-
ארדואינו - ערכות בסיס מומלצות ורעיונות לפרוייקטים
כל הדיבורים כאן על ארדואינו בזמן האחרון מדגדגים לי את בלוטות החשק...
יש לי עבר פלילי במיקרו-בקרים ויכול להיות נחמד לחזור קצת לתחום בשביל הכיף.
אשמח לקבל המלצות לערכה בסיסית של מה שצריך לקנות כדי לפתח גאדג'טים לעצמי ...
יש לי כמה רעיונות ליישומים בג'יפ שלי, ויהיה נחמד לקבל רעיונות מהקהל :)
1. מחשב דרך לרכב מיושן מוסב לגז - מעניין אותי לדעת צריכת דלק/גז רגעיות ומצטברות (את הדלק קשה מאוד למדוד ברכב מוסב לגז)
2. בקרת מהירות/סל"ד לרכב מיושן (במקרה של גיר ידני זה אותו הדבר, מאפשר גם בקרה של זחילה במעלה איטי)
3. אפליקציה לשליטה מרחוק (BT) בצרכני חשמל למיניהן ברכב + חיווי מתח המצבר באפליקציה
-
תגובה: ארדואינו - ערכות בסיס מומלצות ורעיונות לפרוייקטים
אתה יכול לקנות קיט אבל זה יותר לכל מיני משחקים.
אתה צריך לתכנן מה שאתה רוצה לעשות.
ההבדלים בין בקרי הארדואינו (יש עוד סוגים, לא רק ארדואינו אז שווה לך לבדוק את זה) זה כמות הINPUT וOUTPUT שיש להם. אולי גם מהירות שעון וכדומה אבל בעיקר הגודל הפיזי של הכרטיס.
אחרי זה אתה צריך לקנות את כל המודולים. יש יקרים ויש זולים, תלוי מה אתה מחפש ולאיזו רמה. יש בקר מנוע בחצי דולר ויש ב120 דולר.
-
ארדואינו זאת פלטפורמה נחמדה לדברים קטנים, ברגע שאתה רוצה לגדול קצת אתה מתחיל להתקל במיגבלות שלא קשורות רק לכוח חשוב וזיכרונות, למשל, אין אפשרות לכתוב מודול סגור.
אני בניתי מארדואינו בקר ששולט על המקרר ברכב ומנתק אותו לאחר שהוא צורך מעל 20 אמפר שעה, סוג של מצבר וירטואלי.
כדי להתחיל לשחק עם ארדואינו אתה צריך את אחד המעגלים, אני התחלתי עם אונו ואח"כ עברתי למיני.
האונו הוא נוח כי יש לו סוקטים שאליהם אתה יכול לחבר בקלות כל מיני דברים חיצוניים בלי הלחמות.
יש המון כרטיסי ממשק שאתה יכול לקנות ויש להם דרייברים מוכנים, יש גם כזה לבלוטות או wifi.
מה שטוב בארדואינו הוא שקל מאוד לעבור בין מעגלים שונים, סביבת העבודה זהה לכולם עם אותם ממשקים.
איך אתה רוצה למדוד צריכת דלק?
האופציה היחידה שאני מכיר היא להתחבר ל obd.
Sent from my LG-D855 using Tapatalk
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zerez
איך אתה רוצה למדוד צריכת דלק?
האופציה היחידה שאני מכיר היא להתחבר ל obd.
רכב ישן ומוסב לגז, המידע לא קיים ב- OBD.
חשבתי להאזין (בנפרד) לפיקודי מזרקי הדלק והגז ולצבור את הערכים.
מעניין אותי במיוחד לדעת מתי המחשב בוחר להוסיף דלק. זה פרמטר של מחשב הגז שקבענו שרירותית בלי לדעת לאיזה מאמץ של המנוע זה שקול באמת ...
-
לגבי ערכות והתחלה -
האם אתה יודע לתכנת ברמה בסיסית וצריך כמה שיעורים באלקטרוניקה ?
ההפך ?
שניהם ?
זה ידע לכוון יותר את קהל העונים לפיתרון המומלץ.
לגבי ארדואינו -
כמו שכבר אמרו, "ארדואינו" היא רק אחת מכמה פלטפורמות בסגנון הזה.
מי שהתחיל איתה די נעול עליה ורגיל אליה, אבל אני ממליץ לך לבדוק עוד מוצרים כי לארדואינו יש גם המון חסרונות כשאתה
מנסה לעשות איתו דברים שהם לא משחק.
גם בהיבט של התיכנות, הסיפריות והIDE שלדעתי צריכים להשתפר (גם למתחילים וגם בכלל).
וגם הרבה בצד החומרה שהיום נדרשת (לא מעט) תמיכה היקפית בכדי להניע כל מיני תהליכים.
ומן הצד השני - בניתי איתו פיקוד למכונות שעובדות יום יום בתעשייה בהצלחה, הוא מאפשר לך חופש תפעולי ותיכנותי
שעוד לא מצאתי לו תחליף, בטח לא במחיר שלו.
וזכור,
יש כלל גדול בתורה - אם יש מוצר כזה, הוא לא יקר, בא באריזה יפה, ולך יש עבודה במשרה מלאה.....
אל תבנה אותו בארדואינו :cool:
בהצלחה
-
לפני 30 שנה בניתי כל מיני יחידות כאלו מבוססות מיקרו-בקרים של מוטורולה (סדרה 68hc11), כולל ממשקים קוליים ופיקודים אלחוטיים, כולל התכנון האלקטרוני, המכני והתכנות באסמבלר. כן, יש לי קצת נסיון אבל אני יותר חלוד מהאופנועים שעומדים לי במחסן...
אני מנסה לחסוך לעצמי את הניסוי והתהייה של בחירת הפלטפורמה הנכונה, סביבת הפיתוח הנכונה, ושאר ירקות שאני כנראה עוד לא יודע לשאול, ולרכב על נסיון של אחרים ☺
יהיה נחמד אם במקום להציע "לשקול חלופות אחרות", תצרפו קישורים לחלופות שלדעתכם טובות יותר, זה יעזור להתמקד ...
תודה ☺
-
חתיכת הסטוריה ה hc11, בשנות ה 90 עשתי איתו כמה פרוייקטים ואחד מהם עדיין חי ונושם אצל אחד הלקוחות.
בארדואינו כותבים ב c, עד כמה אתה מכיר c?
אופציה נוספת היא בקר הרבה יותר חזק של st שניקרא stm32f103, יש לו ערכות פיתוח קטנות וזולות באיביי וה jtag שלו מאוד זול.
לפרוייטים קטנים, של עד 64k התוכנה היא חינמית ומעבר לזה צריך לשלם או להסתדר.
יש ל st תוכנה גרפית שבונה את כל דיכבת ה hal ויש אפשרות לעבוד עם מערכת הפעלה openRTOS שהיא חינמית ומאוד טובה.
היתרון שלו על פני ארדואינו זאת מערכת פיתוח אמיתית, כולל דבגר טוב.
היתרון של ארדואינו פשטות פיתוח כי יש דרייברים כמעט להכל אבל אין דבגר וצריך לעבוד רק עם הדפסות.
דוגמא לאחד המעגלים
https://m.ebay.com/itm/STM32F103C8T6...MAAOSwA3dYCJJd
חיבור ה jtag שלו נקרא ulink2
-
נדב,
אני עובד עם ארדואינו מהסיבות שציינתי (בתוספת הקהילה וכמות האביזרים הזמינים),
אם הייתי מכיר לעומק משהו טוב יותר כבר הייתי עובד איתו וממליץ לך ישירות עליו.
אבל מנסיון זה אני כן יכול להגיד לך שיש וצריך (חייב) להיות משהו יותר טוב.
תסתכל על פיתוח ב raspberry Pi בתור התחלה, הוא ומתחריו הם כבר לא בקרים אלא ממש single board computers עם יכולות גדולות
בהרבה.
לגבי מאיפה להתחיל ארדואינו...
אני לא מכיר את השפה שציינת (ע"פ גוגל, סוג של סיוט....:-)....)
