חבר'ה, רציתי להקפיץ כאן איזה עניין שלמיטב חיפושיי לא נדון כאן מעולם (תקנו אם אני טועה) אבל מנקר לי בראש מזה זמן רב: יכולותיו של ההאמר הצבאי בשטח.
האמת, העניין עלה אצלי מאז אירועי ההפגנה בכפר מיימון, עת הרצתי נגלות של אנשים מנתיבות לכפר מימון על גבי סוס(פ)תי הבלתי נלאית. לקראת ערב, קלטו החבר'ה ממג"ב מה שהולך והרימו לאוויר מסוק שחיפש אותנו, ובכל פעם שאותרנו נשלחו 5-6 האמרים של מג"ב לחסום את צומת השבילים הקרובה. מיותר לציין, שהשארתי אותם, בכל פעם מחדש, עומדים להם בצומת פעורי פה... :shock: :shock: עד שתפסתי דיבור נחמד עם אחד הנהגים של אלה, והסתבר שיש דברים כאלה ואחרים שהם פשוט חוששים לעשות עם הכלים.
העניין כאן אינו פוליטי, כפי שוודאי תיארתם לעצמכם, אלא אם השוואה בין האמר צבאי לסופה נעולה תיחשב פוליטיקה.
בעיקרון, למיטב שיפוטי ההאמר מצוייד במתלים נפרדים (כמו הג'פסים), ולמרות גלגליו המרשימים, מהלך המתלה שלו אמור להיות מוגבל ביותר וציריותיו חשופות. לגבי נעילות אינני יודע במה הוא מצוייד. כך, ההתרשמות הראשונית שלי היא שהחוזקות של ההאמר הם מנוע חזק (האמנם - ביחס למשקלו?), צמיגים גדולים, ושלדה/מרכב חסונים - מתכון לרכב עבודה קשוח, אבל לא ממש לתיקול מכשולי עבירות per se.
אשמח לשמוע דיעות וידיעות בעניין. חימושניק - ראיתי באיזה מקום שהכלים האלה נוגעים לליבך, תגיד משהו... :wink: