שלום,
את החתך המצורף איתרתי עכשיו בצמיג.
בשטח אני מוריד אוויר לכ - 20-22psi.
אני פחות מוטרד ממצבו עם לחץ אוויר מלא, יותר מוטרד שהדופן נחלשה.
מדובר ב bf at בן פחות משנה וכ 6000 קמ.
אשמח לחוות דעתכם,
תודה
Printable View
שלום,
את החתך המצורף איתרתי עכשיו בצמיג.
בשטח אני מוריד אוויר לכ - 20-22psi.
אני פחות מוטרד ממצבו עם לחץ אוויר מלא, יותר מוטרד שהדופן נחלשה.
מדובר ב bf at בן פחות משנה וכ 6000 קמ.
אשמח לחוות דעתכם,
תודה
לא חושב שהחתך בגלל הורדת האוויר,
אבל אישית לא הייתי נוסע ככה במיוחד בשטח,
מתכון לצרות..החתך הזה לא קטן
Sent from my iPhone using Tapatalk
לפני 20 שנה הלחימו לי צמיג חדש עם חתך יותר חמור מזה בדופן. חפש אם עוד יש מי שמתעסק בזה היום.
זה חתך לא קטן וגם די עמוק. לפני שנדבר על סיכונים, זה יגרום להורדה מהכביש וגם כשלון בטסט. לדעתי בצדק. אל תשחק עם זה.
לגבי תיקון - החוק אוסר לתקן דופן של צמיג. פעם באמת בעלי מקצוע רבים היו מלחימים, היום עקרונית זה אסור.
גם אם תמצא בעל מקצוע שיסכים לקחת את הסיכון, אל תשחק עם זה. תעביר את הצמיג הזה לספייר.
נכון, אסור לתקן דופן של צמיג.
אבל, לכל כלל יש יוצא מן הכלל.
בצמיגים של משאיות(N2,N3)/אוטובוסים/גרורים(O3), משרד התחבורה כן מאפשר תיקון בהלחמה.
ניתן לברר בצמיגיות אשר מתעסקות עם סוגי הרכבים הנ"ל, אם זה מותר גם בצמיגים לרכבים מסוגים אחרים, ואם זה בכלל משתלם?
לפני שנות דור, גפני תיקן לי חתך (חתך? בור!) מבזנ"ט בדופן של BF בן שבוע.
מעורב בזה ערבוב של כמה חומרים לצורך התיקון המקומי וכבישה של התיקון בפרס או משהו כזה.
גם לי אין מושג האם עדיין יש מי שעושה את זה היום. מן הסתם פחות משתלם מלמכור צמיג חדש.
גם אני יודע שאסור בצמיגים רדיאליים לתקן.
יכול להיות שברכבים שמשבר נפשי הזכיר אלו צמיגים דיאגונליים?
ההסבר שקיבלתי הוא שהדופן בצמיג רדיאלי עובדת כל הזמן לעומת דיאגונלי שצורתה לא משתנה תחת העומס
Jeep Grand Cherokee ZJ 98 V8
Honda TRX300EX
4Z7BOZ
לדעתי זה תלוי איזה חתך ,אולי הכוונה לחתך עובר ולא לחתך בקליפה החיצונית בלבד שמקבלת כל הזמן לא מעט חתכים ופגמים שמחלישים אותה. הדבקה כמו שעמי תיאר יכולה לעשות את העבודה ולמנוע מהצמיג להמשיך להתקלף. בעל מקצוע מתאים אמור לדעת מה מותר ומה לא.
תודה על התובנות.
חיזקתם את ההבנה ש shit happens ואין מה להילחם בזה.
זה לא נגרם כתוצאה מירידה לשטח.
אני בהחלט חושש מההשלכות כאשר לחץ האוויר יהיה נמוך יותר משמעותית, וכאשר הצמיג יזדקק לכל הגמישות והחוזק בשטח.
מבאס אבל אין מה לשחק עם זה.
שוב תודה,
יואב
סליחה.....
אני חושב שכולם מסכימים שאסור לנסוע על צמיג כזה.
לגבי השאר-
1- אני לא לא מבין, למה עם צמיג AT אתה תמיד יורד ל 20-22PS בשטח?
2- אני לא מבין מאיפה הקביעה שזה לא נגרם בשטח.
3- לא מבין מאיפה האמירה שהורדת לחץ, לא מגדילה את הסיכון לפגיעה בדופן.
