחוץ איפה שלא חייבים (להוציא לניוטרל ולעזוב קלאץ' בעמידה). שים לב שמשלמים כאן מחיר בבטיחות.
2. כשלוחצים על הקלאץ', לוחצים עד הסוף. עד שהדוושה נעצרת בפח.
3 . כשלא לוחצים, עוזבים לחלוטין ומניחים את הרגל בצד על הדטטשה המתה ובשום אופן לא משאירים אותה לנוח על דוטשת הקלאץ'.
תקפיד על אלו והקלאץ' ומייסביו יחזיקו מאות אלפי ק"מ.
-
תודה על התובנות אייל.
נראה שבאמת פחדתי לשחרר יותר מידי מהר את הקלאץ' ונתתי גז וכל זה על מנת שהמנוע לא יכבה.
כנראה בגלל זה היה ריח לא נעים... :-)
בכל אופן לומדים וממשיכים הלאה.
אשתדל בשטח לשחרר את הקלאץ מהר יותר ולתת גז בנקודה הנכונה.
בכביש ב"ה הכול מתפקד מקסים והרכב ממש מדהים.
- - - Updated - - -
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
גיא
לקנות רכב עם הילוך נמוך .... :)
גיא.
אם הייתי קונה רכב עם הילוך נמוך באותו שנתון.. הייתי מוציא יותר מפי 2 ... :-)
-
לא התאפקת....
שאלת לפני כמה חודשים. קיבלת תשובות מאוד ברורות. אמרו לך מה קורה שם. לא הקשבת. עכשיו אתה מחפש פתרונות קסם?
לא בא לקלקל לך את הכיף מאוטו חדש, אבל יש נתונים טכניים שאי אפשר להתעלם מהם. היצרן ויתר על הילוך הכוח כי לא התכוון שהדבר הזה ייסע בשטח.
את דעתי על תיבות הילוכים כולם יודעים. אני נגד אוטומט ובעד ידני. אבל גם אני לא הולך עם הראש בקיר.
כי יש גירים ידניים, במיוחד במכוניות מודרניות, שפשוט לא מתאימים לשימוש יומיומי.
הגיר בסובארו 2.0 ליטר הוא כזה. ואם לא מספיק שיחסי ההעברה בהילוכים שלו ארוכים מדי, בהתאם לצו הפוליטיקלי-קורקט שמכתיב צריכת דלק ופליטת מזהמים נמוכה, בא היצרן ומשיקוליו החליט לוותר על הילוך הכוח שהיה פשוט הכרח - כי הרכב הזה לא מתאים להסתערות על מכשולים. הזוויות שלו מכתיבות התנהלות איטית, מדודה וזהירה, וכשהילוך הראשון כל כך ארוך ולמנוע אין מספיק מומנט, מוכרחים הילוך כוח כדי לעזור למנוע למשוך במהירויות נמוכות.
ובגלל שויתרו על הילוך הכוח, זה לא קורה. קיבלת ג'יפון שטוב בכביש, אבל לא מתאים לשטח. בכלל לא מתאים לשטח. אפילו לא לשטח קל.
אני מציע שתתייחס אליו כאל אימפרזה סטיישן קצת יותר מרווחת. ולא יותר מזה. אם תתעקש שזה רכב שטח, זה יעלה לך. אתה תטגן קלאצ'ים בלי הפסקה.
חבל.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
שלמה_55
תודה על התובנות אייל.
נראה שבאמת פחדתי לשחרר יותר מידי מהר את הקלאץ' ונתתי גז וכל זה על מנת שהמנוע לא יכבה.
כנראה בגלל זה היה ריח לא נעים... :-)
בכל אופן לומדים וממשיכים הלאה.
אשתדל בשטח לשחרר את הקלאץ מהר יותר ולתת גז בנקודה הנכונה.
בכביש ב"ה הכול מתפקד מקסים והרכב ממש מדהים.
- - - Updated - - -
גיא.
אם הייתי קונה רכב עם הילוך נמוך באותו שנתון.. הייתי מוציא יותר מפי 2 ... :-)
שלמה ידידי .. שלא תבין אותי לא טוב .. אבל המצב הוא ככה.
