לכל בעלי ה- XJ, האינדיאנים האמיתיים, נפתחה קבוצת WhatsApp לצורך שיתוף מהיר של עצות, חלקים, עבודות וכד'
להצטרפות התקשרו או שילחו הודעה ל-
שלמה - 052-2759561
אריאל - 052-6863171
כמה שנהיה יותר ככה כולנו נרוויח....
Printable View
לכל בעלי ה- XJ, האינדיאנים האמיתיים, נפתחה קבוצת WhatsApp לצורך שיתוף מהיר של עצות, חלקים, עבודות וכד'
להצטרפות התקשרו או שילחו הודעה ל-
שלמה - 052-2759561
אריאל - 052-6863171
כמה שנהיה יותר ככה כולנו נרוויח....
הפוך גוטה...
אין לי ווצאפ, וגם לא יהיה. עצות, חלקים ועבודות בדיוק ... כאן :)
כדי לשמר את הידע, לאפשר חיפוש ולמצוא בעיות דומות שקיבלו מענה בעבר, כדי לאפשר גם לאנשים שיתקלו בעתיד בבעיה דומה למצוא רעיון / פתרון - הפתרון הנכון הוא בפורום ולא בקבוצת ווטסאפ או מדיה חברתית אחרת. תשאירו אותן להתקשקשויות חברתיות שונות אבל כדאי לטובת כולם שהידע ירוכז בפורום מקצועי רלוונטי.
בקבוצת ווטסאפ, לדוגמא, אתה יכול לגלות שכל פרק זמן (אפילו מספר פעמים ביום) נכנס מישהו ושואל את אותה שאלה. הראשונים יקבלו אולי תשובה ארוכה, ברורה ומועילה אבל מהר מאד בעלי הידע ימצאו עצמם חוזרים שוב ושוב על אותן תשובות, יתייאשו ויהפכו להיות דוממים וכל הרווח יצא בהפסדכם.
זו דעתי האישית ואני חבר בלא מעט קבוצות ווטסאפ, בינתיים עוד לא שיניתי את דעתי בנושא.
כל אחד והעדפותיו...
אם חברי הקבוצה, הדי אינטימית כשמדובר ב XJ, שומרים על נדב"ר מתחשב אז לשימוש בווטסאפ יש יתרון גדול - הוא מהיר ומיידי שזה מאוד נוח.
בכל אופן - אנחנו כרגע 13 חברים ונשמח לצרף עוד.
זה לא במקום הפורום הנהדר שחי פה, זה בנוסף כמובן.
כבר אמרתי בעבר(נדמה לי שמשהו בקשר לדיסקברי 1) ואני מתנדב לעשות זאת גם בהווה, בניסוח שונה מעט - זה כמו להיכנס למסעדה (במקרה שלנו, מסעדת חינם אכול-כפי-יכולתך) ולהתחיל למכור/לחלק/להציע לסועדים הנחה והטבות (ואיזה חטיף או שניים) למסעדה מעבר לכביש... איך אומרים ב"גולת טראפ" - inappropriate.
אבל כל אחד והעדפותיו ונימוסיו ותרומתו לאתר...
לעניין.
נפתח וואטס-אפ לאיזה (כלי רכב) אמריקאים אחרים. לא רוצה לכתוב איזה, על מנת שלא לעורר מהומות.
חבר שלי נרשם ומהר מאוד שם את הקבוצה על "השתק", למשך שנה.. אחרי ש"השתק" לכמה שעות ואח"כ לכמה ימים עדין הציק לו כל הזמן.
גם אז הקבוצה החלה עם נדב"ר מוסכם/מנומס/ענייני/טכני.
וכמו שארז סיפר, גם המבינים (ואחד שם הוא המביןן הגדול ביותר, שאני מכיר לפחות) הפסיקו להשתתף, לאט לאט.