שלא תהיה שום טעות, ברוב הצמיגים (ובאלו בטוח), הדופן חלשה מהסוליה, והורדת לחץ (בעיקר שאתה מוריד מסביבות ה 32 ל 20), מגדילה את הסיכון לפגיעה בדופן.
לדעתי,
אין מה להוריד ל 22 בתור שיטה. אני יכול להבין מקרים מאוד מיוחדים שצריך, אבל בצמיג AT, הייתי מוסיף אוויר מיד לאחר המכשול.
זיו, ב bf a/t זה לדעתי הצמיג היחיד עם 3ply. בדופן, בניגוד לכל שאר המתחרים ב a/t.
ולמרות זאת הצדק איתך, הורדת לחץ לכיוון ה 20 psi אכן מגדילה את סיכוי הפגיעה בדופן, בג׳אנט צר(7 אינץ׳ למשל כמו של טרופר סטנדרטי) גם מגדילה את סיכוי פריקת צמיג.
יש סיבה.
נוחות.
אני מוריד איך שיורדים לשטח ל25/28.
מעולם לא חתכתי צמיג (למעט פעם אחת, בזנ"ט באמצע הסוליה-לא נחשב). נוסע עם צמיגי at.
אני מוריד כדרך קבע לערכים האלו ברכב שטח הפרטי ששוקל כ2.5 טון, צמיג 31, מעל 20 שנה.
באזור 18-20 מקדימה, ו-24 מאחור בגלל משקל הציוד.
רבות דובר על היתרונות בשטח, שיש בצידם כללי אצבע לזהירות מתבקשת שלא רק שלא מגבילים ממש, אלא חש יתרון משמעותי בדברים החשובים בשטח: שיכוך ועבירות, בכל תנאי שטח.
זה מגובה בניסויים מבוקרים בנושא מכאן ועד הונולולו.
תמיד עם צמיגים איכותיים עם לפחות 3 שכבות דופן, והצמיגים מחזיקים מעמד בלי סימני בלאי מיוחדים.
אני לא הייתי דואג מהורדת אוויר בשטח, במקרה הכי גרוע הצמיג נקרע ואתה צריך להחליף גלגל, אין סכנת חיים.
הבעיה בחתכים האלה הם במהירויות גבוהות. הצמיג מתחמם מאוד, הלחץ בפנים עולה, ומספיק בור אחד במהירות גבוהה והחתך נפתח לגמרי ואתה מוצא את עצמך עם צמיג מפוצץ ב100קמ"ש. סכנת נפשות אמיתית.
מכיוון שהדיון עבר לצד התיאורטי עכשיו,
זיו,
1. נוחות, עבירות, ומשמעותית פחות זעזועים שעוברים לרכב, בהיבט של הפחתה משמעותית של עצמת הזעזועים לחלקים ברכב.
2. כרונולוגית - החתך לא היה. הרכב לא ירד לשטח. יש חתך. מסקנה - לא נגרם בשטח.
3. לא ראיתי שמישהו טען טענה כזו. ברור לכולנו שהורדת ל.א. מגדילה סיכון לפגיעה בדופן. עם זאת, היתרונות של הורדת ל.א. עולים על החסרונות. כפי שנרשם ל bf at דופן חזקה אבל גם חברים שנוסעים על צמיגי מקסיס מורידים ל.א. ולא קורעים דפנות.
בעבר סברתי כמוך שאין צורך בהורדת אוויר. היום אני סבור ההיפך, וכך נוהג. זה מקל על הרכב באופן משמעותי, ולא רק במכשולים. הכל עובר יותר קל, עם פחות גז, פחות דראמות, פחות החלקות, וכפועל יוצא גם שומר על הרכב.
א-ב של לנסוע בשטח זה להוריד לחץ אוויר
22 psi זה גבוה . בצמיגי שטח עם חתך נורמלי - מוריד לסביבות ה 15 psi ובשטחים טובעניים כמו חול יבש גם לחד ספרתי מבלי להתבלבל.
לחץ נמוך יכול להגדיל סיכוי לצביטת דופן ככל שחתך הצמיג נמוך יותר, אבל הוא שומר על מכלולי הרכב ועל הנוסעים גם מוויברציות מיותרות וגם מעומס מיותר.
צריך להקדים ולנפח עם קומפרסור בעת החזרה לכביש, לנסוע לאט בקטעי קישור, אבל זה הכל.
