-
סגירת שביל אדום נחל שורק - תגובת הרשות
בהמשך לדיון הזה, ולמען הסדר הטוב...
http://www.jeepolog.com/forums/showt...A2%D7%94/page7
פניתי לדוברות הרט"ג. להלן השאלות והתשובות.
שאלות:
ציטוט:
מאחר ומדובר במסלול נסיעה פופולרי ביותר מזה שנים רבות, שלטים המעידים על סגירה בקרוב של המסלול עוררו תרעומת בקהילה. אבקש לכן תגובה רשמית והסברים לגבי הנקודות הבאות, על מנת להציג את עמדת הרשות והשיקולים שעומדים מאחוריה.
1. בשטח מוצב שילוט כבתמונה (צילום השלט מהשטח. נ.מ.). אשמח לקבל מידע רשמי, על מפה או במספרי מסלול מדויקים, מה בדיוק נסגר לנסיעת רכב מנועי.
2. על פי הפרסום הרשמי, מסילת הרכבת והשביל המדובר אינם בתוך שמורה, אלא פרוזדור בין שתי שמורות נפרדות. האם המצב השתנה, צפוי להשתנות? אם לא, באיזו סמכות נסגר המסלול?
3. מהם השיקולים לסגירת המסלול לנסיעת רכב מנועי דווקא? אשמח לקבל פירוט מלא, כולל הפונקציות המקצועיות וחוות הדעת שהובילו להחלטה.
4. אילו אלטרנטיבות מציאה הרשות למטיילים ברכב, בתא שטח זה?
תגובת דוברת הרשות:
ציטוט:
1. רשות הטבע והגנים מקדמת פרויקט שיותיר את המעבר בדרך הראשית במרכז שמורת נחל שורק חופשי להולכי רגל ורוכבי אופניים בלבד.
סגירת הדרך לכלי רכב מהווה פעולת ממשק חשובה לשמירת טבע שתצמצם את האיומים והמפגעים כגון: הקטנת רעש ואבק, צמצום סיכוני שריפות, מעבר רוכבים והולכי רגל באופן בטוח, מניעה וצמצום ציד לא חוקי וכמובן: צמצום ההפרעה להשבתם של היחמורים לטבע.
חשוב לציין שהמהלך מלווה לאורך כל הדרך במעורבות מלאה של הגורמים השונים בעלי השטח- מ.א. מטה יהודה, רכבת ישראל, קק"ל, רשות ניקוז ומג"ב. בנוסף מתקיימת הסברה למטיילים בשטח וניטור ובקרה על הכניסות כיום, ובעתיד לאחר סגירת הדרך.
2. אכן רק קילומטר מהמסלול נמצא בשטח השמורה, רובו לא בשטח השמורה אלא בתחום רכבת ישראל, איתם אנחנו מיישמים את הפרויקט במשותף.
3. כל מה שפירטתי בסעיף 1
4. ישנן מס' אלנטרנטיבות לנסיעת כלי רכב במרחב השורק: דרך נוף דרומית מבר בהר עד הר יעלה ונחל רפאים הנשפך לנחל שורק
שאלות המשך למייל הראשון:
ציטוט:
1. מכיוון שהדרך אינה בשמורת טבע, באיזו סמכות הרט"ג מוצבים בה שלטים מטעם רט"ג (כבתמונה לעיל)
2. האם נהג רכב שיסע בדרך צפוי להעצר או להקנס על ידי פקח רט"ג? אם כן, באיזו עילה?
3. אשמח לקבל פרוטוקול דיון או או המסמך המתעד החלטה על סגירת השביל, אם מסמך של הרט"ג או של רכבת ישראל או משותף.
בנוסף שכחתי נקודה ברורה מאליה... רכבות נוסעים בתדירות גבוהה נוסעות על המסילה, כך שכל טיעון לגבי רעש, מעבר בעלי חיים וכולי לא יכול להתקבל ברצינות.
תשובה:
ציטוט:
מדובר בחלק רגיש של השמורה שמופרע רבות עקב מעבר הרכבת בסמוך לערוץ הנחל ועל כן הוחלט להקטין את מידת ההפרעה ולמנוע כניסת כלי רכב לציר זה.
סגירת הציר לנסיעת כלי רכב במהלך חודש ינואר מתואמת עם בטחון רכבת ישראל .
כמו כן, הנסיעה על הציר תיאכף אך ורק לאחר תקופה שבה יעשה יידוע ציבור באמצעים שונים ולאחר מתן אזהרות למפרים את איסור הנסיעה.
