-
1 קבצים מצורפים
הגיע הזמן לשקשק יחדיו - תחרות השקשוקה הארצית המקורית והאוט'נתית 17.03.2018
השנה המפגש קורה ב 17.03.2018 בחניון הלילה בנחל כסלון, אשתאול בית שמש. פרטים נוספים לנרשמים.
חבר שופטים אקראי שייבחר ע"י צוות ההפקה יעניק פרס צנוע לזוכה המאושר.
כללי השתתפות:
יש להכין את המנה במקום, אין להשתמש במצרכים מוכנים או רטבים מוכנים.
מומלץ להכין מדורה קטנה בעזרת סידור אבנים ופיזור מספר גחלים מתחת למחבת.
ההורים מתבקשים להרחיק ילדים מאש המדורה.
ניתן להתחיל בבישול בכל רגע נתון אך את התוצר הסופי חייבים להגיש בשעה 13:00 בדיוק, את המנה יש להגיש לשולחן הטעימות המרכזי.
הניקוד ניתן לפי הקריטריונים הבאים:
קרבה משפחתית לצוות השופטים
שימוש בבצל גורר פסילה מיידית
מה להביא?
את הילדים כמובן....
מים, הרבה מים, לשתיה ולשטיפת הכלים, המצרכים וכדומה
כסאות, מחצלת, כובע, ציליה, מוט אמצע, כריות נוחות לישיבה
מחבת גדולה, גחלים או עצים
וכמובן - הרבה מצב רוח טוב
מה לא להביא?
- גנרטור
- נגני מוזיקה ניידים
- רמקולים ניידים עם כניסת USB
- רכב עם רמקולים בתא המטען
בעלי כלבים - אנא גלו רגישות והקפידו לשמור קשר עין צפוף עם חיית המחמד שלכם.
ניתן להגיע ברכב פרטי עד לנקודת המפגש.
-
תגובה: הגיע הזמן לשקשק יחדיו - תחרות השקשוקה הארצית המקורית והאוט'נתית 17.03.2018
לא יודע לבשל, אבל מוכן לטעום כרגיל :)
-
תגובה: הגיע הזמן לשקשק יחדיו - תחרות השקשוקה הארצית המקורית והאוט'נתית 17.03.2018
עם או בלי בצל 🤣
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
רק חתולים אוכלים שקשוקה בלי בצל!
אין טעם לתחרות.
תרתי משמע :)
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
shmil
רק חתולים אוכלים שקשוקה בלי בצל!
אין טעם לתחרות.
תרתי משמע :)
+1
ואני מודה שלא יצאתי בהכרזות לפני שטעמתי את השקשוקה נטולת הבצל.
ובכן - אם ממש רעבים נורא אז אפשר לאכול את זה. שקשוקה זה לא.
-
אז בצל חובה?
מה עם נקניקים למינהם?
זה לא עומד בכללי התקנון
Jeep Grand Cherokee ZJ 98 V8
Honda TRX300EX
4Z7BOZ
-
חזק ביותר .
אבל מעניין מדוע אסור בצל?
-
אפשר לבשל בצל ועגבניות וגם קישוא. ועל הכל ביצה. קוראים לזה רטטוי. לא שקשוקה.
אסף.
-
ויש לזה שם עברי עוד יותר מוריד חשק..
״רביכה״..
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
אפשר לבשל בצל ועגבניות וגם קישוא. ועל הכל ביצה. קוראים לזה רטטוי. לא שקשוקה.
אסף.
זכית בחולצה ותקליט אסף, וזה עוד לפני שהתחלנו בכלל....BIG LIKE
-
מכיוון שאני מריח שרשור גדול, אנסה להבהיר מעט את הקונספט -
קודם כל, זה מפגש חברתי. זה אומר שבאים להנות מהחברה, אווירה, בישולים,בירה וצ'יזבטים מסביב למדורה.
מי שרוצה למנגל או להתעלק על מנגל של שכן, מוזמן.
מי שרוצה לדחוף מגנט של חיידקים לאוכל, מוזמן לעשות זאת בחפץ לב.
אבל, קחו בחשבון את העניין הבא -
בתום שלב הבישול כל המתמודדים פורסים את מנותיהם על שולחן התצוגה, נעמדים ליד ה EXAMPLE ומגניבים מעטפה לשופטים הטועמים בתורם את המנות. מנה שתכיל בצל תיפסל לאלתר. כנ"ל לגבי מנה שלא תעבור את דרישות הסף (נראות, ארומה, הגיינה, יצירתיות, מיקום בשולחן, עמידה בזמנים, זאת ועוד).
בתור משתתף קבוע, מארגן ושופט בדימוס (ולעיתים אף מילאתי את חובתיי אלו בהתנדבות), אני יכול לומר בוודאות שרף הזכייה עולה מפעם לפעם. גם הפרס משתפר. מי שעוקב אחת תוצאות הסיכום בפייסוש יכול לחזק את דבריי.
האתגר האמיתי הוא לחשוב מחוץ לקופסה.
בצל זה לחלשים, לאלו שהולכים כצאן לטבח, כעדר ללא רועה, כסוס עם רתמות, כטור של נמלים...הבצל הדומיננטי פשוט מחסל את הטעמים של המרכיבים האחרים. מעורב ירושלמי ? למה דוחפים שם בצל? כי זה זול, תופס נפח בצלחת ומספק את החיך הממוצע שמחפש מתיקות זולה.
נראה אותכם מבשלים בלי בצל....
וחוצמזה, אל תטעו - ברלי פשוט התבלבל...שקלתי להוכיח את טעותו אבל זה גובל בחשיפת המתכון המפתיע.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
אבנר ברוך
מעורב ירושלמי ? למה דוחפים שם בצל?.
כי זה טעים!
זה למה.
-
נו באמת.....לא משכנע מספיק. לפחות לא מבחינה קולינרית.
-
-
העם רוצה בצל
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
jacob72
חזק ביותר .
אבל מעניין מדוע אסור בצל?
כי אבנר שונא בצל והוא קובע את הכללים.
דמוקטטורה במיטבה.
למרות שהוא משתפר, היו שנים שהוא עצמו שפט את עצמו ולמרבה הפלא גם זכה.
-
לצערו של אבנר, ירצה או לא, בצל הוא אחד מאבות המזון.
מרכיב יסודי גם אם לא העיקרי בשקשוקה (לצד שום ופלפל חריף) שהשחקנים הראשיים בה הם כמובן העגבניות והביצים (וטעמתי לא מזמן שקשוקה טבעונית ללא ביצים עם איזה תחליף לא מזוהה על בסיס סויה... גועל נפש זה לא מילה). מנסים לדחוף לנו כל מיני שקשוקות ירוקות, טבעוניות, מקו ת עאלק, ללא שום, ללא עגבניות, ללא ביצים... תקראו לזה איך שתרצו - שקשוקה זה לא.
אין ולא תהיה שקשוקה ללא בצל.
כפי שאין מעורב ירושלמי אמיתי ללא בצל.
ואין כבדי עוף במחבת ללא ערימה גדולה של בצל מטוגן...
מי שנמנע מבצל פשוט סובל מחסך קולינרי עצום.
ועכשיו גם אני רעב.
-
אני רואה בארוע הזה סוג של שליחות מסיונרית. אני מוכן להקריב עוד קילו של עגבניות רק בכדי שתבואו ותטעמו שקשוקה נטורל ללא מגנט של חיידקים.
אני מזמין, בתנאי כמובן שתצביעו עבורי ברגע הנכון.
-
המנה היחידה שלא צריכה בצל זה גלידה, וגם בזה אני לא בטוח.
-
אני אוהב שקשוקה עם בצל ובלי... גם אני בעבר חשבתי כמו הרוב עד שגיליתי את הסוד לשקשוקה טובה שהוא בעצם מטבוחה חריפה תוצרת בית שהתבשלה לאט לאט לאט במטבוחה מה לעשות... אין בצל!!!
-
אפשר גם עם סלט טורקי... שם יש בצל...
על כסא נמוך
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
-
אבנר מדבר כמו לוחמי המטבח הפולני.
"...למה צריך תבלינים? בעלי החיך האנין נהנים מהטעם העדין של מרכיבי המזון המשובחים. והצבע האפור אתם שואלים? ובכן זה בשביל שהמראה לא יגנוב תשומת הלב ויניח לטועם לעצום את עיניו ולהתענג על הדקויות...."