צמיגי שטח סובלים מחבלות וחתכים שצריך לבדוק, אבל לא כל חתך הוא מסוכן. בכל מקרה אלו לא צמיגים לנסיעה מהירה, גם לא bf at . אותי הטריד בצמיגים האלו ההתייבשות המהירה יחסית ובלאי הסוליות , יותר מאשר השריטות בדפנות , אבל בסה״כ צמיג טוב ועמיד.
במבט נוסף על התמונות שלך, אמנם דפקת קלוז-אפ מפחיד, אבל נראה בסה״כ חתך אפייני לצמיגים האלו, זה קורה במשך הזמן גם בין הקוביות כתוצאה ממאמץ. חומר רך.
לדעתי אין פגיעה מבנית בצמיג אבל קטונתי ולא בדקתי - מציע לך לגשת למישהו שבאמת מבין בצמיגים ולהתייעץ לפני שאתה זורק אותו.
אין שום בעיה לנסוע עם הצמיג הזה בלחץ הזה.
הרנגלר של המשפחה נוסע על סט כזה בלחץ של 20 בשטח (טיול בחודש בממוצע ב-3 שנים שהם מורכבים) בלי שום בעיה כולל עבירות ואין עליהם סימן.. בחול יורד גם ל12.
בקשר לחתך בצמיג של יואב.. בכביש הסיכויי שיתפוצץ קטן. בשטח..? הלך אז הלך.. כשילך, אם בכלל, תחליף.
נ.ב.
ראיתי סרטון ברשת של איזה פסיכופת שמתיימר להיות הצמיגאי הבכיר בארץ ומציע לאנשים להדביק חיישני לחץ אוויר שבורים לפנים הג׳אנט עם איזולירבנד.
אז שיהיה ברור שלא אליו אני מתכוון כשאני אומר מישהו שמבין.
הקומבינה הזו הוזכרה גם כאן באחד השרשורים...
נדמה לי באחד שדיבר על בעיה עם tps שמישהו חשב שמדובר בבעיה ב tpms.
Sent from my LG-H960 using Tapatalk
רבות דובר בעבר על מר יוסף נעים ולאו דווקא בפן המקצועי-צמיגאי... בתור ג'יפאי לא רוצה לפרנס אותו, לא בתחום הצמיגים ולא בכלל.
הצמיג שבתמונה הוחלף.
לקחתי אותו הבית.
אם מישהו חפץ בו בתמורה לשישיית בירות - תפאדלו. מבטיח לא לספר...
אם שישיית בירות כבד - יימסר גם בחינם.
המידה 265/65/17
יואב
יש ברכב שני רזרביים bf at מהדגם הישן, כך שאין צורך בצמיג.
חברים יקרים,
היה לי פעם מנהל שהיה נוהג להגיד לעובדים, שמי שיש לו תחושות בטן.....שילך לרופא.
או במילים אחרות, בבקשה עובדות ולא סיפורים ותחושות.
אין עוררין, שבירידה לשטח, כדאי ורצוי להוריד לחץ אוויר.
לא אמרתי לא להוריד, אבל כמה???
למה 20 או 22? למה לא 27 או 17?
מישהו פה יכול להגיד בכמה האחיזה משתפרת שיורדים מ 25 ל 20, ובכמה גדל הסיכוי לפגיעה בדופן?
באיזה שטח? אני יכול להבין שיורדים לחול, מורידים הרבה אוויר, אבל ברוב השטחים בארץ? מה 20 נותן יותר טוב מ 25?
לגבי הקביעה של שלוש שכבות בדופן -
זה בכלל סיפור שיווקי מדהים.
BF הוא צמיג טוב, אף אחד לא אומר שלא.
וכן, יחסית, על סמך הניסיון המצטבר, יש לו דופן חזקה.
אבל,
1- האם יש פה מישהו אחד, שאני נותן לו דופן של צמיג, ולפי החתך הוא אומר שזה שלוש או שתי שכבות? מה זה בכלל שיכבה? שכבת גומי? שכבת פלדה?
2- תאורטית, הצמיג הכי בסיסי, מורכב משלוש שכבות ( גומי- פלדה- גומי).
אז מה זה שלוש שכבות?
3- BF בחרו למתג את עצמם עם סיפור השכבות. אחרים בוחרים בכל מני סיפורים אחרים.