במידה ורחוקה מ-C אז הייתי מתחיל עם הקיט המקורי של ארדואינו כולל הספר, יחד עם עיון בלשונית REFERENCE באתר היצרן.
מבין קצת מי נגד מי בשפה ומרענן קצת כללי התנהגות עם נגדים, דיודות, קבלים וכו....וממשיך משם תוך כדי הצצות בפורום/אתר ארדואינו על דברים מתקדמים יותר.
לצערי התחום מכיל הרבה תורה שבעל פה שאתה לומד תוך כדי דפיקת הראש בקיר ואין עדיין ספר/מדריך מקיף לזה (קניתי כמה ספרים המומלצים ע"י ארדואינו, הם לא מייצרים תמונה שלמה).
בהצלחה.
-
רספברי פיי זה מפלצת שמריצה לינוקס ומאוד לא מומלצת למי שלא יודע לתכנת ומכיר לינוקס.
כדי להזיז שם פורט צריך לכתוב דרייבר, לא מסובך למי שמכיר אבל מי שלא מכיר יקלל את הרגע שהוא החליט ללכת על זה.
אני מכיר את שלושת המעגלים והמלצה שלי היא להתחיל לשחק עם ארדואינו ועם האוכל והניסיון יבוא גם תיאבון.
אבל לפני הכל צריך ללמוד c.
-
נדב,
גם אני במתחילים, ואלו התובנות שלי -
1- שווה להשאר בעולם של ארדואינו. זה בקר שנהיה כלכך נפוץ, ויש כל כך הרבה רכיבים משלימים ופתרונות ברשת, ומחירים מצחיקים, שלדעתי, שווה לעבוד עם המשפחה הזו.
2- בסופו של יום, הבקר (עם הלוח שלו) עולה 10-20$, זה לא נזק שאנחנו לא מסוגלים "לסבול". אם מה שניזוק זה המעבד עצמו, זה עולה פחות מחצי. בקיצור, הפופולאריות עושה את ההבדל ואת המחיר.
3- ה UNO הוא כנראה הפלטפורמת התחלה הנכונה, אבל לשימוש, יש מעגלים קצת יותר "מקצועיים" - גם יותר קטנים וגם עם הלחמות ולא מחברים, והכי חשוב מעבד חזק יותר.
4- אני הזמנתי גם סט חזק יותר מבוסס על ה MEGA2560 -
https://www.amazon.com/gp/product/B0...?ie=UTF8&psc=1
יותר זכרון, יותר I/O, ולא פחות חשוב יכול לקבל 12V בכניסות, זה אמור להקל בשימושים ברכב.
הזמנתי לסט הזה גם קופסה, ותצוגה פשוטה. אם הכל יעבוד כמצופה, אני אשקיע במסך מגע של 3-5 אינץ'.
-
או, תודה, זה בדיוק סוג המידע שחיפשתי.
יודע c, ולינוקס היא סביבת המחייה הטבעית שלי בעשורים האחרונים. יש לנו גם כמה Raspberry pies בעבודה ומי שמנהל אותם יושב בשולחן הסמוך אלי.
בהקשרים שלנו אני דווקא בעד הפשטות. בשביל עיבוד אותות בזמן אמת עדיף להיות כמה שיותר קרוב לברזלים, בלי שמערכת הפעלה תחליט פתאום שעכשיו צריך להקדיש זמן לפינוי זכרון למשל ...
אבל אני עוד לא מקובע, אז אשמח לשמוע עוד הצעות והמלצות ...
תודה ☺
-
Zivo,
המגה לא יכול בשום פנים ואופן לקבל 12V בכניסות ! צריך להעביר את האות דרם חיישן מתח.
המגה יכול להיות מוזן ב-עד 12V בכניסה, דבר שעם הניסיון בארדואינו תלמד שגם הוא לא עובד טוב כשצריך להניע
עוד תוספות לארדואינו, כי ב12V ווסת המתח של הארדואינו ימות מהר (המקורי מחזיק יותר, של הCLONES בכלל על הפרצוף).
אז אתה צריך להוסיף גם ווסת DC-DC משל עצמך לפרוייקטים ברכב (לאזור ה9V).