(-;
בקיצור, בצל זה כמו מלח, לא צריך להגזים, אבל לבשל בלי, זה פשוט לא טעים.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ishc
אני אוהב שקשוקה עם בצל ובלי... גם אני בעבר חשבתי כמו הרוב עד שגיליתי את הסוד לשקשוקה טובה שהוא בעצם מטבוחה חריפה תוצרת בית שהתבשלה לאט לאט לאט במטבוחה מה לעשות... אין בצל!!!
זה בתחרות המטבוחה ...
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
shmil
אין טעם לתחרות.
מה שהוא אמר :)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
אבנר ברוך
אני רואה בארוע הזה סוג של שליחות מסיונרית. אני מוכן להקריב עוד קילו של עגבניות רק בכדי שתבואו ותטעמו שקשוקה נטורל ללא מגנט של חיידקים.
אני מזמין, בתנאי כמובן שתצביעו עבורי ברגע הנכון.
אתה מנסה לטעון שצריכה להיות פתיחות לאפשרות ששקשוקה יכולה להיות טעימה גם בלי בצל (גוועאלד) ??
מה לגבי פתיחות לאפשרות השנייה ?
-
מה קורה לג'יפולוג... תכף יבואו ויטענו לאמינות של לנדרובר
Sent from my SM-N920C using Tapatalk
-
אם ממציא המנה קבע שיש בצל,ואם גדלנו על מנה שיש בה בצל ,אזי אף טענה לא תופסת. אלא חייבים לקרוא למנה בשם אחר.
זה מקביל לסלט בורגול ,ללא בורגול. המבורגר ללא בשר, אפשר לקרוא לזה קציצת-ירק אבל יהיה חטא לקרוא לזה המבורגר צמחוני.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
איל מ
אבנר מדבר כמו לוחמי המטבח הפולני.
"...למה צריך תבלינים? בעלי החיך האנין נהנים מהטעם העדין של מרכיבי המזון המשובחים. והצבע האפור אתם שואלים? ובכן זה בשביל שהמראה לא יגנוב תשומת הלב ויניח לטועם לעצום את עיניו ולהתענג על הדקויות...."
(-;
בקיצור, בצל זה כמו מלח, לא צריך להגזים, אבל לבשל בלי, זה פשוט לא טעים.
אני האחרון שיצדד או יתמוך בכל מה שקשור למטבח הפולני או לפולניה באופן כללי.
אני רק טוען ואומר, הבצל הוא פיתרון זול שמקבל יותר מידי קרדיט. כמו ג'חנון.
אני מבשל עם הרבה צבע וטקס בישבן.
-
כדי לעשות סדר- השקשוקה שככל המאכלים ה"ישראליים" (יען כי היא לא באמת הומצאה כאן אלא אומצה כמאכל כמעט לאומי אחרי הפלאפל שגם הוא לא מכאן במקור) היא במקור מאכל של יוצאי צפון אפריקה ומבוססת על רטוב העגבניות והשום הבסיסי שם.
אז שקשוקה כהלכתה לא אמורה לכלול בצל!!
תכלס הוספת הבצל היא עניין של טעם והעדפה אישית. אני מאאאאד אוהב בצל אבל לא בשקשוקה שלי...
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
KOOKE
כדי לעשות סדר- השקשוקה שככל המאכלים ה"ישראליים" (יען כי היא לא באמת הומצאה כאן אלא אומצה כמאכל כמעט לאומי אחרי הפלאפל שגם הוא לא מכאן במקור) היא במקור מאכל של יוצאי צפון אפריקה ומבוססת על רטוב העגבניות והשום הבסיסי שם.
אז שקשוקה כהלכתה לא אמורה לכלול בצל!!
תכלס הוספת הבצל היא עניין של טעם והעדפה אישית. אני מאאאאד אוהב בצל אבל לא בשקשוקה שלי...
בדיוק ולעניין !
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
אבנר ברוך
בדיוק ולעניין !
אבל אנחנו ישראלים בישראל ... כאילו .. דהההה ...
:)