מאחר ומדובר בציר צר ורצוף החוצה את השמורה במספר נקודות, אכיפה תעשה אך ורק בשטח בו חוצה השביל את השמורה.
בנוסף הופניתי להתקשר למנהל המחוז, מה שאני מתכוון לעשות בשבוע הבא.
-
תגובה: סגירת שביל אדום נחל שורק - תגובת הרשות
בעיני הנקודה העיקרית והתמוהה ביותר היא שלא מדובר על שמורת טבע. לזה לא קיבלתי הסבר מניח את הדעת.
אבל סעו, כאמור דוברת הרשות כותבת במפורש שקנס אי אפשר לתת לכם. אתם לא עוברים שום עברה. הבעייה היחידה היא המבטים הזועמים של רוכבי האופניים.
-
יישר כח נמרוד
Sent from my LG-H815 using Tapatalk
-
בעיה נוספת היא השער הנעול...
-
מה זה "סעו" ? אם השער סגור, זה לא עוזר שטכנית לא מקבלים קנסות.
עריכה: לא הספקתי לראות את ההודעה מעלי...
-
כרגיל, התנהלות בריונית ובלתי חוקית של הרשות.
עצוב!
נמרוד, יישר כוח.
שאלה למשפטנים - האם גרימת נזק לשער בלתי חוקי הינו עבירה על החוק?
חבל שהם גוררים אותנו ואותם להתהלות כ''כ מיותרת...
ואם גורמי הרט''ג קוראים כאן- תראו לאן ההתנהלות שלכם מובילה את ציבור המטיילים שומרי הטבע הנורמטיבים (ואני מחשיב את עצמי לכזה, מכירים יכולים להעיד).
-
כפי שכתבתי בהודעה המקורית, מדובר בעברה על פי תקנות התעבורה, להציב שער.
אסף.
-
בד"כ השטח של רכבת ישראל הוא השטח המגודר, משני צידי המסילה.
אם הדרך מחוץ לשטח המגודר, שווה לבדוק אם בכלל יש להם סמכות לסגור בשער דרך ציבורית.
- - - Updated - - -
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
יונתןמצפה
כרגיל, התנהלות בריונית ובלתי חוקית של הרשות.
עצוב!
נמרוד, יישר כוח.
שאלה למשפטנים - האם גרימת נזק לשער בלתי חוקי הינו עבירה על החוק?
חבל שהם גוררים אותנו ואותם להתהלות כ''כ מיותרת...
ואם גורמי הרט''ג קוראים כאן- תראו לאן ההתנהלות שלכם מובילה את ציבור המטיילים שומרי הטבע הנורמטיבים (ואני מחשיב את עצמי לכזה, מכירים יכולים להעיד).
רק מי שזכה לפגוש את יונתן הצעיר לפני אי אלו שנים, יכול הבין איזו מטמורפוזה עצומה הוא עבר בתפיסה שלו את רט"ג..
-
כולכם נעשתם משפטנים - כולם מדברים על מה חוקי ומה לא חוקי ובאיזו סמכות ו... מתעלמים מהעיקר.
תקראו שוב את תגובת הרשות - סעיף 1.
תבינו שאין פה שום עניין של חוקיות.
את החוק יכופפו וישלבו ידיים ואמצעים עם גורמים שונים, על מנת "לגרום לזה לקרות" - להציל את הטבע מכלי הרכב.
"1. רשות הטבע והגנים מקדמת פרויקט שיותיר את המעבר בדרך הראשית במרכז שמורת נחל שורק חופשי להולכי רגל ורוכבי אופניים בלבד.
סגירת הדרך לכלי רכב מהווה פעולת ממשק חשובה לשמירת טבע שתצמצם את האיומים והמפגעים כגון: הקטנת רעש ואבק, צמצום סיכוני שריפות, מעבר רוכבים והולכי רגל באופן בטוח, מניעה וצמצום ציד לא חוקי וכמובן: צמצום ההפרעה להשבתם של היחמורים לטבע.
חשוב לציין שהמהלך מלווה לאורך כל הדרך במעורבות מלאה של הגורמים השונים בעלי השטח- מ.א. מטה יהודה, רכבת ישראל, קק"ל, רשות ניקוז ומג"ב. בנוסף מתקיימת הסברה למטיילים בשטח וניטור ובקרה על הכניסות כיום, ובעתיד לאחר סגירת הדרך."
הבעייה היא לא החוק - לזה יימצאו פתרונות חוקיים.
