ניתן לצפות בעמוד זה ב-
http://www.jeepolog.com/forums/content.php/3900l
Printable View
ניתן לצפות בעמוד זה ב-
http://www.jeepolog.com/forums/content.php/3900l
נראה מטורף!
תתחדש וסע בדרכים משובשות...
תתחדש!
אני רוצה סיבוב 😎
פיצוץ של כתבה, ריר על המקלדת.
ההישג הכי גדול של הכתבה הזו הוא.... מי שנמרוד שכנע להוציא מהבוידעם את המצלמה...
אסף.
יצא לי להיות שם (שארנון סיים את ההרכבה), וזכיתי לסיבוב בכורה.
זה באמת מרשים, ושום תאור כתוב, לא יכול להעביר את ההתנהגות של הרכב הזה, זה באמת שונה.
מאחר שנמרוד מתאר איך הוא עוד מחפש "להשתפר", לא נותר לי אלא להביע את החשש, שאני לא בטוח שהשילדה ושאר המכלולים נועדו לביצועים ולעומסים האלו.
אפשר "להתחרע" פעם בכמה זמן, אבל, לדעתי, בסופו של יום הרכב הזה לא נבנה לזה, ואם זה יהפוך להרגל, הרכב יתפרק.
הבעיה עם מתלים כאלו, שזה מתבקש לנסוע איתם מהר בשטח.
תתחדש! נראה מעולה
Sent from my LG-H870DS using Tapatalk
תתחדש! נראה מצויין. מכיר מישהו שזמם על הסט הזה ללנדקרוזר והיתחרט בעיקר בגלל המחיר.
לא הצלחתי להבין מה ההבדל בהרגשה בין bp(ברור שהבולם שונה במבנה)לבין בולם אחר עם מיכל חיצוני שמכויל נכון ב suv שנוסע מהר בשדות ובאמפרים, והוא לא סוגר מתלים כמעט בשום מצב.
אמרת ששברת מתלה בויגו, איך נישבר?
מצטרף לתהיות של זיו, האם באמת בלאי המכלולים האחרים יגדל. נמרוד הוא מאלה שיכולים לספק את התשובה באופן מדויק.
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
תתחדש ותהנה :)
תיאור הנסיעה מזכיר לי את התחושות שלי אחרי התקנת קיט איירליפט 1000 בויטארה. זה אולי לא נותן את כל האפשרויות של בולם מעקפים (משפיע בעיקר על הכיווץ), אבל בהתקנה מתאימה הוא נותן את הפרוגרסיביות שמאפשרת לגהץ בקלות את השטח.
וזה עולה בערך 5% מהקיט המתואר ...
מצד שני חשוב לזכור שהגברת מהירות הנסיעה גובה מחיר משאר מכלולי הרכב. אצלי בויטארה (לא משווה, הויטארה היא רכב עדין) זה נגמר בבודי מפורק לגורמים. ברור שההילקס בנוי בצורה מאסיבית ועמידה יותר, מאחל לך שלא תגלה את נקודת התורפה שלו בנסיעה מהירה בשטח ...
הבודי לא אמור לקבל זעזועים בכלל. לכן אין סיבה שיתפרק.
זה בערך כמו להשוות נפילה מצוק כשאתה קשור לחבל טיפוס (אלסטי ככל שיהיה), לבין אותה נפילה עם חבל באנג'י.
אמור זה שם של דג ...https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...73a70efce7.jpg
אמרת שקיימים סטים לכל טויוטה 4X4 מ2005, להיילקס 2006 לא ויגו (מוט פיתול קדימה) יש?
נעם
מדהים(!!)
אבל אני מחפש תמונה של הרכב בעמידה לאחר ההתקנה תוכל לפנק אותנו?
Grand vitara 07
Arctic dvx 08
נדב, עם כל הכבוד לויטארה,
אני בספק אם היו עליה בולמים כמו המדוברים. נסעתי עם בולמים וקפיצים פרוגרסיביים. זה באמת שיפור עצום לעומת בולמים/קפיצים ליניארים. אבל מה שמדובר פה זה בכלל לא באותה סקאלה.
לצורך העניין יצא לי לנסוע על באגי עם בולמים שמכוילים כמו רכב אמריקאי, רק באורך מוגזם בצורה מגוחכת (יעני ארוכים).
אתה יכול לנסוע בדרכים משובשות ועם באמפים, תוך שמונחת כוס קפה על הדשבורד (אם היה דשבורד). ושם הם היו "סתם" בולמים פרוגרסיבים יקרים.
קיצור, לדעתי אם משהו יסבול בטויוטה זה לא יהיה דווקא הבודי, אלא כל מה שמתחת למתלה (מיסבי גלגל, יד סרן, אולי מע' היגוי שעובדת קשה ומקבלת לפעמים מכות כשהגלגל לא מיושר וכו.. ).
מומלץ קופון הנחה לכלל הגולשים באתר.
זה מוסיף לכל הצדדים ערך...
