-
רכב לנהגת חדשה - מה לקנות?
ילדה שהגיע לגיל 17 והוציאה רישיון, אבא שלה החליט להשמיש את הפוקוס 2004 שעומדת בסככה (מושבניקים...). אני טוען שעדיף, במקרה של נהגים צעירים, רכב בטוח יותר. עם יותר כריות אוויר ובעיקר מערכת ESP.
האמא, זו שבאמת מחליטה, קבעה שאני צודק והמספר 25 אלף ש"ח נזרק לאוויר.
מה נכנס בסכום הזה? משהו עם רמת בטיחות סבירה, ESP, לא ישן מדי.
יש משהו כזה?
תודה רבה.
-
תגובה: רכב לנהגת חדשה - מה לקנות?
-
פוקוס 2012...
יוצאת ליסינג לשעבר
Sent from my SM-G950F using Tapatalk
-
ב 25 יש הרבה סופר מיני גם מאיזור 2015-13...
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
opl
ידני/אוטומטי/לא משנה?
אוטומטי. זה נוער של היום, לא יתאמצו לערבב את הדלק עם הידית.
-
בפחות מ 25k יש לי שברולט קרוז סטיישן מנוע 1800 אחאלה רכב חרא שוק . מחירון 2014 מעל 40
בקיצור 20k והילדה תיסע במשהו בטוח . אם תצליח למכור אחרי כן אני לא מבטיח .
0545869811
שלומי
Sent from my Mi A1 using Tapatalk
-
פוקוס 2004 תקינה מבית טוב לטעמי תתאים מאוד למשימה....לא רואה מה היתרון של סופר מיני חדשה בעשור, יתרון גודל ומסיביות הפוקוס עם לפחות 2 כריות אוויר לעומת סופר מיני עם 4 כריות אוויר אך מסה קטנה יותר.
לטעמי esp אינו דיל ברייקר בראיה הכוללת.
-
הסופר מיני הכי חדשה שתצליח למצוא... פיקנטו, i10, C2, וכו'...
-
הבעיה היא לא הרכישה ב 25, אלא התחזוקה וההוצאות השנתיות לרכב משומש ולנהג צעיר.
מנסיון עם c3 2011 שהיתה אגב רכב מעולה לנהג צעיר, ההוצאות השנתיות על ביטוח חובה ומקיף, או אפילו צד ג' הן לא הגיוניות... קח בחשבון כ 10k על ביטוחים וטסט, תוסיף על זה עוד כ 2--4k על הוצאות שוטפות של טיפולים, צמיגים, מצבר או כל מה שעלול להתקלקל ברכב ישן, ובשקלול ירידת ערך, פה ושם מכות או תיקוני פחחות מזדמנים עקב חוסר נסיון של הנהג והמסקנה שהגעתי שיותר משתלם לקחת רכב בליסינג כולל חבילת שירות ביטוחים מלאים לנהג צעיר, רכב חליפי ושקט נפשי.
אוויס נתנו את הדיל הכי משתלם 7500 שח מקדמה ותשלום חודשי של 1350 שח עבור יונדאי i20, ל 36 חודשים, לדעתי זו הדרך.
Sent from my SNE-LX1 using Tapatalk
-
אני חושב שנהג חדש - כל נהג חדש - הורס את הרכב הראשון שהוא נוהג בו.
לכן כדאי שיהיה חדש ככל האפשר. וקטן יחסית - פחות נזקי חניה.
אני גם סבור שזו רשלנות לתת לנהג חדש רכב אוטומטי, לכן ידני זה הכיוון.
וסופרמיני ידניות, חדשות יחסית - יש בשפע. אוטו נבלה יוצא השכרה או ליסינג, כזה שקונים בזול יחסית מוכרים אחרי שלוש שנות התעללות בערך הגרט ובלי סנטימנטים.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
אני חושב שנהג חדש - כל נהג חדש - הורס את הרכב הראשון שהוא נוהג בו.
לכן כדאי שיהיה חדש ככל האפשר. וקטן יחסית - פחות נזקי חניה.
אני גם סבור שזו רשלנות לתת לנהג חדש רכב אוטומטי, לכן ידני זה הכיוון.
וסופרמיני ידניות, חדשות יחסית - יש בשפע. אוטו נבלה יוצא השכרה או ליסינג, כזה שקונים בזול יחסית מוכרים אחרי שלוש שנות התעללות בערך הגרט ובלי סנטימנטים.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
בדיוק בגלל הסיבות שמנית אני ממליץ על רכב הכי בטוח שיש ועם המון ברזל...
טעויות יהיו, לפחות שהן יסתכמו בכמה שקלים
-
זה תלוי לאן תיסע הגברת.
