למה כל כך הרבה ג'יפאים לא חוגרים בשטח?
Printable View
למה כל כך הרבה ג'יפאים לא חוגרים בשטח?
יואב... מה לא תעשה בשביל קצת טראפיק לאתר שלך... עצוב...
Sent from my SM-G920F using Tapatalk
יואב צודק.
רבים לא חוגרים. מכת מדינה.
בג'יפים פתוחים - סיקס, סופה, סמוראי, פאג'רו Q קצר, וברכבי שטח עם סאנרוף גדול - לנדקרוזר, פאג'רו, פורסטר, אנחנו נתקלים במבוגרים ובילדים שעומדים בגג כשכל גופם בחוץ. חשופים בצריח. מחכים לבלימה הפתאומית הראשונה כדי להיות משוגרים כמו אבן מקטפולטה רומאית. זה נפוץ אצל בני נוער ובבמגזרים מסויימים, מה זה משנה. מי יודע, אולי היה צריך רשיון גם כדי להיות אבא?....
מכוניות חדישות צועקות ומצפצפות אם לא תחגרו. אבל "הראש היהודי" מצא פטנט: מקליקים את החגורה, זכר לתוך נקבה, ואז מתיישבים עליה..... הצפצוף משתתק. אם לא הייתי נתקל בזה אצל מודרך שלי, מול העיניים שלי, לא הייתי כותב את זה. הבחור אפילו לא התנצל. "ככה נוח לי".
פגשתי בשטח גם כמה "נהגי מונית" - כאלה שמחזיקים "הכינותי מראש", סטייל בתיה-עוזיאל, אבזם נטול חגורה (...) תוקעים אותו לתוך הנקבה של החגורה ומשתיקים את הצפצופים.
לפי מה שאני יודע, נהג הלנדקרוזר מתל-רכש נפטר כמה ימי אח"כ בבית החולים.
מישהו אחר שרק הותיקים כאן עוד זוכרים, עף פעם מהסיקס הפתוח שלו במהלך דהרה באחד הנחלים בדרום כשכמובן לא היה חגור. הג'יפ פגע במשהו והתהפך, הבחור עף מהג'יפ, הג'יפ המתגלגל נחת לו על הרגל וקטע אותה. אז מדינה חופשית עד מחרתיים, הביקור אצלו בסורוקה לא היה נעים. בלשון המעטה. לראות מישהו שאתה מכיר, שרק לפני חודש-חודשיים טיילתם יחד, בחור צעיר שכל חייו לפניו, רק ללא רגל.
מדינה חופשית - החוק מחייב לחגור גם בשטח. אבל אין שוטרים בשטח. אין מי שיאכוף את זה. זו אחריותכם, אלה החיים שלכם, של הילדים שלכם. מי שנהרג, אללה ירחמו. זה עצוב. הנחמה היא שהוא כבר לא סובל ולא יצטרך כלום.
אבל מה עם מי שנפצע ונשאר נכה לכל חייו? ומי משלם את הטיפול רפואי בנכים שלא חגרו?... בנון?.... נכון, אתם ואני משלמים.
תיכף יהיו כמה חכמולוגים שישלחו לי כאן איזו הערה לגלגנית, משהו על פולין. מצידי שימשיכו לא לחגור. מדינה חופשית, מה זאת אומרת.
נכון שמידי פעם אני נוסע לא חגור. בשטח ובכביש אבל לא כשמדובר על נסיעות מהירות או בעלות פוטנציאל התהפכות.
חוץ מזה, יש מנגנון שגורם לי לחגור כל הזמן. סוג של התרעה קולית שלא מפסיקה עד שאני לא חגור. אי אפשר להשתיק אותה.
מערכת יקרה אבל יש לה גם כמה פיצ'רים טובים ;)
נעזוב את החוק בצד, לצורך הדיון.
בראייה שלי: איזונים וניהול סיכונים.
גם אתה עושה את זה, יואב, כשאתה (וגם אני) מחליט לעלות על דו גלגלי במקום להתיישב בפורסטר.
זה בוודאות מסוכן יותר מלנסוע בלי חגורת בטיחות ב30 קמ"ש בציחור, אז למה?
כשמגיעים אל הזיק או המחמל, בעלייה או בירידה, או כשנוסעים 80 בציחור (או בנקרות, בשביל הדוגמא העצובה שהובאה כאן קודם) ,הפרמטרים לתוך חישוב האיזון משתנים, ונקודת האיזון משתנה בהתאם. אז אני כן אשים חגורה.
אמצעי המיגון כפונקציה של הסיכון. לא מקסימום אמצעי מיגון בכל מצב. גם אתה לא חובש קסדה כשאתה נוהג באוטו.