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
לא אמרתי שהבודי יהיה נקודת התורפה בהיילקס, אלא שזו היתה נקודת התורפה אצלי בויטארה. אני מקווה שנמרוד לא ימצא את זו של ההילקס, או לפחות שהיא לא תהייה יקרה...
לנסיעה מהירה בשטח יש מחיר,
Something's gotta give
כל הקטע של הקיט הזה הוא הבולם. ובולם חכם שכזה יכול להתכוונן על כל סט אפ קיים, אין אפשרות לרכישת הבולמים בנפרד?
כאשר משווים את המחיר לרביעיית שועלים מהביוקר, עדיין ההפרש במחיר הוא כמצויין בכתבה?
טל.
Sent from my Mi MIX 2 using Tapatalk
אתה מתכוון לניתוק ESP, בקרת יציבות...
בקרת משיכה (TC) אינה ניתנת לניתוק.
יצויין שאת החיזוק הקדמי לשילדה אפשר לקנות בנפרד מ ARB והוא מגיע גם עם נקודת חילוץ מסיבית. אין לי מושג מה המחיר אבל אצל ידידינו באוסטרליה זו האופציה היקרה אך המועדפת.
אסף.
תתחדש, ותהנה.
בהחלט שידרוג !
עכשיו אין יותר תרוצים למה אתה נוסע כל כך לאט.
אם תרצה לחזור לפרופורציות בוא לסיבוב אני באופנוע ואתה בטנדר המשופר שלך..
עם כל הברכות (המוצדקות..), מה שמתחבא בין השורות הוא שיש אפשרות לגרום לטנדר לנסוע בצורה מעולה בשטח, גם ביחס ל-SUV רגיל או משופר קלות.
זה אגב לא חדש, שהשקעה כספית מאפשרת מערכת מתלים טובה ++..
זה שוב מחדד את שאלת העלות-תועלת של מחיר הרכבים ומה מקבלים לכל שקל, בדגש על הטנדרים המודרניים ים קבינה נורמלית+.
ועם עד עכשיו דובר על פער בנוחות בשטח, עכשיו זה עניין של האם ארגז פתוח/סגור.
Slowly
מדהים.
לא ידעתי בכלל שקיים סט אפ כזה.
תיהנה - זה נראה עולם אחר.
ותרים טלפון כשתרצה למכור.
דניאל
תודה!
אנסה לענות אחד אחד:
לא. יש לויגו וללנדקרוזר 120 והלאה.
בועז - תתקשר ליבואן ותגיד שהגעת מג'יפולוג ובטוח תקבל הנחה... אה, סליחה, בעצם זה לא רלוונטי אין לך טויוטה ולא JK :rolleyes:
נדב - איך ויטארה מפורקת קשורה לשרשור הזה? (רמז - היא לא. אני מתנחם בזה שדאצ'יה דאסטר לא השתרבב לפה עדיין).
למי ששאל לגבי בולמים בבודדת - למיטב הבנתי לא נמכרים. יכול להעביר את השאלה הלאה.
היא קשורה בהקשר של לנסוע מהר בשטח.
הבולמים האלה מאפשרים את זה.
השאלה היא מה עם כל יתר המכלולים הסטנדרטיים שלא בנויים לעומסים כאלה.
והתשובה היא שזה לא רכב מירוץ. מין הסתם אתה לא תיסע איתו ככה כעניין שבשגרה, כי הוא יתפרק לך מתחת לידיים. אתה יודע את זה טוב מאוד.
אבל בשביל פעם בחודש, להיות מהיר יותר בשטח מכל רכב שטח סטנדרטי/משופר קלות אחר, שאין לו בולמים באיכות הזאת, זה יותר ממספיק....
תתחדש!
בארה"ב ניתן לקנות בולמים בבודדים.
המחיר 500$ ליחידה.
אתה קצת "מסובב" את העובדות.
אף אחד לא ניסה להשוות את הסט הזה לSUV.
אם מה שאתה מחפש זה נסיעה כמה שיותר דומה ל SUV, לא צריך להשקיע את הסכום הזה וניתן להגיע להתנהגות זהה לזו של הקיט הזה (בנסיעה בקצב של SUV) עם סטים זולים בהרבה.
הקיט הזה מיועד לנסיעה שממש לא דומה ל SUV ( איך שנמרוד נוסע, הוא יותר דומה לקנגורו).
אין שום ספק שהטנדרים הולכים ומשתפרים ברמת הנוחות \ פינוק (שלא לדבר על דאבל-קבינה אמריקאי), אבל עדיין, תנוחת הישיבה, מרווח הפנים, גובה , לא יעזור כלום SUV זו איכות אחרת. במיוחד! למי שלא יושב בשני כסאות מקדימה.
לצרכי טיול (לא סדרות עבירות), הילקס זו בררת מחדל סבירה, אבל בא ונגיד את האמת, רוב אלו שבחרו היילקס, אם לא היה להם שיקול של כסף, הם היו בוחרים ב ל.ק.