כשאתה מגיע לאיזה מכשול .. ולא משנה כרגע איזה, מדרגה ליד הסופרמרקט או מדרגת סלע ליד הנקרות. הגלגלים של האוטו שלך צריכים במקום להתגלגל קדימה ... הם מתגלגלים למעלה.
זה קשה להם. הם מתנגדים.
כגודל המכשול . ככה גם גודל ההתנגדות.
עכשיו תחשוב, המשקל של האוטו .. פלוס ההתנגדות .. מנסים לעצור את הצד האחד של המצמד, המנוע מסתובב ומסובב את הצד השני של המצמד. אחד מסתובב ואחד עומד. אחד רוצה להמשיך לעמוד והשני .. כי אתה לא רוצה שיכבה המנוע .. מוסיף גז .. מסתובב מהר יותר. ההפרש בינהם גדל וגדל ... הפרש מהירויות הזה מתורגם לחום כשהחיכוך של ההצמדה גדל.
ריח של שרוף .. עשן מסריח זה הסימן הראשון ... אחרי זה מגיע המצב שהדיסקיות לחץ כבר חלקות שרופות .. לא מייצרות חיכוך והאוטו לא נוסע טוב.
אתה מוסיף גז והמנוע מסתובב והאוטו לא זז ...
למה אמרתי רכב עם הילוך כוח ?
כי הילוך כוח עוזר להפחית בהרבה את הפרש המהירויות בין הדיסקית שמסתובבת והדיסרית שלא מסתובבת ...
בגלל זה למשל נתנו לדאסטר הילוך ראשון מאד איטי .. הוא לא אידאלי בכלל ... אבל בכל זאת עדיף בהרבה על ההילוך הראשון של הסובארו.
אתה יכול לנסות לשלב את ההילוך לא מיד על המכשול אלא חצי מטר לפני .. לשחרר את כל המצמד בחצי מטר הזה ולהגיע בלי מצמד לחוץ בכלל למכשול .
זה יגרום לך להגיע מהר למכשול והאוטו יקפוץ ... והרבה אבק וצילום יפה .. .אבל זה יהרוס את האוטו .. ואם בטעות תתנגש בסלע תו'כ .. יהיה נזק.
צר לי .. אבל איך שלא תסובב את זה, האוטו הזה לא הכי אידאלי לטיולים עם מכשולים.
האוטומט היה עדיף במצב הזה .. כי שם השמן של הממיר מומנט ספג את ההפרש הזה של צד אחד עומד ולא רוצה לזוז. וצד שני מסתובב ....
בגלל זה הרבה אנשים עושים את השיקול של פחות חדש ויותר עביר ..
או רכב אחד נוח לכביש ורכב אחר לשטח.
-
בס"ד
קראתי. הפנמתי.
אך עדיין אני לא חושב שהמצב אבוד.
פורסטר אף פעם לא היה רכב שטח קשוח. גם בגרסתו האוטומטית.
זה רכב שמספק הנאה רבה בכביש. וגם בשטח קל.
גם עם הפורסטר האוטומט הקודם לא ניסיתי לעבור שטח קשוח/עבירות קשה.
לא מדרגות. ולא עליות תלולות.
אני לא מחפש להרוס את הרכב. אני מחפש ליהנות. ויש הרבה ליהנות אתו. :-)
למשל את המדג'רסה עברתי ונכנסתי פנימה וב"ה הכול תקין.
אני חושב שאכנס שוב להדרכת נהיגת שטח. עברתי כבר שתיים אחת עם 4X4 ואחת עם יואב קווה.
צריך ללמוד להכיר את הרכב. ואני מאמין שעם זהירות וגם עם מכוון מבחוץ אפשר ליהנות מהמון מסלולים יפים.
את מסלולי העבירות הקשה והשטח הקשוח אני משאיר לקשוחים שבינינו.. :-)
מה שכן הייתי שמח - אם מישהו פה התנסה בשטח עם צמיגי יוקהמה G91 עם ז'נטים מברזל (המקוריים מגנזיום ואני מחליף אותם).
האם הצמיגים הללו נתנו ביצועים טובים? שרדו?
תודה מראש.
שלמה.
- - - Updated - - -
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
לא התאפקת....