אם זה נסיעות בתוך השכונה לחברות / ים / מכון כושר ... דבר אחד. לרוב מוגבל למהירות פקק. אני עם אסף.
אם זה נסיעות מהמושב לעיר / מדברן / חוצה ישראל כל יום .. עדיף משוריין.
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
גיא
זה תלוי לאן תיסע הגברת.
אם זה נסיעות בתוך השכונה לחברות / ים / מכון כושר ... דבר אחד. לרוב מוגבל למהירות פקק. אני עם אסף.
אם זה נסיעות מהמושב לעיר / מדברן / חוצה ישראל כל יום .. עדיף משוריין.
לפי הסככה במשק (הודעה ראשונה) שיערתי שלא מדובר במהירויות פקק...
-
הנהגת החדשה בכלל עם רישיון לידני? הרוב היום עושים על אוטומט.
הביטוח (חובה ומקיף) על סקודה פאביה ידנית 2014 יצא לנו משהו כמו 8000₪. ג' לא היה זול בצורה משמעותית.
עוד נקודה לגבי ביטוח - יש חברה שמציעה התקן שמתחבר לobdii ואפליקציה שהנהג החדש מפעיל כל פעם שהוא נוסע. אתה למעשה קונה חבילת קילומטרים. כשביררנו על ביטוח לילדה קיבלנו המלצות מחברים לא להתקרב לזה. כי כשצריך להפעיל את הביטוח פתאום מתגלה שבדיוק האפליקציה לא עבדה/לא קלטה וכו'....
לגבי הסופר מיני - צריך לבדוק שאכן יש שם כריות אוויר וכו'.
נסה לחפש i30 (לא סטיישן). לדעתי יכול לקנות 2012-2013. אפילו היו ידניות כאלו.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
tom1105
לפי הסככה במשק (הודעה ראשונה) שיערתי שלא מדובר במהירויות פקק...
כן
רק עניתי ... ;)
לדעתי eps וכל שאר הגמדים האלקטרוניים זה יופי. אבל משהו שלא צריך לדעת שהם שם. כי הם לא באמת יודעים לנהןג ואם סומכים עליהם כשמסמסים / מצלמים סלפי נהיגה / מתאפרים / מנפנפים ידיים / ושאר דברים חשובים שחייבים לעשות בזמן נהיגה. אז זה נגמר רע.
עדיף ללמוד על אוטו טיפש וידני. קשה באימונים. קל בקרב.
ככה אני מאמין.
וכשיגיע הרגע ( שמתקרב דיי מהר ) אני ככה אנהג.
-
איזה ידני, מה ידני.
שנת 2019, יצור אדם ממין נקבה, בת 17, ישראלית. נולדה, גדלה והתבגרה בישראל.
קודם תבדוק אם בכלל יש לה רשיון מתאים. הרבה מאוד בני נוער כיום, כולל בנים, עושים רשיון רק לאוטומט. ובאמת בלי שוביניזם - לפחות ממה שאני שומע מהמתבגרים שלי - רוב מוחלט של הבנות עושות רק לאוטומט.
אני מהמר שגם הגברת הזו עשתה רשיון לאוטומטי בלבד. הלוואי שאני טועה.
ונניח שיש לה רשיון מתאים - האם היא בכלל תסכים לנהוג בידני?...
את האוטו הראשון הנוער אכן הורס לתפארת.
בטיחות זה הכי חשוב.
הקילומטראז' הכולל לא יהיה גבוה כך שצריכת דלק היא עניין משני.
חבל על ההשקעה הכבדה בביטוח מקיף וכו'.
לכן - לדעתי כדאי להתחיל מרכב ישן וזול אבל אמין, חזק ובטיחותי.
למשל וולבו 740/940 ישנה. זה רכב מאוד עמיד ומאוד פשוט ואמין, הוא איטי ועצל מספיק כדי שלא יתפתו לחשוב על השתוללויות ובעיקר בטוח וחזק מספיק בתאונה ממוצעת. עד כמה שאוטו בן 20-24 יכול להיות בטיחותי.
גם פוקוס דור ראשון יהיה נהדר. עולה כלום, חזק ומסיבי מאוד, פשוט ולכן סופר-אמין, מזגן מטורף, התנהגות כביש מעולה - אני לא מכוון להנאות נהיגה אלא לאחיזה גבוהה, היגוי מדויק ובכלל בטיחות אקטיבית גבוהה. יש 2-4 כריות ויש ABS. והעיקר - מתקלקל? (וזה לא קורה הרבה, אם בכלל, אבל נניח שהלך משהו גדול כמו גיר או מנוע) אז זורקים את האוטו וקונים אחד אחר. יש עדיין המון כאלה, גם במצב מצוין.
אני יודע שיש מצב שמכוניות כאלה לא יהיו מספיק "מגניבות" בעיני המתבגרים - אבל היי - זה מה שאבא מוכן לקנות ולתחזק מכספו. שיגידו יפה תודה שהם מקבלים אוטו. את ה"אוטו המגניב" הם כבר ירכשו לעצמם מכספם, כשיעמדו ברשות עצמם.
-
וולבו זה לא הנעה אחורית?
אם כן, בשום פנים ואופן לא לתת לנהג בלי נסיון.
ויוצא לי לנהוג לא מעט על רכבי הנעה אחורית. גם כאלו שמצילים אותך אלקטרונית.
-
4 קבצים מצורפים
הנעה אחורית - אז מה?
הנעה אחורית לכשעצמה זה לא משהו מסוכן או לא טוב.
740/940 זו מכונית שאוחזת ויושבת לא רע על הכביש ובפירוש אין לה מספיק כוח כדי להחליק גלגלים או לשלוח את זנבה החוצה.
תוסיף לזה שבישראל כמעט כולן אוטומטיות ולכן עצלות אפילו עוד יותר... וגם קלה לחנייה למרות המימדים - שדה הראיה וזוויות ההיגוי שלהן ללא תחרות. וקיבלת אחלה דבר לנוער.
*ומה שאפשר לעשות איתן אחר כך, כשהנוער התבגר ועבר למשהו "מגניב יותר עם מולטימדיה", הלבנה השוודית יכולה לעבור לסטטוס של ממתק ליודעי דבר בלבד
Nobody suspect the Volvo.......
קובץ מצורף 123156קובץ מצורף 123157קובץ מצורף 123158קובץ מצורף 123159
-
לא נסעתי על וולבו ישנות. נוסע על רכבי הנעה אחורית. גם פרייבט. לא רק טנדר.
מספיק לעזוב את הגז בפתאומיות באמצע סיבוב על כביש רטוב וחלק כדי לאבד את התחת.
בנוסף, ובהמשך לדיון על מסה מול מודרנה, פה יש לך מאסה, נכון, אבל היא יושבת נמוך (בניגוד לג'יפ), והסיכוי של נהג צעיר להכנס לברוך בגלל טעות עצמית (כזאת שגמדים אלקטרונים היו מונעים) היא גבוהה בהרבה.
-
עוד כיוון, לא פופולרי בכלל: רנו מגאן דור שני, רק להקפיד לבחור באלה שהחל מ-2008.
טובה ואמינה בהרבה מתדמיתה ומהדגמים של 2003-2007. יש להן ESP וזה חשוב.
מכונית מרווחת, נוחה, מתנהגת מצוין, הכי בטוחה בקטגוריה לזמנה ובטח הכי בטוחה ביחס למחיר.
התדמית ומחיר הקנייה שלהן בקאנטים - היא כל כך זולה ויש לא מעט שמורות.
כנ"ל סיטרואן C4. מקבילה למגאן, רק עם עיצוב יותר יפה ואיכות חומרים פחות טובה.
אוטו אמין וטוב, נוח מאוד, בטוח מאוד, לא מאוד זקן (בגיל). יש ESP ו-6 כריות.
קונים בגרוש וחצי. תעשה את העבודה כמה שנים בשקט ואחר כך זורקים אותה בגרוש ורבע לנער/ה התפרן/ית הבא.
-
שיח זקנים
וולוו, פחחח נראה לך שנערה מתבגרת תהיה מוכנה לעלות על דבר כזה? אבוש.. מה דעתך על מיני קופר? אולי פיאט 500? מוכנה להתפשר על פיקנטו אם אין כסף, זה מה שיבקשו ממך ועם זה צריך לחיות, פוקוס, מזדה 3, ולוו, יגרמו לבת שלך לקחת את הרכב שלך במקום
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
איל מ
לא נסעתי על וולבו ישנות. נוסע על רכבי הנעה אחורית. גם פרייבט. לא רק טנדר.
מספיק לעזוב את הגז בפתאומיות באמצע סיבוב על כביש רטוב וחלק כדי לאבד את התחת.
בנוסף, ובהמשך לדיון על מסה מול מודרנה, פה יש לך מאסה, נכון, אבל היא יושבת נמוך (בניגוד לג'יפ), והסיכוי של נהג צעיר להכנס לברוך בגלל טעות עצמית (כזאת שגמדים אלקטרונים היו מונעים) היא גבוהה בהרבה.
ה-140/240 הישנות היו באמת טריקיות לשליטה במגבלות. (מי בכלל טרח לקחת אותן למגבלות זו שאלה אחרת...) ב-740 ו-940 זה כבר הרבה יותר טוב. מנסיון.
הסיכוי להיכנס לברוכים קטן כי האוטו עצל ואיטי וממש לא מעודד לבדוק גבולות.
ואם חס וחלילה הוולבו מתנשקת עם אוטו אחר, זו באמת בעיה שלו.
גבולות ומגבלות?.... את זה הפסיכים בודקים אחר כך, עם גדישה פראית. או עם V8....
-
בקיצור, חפש לה c3 או c4 רכבים טובים מתדמיתם, הרבה יותר בטוחים מהיפניות והקוריאניות, מחירים מצחיקים ומבחר גדול לרכבים חדשים יחסית, בחלקם גג שמש פנורמי, ברובם בלוטוט מובנה ויציאת aux, הבת תהיה מרוצה, וגם אתה.
-
פיקנטו, מיני קופר, פיאט 500... מותק שלי, תשתחררי מהצבא ותמצאי לך בעל עשיר שיקנה לך.
רוצה אוטו עכשיו? זה מה שיש.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
פיקנטו, מיני קופר, פיאט 500... מותק שלי, תשתחררי מהצבא ותמצאי לך בעל עשיר שיקנה לך.
רוצה אוטו עכשיו? זה מה שיש.
בדיוק.
ומלכתחילה,
סעי קצת בתחב"צ. תבני קצת אופי. כשתחסכי חצי מהסכום של אוטו, אני מוכן לממן לך את החצי השני.
אבל זה אני.
https://youtu.be/trUGXg4tkf8
-
-
רלבנטי אם אתה גר בעיר, אין מצב לבנות על תחבצ במקום אחר
חצי מהאוטו היא יכולה לשים לי כבר עכשיו בגיל 14[emoji16]
אני הראיתי לה דאסטר והיא נגנבה לגמרי (למרות שזה בטוח יהיה בסוף איזה שהוא רכב ליסינג בגלל הביטוח)
-
אתם זוכרים שיש שם פוקוס 2004 שעומדת בצד בודדה?
הדיון החל מתוך פרדיגמה שהיא אינה בטוחה דיה עבור נהגת חדשה עקב מחסור ב ESP....ולכן מחפשים אלטרנטיבה.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
איל מ
בדיוק.
ומלכתחילה,
סעי קצת בתחב"צ. תבני קצת אופי. כשתחסכי חצי מהסכום של אוטו, אני מוכן לממן לך את החצי השני.
אבל זה אני.
https://youtu.be/trUGXg4tkf8
יש את הסרטון הזה ביותר מבויים ?
לנושא הביטוח לנהג חדש - כמה יעלה ביטח צד שלישי בלבד ?
צריך לקחת בחשבון שתביעת ביטוח שנייה בתוך שלוש שנים מכניסה אתכם לרשימה שחורה וחברות הביטוח יסרבו לבטח פעם נוספת , זו גם סיבה לחשוב על רכב חד פעמי זול.
אני זוכר היטב את עצמי בתחילת הדרך עם רכב הנעה אחורית כבד ואיטי - בקושי מצליח לסיים עקיפה וכמעט נכנס במשאית שבאה ממול / מגיע במהירות לסיבוב, והרכב ממשיך ישר לכוון המדרכה עם הולכי רגל... זה היה אותו ״אופל רקורד״ משרשור האידיוטים. צריך ללמד את הילדים לנהוג אחרי הטסט, לא עוזר לשים אותם ברכב איטי.
-
לכל אלו שבשם החינוך יאלצו כביכול את הנהגת הצעירה שלהם לנסוע במה שיש ובמה שהם חושבים לנכון- תחשבו שוב. נכון חינוך ועקרונות חשובים מאאאד אבל אני לא מאמין שבמודע תגרמו לצאצאים שלכם עוגמת נפש ותפגעו בהשתלבות החברתית שלהם. כן כן מה שמאד חשוב להם/ להן בגיל הזה זה מה יגידו החברה ואף אחת לא רוצה להיות במקום שבו כל התיכון יצחק עליה בגלל הרכב שלה.... וולוו... נו באמת...!!???
רוב הצעירים/ צעירות יעדיפו להיות בלי רכב כלל מאשר לנהוג ברכב שהוא לא מגניב במידהמינימלית וסבירה.
אצל הבכורה שלי (כיום בת 30) היה לי קל- היא למדה על ידני. ובזמנו הייתה אצלי הפרדת רשויות... אז סידרתי לבכורה ולי סופה שחידשתי לחלוטין וצבעתי בצביעה מגניבה והיא אהבה את הסופה בטירוף והייתה מושא לקינאת כל התיכון שמפני שהיה לה את הרכב הכי מגניב בתיכון.
לצרכי נסיעות עירוניות קל״ב זה היה סופר מספיק וסופר בטיחותי עם כל הברזלים שמסביב לרכב!!!
עם התאומות (בנות 22) המצב קצת שונה למדו על אוטומטית ורק פיאט 500 באה בחשבון (או רנגלר ...)