ותעשה/תעשו לי טובה: תשמיטו מהדיון את הטון המזלזל. אני לא מרגיש פחות מחושב מכם, ומניח שיש הרבה לא-חוגרים-בכל-מצב כנ"ל. החישוב שלנו מוליד תוצאה שונה משלכם, זה הכול.
גם החישוב שלכם מוליד תוצאה שונה משל אחרים יותר חרדתיים מכם. אתם יודעים את זה, כאופנוענים מנוסים, ששמעו לפחות איזה פעם-פעמיים את ההטפה המוכרת מהדודה האוהבת. מבחינתה, יואב, אתה הוא חסר האחריות.
(התגובה נלקחה במלואה ממדיה אחרת, אז חלקה הקטן לא לגמרי בהקשר הנכון).
Sent from my SAMSUNG-SGH-I537 using Tapatalk
בתור אחד שמסכים עם מה שדרור כתב לגבי זה שעדיף להיות חגור בשטח.
אני יושב כאן וכותב את ההודעה הזאת בזכות חגורה. בשטח. יואב מן הסתם זוכר היטב את המקרה.
יש לי צלקת על הפרצוף ועוד כמה על הגולגולת שמזכירות לי את זה כל יום.
אסף.
דרור צודק במליון אחוז, ואני כותב את זה בתור אחד שהתחביב העיקרי שלו זה אופנוע שטח.
ניהול סיכונים מדבר על יחס סיכון לכיף. חגורה לא מונעת מכם שום כיף, בדיוק כמו קסדה ומיגון באופנוע. טיפה מסורבל בהתחלה, מתרגלים ונותנים גז.
הבעיה עם חגורה היא שהמדרון חלקלק: בהתחלה פותחים חגורה רק ב'טכני איטי', ומהר מאוד פותחים חגורה ברגע שהגלגלים יורדים מהאספלט.
ואם הנהג לא עם חגורה, מה פתאום שהילדים יחגרו?
שנים גם אני הייתי בדיוק שם, עם הרגשת החופש של 'איזה כיף בלי חגורה', ואז מצאתי את עצמי מדרדר במדרון בוצי לעבר וואדי תלול, עם שני הילדים שלי ואחת של חברים יושבים לא חגורים מאחורה - חילצנו אותם דרך החלונות כשהדיסקו אשכרה תלוי על בלימה לפני נפילה לוואדי.
לא מאחל לאף אחד את ההרגשה - שימו חגורות.
האם יש פתרון פשוט ובטיחותי שאיני מכיר כנגד נעילת החגורה שבשטח להבדיל מהכביש ננעלת בקלות רבה מדי ומפריעה משמעותית לנוחות?
באמת?
אז למה לא גם:
"תוספת הכיף של רכיבה על שני גלגלים זניחה ביחס לסיכון. מכור את האופנוע, עבור לרייזר, טיפה מסורבל בהתחלה, מתרגלים ונותנים גז..."
"תוספת העבירות שבג'יפ סופה עם שני סרנים חיים לא שווה את הסיכון שבהעדר כריות אויר ובלמי ABS. נא עבור דרור לרכב קצת מודרני יותר עם מתלים נפרדים. גם זה טיפה מסורבל, אבל מתרגלים..."
"תוספת הכיף שבטיול לשטחים לא שטחים בשומרון, סמוך לישובים עוינים, לא מצדיקה את הסיכון. הנוף אותו נוף, הסלעים אותם סלעים."
חיה את חייך ותן לאחרים לחיות. אחרת אין לך שום זכות להתלונן כשמגבילים את החופש שלך.
מסכים עם חנן ונמרוד.
בלי קשר ילדים חגורים תמיד!
השלב הבא בג׳יפוקליפסה זה לנדקרוזרים סמויים מסתובבים בשטח ומחלקים דוחות...
אנחנו הורסים לעצמנו, את השרשור הזה עדיף לקבור עכשיו.
אין שאלה. כשהרכב בתנועה כולם כולל כולם חגורים. לא "כי זה החוק" אלא בגלל שזה מה שיציל אותי ואת הנוסעים האחרים באוטו אם חלילה תהיה תאונה. (לא חייבים להתהפך. גם רכב שבא ממול במהירות גבוהה זה תרחיש אפשרי)עם זאת, כל מי שנוהג ברכב עם הילד על הברכיים / עם חצי גוף מחוץ לסאן רוף / עומדים על הארגז של הטנדר ומחזיקים את הקשת נירוסטה היפהפיה / סתם נתלים על המדרגות מבחוץ ומחזיקים ברלסים שעל הגג - כל אלה לא מעניינים אותי. שיעשו מה שהם רוצים. מפחד לקבל דקירה.