ובסופו של עניין, הרבה פעמים יש מישהו מהקבוצה, שמתנדב להעלות פה איזו שאלה ולהעביר לקבוצה את התשובה...
עם כל ה"תפל" שיש פה, ועם כל הנודניקים/מעיקים/קטנוניים/טרחנים שיש פה (ואני במקום טוב בראש הרשימה), ועם כל הצנזורה הספוראדית שתוקפת פה (לעיתים רחוקות, אני חיייב לציין) עדיין זה "מקום" יותר נוח (במיוחד לחפש פה משהו) ואישי ואינטימי ואינפורמטיבי ומהיר.. יותר מכל מקום אחר שאני מכיר ושומע עליו.
חבל שתאה לא מוצא פה מה שאתה מחפש, helvits.
שיהיה לך בהצלחה.
שלמה / אריאל, כמו שצריך, מאחל שתגדלו ומהר. ביום א' אצרף אתכם לקבוצה שמנהלת מגעים מול סמל"ת, כבר יש קשר טוב ותהיה פגישה בהמשך החודש עם סמל"ת, יש לנו כבר את כל קבוצות הווטסאפ הרציניות (של מותג ג'יפ מאוגדות) אנחנו כמעט ב 400 כלים וכל כלי חשוב.
כל הכבוד על היוזמה ואל תיתן למבלבלי המוח למה לא כדאי ווטסאפ להשפיע, הקבוצות האלה כבר מזמן הראו כמה כוח והשפעה יש להן, השפעה שלעולם לא תהיה כאן, כל מה שיש כאן זה ברברת ארוכה ומעייפת בעיקר של חלק מהחברים שכבר טרחו להגיב כאן (ואשמח אם יתאפקו וימשיכו הלאה).
יש "קבוצה" ל zj. שם נקטנו בגישה של כולם מנהלים...
בועז "ברח" לאחר זמן ובצדק.
אצלי היא הכי מושתקת.
https://chat.whatsapp.com/5Vhwb6W6xue6kf1oWby7JN
Sent from my SM-G900V using Tapatalk
אילן
הפוסט האחרון שלך משול בעיניי לאחד שבא למסעדה עם אוכל מהבית ומדבר בגסות לאורחים אחרים במסעדה.
הייתרון היחידי של קבוצות הווטסאפ הוא לדבר על דברים שמתחת לראדר.
החסרון שלהם הוא עצום כי כל המידע שבהם הולך לאיבוד ואת המידע עם הערך אתם שמים באתרים חיצוניים.
הביזור מידע פוגע ביכולת של הפלטפורמה לתחזק את עצמה מפרסום..
האמת, הפאשלה היא לדעתי של בעלי האתר לא פחות משלכם.
במקום לרענן מנהלים שמעורים בקהילתם ולתת להם להיות אבן שואבת הם השאירו לא מעט מנהלים שכבר לא מאוד פעילים ולכן קהילה חדשה מתמגנטת אחרי מובילים שמרגישים יותר נח במגרש שבו הם מנהלים את העניינים...
לא פעם זה מחוץ לאתר
היה לי חשק לכתוב תגובה ארוכה,אין לי עצבים לזה.
שורה תחתונה -אי אפשר להתפרנס ולתחזק אתר אינטרנט בישראל הקטנה והמגזרית, אתר שבבעלות ובניהול אנשים מוסריים, מצפוניים ובעלי עקרונות ,על אחת כמה וכמה.
הפוך גוטה...
תקרא את כמות הזבל שנכתבה בשרשור הזה:
http://www.jeepolog.com/forums/showt...8%D7%94/page22
אחד החשובים שנעשה לא קריא בגלל טרחת יתר (לא אציין של מי....).
בווטסאפ, בקבוצה שלי, כל מי שסוטה מהכללים מועף, ככה שומרים על מיקוד מאוד גבוה בדיונים, לגיבוי יש גם את האתר, שם שמים פוסטים על נושאים שנוטים לחזור על עצמם. יעיל ענייני, מועיל, חסכנו עשרות אלפי שקלים לחברים, פתרנו בעיות במיידי וכתבנו עצות שבוודאי לא יכולות להיכתב כאן. כאן כל שרשור שיכול להועיל לחברים נהיה דיון מיותר, אם אני לא טועה על חוטיני? בלתי קריא ומעיק.
מעניין שנתת כדוגמה דווקא דיון שמראש לא היה יכול להועיל לאיש.
אסף.
זה לא עניין של מנהלים, הפלטפורמה לא מתאימה, אנשים מחפשים את החברתי לצד התחביב המשותף. וגיפולוג לא מתאים לזה מבחינת פלטפורה ורוח האתר. זה מאוד בלט כשאחד החברים העלה תמונה משעשעת של הולכת כבל חשמל ברכב שטח וקיבל רמיזה שכאן זה לא המקום (אם לא כאן אז איפה? בקבוצת וואצאפ כנראה...) זה מאוד בולט במפגשי גיפולוג שם במקום לשבת מול מדורה אחת מתחלקים לקבוצות קבוצות וזה מאוד בולט כשלא יוצאים מכאן טיולים משותפים באופן קבוע כמו שנהוג בקבוצות השונות (כ-13 רכבים יוצאים כל חמישי בלילה מקבוצת פאגרו, קבוצה של 100 איש כולה...).
אילן צודק, היכולת להתאחד כבר לא פה (היא אי פעם הייתה? לא זכור לי) תוך שבועיים התאחדו להם חברי קבוצת מיצובישי לכדי קבוצת קנייה שהוזילה את עלות רכישת מדרכות צד בערך 40%-50% ממחיר השוק וזה רק דוגמא אחת.
לצורך ההבנה אלירן. מה בפלטפורמה הזו לא מתאים לארגון הנחה על מדרגות צד?
את זה שהחברתי מצוי... ובכן... ברשתות החברתיות ולא כאן - כבר כולם יודעים. זה מאבק אבוד מראש.
אבל מה עם הלב של האתר? כתבות טכניות ודיונים טכניים? באמת וואטסאפ הוא כן פלטפורמה מתאימה? בזמן הקצר שהיה לי וואטסאפ הייתי חבר בקבוצת הטרנספורטרים. מצד אחד כשהייתי תקוע מתחת לאוטו עם פלטת מתלה אחורי שלא הצלחתי להחזיר למקום, תוך עשר דקות בני הגדול מכולם (איך יש לו זמן? ) הסביר לי בשני משפטים מה לעשות. מצד שני פעם בכמה ימים הייתי נכנס ורואה (לא קורא) כמה מאות או אלפי הודעות מיותרות.
את אלו אנחנו לא מנסים להביא לכאן, והתשובה הטכנית המדויקת לעולם לא תהיה מועילה יותר.
אסף.
הפלטפורמה לדעתי לא הבעיה.
האתר פשוט עצר בזמן ולא מתרענן עם דם צעיר
הרבה מאוד אנשים לא מצליחים להתערות בחברה הוותיקה ונפלטים
לפלטפורמות אחרות.
אני חושב שאם זה מעניין אותכם אתם צריכים לתפוס כל מיני מנהלי קבוצות ווטסאפפ ולהקשיב להם
אגב, אחד היתרונות העצומית שיש לאתר - הרבה מעבר להיותו אתר לג׳יפים הוא איכות החברים והמגוון שלהם. קצרה היריעה מלתאר...