אלו מסוג החסרונות הדביליים של ארדואינו שדיברתי עליהם לפני זה ושצריכים לעבור מהעולם (יותר נכון, הרכיבים הללו צריכים כבר להגיע על הצ'יפ כדי לפשט לך את החיים).
קח לדוגמה עוד חיסרון מאוד מעצבן.
למיטב ידיעתי וחפירתי באינטרנט, אין היום לארדואינו תשובה טובה לספרייה של תקשורת I2C.
"ספריית האב" (WIRE) וכל ספריות הבת שמתבססות עליה (ומעט מאוד לא מתבססות עליה ופה הבעיה), לא יודעות להתאושש ממצב של תקשורת לקויה בעצמן, וכשהדבר קורה כל הסקריפט נתקע לך.
ולכן אתה לא יכול כרגע לבסס פרוייקטים שדורשים בקרה הדוקה על אביזרי I2C, ובן רגע ירדו לך מאות סוגים של חיישנים שאתה לא יכול להשתמש בהם בלי לפחד שהארדואינו יתקע לך.
לגבי ה- PI, לא תיכנתתי אותו אבל מכיר כאלו שתיכנתו בפייתון ולא זכור לי שהם סבלו יותר ממה שיקרה לך בארדואינו.
אבל בגלל שלא עשיתי את זה אני לא יכול להרחיב יותר מזה על התהליך, אני רק חושב שכדאי לבחון אותה כפלטפורמה מתקדמת
וחזקה יותר וכבר להשאב לכלי המשופר הזה.
אגב יש תוסף לראספבריי פאי כך שניתן לתכנת אותו כמו ארדואינו אחד לאחד.
-
הסתכלתי בסכמה של ה 2560, יש שם מייצב מתח לינארי קטן שיכול להפיל עליו כחצי וואט בטמפרטורת חדר, המתח ברכב מונע הוא כ 14 וולט וזה אומר שאפשר לצרוך כ 50 מילי אמפר בטמפרטורת חדר, מעבר לזה המייצב יתחמם וההגנה הטרמית תנתק אותו.
כדי לעבוד ב 12 וולט יש כמה אופציות,
1. להפעיל אותו דרך שקע ה usb ממטען רכב
2. לפרק את המייצב ולהרכיב במקומו מודול step down ממותג
3. לחבר step down שיוריד את המתח לבערך 7.5 וולט ומשם להזין את המעגל.
במעגל שאני בניתי מהארדואינו מיני פרקתי את המייצב והרכבתי מודול ממותג וזה עובד מצויין.
-
גם אני בארדואינו כמה שנים ...
אני כן משתמש ב l2c ולא נתקלתי בבעיות עד היום. לפחות לא ב עש חמישה התקנים על הקו.
מסכי מגע בשקל הם חרא. יש לי פה על השולחן 3 שלא הצלחתי להפעיל.
אני יכול לתת לך מיני פרו אחד לשחק איתו אם תרצה.
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
רק להיות בטוח שאנחנו על אותו הדף -
הבקר צריך להיו מוזן 5V.
אם המטרה למדוד מתח (או זרם) , צריכים מודול יעודי.
אם כל הכוונה לדעת שיש אור, או שמתג פתוח, כנראה (לפי תעוד, ומה שאנשים כותבים), ניתן לחבר ישירות.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
גיא
גם אני בארדואינו כמה שנים ...
אני כן משתמש ב l2c ולא נתקלתי בבעיות עד היום. לפחות לא ב עש חמישה התקנים על הקו.
גם אני לא נתקלתי הרבה זמן בבעיות עד שנתקלתי, זה קורה במיוחד בפרוייקטים שעובדים כל היום ועושים המון המון שידורים בסך הכל.
כששידור אחד מתפספס באמצע, המערכת מאבדת את זה ואז הקוד נתקע בלולאה אינסופית בלי TIMEOUT.
תכתוב בגוגל I2C freeze, I2C blocking.
כתבו כל מיני ספריות שיודעות לטפל בזה נקודתית לטובת פרוייקט כזה וכזה, העניין הוא שלרוב אתה משתמש בעוד ספרייה ספציפית
לטיפול במכשיר הI2C שהיא מבוססת על WIRE של ארדואינו, ואז הספריות האלו לא עוזרות לך.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zivo
הבקר צריך להיו מוזן 5V.
