טוב אז אחרי הרבה זמן מחשבה ובעיקר התעסקות הגעתי למסקנה שהטראנו היפה והמשופרת שלי כבר לא עונה לי על הצרכים, מסכנה עברה איתי עשרות אלפי קמ של שבירות וחיים קשים...
המכירה הייתה קשה ומתישה וגרמה לי לחשוב אם בכלל כדאי לי או שאני איתה עד הסוף המר אבל אז הגיע הרגע המיוחל והיא נמכרה, כאב הלב..קובץ מצורף 115387
אחרי הרבה התלבטות ואכילת ראשים הגעתי למסקנה שאני קונה היילקס ישנה.
יש המון אגדות וסיפורים סביב ההיילקסים האלה שסיקרנו וגרמו לי לרצות לבחון את הגבול של הרכב:p
הבעיה.. התקציב היה מוגבל מאוד ונמוך..
אחרי המון חיפושים מצאתי היילקס( או משהו שהיה פעם היילקס) במחיר זנות( אני לא אגלה את המחיר אבל הוא נמוך מאוד מאוד)
עוד לפני שקניתי אותה ראיתי שיש לה פוטנציאל, מנוע פראדו לא במצב טוב וגיר אוטומט במצב טוב ( ההסבות האלה שוות הרבה כסף) וכאן מתחילה ההרפתקאה שלי( והסוף של הפתיח המעצבן הזה)
קובץ מצורף 115388
לאוטו הזה לא היו חסרות בעיות, התחלתי בישור קו מסיבי שכלל הכל מהכל מהכל!
רצועות,מחזירי שמן בכל האוטו,שמנים כולל בסרנים ובגיר,החלפת אטם ראש, טיימינג, ניקוי חשמל והחלפת דשבורד על הדרך, תיבת הגה חדשה משופצת ומוכנה להייסטיר,כמובן פילטרים
קובץ מצורף 115389קובץ מצורף 115390
אחרי שהאוטו סיים עם כל היישור הראשוני הגיע הזמן להפוך אותו לנעים יותר ונוח יותר ליום ליום
הוחלף באוטו 2 כיסאות קדמים לכיסאות של סובארו B3 עם כיסויים של הראל רוזן וכמובן מערכת שמע איכותית עם דיבורית מובנית
אחרי כל היישור קו, עיין האוטו הרגיש לי חנוק, כאילו משהו חסר שלא נדבר שנדלקת ונכבת נורת צ'ק אנגין בכל האצה,
אבל ותמיד יש אבל יש בעיה, מסתבר שבגלגולים של האוטו השקע התחברות למחשב נהרס נאבד או לא יודע מה והגיע הזמן להיות יצירתי
קובץ מצורף 115392
המחשב כל פעם אמר לי כיווני משאבת סולר ואחרי ששגעתי את המוסך במשך חודש( כי אני לא מתכוון להתעסק בזה לבד) נמצאו 2 בעיות נוספות במנוע
1.פילטר דלק לא תואם למנוע
2. תיבת ווקאום נסתמת בכל פעם שהטורבו נכנס לפעולה וחונק את המנוע
כמובן שהפיללטר הוחלף וזכה אפילו לתושבת גדולה יותר ומחוזקת יותר( כי בישנה לא התאים פילטר גדול יותר)
אבל עדיין נשארה הבעיה של התיבת ווקאום המטומטמת הזו..
ישר הלכתי למוסך טיוטה וקניתי ב170 שקל את הפלסטיק הקטן והמסריח הזה אבל הוא המשיך לחנוק את הרכב, אחרי הרבה מחשב ושעות מול המנוע החלטתי לשנות את המיקום כדי שיתאפשר זרימה חופשית של אויר. אז הייתי חייב להיות יצירתי ובניתי תושבות שמקובעת בצורה שהצינורות ישרים ואין כיפוף בכלל כדי לתת זרימה מקסימלית.
יאללה הגיע הזמן להיכנס לשטח אבל שוב מרפי בא להגיד שלום...
הנעילה האחורית לא עובדת..
יאללה לפתוח ולראות למה, אחרי בדיקה מסתבר שהנעילה בסדר והמוח של הנעילה הלך עם הנעילה
אחרי הרבה התייעצות החלטתי לנסות בעזרת חברים לשפץ אותו.. ולמזלי הצלחנו! על הדרך גם דחפנו נעילה קדמית חשמלית;)
קובץ מצורף 115394קובץ מצורף 115395
יאללה חזרה לשטח!
מרפי הבן זונה שוב מפתיע..
הלכו מחזירי שמן בסרן הקדמי וכל הסרן נוזל מכל כיוון..
מצאתי לילה פנוי והלכתי לחבר שיתן יד ויעזור, ככה התחילו להם כמה שעות של כיף בניסיון לשפץ את הסרן עם קיט שיפוץ של טרייל גיר
קובץ מצורף 115397
בשלב הזה אני כבר לא יודע מי יותר מתוסבך, האוטו עם כל הבעיות שצצות או אני עם המזל הנאחס שלי וכמעט מתייאש
יאללה שוב לשטח! ( פעם שלישית גלידה לא?)
האוטו עובד כמו חדש, מגיב ונוסע נהדר! הגיע הזמן לעבוד על הקוסמטי טיפה(:
ישר נכנסתי לעבודה והתחלתי לעצב מחדש את הפגוש הקדמי ולבנות מדרגות צד מחוזקות להיי ליפט וצבע חדש לגנטים( שחור מט)
עכשיו הגיע הקיץ ואיתו החום אז הוחלט על החלפת רדיאטור במקום היישן שעבר פלאשינג ביישור קו
הותקן מדחס מזגן חדש עם 2 וונטות ופולי מים מוקטן בשביל מזגן מקפיא
קובץ מצורף 115399
יאללה טיול פסח!
מרפי חלאס!!!:mad::mad::mad::mad:
בום הלך הגיר ממכה קטנה....
האמת שזה בדיוק בזמן כי במשך הרבה זמן אני מרגיש שהגיר הזה מגביל את היכולות של המנוע ואני צריך לתת סיבה לחברה למה אני שוב שופך כסף על האוטו..
בהתחלה הוחלט להתקין גיר דומה אבל אחרי כמה ניסיונות כושלים הוחלט לסחוט עוד קצת כסף עם עוד הרבה שעות עבודה
והוחלט להתקין גיר ידני של היילקס 2005 עם טרסנפר של 97
תמונות ותוצאות בהמשך (;