אני לא יודע לשים את האצבע על זה בדיוק אבל מניח שאיפה שאין קהילה מגובשת לא תצמח קבוצת רכישה אמיתית, קבוצת הרכישה הזו לדוגמא התחילה מחברי הקבוצת הוואצאפ בלבד, אנשים שמכירים אחד את השני וטיילו ביחד (גם אם מכירים רק חודש ושעות ספורות פנים מול פנים אם בכלל) לאחר שגובשה קבוצת הבסיס נפתח העניין גם לחברים בקבוצת הפייסבוק ואולי הנושא יגיע גם כאן. אבל הגרעין נבנה שם, בין חברים שעד לפני חודשים ספורים לא הכירו אחד את שני (אבל כן רשומים פה כבר שנים). זה הבסיס שחסר פה. חבר חדש ירגיש בין בית תוך זמן קצר. במיוחד אם יבוא לטיולים השבועיים.
מהבחינה הטכנית - לא מעט מהדברים שלדוגמא כתובים במדריך שלי הגיעו מהקבוצה, כמות הידע הטכני שנשפכת שם ביומיים לא נכתבת בפורום מיצובישי בשבוע. אז נכון שיש שם ממוצע 1500 הודעות ביומיים (אני לא צוחק) ונכון שלפעמים איזה ליאור אחד (שם בדוי, השם האמיתי של ליאור שמור במערכת) מעיר אותי משנ"צ על ידי "השב" (חלאס עם זה ליאור) אבל זה שווה את זה.
אתם לא באמת חושבים שאיבדתם את הקרב רק בנושא החברתי נכון? זה הרי משפיע על הכל... מניח שהגרפים של תעבורת האתר, כמות הפוסטים וכו מדברים בשם עצמם.
אגב,
לתשומת לב הבעלים-
לטאפאטוק יש אופציית צ׳ט שמשותפת לחברים בלי שהיא נכנסת לאתר.
מין תחליף אפשרי לווטסאפ
http://uploads.tapatalk-cdn.com/2016...92998da73d.jpg
האמת, אני לא מכיר אותך, אילן, אישית אלא רק ממה שאתה כותב פה והרושם שלי היה חיובי ביותר - ידען, עינייני, ממוקד, עוקצני לעיתים, לא קטנוני.
איך פוסט אחד, מגמתי, יכול לשנות דיעה...
לקחת שירשור שכל עיניינו הבעת דיעה ודיון איך רואים את המצב/מציאות ומה יש/כדאי/אפשר לעשות על מנת לשפר ובמחי יד (ולכן אני לא מסכים עם מה שאסף כתב - לי זה ברור לגמרי שהדיון אכן מועיל), זילזלת בכל מי שחושב ומתנסח לא כמו שאתה חושב = זבל.
לקחת איזה "תבלין" שהוסף לדיון, במסגרת עקיצה חברית, והפכת את זה לעיקר השירשור.
השוות דיון "פילוסופי" לאיזה וואטס-אפ טכני.
לקחת אתר שלם, הכולל חלקים טכניים לחלוטין בנוסף ליידע כללי שלא נוגע נקודתית לג'יפ שלך אבל אתה יכול לקחת ממנו המון (כמו למשל סדרת הכתבות על החשמל או על הצמיגים או על מגירות תא המטען או איך להכין שקשוקה.. גם אם אין לך אינדיאני או איך לתבוע את העירייה, שגררה לך את האוטו), עם אלפי (?) חברים ויידע וביטלת אותו לעומת וואטס-אפ "מקומי".
אם הכל כל כך מיותר וכל כך "קטן עליך" ולא לרמה וטרחני - למה אתה בדיוק מעניש את עצמך?
יש פורום טכני לגמרי (שגם בו אני כותב/מגיב/עונה מידי פעם - בלי טרחנות, ששמורה לפורומים המתאימים) שתפור עליך - למה אתה דווקא נכנס (ומגיב מידי פעם) בכל השירשורים המעיקים והטרחניים האלה (בסיגנון רכס שבאופן הפגנתי לא קרא כל מיני שירשורים אבל הביע עליהם את דעתו.. בפרטי פרטים)?
אני לא זוכר, שבשירשור טכני, שטחתי את כל האני (לא) מאמין שלי בנושא חוטיני..