-
דורון, כשאתה פגשת אותי אי שם בשלהי 2005, זה כבר היה אחרי מטמורפוזה אחת, שהובילה אותי אז להבנה כי הבטן המלאה של המטיילים על הרט''ג (שבד"כ ניזונה ממפגשים טעונים עם פקחים) היא משהו שאולי אפשר לפתור בשיח הדדי.
מאז, השיח ההדדי הפך להיות מילה גסה שרק מפריעה לגישה הרופסת והפחדנית של הרשות.
ככל שעובר הזמן, המהלכים הבריונים שמקבלי ההחלטות ברט''ג מקדמים מרחיקה יותר ויותר את הרלוונטיות של גורמי השטח (פקחים) ואנחנו המטיילים נשארים עם בטן מלאה וחוסר אמון מוחלט במערכת.
-
ברנרד, אשמח אם תוכל להאיר את עינינו למה הוא העיקר בעיניך, אם אפשר בתמצות.
-
הבעיה המהותית פה בעיניי (ואם הבנתי נכון, גם של ברנרד), זו ההתאגדות של מספר גופים ממשלתיים, שאנחנו משלמים להם את המשכורות ומרהטים להם את המשרדים היפים, כנגדנו.
לא הצבת השער היא הבעיה, אלא עצם ההכרזה כי כלי רכב מהווים הפרה של המערכת האקולוגית. אם זו המדיניות של הגופים הללו, כל התחביב שלנו מצוי בסכנה.
הייתי שמח לראות גם את פקחי הרט"ג מזדכים על הדי-מקס ועוברים לאופניים. קצת דוגמה אישית, לא?
-
אני לא אתפלא אם מי שקידם את הרעיון הזה הוא אחד מבעלי התפקידים הבכירים ברשויות הנ"ל, שרלוונטיות לאזור, ושבמקרה הוא רוכב אופניים...
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Mor Gurevich
הבעיה המהותית פה בעיניי (ואם הבנתי נכון, גם של ברנרד), זו ההתאגדות של מספר גופים ממשלתיים, שאנחנו משלמים להם את המשכורות ומרהטים להם את המשרדים היפים, כנגדנו.
לא הצבת השער היא הבעיה, אלא עצם ההכרזה כי כלי רכב מהווים הפרה של המערכת האקולוגית. אם זו המדיניות של הגופים הללו, כל התחביב שלנו מצוי בסכנה.
הניסוח הזה יכול להיות גם משאלת הלב של רט״ג, וניסוח שהם רוצים שיהיה.
תן לאחרים שצוינו להתייחס בעצמם לפני שמחליטים שיש כאן התארגנות מתואמת כד כדי כך.
-
זו לא משאלת הלב של רט"ג, זה בדיוק מה שהם כתבו בתגובתם לנמרוד.
העובדה שהם חושפים פה שת"פ בין מספר גופים ציבוריים לכדי מטרה אחת משותפת כנגדנו, מדאיגה מאוד.
-
אתה מסיק מסקנות לפי ניסוח שנראה כמו הניסוח האולטימטיבי של מי?
תראה את מי זה הכי משרת ותבין מי ניסח את הטקסט ומי הכי רוצה שהוא יקרה.
זה לא ניסוח של רשות מקומית ולא של גוף מקצועי כמו הרכבת, אני מהמר שרט״ג גייסו/מנסים לגייס אותם לרשימת השמות על הנוסח שהם רוצים לקדם.
-
לי נראה שירו חץ (תנו לרכב בשקט) ועכשיו מסמנים סביבו מטרה.
כאילו... באמת... היחמורים מוטרדים מ20 ג׳יפים ביום ב30 קמ״ש, אבל 200 קרונות רכבת ב100 קמ״ש לא מזיזים להם?
והם בעצמם מודים שאין להם סמכות ונתלים בזריקת שמות של כל רשות שבמקרה נמצאת בסביבה. מישהו מהאלקטורט של המועצה האזורית ניסה לבדוק אם ראש המועצה באמת נגד תנועת כלי רכב בשטח? האם הנושא בכלל הוצג לו? האם הוא יודע שהשביל נסגר בחוסר סמכות? או שמישהו רק משרבב את שמו?
אסף.
-
אני חייב לצאתמהבית ולכן... כולם ירוויחו = בקיצור.
:)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Mor Gurevich
הייתי שמח לראות גם את פקחי הרט"ג מזדכים על הדי-מקס ועוברים לאופניים. קצת דוגמה אישית, לא?