שאלת לפני כמה חודשים. קיבלת תשובות מאוד ברורות. אמרו לך מה קורה שם. לא הקשבת. עכשיו אתה מחפש פתרונות קסם?
לא בא לקלקל לך את הכיף מאוטו חדש, אבל יש נתונים טכניים שאי אפשר להתעלם מהם. היצרן ויתר על הילוך הכוח כי לא התכוון שהדבר הזה ייסע בשטח.
את דעתי על תיבות הילוכים כולם יודעים. אני נגד אוטומט ובעד ידני. אבל גם אני לא הולך עם הראש בקיר.
כי יש גירים ידניים, במיוחד במכוניות מודרניות, שפשוט לא מתאימים לשימוש יומיומי.
הגיר בסובארו 2.0 ליטר הוא כזה. ואם לא מספיק שיחסי ההעברה בהילוכים שלו ארוכים מדי, בהתאם לצו הפוליטיקלי-קורקט שמכתיב צריכת דלק ופליטת מזהמים נמוכה, בא היצרן ומשיקוליו החליט לוותר על הילוך הכוח שהיה פשוט הכרח - כי הרכב הזה לא מתאים להסתערות על מכשולים. הזוויות שלו מכתיבות התנהלות איטית, מדודה וזהירה, וכשהילוך הראשון כל כך ארוך ולמנוע אין מספיק מומנט, מוכרחים הילוך כוח כדי לעזור למנוע למשוך במהירויות נמוכות.
ובגלל שויתרו על הילוך הכוח, זה לא קורה. קיבלת ג'יפון שטוב בכביש, אבל לא מתאים לשטח. בכלל לא מתאים לשטח. אפילו לא לשטח קל.
אני מציע שתתייחס אליו כאל אימפרזה סטיישן קצת יותר מרווחת. ולא יותר מזה. אם תתעקש שזה רכב שטח, זה יעלה לך. אתה תטגן קלאצ'ים בלי הפסקה.
חבל.
לקחתי לתשומת לב. תודה.
-
לא אמרתי שפורסטר הוא לא רכב נהדר.
אמרתי שמכלול התכונות והמבנה שלו, מחייב לנהוג בו בצורה מסויימת, מה שהופך את הגיר האוטומטי למתאים יותר ברכב הזה.
במקרה של הדגם הידני, פעם היה מצויד בהילוך כוח שחיפה על הבעיות ועזר להתנהלות נינוחה ואיטית מבלי לאמץ את מכלול המצמד (קלאץ').
לדעתי פורסטר ידני ללא הילוך כוח הוא רכב שממש מוגבל בשטח. ואני לא מדבר על שטח קשה או קיצוני אלא על שטח ממש קל.
שביל סובב פסגה בהר חורשן לדוגמה, אותו שביל שבו אני מעביר הדרכת נהיגה לבעלי סובארו.
הפורסטרים/XV האוטומטיים ו/או XV 1.6 הידניים בעלי הילוך הכוח לא מתרגשים ממנו, אבל פורסטר ידני כבה שם שוב ושוב ועבר בסוף רק עם טיגון עמוק של הקלאץ'.
כן, אני ממליץ לך לעבור שוב הדרכה, הפעם לא בקבוצה אלא הדרכה אישית ופרטנית לדגם הרכב שלך - על מנת להדגיש את היתרונות והחסרונות ולדעת להתמודד איתם.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
לא אמרתי שפורסטר הוא לא רכב נהדר.
...
לדעתי פורסטר ידני ללא הילוך כוח הוא רכב שממש מוגבל בשטח. ואני לא מדבר על שטח קשה או קיצוני אלא על שטח ממש קל.
שביל סובב פסגה בהר חורשן לדוגמה, אותו שביל שבו אני מעביר הדרכת נהיגה לבעלי סובארו.
הפורסטרים/XV האוטומטיים ו/או XV 1.6 הידניים בעלי הילוך הכוח לא מתרגשים ממנו, אבל פורסטר ידני כבה שם שוב ושוב ועבר בסוף רק עם טיגון עמוק של הקלאץ'.
...
אני חולק עלייך בנקודה זו.
בעל הפורסטר הידני לא ידע לתפעל נכון את מערכת ההילוכים הידנית.
הציור שאתה מצייר קיצוני מאוד.