לא זכור לי שבשירשור "הסודה-סטרים", בועז קישקש על הפנסייה התקציבית.
לא זכור לי שבתשובה לשאלות לגבי קודי תקלות בריינג'/דיסקברי/גראנד ואיזה סקאנר כדאי לקנות, התערבתי עם גרשון על "מי צודק".
עד כמה שאני זוכר, כשהסברתי איך לחסוך כסף ולשפר את תנועת מסילות המגירות (מ-60 אחוז פתיחה ל-100), לא דחפתי לאף אחד לגרון את "איך המערכת עובדת"...
למה אתה טורח להיכנס לשירשורים ולפורומים שמוגדרים... OFF TOPIC, אם אתה לא מעוניין לשמוע מה אחרים חושבים על ה-OFF TOPIC הזה?
וגם נושא הרישויי הוא כזה - כל אחד רואה אותו אחרת וכל אחד מתמודד איתו אחרת ואין שם "חבר את האדום ל-+ והירוק לארקה וסע לשלום" - למה אתה נכנס לשם? להתענות?
ושלא תבין לא נכון.
אני לא אומר "לא טוב לך - תעוף מפה" - לאץ
אני אומר שהתלונות שלך מצוצות מהאצבע משום שיש באתר בדיוק את המקום שאתה אומר ש... אין.
ולכן, לפחות בזה, אתה לא ממוקד ולא ענייני אלא ... סתם קשקשן, שיורק לבאר ששותה ממנה.
אף אחד לא מכריח אותך לקרוא את הטרחנות (גם לא זו הנוכחית) וגם לא לקבל את הביקורת. אתה יכול להגביל עצמך לפורום הטכני (איך אמרו על עולמה של הנמלה?) ולהינות.. הכל בחינם ואין לך ציפצופים של "נכנסה הודעה" (עם תמונה של בחורה עם ציצים על אוטו כמו שלך).
אתה יכול להינות ולהשתמש ולקבל עזרה (ובמקרה שלך - לעזור) כשאתה רוצה.
ואתה יכול גם לא להיכנס.
פשוט, אל תעמוד באמצע החדר ותעליב את המשתתפים (או את חלקם) כמה הם רדודים ומעיקים ותחזור שוב ושוב לשמוע אותם.
טוב לך רק עם ZJ/WJ/JK או כל מה שיש בו J וכל היתר מיותר.. זכותך.
אל תיכנס לשרשורים כלליים - חבל על העצבים והרגשת האכזבה שלך.
האמת, ויכוח ללא תכלית. אין אפילו מה ללמוד ממנו. מדברים על נושאים שונים לגמרי וכלל לא משיקים זה לזה.
רק זה משך את תשומת ליבי..
רק תקשיב למה שאתה אומר... במיוחד לעומת תלונות ה"טרחנים/טרחנות" של המתלוננים:" 1500 הודעות ביומיים.. אבל זה שווה את זה."
גדול. עם זה פשוט אי אפשר להתווכח - אם שווה, אז שווה.
אולי לא ברור מספיק... אני לא סובל מזה. להיפך.
גם כאן אני לא סובל, מדלג על דברים שלא ממש בא לי עליהם כמו התנצחויות משעממות בין אותם אנשים שוב ושוב אפילו שזה בפוסט שאני פתחתי.
כמו שאמרתי, רק תקשיב לעצמך.
1500 הודעות בממוצע(!) ביומיים והמון חומר/יידע ועדיין אתה "להיפך מסובל פה, בג'יפולוג"- הנה ענית על השאלה, שהעלית בפיסקה האחרונה.
כנראה שג'יפולוג לא איבד את הקרב.. גם לא בנושא החברתי.
אחרת, מה אתה בכלל עושה פה.. ועוד לא סובל.. להיפך...
איך אמר ז'וז'ו חלאסטרה - "ותחשבו על זה..".