נכון מאוד.
למרות שאני מסתייג מהשורה האחרונה - תפקידם לאכוף את החוק ולשם כך הם צריכים רכב וגם להיכנס לשטחים שסגורים בפני כלי רכב. ממש כמו משטרה ואמבולנסים שחוצים צמתים באדום ומסיירים ברחובות במהירות נמוכה ונכנסים באין כניסה, משום שראו משהו חשוד/שווה בדיקה וכן.. גם חונים על המדרכה לפעמים..
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
לי נראה שירו חץ (תנו לרכב בשקט) ועכשיו מסמנים סביבו מטרה.
כאילו... באמת... היחמורים מוטרדים מ20 ג׳יפים ביום ב30 קמ״ש, אבל 200 קרונות רכבת ב100 קמ״ש לא מזיזים להם?
והם בעצמם מודים שאין להם סמכות ונתלים בזריקת שמות של כל רשות שבמקרה נמצאת בסביבה. מישהו מהאלקטורט של המועצה האזורית ניסה לבדוק אם ראש המועצה באמת נגד תנועת כלי רכב בשטח? האם הנושא בכלל הוצג לו? האם הוא יודע שהשביל נסגר בחוסר סמכות? או שמישהו רק משרבב את שמו?
אסף.
הכל נכון אבל...
המגמה, חבר'ה. המגמה.
המגמה שהם מובילים (ונעזוב עכדשיו את הטיעונים האובייקטיבים, אם יש כאלה - ג'יפ מפריע או לא מפריע ליחמורים ולמה בכלל צריכים להחזיר אותם והאם הם בכלל מתאימים למקום שבו נוסעת רכבת..) - זו הבעייה.
המגמה היא נגד כלי הרכב והם.. די מנצחים.
ולכן הם מרשים לעצמם לא "לעבוד לפי הספר", משום שהמטרה/היעד שהם מציבים חשוב ונחוץ ולטובת כלל הציבור ו.. נראה ונשמע טוב.
ואם הרכבת לא מגוייסת עכשיו, היא תגוייס בעתיד וכך גם האחרים.
משום שהמטרה חשובה ואנחנו "בבונים".
זה הכל.
להתמודד מולם "חוקית"/משפטית, זה החלק הקל... וזה גם יהיה להם קל למצוא פתרונות, אם בימ"ש יתן להם בראש.
הרבה פעמים, במאבק משפטי מול רשות מדינה, פסק הדין שניתן מדבר על "במצב הקיים..." או "במסגרת החוק הקיים..." = רמז/הוראה לרשות/למדינה, להסדיר את המצב הקיים אם רוצים לממש מטרה נחוצה. וזה מה שעושים (מי הזכיר פה ושם את עמונה? וזו לא הערה פוליטית... זו דוגמא).
בקיצור.
אנחנו עומדים פה מול הרבה יותר מאשר "שער סגור" או חריגה מסמכות - את זה ניתן לתקן.
המגמה והרעיון (שמוכרים בהצלחה רבה) שאנחנו זו הבעייה, זה משהו שקשה יהיה הרבה יותר לתקן/לפתור.
-
הסיפא של הדברים הוא העיקר והוא חשוב שנבין.
מקומית מציע שתושבי המועצה האזורית יפנו לראש המועצה הנבחר שלהם בדרישה להפסיק את השטות הזו.
ברמת המגמה הכללית. אכלנו אותה. כמו שחזיתי במתיחת 1 באפריל לפני שנתיים...
אסף.
-
סגירת שביל אדום נחל שורק - תגובת הרשות
וואוו.
אני כל כך בהלם מהתשובה המקוממת הזו. בסתר ליבי קיוויתי שהם פחות רעים וטיפשים.
ההשלכות של מהלכים כאלו יהיו שגם אנשים נורמטיביים יזלזלו בפקחים ובשמורות.
שאף אחד לא יטעה לחשוב שרוכבי אופניים לא סובלים מרשעות הרשות.
הם נרדפים ומרגישים כמו הגיפאים.
יום עצוב מאוד מבחינתי
-
לעניין השער. כבר שנים הוא קיים, ועליו שלט סטייל - "השביל סגור עקב שיטפון" ישנו שער בכל צד.
-
נמרוד-יישר כח!
זאת הדרך. לבוא ולשאול ולדרוש תשובות ולמלא את זכותך כאזרח.
מעניין מאוד יהיה לשמוע את תוכן השיחה בינך לבין ההוא...
אתה לייצר את הרושם אצלו שאתה מייצג קהילה שלמה. ובעיניי אתה כן.
טל.
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
tallevi
נמרוד-יישר כח!
זאת הדרך. לבוא ולשאול ולדרוש תשובות ולמלא את זכותך כאזרח.
מעניין מאוד יהיה לשמוע את תוכן השיחה בינך לבין ההוא...
אתה חייב לייצר את הרושם אצלו שאתה מייצג קהילה שלמה בשיחה. ובעיניי אתה כן.
טל.
-
-
יישר כוח גם ממני.
ולגבי פרוייקט השבת היחמורים. הפרוייקט לא הצליח, רוב היחמורים לא שרדו- רובם נדרסו על ידי הרכבת! (האחרים נטרפו על ידי להקות של כלבים משוטטים).
לא ידוע לי על יחמורים שנפגעו מכלי רכב.
אז אם כבר להציל את הפרוייקט, תוציאו משם את הרכבת!
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ליאור מ
יישר כוח גם ממני.
ולגבי פרוייקט השבת היחמורים. הפרוייקט לא הצליח, רוב היחמורים לא שרדו- רובם נדרסו על ידי הרכבת! (האחרים נטרפו על ידי להקות של כלבים משוטטים).
נכון. צודק. מיד סוגרים את הרכבת, אחרי שהשקיעו מאות מליונים במסילות ובתחנות ובקטרים ובקרונות(לא מתאימים, אם אני זוכר נכון)... ממחר מתחילים בהנחת מסילה עוקפת שמורה..
איפה חותמים על העצומה להעתקת הפסים... מתכון להצלחה..
-
הקו הזה מתוכנן להיפסק או לפחות לרדת מאוד בתדירות, אחרי שקו הרכבת המהיר יפתח, לפי ויקיפדיה ב-2018.
אז על הטיעון הזה כדאי לוותר.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ליאור מ
יישר כוח גם ממני.
סתמתי את הפה על כל מה שנאמר פה.... אבל די.
בתור מה אתה אומר את זה? אקולוג מחוז מרכז ברשות הטבע והגנים? או בתור הפקח האיזורי? או בתור יחמור לשעבר?
אנא ממך צרף נתוני דריסה, מיקומים גיאוגרפים ועל ציר זמן מתחילתו ועד סיומו של הפרויקט לדבריך.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
e-Pit@m
סתמתי את הפה על כל מה שנאמר פה.... אבל די.
בתור מה אתה אומר את זה? אקולוג מחוז מרכז ברשות הטבע והגנים? או בתור הפקח האיזורי? או בתור יחמור לשעבר?
אנא ממך צרף נתוני דריסה, מיקומים גיאוגרפים ועל ציר זמן מתחילתו ועד סיומו של הפרויקט לדבריך.
הזלזול במה שליאור כתב מיותר, כל אחד זכאי לדעתו, במיוחד כשהיא נכונה וכנראה מבוססת על נתוני הרשות עצמה
"בשנת 2005 הוחל בשחרור יחמורים בשמורת נחל שורק שבהרי יהודה שהובאו מגרעין רבייה בגן החיות התנ"כי שבירושלים. השבה זו צלחה פחות, בשל העובדה שהיחמורים שהובאו ממגן החיות התנ"כי הורגלו בבני אדם וקולות הרכבת. חלק גדול מהם נדרסו כשליחכו עשב על גבי המסילה. אויביו של היחמור באזור זה הם להקות של כלבי בר שטרפו מספר יחמורים"
והנה הלינק ממערכת הפורטל לחקלאות טבע וסביבה
http://israel.agrisupportonline.com/...mytemplate=tp2
או שמותר לצרף רק פרסומים רשמיים של הרשות ?
-
אפשר לפרסם הכל באינטרנט... תבין מזה מה שאתה רוצה להבין.
מתנצל על הזלזול, באמת.
בנאדם קבע את דעתו עפ מאמר שקרא לפני שלוש שנים? ומפרסם אותה בדיון טעון גם ככה... כעובדה.
כמה ממכם קוראים את זה ומזילים שוב בעבודת הרשות?
או שולחים אותה.. "כן שיטפלו ברכבת... שכולנו נהנים ממנה.. רק עזבו את הגיפאים במנוחה."
... לך תדע אולי היחמורים למדו לחצות מסילת רכבת. אולי הרכבת שינתה הרגליה... הכלבים דוללו.. ובית הגידול יותר נעים להם היום?
בכל מקרה... צר לי על הטון המזלזל...