אם המטרה למדוד מתח (או זרם) , צריכים מודול יעודי.
אם כל הכוונה לדעת שיש אור, או שמתג פתוח, כנראה (לפי תעוד, ומה שאנשים כותבים), ניתן לחבר ישירות.
סדר -
הבקר יכול להיות מוזן ב5V רק דרך USB.
הזנה דרך VIN - תאכלס עד 9V (תסתכל על החישוב שעשה ZEREZ ותבין שמעבר לזה לא נשאר לך הספק לפני שהווסת מתחמם).
כניסה לפינים - רק עד 5V, ובפינים/מכשירים מסויימים רק עד 3.3V, שזה אומר אין מגע ישיר בשום פנים באופן בין כל רכיב ברכב שהוא 12V, לארדואינו, לא משנה אם זה מתג, נורה וכו...
-
ארדואינו - ערכות בסיס מומלצות ורעיונות לפרוייקטים
תכלס קל להוריד את ה 12 למה שרוצים עם סטפ דאון.
לגבי l2c ... זכיתי [emoji6] לבנתיים טפו טפו חחח
אם אני זןכר נכון יש מצב שהוספתי שעון ריל טיים שנתן ריסט כל איקס זמן מבחוץ ... אבל זה היה לפני כמה שנים.
-
במחשבים רגילים היה פיצ׳ר שנקרא Watchdog
Jeep Grand Cherokee ZJ 98 V8
Honda TRX300EX
4Z7BOZ
-
גם בארדואינו יש WATCHDOG TIMER, אני עוד לא מכיר טוב את השימוש בו.
אאל"ט הוא יכול רק לרסט וזה גם מעצבן ולא פיתרון טוב לבעיה.
-
אם יש משהו שאני שונא, זה להתווכח על תחום שאני לא מבין בו....
וכמו שכתבתי, אני רק מתחיל.
אבל...
שהתחלתי לבדוק איזה חומרה לקנות, הלכתי לחפש פרוייקטים בתחום הרכב וניסיתי להבין, מהיותר מנוסים את ההחלטות שלהם.
אני הגעתי (והזמנתי) ל ATmega2560 בגלל שלוש סיבות -
מומלץ עבור מסכי מגע.
כמות יציאות \ כניסות.
אמירה מפורשת (ראיתי פרוייקטים כאלו) , על 12V INPUT. בגלל הספקות הלכתי לחפש מפרטים ומצאתי לזה סימוכין, כמו זה -
עמוד #2 פה -
http://www.mantech.co.za/datasheets/...ts/A000047.pdf
Input Voltage (recommended) 7-12V Input Voltage (limits) 6-20V
מצטער, שאני שני צריך לשים 15$ על מוצר שאני רואה (בווידיאו) שעובד, לעומת ניתוחי הספקים (שאני ממש לא מבין. מה קשור הספק הפנימי?), אני בחרתי לזרום הלאה.
שזה יגיע, אני מבטיח לבדוק ולדווח.
בינתיים אני משחק ולומד.
-
זיו תשים לב שגם בערכות ל׳מתחיל׳ שנמכרות. מגיע מתאם לסוללת 9 וולט מרובעת.
-
"
Input Voltage (recommended) 7-12V Input Voltage (limits)
6-20V
"
זה אותו נתון באונו, ולי גם יש נסיון של לפחות שלושה פרויקטים שעבדו ברכב בהצלחה.
מאידך, אם יש כאן מישהו שהתנסה בזה לרעה, אז שווה להוריד את מתח הכניסה כדי ללכת על בטוח, וזה לא מורכב מדי.
מן הסתם זה תלוי גם בדרישות מהלוח בפרויקט הספציפי, בכמות היציאות ובזרמים שלהן. בפרויקטים שלי זה היה למיטב זכרוני יציאה דיגיטלית בודדת, בזרמים נמוכים עד אפסיים, אז סה"כ הזרם בלוח היה קטן בהתאם.