- - - Updated - - -
לא יודע למה אבל עולה לי מעיין תמונה שכזו:
יש לך אחלה אישה, יפה וחכמה ויודעת מה לעשותב..כל מקום, מהמטבח ועד המיטה. ויש איזו אחרת שאתה כל הזמן מתלונן כבר זקנה ובלה ולא חכמה ומתפזרת ו.. לא כיף איתה בכלל.
ואתה טורח להשמיץ/לתאר אותה כך ו..כל הזמן נמצא איתה. ואפילו לא סובל.. להיפך.
קטעים איתכם.
- - - Updated - - -
כמו שאמר פה איזה טרחן
למרות שאסף לכאורה ויתר על הקרב החברתי אני חושב שהוא שוגה.
לב ליבו של הפורום הוא חברתי ומבוסס על הערכה רבה בין אנשי הפורום.
מי שמחפש רק טכני הוא אורח זמני שמגיח לרגע כאשר יש לו בעיה ספציפית ונעלם.
מדורת השבט היא חברתית ואין לי ספק בכך כפי שאין לי ספק שהאתר מסוגל לתת בזירה הזו פייט טוב מול ווטסאפ ופייסבוק
בועז לצערי האתר כבר מזמן איבד בתחרות מול הווטסאפ, הקוראים בקבוצות רוצים על שאלה תשובה עכשיו ומייד, כבר לא כאן.
לא מעניין אותם לקרוא על מפגש במדינה נידחת או על כתבות "מגזין" כמו שיש כאן, יש להם בעיה בחיישן לחץ אוויר, הם רוצים לדעת למה, היכן לקנות בזול, כיצד להזמין בלי שייעצר במכס וכיצד להתקין מחר. התגובות הארוכות, הלא לעניין והמתחכמות (כמו של ידידנו ברנרד המלומד לעיל) עושות בדיוק הפוך ומרחיקות את הקהל הזה מהאתר.
כמקים של אחת הקבוצות המקצועיות והמצליחות בווטסאפ, אני יכול להגיד שאין אצלנו כמעט קטע חברתי (גם לא נותן לזה מקום), זו לא הכוונה, הקבוצה מקצועית בלבד. קטעים חברתיים יש בדרך כלל בקבוצות קטנות הרבה יותר המיועדות לטיולים עם חברים.
העניין שדווקא ברנרד עם התגובות הרבות והפחות מקצועיות תורם לאתר הזה מבחינת תנועה. אולי גם מבחינת הכנסה מפרסומות ומחזיק אותו בחיים, בטח לא בהבאת חברים חדשים. אין לי נוסחת קסם כיצד לסייע לאתר הזה שאני חבר בו מ- 2005, כתבתי בו מאמרים רבים ומכיר חלק ממייסדיו, רק לקוות שימצא את הדרך להשתנות ולשרוד.
תאמת שאני פה בשביל הטכני, כל השאר בונוס קטן. כותב את המדריך שלי בשביל הכיף שלי ומסנן מגילות ברנרד משרשורים שמעניינים אותי :-)
הקבוצה שלנו שונה. כנראה מאוד יש חוקים, אסור פורנו והקבוצה בהדממה בין 11 ל7 בבוקר, אבל כנראה הרבה יותר חופשית משלך.
אילן,
אתה ממשיך לפגוע באורחי ״המסעדה״ הזו באופן אישי וזה לא לעניין.
אתר לא נבנה או נהרס בגלל חבר אחד או שניים, במיוחד לא אתר כמו ג׳יפולוג שהוא גדול ומגוון וכל אחד יכול לסנן בו את התוכן ולהתאימו לדרישותיו.
אני חושב שמתוך מה שרשמת אפשר לאמץ בהחלט את התחרות מול האינסטנט שיש בווטסאפ.
זה בהחלט נקודה חזקה.