תירגע. אני לא דוקר.
תרגיש חופשי לשאול אותי באשר לשיקולים שלי. תקבל תשובה מנומסת, ונמשיך בדרכנו.
החלטת שאני ערס, כי תוצאת מע' השיקולים שלך שונה משלי?
תרשה לי לנחש שבמקומות אחרים, אתה מבקש שיכבדו את זכותך לחשוב אחרת.
Sent from my SAMSUNG-SGH-I537 using Tapatalk
אני יכול להעיד רק על עצמי,לא יודע מה אתכם ,ברגע שאני נכנס לרכב, בתת המודע אני חוגר באופן אוטומטי,לא שם לב שאני חגור גם במשך שעות בשטח, ברגע שזה מציק לי אני מנתק לזמן מה ובלי לשים לב חוגר שוב-הרגל.
אני אפילו ארחיק לכת ואומר שציוד מגן מלא באופנוע או לחילופין חגירת חגורות בטיחות גורמות לי לרכב/לנהוג טוב יותר, כתוצאה של בטוח יותר, שוב, תת מודע.
להבנתי, אנשים לא חוגרים כי זה חלק מתחושת החופש שמרגישים שנוסעים בשטח....
ברור לחלוטין שרמת הסיכון מאי חגירה, עולה אקספוננציאלית כתלות במהירות / תוואי שטח וכו׳.
בכל מקרה, החוק מחייב חגירה ללא קשר היכן נוסעים.
מכאן, שכל אחד יעשה את השיקולים שלו.
הלו, כולה דיון עניני, אני לא נותן לך לחיות?..
ולדבריך: רייזר זה לא אופנוע. רק אופנוע זה אופנוע, ואי אפשר לקבל את הכיף של אופנוע, אפילו לא בקירוב, בשום כלי רכב אחר.
את הכיף של הג'יפ יש לך עם חגורה כמעט כמו בלי חגורה. לא בדיוק אותו כיף, אבל מספיק קרוב כדי לא להצדיק את הסיכון שבאי חגירה.
זו המסקנה שלי לפחות, והרגשתי צורך לחלוק אותה עם החברים הפחות מנוסים פה.
ואגב צודק מי שכתב שחגירה (כמו מיגון באופנוע) מאפשרים לך לנהוג יותר מהר..
ברוח הדיון:
אסור לסוע לסיני זה מסוכן
חייבים לחסן תינוקות
חיבים לקנות כלי סטרליזציה יעודי לניקוי בקבוקים כי מה פתאום שנשתמש במים רתוחים וקערה (בדיוק נהייתי אבא...)
חובה לרכב עם קסדה סגורה
אסור למחזר בלוני גז
.
.
.
.
תרגישו חופשי להוסיף...
קחו אחריות על עצמכם ותעזבו אותי בשקט, לא אבוא בטענות עם משהו יקרה לי, מבטיח.
סבתא שלי לא תסכים עם הקביעה שלך לגבי האופנוע. ומצד שני ובאותה רצינות כמה מחברי הטובים שיגידו לך ששום דבר עם מנוע לא נותן את הכיף שבאופניים קלילות דאון-היל. או ריצה טבעית, בלי שום אביזר. או גלשן גלים. או צניחה חופשית. או דווקא כן מנוע, אבל שמחובר למצנח, ואין מה להשוות שום דבר שמחובר על הקרקע לתחושה שבאוויר. או מתחת לפני המים.
לך מתאים לך היחס כיף-סיכון שבאופנוע - תפאדל.
למישהו אחר מתאים יחס הכיף-סיכון שבאי חגירה בשטח.
תוספת הכיף אולי קטנה מאד, אבל גם תוספת הסיכון זערורית, תכלע'ס, כשאתה מתגלגל בהיילקס בLOW באיזה נחל בנגב, כמו חנן.
אתה בעד לבטל גם את חובת החגירה בכביש?
ולהתיר לרוכבים לרכב בלי קסדה? (אפילו רק בשטח כן? )
בכל מקרה אני לא חוגר בגלל החוק אלא בגלל שבניהול הסיכונים שלי זה נכנס עמוק בדברים הברורים מאליו.
מהכרות עם אירועים שהתרחשו במהירות אפס, ממש מעמידה, בלי גלגול מלא, החגורות מנעו מנוסעים וילדים להיחבט יפה אחד בשני.
גם חבטה של ראש בראש מגלגול פשוט, יכולה לגרום לפציעת ראש לא פשוטה, על אחת כמה וכמה כשזה בשטח, והפינוי לא יהיה במהרה או בנוחות.