אני לקחתי שוב את הרכב לשטח. והפעם שטח טרשי.
עוד ועוד שעות נהיגה על הרכב מגלות עד כמה הוא מעולה בשטח קל ואני גם מתכוון לצאת לטיול לרמת קושי נוספת.
מערכת בקרת האחיזה עובדת נפלאה ומתפקדת נהדר בהצלבות.
וזה נכון. כדאי ומומלץ לעבור הדרכה נוספת.
אני מחפש כעת הדרכות באיזור יער בן שמן (אני מירושלים).
-
דרור, קשה לי להסכים עם מה שכתבת.
אני מטייל בשטח הרבה עם הפורסטר שלי (2008 צורה ישנה).
היכולות שלו גבוהות בצורה מפתיעה. ויש לי נקודות מאוד מעניינות להשוואה (מטייל עם קבוצה נהדרת - פאטרול, פראדו, פאג'רו Q, סמוראי ארנבת למשל).
שיטת הנהיגה צריכה פשוט מאוד להתאים לרכב.
וכן, מודע מאוד לכך שהוא אינו רכב שטח "אמיתי". ואולי בכך טמונה ההנאה ממנו?
מכיוון שאין נעילות והילוך כוח, אז צריך מעט תנופה (החבר'ה קוראים לזה דחלה) ולפעמים מע"צ ואז הוא עובר הכל.
-
סמוראי-ארנבת?....
זה כמו ג'ימני-שפן?.....
יש להם בולמי שועל?.....
פורסטר 2008 רכב שונה בתכלית מדגמי 2015-2017
זויות המרכב שונות וטובות יותר, המנוע שונה (נתונים דומים, אבל זולל יותר דלק), בעיקר גיר ומערכת הנעה שונה.
הפורסטרים הידניים מדור שלישי הגיעו עם הילוך כוח והאוטומטיים עם גיר פלנטרי 4 מהירויות, שהרבה יותר טוב ומתאים לשטח מהגיר הרציף של הדור הנוכחי..... (למי שמתבלבל בין דורות הפורסטר: דור ראשון מ-1997. דור שני ב-2002 עם מתיחת פנים ב-2005. דור שלישי ב-2008 עם מתיחת פנים ב-2011. דור רביעי מ-2012/13, לא זוכר בדיוק, עם מתיחת פנים ב-2015).
שלא תטעו, פורסטר אוטו אדיר וכיפי ואני מאוד אוהב אותו. אבל הידני ללא הילוך כוח הוא רכב מוגבל בכל שטח שיש בו מכשולים שמחייבים התנהלות איטית ומדודה ושאינו שבילים מהירים וזורמים. הוא מתקשה במעברים אלמנטריים שהאוטומטיים עוברים בלי להרגיש. או שכמו שאתה אומר - תיקחו תנופות. כי תנופות זה טובבבב. רצוי עם קפיצה פוטוגנית באוויר. זה מה-זה כיף.
אני בהחלט מעודד מזה שאתם לוקחים תנופות - תנופות זה נפלא לעסקי הפגושים הקדמיים + רדיאטורים וכו' לפורסטר, ממש כמו לעסקי הדרכות הנהיגה - ככה יבואו עוד בעלי פורסטר ללמוד איפה הם טועים ולמה הם שוברים את האוטו.
-
אני מבין שאתה מנדב את עצמך להדרכה אישית לשלמה ולי?
קפה ועוגיות עלי.
פגוש, על שלמה ;)
-
נראה שדאסטר דיזל לועס פורסטר ידני בשטח ובמיוחד אם הפורסטר מהדגם האחרון..
דרור, אתה יכול להתייחס לדאסטר בנזין ידני ביחס לפורסטר ידני? ביחס לxv?( ידני? )
מעבר לפער המחיר הגדול לטובת הדאסטרים וזוית הגישה העדיפה?
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
elephant man
אני מבין שאתה מנדב את עצמך להדרכה אישית לשלמה ולי?
קפה ועוגיות עלי.
פגוש, על שלמה ;)
קפה עליך? אז גם אני בא.
ארנבת עלי.
פיל, תקשיב לדרור. לפעמים הוא צודק...
Sent from my Redmi 3S using Tapatalk
-
ושאלה נוספת עבור רכבים חדשים, להבנתי בסובארו מאבדים האחריות אם מגביהים ואין פתרון דרך היבואן, בדסטרים יש הגבהה מאושרת דרך היבואן?
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Asaf-a
ושאלה נוספת עבור רכבים חדשים, להבנתי בסובארו מאבדים האחריות אם מגביהים ואין פתרון דרך היבואן, בדסטרים יש הגבהה מאושרת דרך היבואן?
על זה אני יכול לענות .. חלקית.
להורים שלי הסובארואיסטים נאמר במוסך מישל בחיפה שאפשר להגביה ולמגן אצלם .. ולא נאמר שזה מבטל את האחריות.
נאמר לי במספר מקרים .. כל מה שאיך שהו מתקשר לקפיצים שהוחלפו יבחן אחד לאחד .. כל מה שלא קשור .. לא קשור.
במקרה אמת. היה רעשים באוטו .. באתי עם הקפיצים הכחולים .. לא חייבו אותי על כלום וחיזקו משהו שלא מחוזק מספיק טוב מהמפעל. מצד שני .. שמעתי על רכב אחר שהקפיצים לא הותקנו תקין .. ומשהו נהרס שם באחד המקדמיים .. הבן אדם שילם. הוחלפו חלקים .. אף אחד לא לקח אחריות .. לא הרשת ולא המתקין של הקפיצים.
לגבי שאר השאלות .. לא נהגתי על הסובארו אבל הצטרף איתי xv לטיול סוכות האחרון במדבר. הוא נכשל נחרצות בעליות שאני עברתי יחסית בקלות ... יש מצב שזה הנהג .. ויש מצב שזה המערכת בקרת משיכה ... אבל הסובארו הגיעה לכביש 10 עם כל הפגושים ... וללא גרירות ומשיכות. רק מעקפים.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
גיא
על זה אני יכול לענות .. חלקית.
להורים שלי הסובארואיסטים נאמר במוסך מישל בחיפה שאפשר להגביה ולמגן אצלם .. ולא נאמר שזה מבטל את האחריות.
נאמר לי במספר מקרים .. כל מה שאיך שהו מתקשר לקפיצים שהוחלפו יבחן אחד לאחד .. כל מה שלא קשור .. לא קשור.
במקרה אמת. היה רעשים באוטו .. באתי עם הקפיצים הכחולים .. לא חייבו אותי על כלום וחיזקו משהו שלא מחוזק מספיק טוב מהמפעל. מצד שני .. שמעתי על רכב אחר שהקפיצים לא הותקנו תקין .. ומשהו נהרס שם באחד המקדמיים .. הבן אדם שילם. הוחלפו חלקים .. אף אחד לא לקח אחריות .. לא הרשת ולא המתקין של הקפיצים.
לגבי שאר השאלות .. לא נהגתי על הסובארו אבל הצטרף איתי xv לטיול סוכות האחרון במדבר. הוא נכשל נחרצות בעליות שאני עברתי יחסית בקלות ... יש מצב שזה הנהג .. ויש מצב שזה המערכת בקרת משיכה ... אבל הסובארו הגיעה לכביש 10 עם כל הפגושים ... וללא גרירות ומשיכות. רק מעקפים.
הטיול סוכות עליו אתה מדבר, זו השוואה בין דבטר דיזל מוגבהה לxv סטנדרטי או מוגבהה?
-
לא זוכר אם היה מוגבה כבר אז .. אבל לא רלונטי כי הסובארו לא גירד שום דבר מלמטה.
סובארו אכן סטנדרטית.
הדאסטר שלי אכן דיזל.
וזה מזכיר לי, טייל איתי דאסטר בנזין פעם אחת .. בהחלט מרגישים שחסר לו אויר בעליה ... המנוע נכבה לעיתים קרובות מידי .. ואז נותנים בגז ...
זה מוחשי לגמרי בכל טיול מעבד לשבילים. באחת העליות הקטנות באבו טריפה .. הבן אדם הרס צמיג כי נאלץ לנסוע ממש מהר מה שלא אפשר לו לזגזג בן הסלעים בעדינות. אותה עליה אני עליתי לאט ממנו ובשלום.