אני אישית חושב שאתה טועה... אני מכיר אנשים שאשכרה חושבים פעמיים, מהססים ומפחדים לכתוב פה, לי זה מרים גבה אבל זה יותר מאחד. וזה כנראה האווירה שהמקום משדר.
תגדיר גדול? כמה משתמשים פעילים באמת יש פה? 30? 40?
קבלו את התגובה הרשמית של בעלי האתר...
לפני שנים אחדות, בעת שהתנהל ויכוח דומה אבל יצרי הרבה יותר, סביב אותו נושא בגדול, מול פורומים אחרים, לפני הואטסאפ, כתב כאן הפובליציסט ת. הדר (ציטוט לאו דווקא מדויק מזכרון):
"... שחררו. כולה אתר אינטרנט."
כן, שחררו. כולה אתר אינטרנט. כולה אתרי אינטרנט וקבוצות מדיה חברתית. ג'יפולוג לא בתחרות עם פייסבוק, ולא עם וואטסאפ. יש תחרות במובנים מסוימים עם קבוצות פיסבוק וקבוצות אטסאפ בעלות אופי ג'יפאי, כמו שהייתה מאז ומתמיד עם אתרי פורומים ומגזיני שטח אחרים. תחרות היא דבר בריא. מי ישרוד ומי ימות, מי יגדל ומי יקטן, ימים יגידו.
אני מתחייב אישית לדבר אחד: לעשות ככל יכולתי כדי שהפלטפורמה הזאת תשרוד פיזית. כלומר לא תיעלם יום אחד בתהום הנשייה של האינטרנט כמו הרבה אחרות (וכמו שהתוכן של קבוצת ואטסאפ נעלם באופן טבעי). זה היחוד. את זה אין בפלפורומות חינמיות, זה עולה כסף.
מי מגולשי האתר שאכפת לו - תכתבו לעניין. תחשבו לפני כל תגובה, האם היא תורמת למהות - ג'יפים, טיולים. הפורום לא יכול להתחרות במידיות של ואטסאפ, אבל החסרון הוא גם יתרון. מידע בשרשור יכול להתפתח במשך שעות וימים, והוא נשאר, לפעמים נפתח מחדש כעבור חודשים או שנים, תמיד משרת אנשים שמגיעים אליו בחיפוש פתוח באינטרנט. תשתדלו כמה שפחות לדלל אותו בטקסט לא רלוונטי.
אם הפנמתם את זה, השרשור הנוכחי אמור למות מעצמו :rolleyes:
כדי שיהיה ברור. מבחינתנו עדיפים דיונים איכותיים על חשבון טראפיק. לכן קיים פורום אוף טופיק ובו יש גם כמה דיונים שאף אחד חוץ משלושת המששתתפים בהם טורח לקרוא. אני לא נכנס אליהם אם לא מדווחים לנו על הפרת כללים - וגם אף אחד אחר לא חייב.
נכון שלא קל לשמור אתר אינטרנט בחיים. אבל חד משמעית - אין שום מוטיבציה להזנות את האתר כדי לקיים אותו. עד כדי כך.
מצד שני אותם דיונים טכניים שיש בוואטסאפ הם לא האנציקלופדיה שיש כאן ותהיה זמינה לנצח. פשוט לא. הפלטפורמה הזו תישאר זמינה וחינמית ככל שהאינטרנט ירשה לנו. אנחנו מחזיקים את האתר בשיניים לא כדי להתפרנס. בינתיים זה רק עולה לנו. כאן אתה, הגולש, אתה המרכז. המטרה. בוואטסאפ אתה סחורה. תזכור את זה.
ג׳יפולוג לא יכול להפוך לצ׳אט. אם זה השינוי שאתה מייחל לו - זה לא יקרה. אבל אם את התכנים המעניינים מהקבוצה היית מעלה כאן ולא בפורום אחר - זה דווקא יכול היה להיות שינוי מרענן.
אסף.