-
דואר ישראל, ולמה אני מנסה לנתק מהם קשר
נמאס לי מהשירות המזעזע של הדואר. אני יודע שזו כמעט קלישאה אבל תכלס עד לפני כמה חודשים זה היה סביר לחלוטין.
חבילות הגיעו לחנות החיות או לחנות הטבע, דואר רשום לקחתי בדלפק עם תור קצר, תכלס לא נורא.
ואז עברתי דירה.
ומשום מה, שוייכתי לא לסניף שיש לי ממש מתחת לבית, לא לסניף במרחק 5 דקות הליכה רגועה, לא לעוד 3 יחידות דואר באזור, אלא כמו כל תושב תל אביב שמחליף כתובת בחודשים האחרונים - לסניף שנמצא בקניון האופנה החדש.
פניתי לדואר וביקשתי לשנות את השיוך וענו לי במכתב שככה זה. ניסיתי לערער ופשוט מתעלמים ממני כבר כמה חודשים. אין עם מי לדבר.
עכשיו תכלס מה אכפת לי? דואר רשום זה או מילואים או דוחות.... אפשר להתעלם. החבילות ממילא מגיעות לחנות החיות או לירקות...? אז לא גם חבילות הם שולחים לקניון האופנה ומציעים לי "שליח עד הבית"... בתשלום כמובן.
כלומר נסכם עד כאן. אני גר במרכז עיר גדולה אבל את הדואר צריך לאסוף במרחק קילומטר וחצי מהבית כלומר סיבוב של שעה ברגל או 45 דקות באופניים. לא סביר לדעתי. לדעתם זה סביר והם לא מחוייבים להפיץ דואר לסניף הקרוב לנמען. את החבילות גם כן שולחים לי לנקודת מסירה רחוקה מהבית ומציעים לי שליח בתשלום.
למה? חשבתי על זה ואני חושב, בלי שזה מבוסס אלא תיאורטי בלבד, ואני מתנצל מראש אם פגעתי בתמימים, שחברת דואר ישראל משתתפת באופן פעיל בשיווק הקניון החדש. שעות פתיחת הסניף תואמות לשעות פתיחת החנויות ולא לשעות פתיחה של סניפים אחרים. יכול להיות שמישהו בקניון שילם למישהו מהדואר כדי להכניס לקניון לקוחות?
אבל לא משנה מה הסיבה. הודעתי לדואר במייל ובטלפון שדואר רשום שמגיע לשם אני לא בא לקחת ומבחינתי לא הגיע - והנה אני מודיע זאת גם לכל מי שחושב לשלוח לי דואר רשום. תוציאו שליחות.
חבילות, אני מהיום עושה כל מאמץ שלא יגיעו בדואר ישראל. מוכן לשלם קצת יותר בשילוח ולא לשלם בזמן מבוזבז או שליח עד הבית של הדואר.
בגדול אני מתחיל להחרים את דואר ישראל ככל שאני יכול. אני יודע שאני קטן ולא מזיז להם כלום. אני יודע שהם חושבים שאי אפשר בלעדיהם. אבל אני מתחיל לנסות.
אני לא יכול לקרוא לחרם על הדואר כי זה לא חוקי אז אני לא. בטח לא בגלל המקרה הפרטי שלי. אבל תחשבו רגע אחד איש איש לעצמו אם הוא יכול או לא יכול לחיות בלי דואר ישראל.
אסף.
-
כל זמן שיופיע על אישור המסירה לא נדרש או סירב לקבל ולא ״הנמען אינו ידוע במען״ הבעיה והאחריות עליך האזרח.
הרשות לא תצטרך להוכיח דבר זולת שלחתי לכתובת במשרד הפנים.
אפילו לא ידרשו מהם אישור מסירה ברוב המקרים!!!
במשרד הפנים ניתן להגדיר מען למשלוח דואר שהוא שונה מכתובת המגורים והוא מחייב את כל דברי הדואר הרשמיים ומגן עליך כאזרח.
למשל-
כאשר גרתי בדירות שכורות וחששתי שמכתבים מהרשויות יפספסו אותי הגדרתי תיבת דואר ששכרתי ככתובת למשלוח דואר.
מי שלא שלח לשם בעיה שלו.
זה הוכיח את עצמו בקנס חניה שנשלח לכתובת הלא נכונה ובוטל בסוף.
לצערנו מהדואר לא ניתן להתנתק כמו שלא ניתן להתנתק ממס הכנסה או ביטוח לאומי...
גם התעלמות מהם או כעסים לא תשפר את מצבנו.
Jeep Grand Cherokee ZJ 98 V8
Honda TRX300EX
4Z7BOZ
-
תגובה: דואר ישראל, ולמה אני מנסה לנתק מהם קשר
אי אפשר?
אפשר לנסות. ואם יש מחיר אני חושב שאני מבין אותו היטב ומוכן לשאת בו.
אסף.
-
תעבור לפריפריה, או למושב...
אצלנו גם דואר רשום מוצא את דרכו לתיבה בלי חתימה... (הדוור בן 90 ++)
-
חוץ מהתיסכול (הברור), אני חושב שיש נקודה אחת ששוה ברור \ תלונה \ תבעיה יצוגית.
דואר ישראל הוא לא סתם עוד חברה מסחרית, הוא בוקם וקיים מכוחה של איזה רגולציה.
דואר ישראל מחוייב לתחזק את הסניפים שהוא מתחזק (ומפסיד עלייהם כסף), כי הוא אמור לתת שירות ברמה סבירה.
לדעתי (מבלי לבדוק ולהכיר את התקנות לעומק), הם חייבים להביא (ולמסור) לך את הדואר בסניף הקרוב למקום מגורייך.
אז נכון, יש שירותים מיוחדים (אנחנו מכירים למשל את בעיות המכס וסניפים כמו יד אליהו), אבל מסירה בסיסית של דואר?
יכול להיות ששוה בדיקה.
אתה יכול להחרים אותם, אבל זה יפגע רק בך, פשוט בגלל שעדיין הם הכי זולים :-), והם רק ישמחו שיש להם פחות עבודה.
-
תכלס זה אפילו קצת מרגש שאלו הצרות של תושבי מדינת תל אביב ודווקא בנושא הזה כתושב פריפריה מצבי עדיף.
רק שתדע לך שבמדינות שכנות כמו באר שבע והדרום רבתי יורים בכבישים ואין ממש משילות רפואה וחינוך ועוד כל מיני שרותים חיוניים לאזרח.
שם מי שצריך רופא ממתין חודשים ( או מת) שזה נשמע הרבה יותר גרוע מללכת לקניון הרחוק בשביל דואר.
גם במדינת הגליל המצב דומה למדינת באר שבע.
קצת אפליה מתקנת לאות הזדהות עם תושבי המדינות השכנות לא תזיק לדעתי אבל יש לי הרגשה שהעוולות בתל אביב יתוקנו מהר בעוד שבשאר המדינות המצד ימשיך להתדרדר עד שיהיה מרד מיסים
Honda TRX300EX
4Z7BOZ
-
אני כבר מזמן החלטתי להפסיק להילחם בממסד... וניתקתי קשר לחלוטין עם הדואר בעסק.
במקרה שלך -
כל מה שאפשר להזמין עם שליחות בחברה פרטית - עדיף.
לקבלת מכתבים - תעשה לך תא דואר בסניף שנוח לך - קרוב ועם מינימום תור, ורשום אותו ככתובת הרשמית שלך.
אמנם זה אומר לשלם לדואר עוד כמה שקלים כל שנה, אבל יהפוך את החיים שלך לקלים בהרבה.
בהצלחה.
-
בועז, ידעתי שמישהו יאמר את זה..... וזה בסדר. כי אין כמו סולידריות...
אסף.
-
עידן.. תא דואר רעיון מעניין. יש באיזה חברה שהיא לא הדואר? אני זוכר כשהייתי בניו זילנד רשמתי את הכתובת שלי בתא דואר בחברה פרטית.
אסף.
-
חשבתי שבעיר יש דוור ששורק ברחובות, ותיבות דואר בכניסה לבניין איפה שפוגשים את השכנים בבוקר וכזה. לא?
-
זה בטח. והוא נורא נחמד. הוא מביא את המכתבים הרגילים.
אסף.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
עידן.. תא דואר רעיון מעניין. יש באיזה חברה שהיא לא הדואר? אני זוכר כשהייתי בניו זילנד רשמתי את הכתובת שלי בתא דואר בחברה פרטית.
אני יודע שזה מאוד לא מקובל בשרשורים כאלו, אבל קבל הצעה פרודוקטיבית במקום ליבוי היצרים :)
פנה לדואר, וברר איתם באיזה סניף או מרכז חלוקה אתה צריך לשכור תא דואר כדי שחבילות שנשלחות אליו תגענה לנקודת איסוף שנוחה לך, ובא לציון גואל ...
הדואר הרגיל יכול להמשיך להשלח לכתובת הבית אם זה אכן מגיע אליך עד הבית
איזו כתובת למשלוח דואר לרשום במרשם האוכלוסין ? זה כבר תלוי באיזה שלב אתה מעדיף את חוסר הנוחות - איסוף הדואר השוטף או איסוף דואר רשום.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
אסף.
אסף,
הפוסט כולו קצת ילדותי אז אחרי שהרמת להנחתה והתעלמת מהפתרון שהצעתי לך בתגובתי הראשונה התבקש להנחית.
עכשיו כשאתה חוזר להכרה שהמערכת חזקה ממך ונכון לישם פתרון ממליץ לך לקרוא בעיון את ההצעה הפרקטית שרשמתי בתגובה הראשונה שלי.
עם כל הכאב מבחינת הסנכרון עדיף לך ת.ד דווקא בדואר.
יעלה לך עוד כמאתיים שח בשנה ויפתור לך את הבעיה בצורה כמעט מושלמת
Honda TRX300EX
4Z7BOZ
-
מצטרף להמלצה עבור תיבת דואר. זה מה שאנחנו עושים כבר שנים. חבילות עם משלוח עד הבית מוזמנות לכתובת של הבית, והשליח של הדואר כבר מכיר אותי אז הכל מסתדר.
חבילות ללא משלוח נשלחות לתיבת הדואר בסוף הרחוב, במידה ולא נכנסות שם, הם שמים פתק והחבילה מחכה בסניף. ולא בחנויות ומקומות מרוחקים ולא הגיוניים.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
אסף.
חברה פרטית למשלוח חבילות - https://boxit.co.il/myboxit-2/ - עובד מדהים.
לדואר רגיל, כזה שמגיע ממוסדות ממשלתיים או סתם דברים שלא דחופים לך - תא דואר של דואר ישראל, בסניף הנוח לך - את תא הדואר אתה רושם ככתובת הרשמית שלך בת.ז ובכל מקום שבוא צריך לרשום כתובת למשלוח מכתבים.
העלות - 210 ש"ח לשנה (ופחות אם אתה מתחייב לתקופה ארוכה יותר)
-
בועז , ילדותי? אולי. לא בא לי לשחק עם מי שמזלזל בי ומתעלם ממני.
אז החלטתי להפחית את הקשר איתם ככל האפשר.
פתרונות? יש. יכול להיות שבסוף ת.ד. בסניף הקרוב יהיה הפתרון אבל מה זה אומר? שאת השירות הבסיסי הלגיטימי הרחיקו ממני אז הפתרון הוא לשלם להם כדי לקבל מה שבעיני לפחות מגיע לי?
חשוב. לא פרסמתי את ההודעה כדי לחלוק איזשהו כעס או תיסכול. גם לא כדי ללחוץ על מישהו (הייתי מוצא פלטפורמה אחרת) אלא כדי להבין איך אני מקטין את האינטראקציה איתם למינימום וגם להזמין אחרים לבחון אם זה אפשרי עבורם.
אסף.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
אז הפתרון הוא לשלם להם כדי לקבל מה שבעיני לפחות מגיע לי?
.
כן,
אם היתה אלטרנטיבה אחרת, הייתי עושה זאת מזמן.
לצערנו, אין - ואני (וסביר שגם אתה תעשה כך בסוף) מעדיף לתעל את האנרגיות שלי למקומות מועילים יותר עבורי ועבור עם ישראל כולו... :)
-
אציין שוב כי יתכן וזה נטמע בים המלל
במשרד הפנים יש הגדרה נפרדת לכתובת מגורים ולכתובת למשלוח דואר.
ניתן ורצוי להגדיר מען מכתבים שהוא תיבת הדואר.
זה פותר את כל הבעיות מול הרשויות.
Honda TRX300EX
4Z7BOZ
-
אני מתגורר בעיר מסויימת, שבה יש סניף דואר במרחק הליכה מביתי, אחד קצת יותר רחוק, ואחד בקצה השני של העיר.
זוגתי, שתחיה, מקפידה לתרום מדי חודש לארגון הצדקה הלועזי ששמו מתורגם ל"הבא".
כפועל יוצא, אני מתבקש לאסוף ולהביא את החבילות.
בהתחלה זה היה נחמד. עם הזמן, למדתי באילו ימים מגיעים הזקנים לשלם את החשמל, ובאילו הם באים לקבל ביטוח לאומי, ונמנעתי מלהגיע בימים האלו. לא שזה קיצר את זמן ההמתנה, ולא שהסניף בכלל פתוח בשעות שכתובות על הדלת או באתר (יש שתי גירסאות), אבל שיהיה.
אח"כ התחילו לשלוח אותי לדואר "הגדול", שנמצא בצד השני של העיר, ושם זמן ההמתנה לא סביר עד מוגזם.
בפעם האחרונה כבר נשלחתי למרכז חלוקת דואר שנמצא בתוך חנות של שטויות זולות שלא שוות אפילו את המחיר המגוחך שבו הן נמכרות. נגיד שהשם שלו מתחרז עם "אוי תשתוק".
פה כבר ממש הגדילו ראש. ביום שישי בבוקר היו רק 200 אנשים לפני.
אילו לא היה ניגש אלי מישהו שאני לא מכיר ולא היה אומר: "הי, הנה בעז, בוא ניתן לו את המספר שלנו. אנחנו פורשים" - אז בטח הייתי שם עד עכשיו.
אגב, את הדברים החשובים באמת (חלקים לג׳יפ כמובן) אני מזמין לכתובת של העבודה, הם מחכים לי על השולחן בבוקר או מקסימום בחנות הסלולר הסמוכה למשרד.
ועכשיו ברצינות:
אני יודע שהעסקים הללו מקבלים תשלום עבור כל חבילה. זה גם לגיטימי מצידם, להשתמש בזה ככלי להכניס את הלקוח לחנות וגם אם לא למכור, להכיר ללקוח הפוטנציאלי את החנות.
אבל, לצערי אני חושש, ותסלח לי אלוהים אם אני טועה, שהחנויות הגדולות עושות מאמץ לעכב את הלקוחות בתוך החנות, למשך זמן לא סביר (שעה וחצי זה לא סביר), בתרוץ שזועק מתוך שלטים מאירי עיניים: "יתכנו עיכובים במסירת הדואר עקב החלפת המערכת הממוחשבת". הצצתי במחשב שלהם, הוא מריץ XP. העניין הוא שגם אין לי זכות להתלונן - אני לא הלקוח! הלקוח הוא השולח.
ולכן, (הנה הפואנטה) מי שיכול לשנות את התמונה הם השולחים, בעלי העסקים וכו.
אנחנו כלקוחות יכולים רק להתנות את הרכישה מהמוכרים במשלוח דרך חברה אחרת.
נ.ב. אני רק מקווה שחברות כמו ל.כ. לא יתחילו לחלק דואר, כי אז באמת אני אהיה בבעיה...
-
גם אצלנו החבילות מגיעות לחנות צעצועים באיזה מרכז מסחרי נטוש במרחק נסיעה קצרה, אתה צריך לעבור דרך כל החנות כדי להגיע לאשנב וחבל לך על הזמן אם אתה עם ילדים קטנים. אבל אני דווקא מבסוט - סניף הדואר נמצא גם הוא קרוב לשם ובחנות הצעצועים התור הוא רק לחבילות מחו״ל ואין את כל הדיירים הקבועים של הדואר.
לא יוצא לי לחכות כמעט בכלל והמוכר בחנות צעצועים הוא פנתר לעומת פקידות דואר ישראל.
-
תראו מה קורה בבת-ים (כתבה מאתמול בערב) :
https://www.10.tv/kalul/161206
-
למרות שתיבת דואר זה רעיון שכנראה שעובד, אני מוכרח להודות שזה מקומם.
למה אני צריך לשלם אקסטרה על שרות שלא מתפקד?
מה שכן, ושווה לבדוק, תשאל על תיבה בסניף הקרוב שנוח לך ותראה אם הם מוכנים לתת לך תיבה ולהביא חבילות לתיבה.
זה יהיה מעניין עם הסניף מתפקד רק עבור חבילות של תיבות דואר :rolleyes:
-
מישהו פה חושב שהעסק הזה לא יפתר תוך חודשים ספורים?
הכח התקשורתי שיש לתושבי המרכז הוא כל כך גדול שתוך זמן קצר זה יעלה לדיון בקבינט ותוך גג 3 חודשים הם יחזרו לקבל את השרות האקסלוסיבי שלו הם מורגלים.
זה יקרה הרבה לפני הזקנה מהמסדרון של בית חולים נהריה ( שבטח מתה מזמן)
Honda TRX300EX
4Z7BOZ
-
אתה טועה, ובגדול.
צא ולמד את נתוני הגידול בחבילות ותבין, שהדואר פשוט קורס.
הם לא שמחים לחלוק את ההכנסות עם איזה חנות חיות (או כל עסק אחר), הם פשוט קורסים ומחפשים כל מני אילתורים להתמודד עם הנפח.
תחשוב על הבעיה הכי בסיסית, שטח ריצפה ומדפים, תחשוב על המשקלים שהם פתאום צריכים לשנע....זו בעיית תשתיות.
הצפונבונים של המרכז, יכולים במקרה הטוב, לקבל החלטה, ותיקשורת חיובית, על החבילות הם יכולים רק לחלום
-
אני בכלל לא מתקומם על החבילות אלא על עצם השיוך לסניף מרוחק ויחד איתו הדואר הרשום.
אסף.
-
מוסיף על ההמלצה שלי לקנות תיבת דואר בסניף -הן לרוב גדולות יותר מתיבות הדואר של הבתים. ולכן חבילות נכנסות בהן בקלות. ואז לא צריך לרוץ על כל חבילה קטנה לאסוף אותה. בנוסף (בעבר לפחות) יש סניפים עם תיבות עוד יותר גדולות מהסטנדרט, ואז כמעט רוב מה שמזמינים נכנס לשם. בלי פתקים ותורים.
-
נדמה לי שאתם טועים בקשר לתיבת הדואר, החבילות נשלחות ממרכז המיון החדש במודיעין ישירות לבתי העסק לחלוקה עם מדבקות חדשות ומספר מעקב ישראלי.
-
לא יודע אם זה רלוונטי עבורך אבל אני שולח את החבילות (הקטנות\בינוניות) לכתובת של מקום העבודה.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
מאיר אלוני
נדמה לי שאתם טועים בקשר לתיבת הדואר, החבילות נשלחות ממרכז המיון החדש במודיעין ישירות לבתי העסק לחלוקה עם מדבקות חדשות ומספר מעקב ישראלי.
אם הכתובת שאתה משתמש בה (בדגש על המיקוד) היא של תיבת הדואר - הכל מגיע לתיבה... מניסיון אישי
-
במקרה שלי, אני כבר לא מקבל חבילות לסניף דואר אלא רק לסוכנויות הקטנות שמוכרות גם עוד שטויות(כמו פיצוציות וכאלו).
אני ממש מבסוט, כבר לא מחכה חצי שעה לאסוף חבילות, מקסימום 10 דק, ובמקרים ממש קשים, החבילות נשלחות לפיצוציה אחרת ששם יש אפילו פחות תור.
תענוג.