-
באופן כללי כדי להפעיל ברכב מכלולים/רכיבים שלא תוכננו לסביבת רכב (רועשת מבחינת מתח הזנה ובכלל), עדיף לייצב את מתח הכניסה גם אם תיאורטית זה אמור לעבוד - חוסך הרבה כאב ראש בהמשך הדרך...
-
זיו,
אני רק מנסה לחסוך לך עוגמת נפש, אני לא מתווכח על כלום.
נראה שאתה גם לא מפריד בין הבעיות -
1. בעיית ההזנה לארדואינו, שלפי הניסיון שלי לא יכול להחזיק לאורך זמן ב12V (ברכב זה כבר יותר מ12V) כאשר הוא מניע כמה אביזרים בגלל עומס על ווסת המתח.
שרפתי 2 ארדואינו-ים ככה. מאז כל הפרוייקטים שלי ב12V מלווים בספק כוח משני שגם דואג שהמתח הזה יגיע בצורה יותר נעימה (כפי שכבר ציינו פה).
ההבדל בין הSPEC של הלוח על הנייר לבין הביצועים בפועל משול לנתוני צריכת דלק של יצרני הרכב - זה עובד בתנאים אידיאליים בלבד ;)
2. הבעיה של אספקת יותר מ5V לאחד מהפינים במגה.
אתה לא יכול לספק להם יותר מ5V בוודאות.
אם אתה תחפש סגירת מעגל כלשהי כדי להניע פעולה בארדואינו, אתה תשרוף את הפין עם 12V.
יש חיישנים שהם NPN 12V ואיתם אפשר להשתמש כאשר אתה עושה פולאפ לאות ל5V והחיישן מוריד אותו לאפס (על הפין עצמו אין באמת 12V, החיישן משתמש במתח רק לצרכיו ולא מוציא אותו. אגב, יש חיישנים מהסוג הזה שיתנו לך 12V ביציאה וצריך להזהר מהם).
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
kd2
זיו,
אני רק מנסה לחסוך לך עוגמת נפש, אני לא מתווכח על כלום.
נראה שאתה גם לא מפריד בין הבעיות -
1. בעיית ההזנה לארדואינו, שלפי הניסיון שלי לא יכול להחזיק לאורך זמן ב12V (ברכב זה כבר יותר מ12V) כאשר הוא מניע כמה אביזרים בגלל עומס על ווסת המתח.
שרפתי 2 ארדואינו-ים ככה. מאז כל הפרוייקטים שלי ב12V מלווים בספק כוח משני שגם דואג שהמתח הזה יגיע בצורה יותר נעימה (כפי שכבר ציינו פה).
ההבדל בין הSPEC של הלוח על הנייר לבין הביצועים בפועל משול לנתוני צריכת דלק של יצרני הרכב - זה עובד בתנאים אידיאליים בלבד ;)
.
לא יודע לכתוב את זה יותר ברור ממה שכתבתי בהודעה #15 -
הבקר צריך להיו מוזן 5V.
-
ואני החזרתי לך בתשובה שאחרי....
שזה לא נכון להגיד מה שאתה אומר כי רק דרך כבל USB ממטען/מחשב אתה יכול להזין את הארדואינו ב5V.
יש תאורטית אופציה להזין 5V דרך פורט "5V", ארדואינו לא ממליצים על זה בתוקף, זה עוקף את כל שאר ההגנות
שקיימות בלוח ולא עובר ויסות ובקרה על ויסות.
-
בקיצור, להתארגן על מתח מיוצב 9V לשימושי הרכב...
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב42
בקיצור, להתארגן על מתח מיוצב 9V לשימושי הרכב...
גם זה יש לי לתת לך אחד
-
מודה שרק עכשיו הבנתי אותכם.
אני התייחסתי כל הזמן לצ'יפ עצמו, והתרכזתי ב I/O ואתם מתייחסים להספקת המתח למעגל כולו.
OK, עד כמה שראיתי זה מוגדר 7-12V, כלומר (כמו שכתבתם) 14V של רכב, בעייתי.
גיא,
איזה מייצב אתה משתמש?
-