אז מי שמשלה את עצמו שהבעיה היא שלו, אם אתה לבד ברכב, ניחא.
מי שנוסע עם עוד אנשים, אין בכלל שאלה.
לגבי א', לא, אני לא בעד לבטל את חובת החגירה בכביש. אם היית שואל אותי כשזה היה רלוונטי, לפני שלושים שנה, לא הייתי מצביע בעד.
לגבי ב' - בוודאי!
אתם לא מבינים את המרחק הזעיר שבין איסור לרכב בלי קסדה, לבין איסור לרכב בכלל???
ואחר כך מתלוננים כשהמדינה אוסרת/לא מתירה משהו שמבחינתכם הוא דווקא כן בסדר, כמו הגבהה קטנה.
שאתה צריך כל מספר דקות לצאת מהרכב ,,לבדוק רעשים ונזילות ,,החגורה יוצרת תיסכול מיותר 😂😂😂😂
כל האמור לעיל מתיחס אך ורק לנוהגים בלנדרובר !!!!
וואו איזה דיון מיותר, תעשו חיפוש נידון כבר ונטחן.
תספרו למשפחות שאיבדו יקירים שעפו מרכבים שהתהפכו במהירות אפס.
תעשו מה אתם רוצים.
מן הסתם זוכר..
באמת שאי אפשר לשכוח
דרך עפר מהירה לכיוון תל צפית
אני מגיע למקום דקה אחרי ההתהפכות
אסף יוצא מהסנרוף (?) עם קרקפת מגואלת בדם
תומר עוד בפנים
ונדמה לי שהיה שם עוד מישהו ישוב בפאג'רו BK ההפוך
כולם היו חגורים
לא רוצה בכלל לחשוב איך זה היה נגמר אם מישהו לא היה חגור
לקרוא ולא להאמין,מדובר בחייכם וחיי היקרים לכם ביותר ואתם עוד מתפלספים על זה.
פשוט הזוי לחלוטין שלא הפנמתם את זה.
"מנהלים סיכונים".
"אני בלי חגורה רק כשאני זוחל ב-LOW"
קצת הרהורים על זה:
גם הבחור מתל רכש נסע לאט-לאט. ב-LOW.
ברכב חדש מהניילון. מודרני. עם מתלים קדמיים נפרדים, היגוי מדוייק ונטול חופשים. טסט לשלוש שנים, עם ABS, עם ESP, עם ETC. עם 6 כריות אוויר. אז בשביל מה לחגור? זו מדינה חופשית.
והנה, הוא מריח את הפרחים מלמטה. עכשיו לכו תספרו למשפחה שלו על חופש בחירה ועל מדינה חופשית ועל חוסר הנוחות שבחגירה.
פעם, לא מזמן, אחד מאלה שדוגלים במדינה חופשית ובניהול סיכונים, טען שהוא לא רוצה לראות ג'יפים עם צמיגי 37' שנוסעים בכביש ציבורי ליד הפרייבט שבו נוסעים אשתו וילדיו, פן לא יצליחו לבלום או לפנות כמו שצריך וייפגעו בהם.
רק לפני שנה ועשרה חודשים ראיתי חבר יקר עף מהג'יפ שלו. לא היה חגור.
הוא יספר לכם שהכל היה בשליטה ושהוא קפץ. הוא אשכרה מאמין שזה מה שקרה. ואני אומר לכם - קשקוש. כי ראיתי את זה קורה מול העיניים שלי.
הוא לא קפץ. הג'יפ התגלגל כמו כדור והוא עף ממנו כמו בובת סמרטוטים. ורק בזכות מזל או לחילופין, היותו צדיק, מה שנתן לו קרדיט רציני אצל ריבונו שבשמיים, הג'יפ לא ירד עליו וגמר את הסיפור שלו והוא איתנו, בריא ושלם, ויכול להתווכח אם קפץ או נפל.
מה בסה"כ אומרים לכם? תחגרו חגורה. זה הכל.
חגורת בטיחות יש בכל רכב בישראל, ששנת ייצורו 1967 ומעלה. לא לכל רכב צריכים להיות מתלים נפרדים, ABS ו-ESP. אבל חגורת בטיחות יש, והיא שם כדי שתשתמשו בה.
החגורה מפריעה לכם להוציא את הראש כדי לכוון את הגלגלים בדיוק על המילימטר כשאתם זוחלים?.... ? תעבירו את הרצועה האלכסונית מאחורי הגב. חגורת המותן עדיין תשמור עליכם בתוך האוטו. בשביל זה היא שם. כדי שתישארו בתוך האוטו.