תגובה: בגי"ה - - העכברת ברמה"ג
לשאלותיך:
1. בדיקות מיקרוביאליות נערכות ע"י איסוף של דגימות מהנחלים.../שלוליות - והן אורכות כמה ימים עד קבלת התוצאות מהמעבדות.
2. הבדיקות נערכות רק לאחר שיש מקרי תחלואה... או שמי מהרשויות מזמינה את משרד הבריאות (שיטת כיבוי השרפות)
3."הרשויות " שאתה מזכיר בשלך הן : משרד הבריאות,רשות שמורות הטבע החברה להגנת הטבע , רשויות המים ורשויות מקומיות.
לגבי משרד הבריאות... ראה את המצב במערכת הבריאות... אז תגזור מכך על התיפקוד בבדיקות הזיהום :-( (וכלל האצבע הוא שיש הרבה אחראים אזי הטיפול איטי ביותר)
4. בכללי : במים עומדים, כשיש זיהום (במהלך הקיץ ) המצב בד"כ מחמיר עם גרף הזמן, בנחלים כשיש זרימה החיידקים או כל זיהום אחר מתפזרים ונעלמים כתלות בקצב /נפח הזרימה בנחל. (הכוונה של הרשויות להזרים יותר מים לנחלים ע"מ לשפר את המצב המיקרוביאלי שבהם )
5.הזיהומים במקורות המים הפתוחים בד"כ עוברים מאחד לשני בסביבה גיאוגרפית קרובה
לסיכום:
ההחלטה שלך בלבד אם להכנס בימים אלה למקורות מים (כמובן למעט אלו שהודיעו וסגרו) .
ובנוגע ל "אחי" .... זה לא באתר הזה !
תגובה: בגי"ה - עכברת
תודה רבה.
אתה קשור לתחום?
כמובן שההחלטה שלי בלבד.
אני מנסה לאסוף נתונים כדי לקבל אותה.
Sent from my SM-N920C using Tapatalk
יכולים להרחיב על תיאורית חזירי הבר? לא שמעתי על זה בשום מקום.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
איזה פחד המחלה הזו כשאני קורא עליה עכשיו.
לפני כ 25 שנה, עוד בטרם עידן האינטרנט, חלה בעכברת זקן אחד נחמד מהמושב שעבד איתי ברפת.
הוא אפילו לא החסיר שעת חליבה אחת בכל תקופת המחלה, אותי אף אחד לא הזהיר משום שרות בריאות כלשהו ואתם בטח מבינים שגם הרפת לא טופלה או חוסנה והחלב שווק בלי שום שינוי לתנובה....
מאז שהגיע האינטרנט התחלתי מאוד לפחד וזה ממש מטריד.
Jeep Grand Cherokee ZJ 98 V8
Honda TRX300EX
4Z7BOZ
סבתי חלתה בזה לפני 70 שנה בערך (עוד לא היה לזה שם בעברית וגם לא טיפול הולם), גם היא לא הפסידה יום חליבה אחד אבל היא מתארת תקופה של חודשים ארוכים של סבל, וגם זוכרת שמישהו מאחד הקיבוצים השכנים נפטר מהמחלה. אז נכון שהיום יודעים לטפל במחלה, אבל אסור לזלזל בה ...