למשל, מישהו יכול להגיד איך הדופן הזו לעומת הדופן של הקופר SST שהוזכר פה לאחרונה ( אני מתכוון נתון מדעי, לא תחושות)?
My two cents
זיו,
זה לא תחושה זו עובדה, מגובה בניסויים וגם פיזיקה.
קצרה היריעה כרגע, ויש על זה גם כאן באתר לא מעט חומר מסודר.
ממליץ לך לחפש בתור התחלה את הסרטון של fourwheeler עם 2 ג’יפים שמחוברים בכננת ולפניהם בול עץ.
אחד בלחץ אויר מלא ואחד עם פחות.
הכננת מפעילה כוח זהה, אחד נעוץ במקומו והשני עובר מעל בול העץ.
כמה מורידים?
זו כבר קומבינציה של מידת צמיג, חישוק, משקל רכב ספציפי אופי הנסיעה ונסיון..
כאקסיומה זה משפר, איפה ה-sweet-spot זה כבר משתנה.
אני יכול לתת לך דוגמאות על צביטת דופן גם בלחץ מלא לגמרי.
לעניין השכבות,
יש צמיגי שטח לעומס גבוה מאד עם שכבה אחת בדופן, אבל בת-זונה..
נוח לדבר על כלל אצבע של ״3שכבות״ כי להרבה צמיגים יש רק 2.
כששכבה אחת נחצית, בלי פגיעה בזו שאחריה, היא לא גוררת בהכרח את הכשל הלאה.
וזה משאיר לך חלק ניכר מעובי הדופן להחזיק את הרכב.
כשיש ״רק״ 2, נותרת עם אחת.. בכוונה אני לא נכנס לאחוזים כי העובי בינהם לא אחיד, ולא החוזק.
אין שום קשר ל-BF, הם במקרה דומיננטיים, בעולם יש עושר של מותגי צמיגי שטח עם 3 שכבות בדופן שאין כאן וכרגיל נדפקנו.
ראשית, אל תזלזל לרגע בתחושות בטן. זה אולי נחמד ברמת הציטוט, אבל לדבר הזה שאנחנו קוראים 'תחושות בטן' לפעמים יש משמעות.
אבל לא במקרה הזה. כאן אין שום תחושת בטן.
קח כדורסל מנופח למקסימום. תקפיץ אותו ושים את הבוהן שלך שהיא תספוג את כל המכה של הקפיצה. אח"כ תוריד ממנו אוויר. תגיד מתי כאב לך יותר. זה בדיוק הזעזועים שעוברים לכל בורג ובורג ברכב שלך, דרך מערכת המתלים.
בהיבט של הגמישות של הצמיג והיכולת שלו למצוא אחיזה על משטחים היא משמעותית יותר גבוהה מיכולת האחיזה של צמיג מנופח באופן מלא.
כל הנסיעה הרבה יותר נינוחה וזורמת.
כאן אתה מוריד ל.א. לרמה שמרגישה לך נכונה. אחד יוריד ל 18PSI ואחד יוריד ל 24PSI. שניהם צודקים. זה שנשאר עם 32-34PSI איתם נסע בכביש - טועה.
אני לא מדבר על ההבדל המדעי בין 22 ל 18. אני מדבר על ההבדל בין צמיג עם 34PSI לצמיג עם 24PSI בשטח. כל שטח. הרבה פחות החלקות, בקרת משיכה לא מתערבת בכלל, אחיזה פשוט טובה יותר, וזה מורגש לכל נהג שעשה כבר ק"מ או שניים בשטח.
כאן אתה נכנס לפינה ללא מוצא.
אפשר להרכיב על הרכב צמיגי LT - Light Truck כי זה יותר זול בכמה מאות שקלים מסט צמיגי שטח ייעודיים. זוועה לנסוע על רכב עם כאלה צמיגים. זה כמו לנסוע על אבנים. הנסיון לחסוך רע. לצמיגים האלה יש דופן חזקה מאוד. לא יודע כמה פליי. אבל הנוחות איומה.
במקרה שלי, החשבון היה פשוט - להחליף לסט חדש סביר שאינו BF היה עולה כ 2700 - 2800 ש"ח.
אני הייתי צריך להחליף את הצמיג שנקרע + שניים אחוריים שסיימו את חייהם.
BF יחיד עלה 820 ש"ח (אנטון), ולכן שלישייה עלתה 2460 ש"ח. נשארתי עם סט BF AT, בפחות כסף מהאלטרנטיבה שהיתה לי.
אגב, כבר ביציאה מהפנצ'רייה חשתי בהבדל בנסיעה. ה BF הישנים, ירדו מהם צ'אנקים שלמים של גומי, והאיזון שלהם היה קשה, והם יצאו מאיזון אחרי שניים או שלשה טיולים. עכשיו הרכב הרבה יותר נעים לנסיעה.
יואב (אני אנסה בזהירות) ,
אני לא מזלזל בתחושות בטן שלך (ושל כולנו), אני רק טוען שאם אחד מוריד ל 28 והשני ל 18 (ושלושה אחרים לכל מני ערכים אחרים), אז בטוח שיש הבדל בביצועים ובסיכונים, ואני מנסה להבין האם יש דרך מדעית, כלל אצבע, חוקים..... איך לעבוד.
חוץ מהאמירה שיורדים לשטח, מומלץ להוריד אוויר, כל השאר פה, זה תחושות לא מבוססות, וכל 3 אנשים פה, יתנו לפחות 4-5 תשובות (תלוי במצב רוח והיום).
אתה מתווכח עם עצמך על למה לא להשאר עם 34 (אף אחד פה לא הציע את הזה), ולא מצליח לענות, למה 22 או 18?
השאלה זה לא אם להוריד, השאלה זה כמה להוריד.
אני מחדד, ומתעקש על הנקודה, כי לדעתי הרבה אנשים (כולל הסיפור שלך על הורדה אוטמטית ל 20), מורידים סתם יותר מדי אוויר.
את ההערה האחרונה שלך על LT ודרך ללא מוצא, בכלל לא הבנתי.
דורון -
"עניין השכבות,רק אם אתה יכול לעזור לי להבין -
יש צמיגי שטח לעומס גבוה מאד עם שכבה אחת בדופן, אבל בת-זונה..
נוח לדבר על כלל אצבע של ״3שכבות״ כי להרבה צמיגים יש רק 2."
איך מזהים שכבה בת זונה?
מה עדיף, שלוש שכבות מבית טוב, או אחת בת זונה?
האם יש צמיגים עם שתי שכבות "בת זונה" אולי זה בכלל עדיף?
בקיצור, הבנת, המקצוע של האמא או כמה אחיות, זה הכל סיפורים.
יש צמיגים טובים, כמו ה KM2 שאתה אוהב, אבל כל השאר,\ והנימוקים "המקצועיים \ טכנים" זה פולקלור.
חשבתי קודם גם להגיב לעניין תחושות הבטן, שבעיני הן חשובות והוכיחו את עצמן לא פעם, גם ובעיקר כשלא היתה הוכחה מדעית.
לא הגבתי אז כי חשבתי שזה ייקח את הדיון למקום לא מתאים ולא מועיל למעט לעצם קיום הויכוח.
אני מציע להניח להתפלפלויות ולויכוח ולחזור לנושא השרשור. בעצם גם נושא השרשור מוצה. הצמיג פוטר מתפקידו ושלום על ישראל. סוף סיפור.
כן זיו, יש דרך מדעית והיא ניסוי ותהייה , יש תחום אחד שהמדינה שלנו מנסה להרוג (ויש כאלה שיגידו שהרגה מזמן) והוא תחום מרוצי השטח.
שנים שהיו לי ג'יפים ואופנועים ,ושנים שהייתי מוריד/מנפח אוויר על פי "תחושת בטן" , מרגע שנכנסתי לתחום המרוצים לא היתה לי הרבה ברירה והייתי חייב לעבור את הויה דה לו רוזה של הניסוי והתהייה, קוטר צמיג - ביחס לקוטר החישוק שהוא מורכב עליו -ביחס לאיכות החומר ממנו הוא מורכב- ביחס למספר השכבות וממה הן עשויות - וכל זה ביחס למסה העצמית שלו - ביחס לטמפרטורת הסביבה והטמפרטורה שמגיע האוויר הכלוא שגורם לעליית הלחץ-ביחס לסוג הקרקע...וכולי וכולי... המסקנות שהגעתי בעצמי עם עצמי היו מפתיעות , אני יכול להוכיח בוודאות שצמיג "עילית" ידוע מחזיק בדיוק חצי קילומטראז' מצמיג "עילית" אחר, ומדובר על 200 ק"מ של מרוץ לעומת 400,שבהם הצמיג מחזיר את נשמתו לבורא . - הכל רשום לי במחברת קטנה.