-
1 קבצים מצורפים
גזיה ברכב, מי צריך את זה? (סתם סתם...אבל ברצינות, איך אתם מבשלים?)
היי.
אחרי מעל עשר שנות טיולים עם קבוצה מובחרת למדי ופגומה באופן בלתי הפיך, כמובן שיש חלוקת תפקידים מאוד ברורה לחברים- ואיכשהו יצא שאני זה שמבשל, פועל יוצא של היותי גרוע בכל דבר אחר, יש (דרור) שיאמרו (ברלי) שלנגב את התחת זה גדול עלי (הוא אמר את זה פעם) ושמברשת שיניים אני שוכח (קרדיט: דרור ברלי).
התפקיד של המבשל נובע בין היתר מהעובדה שאף אחד לא מת במשמרת שלי (עד כה) ופרט לתלונות על חריפות ביציאה, בדרך כלל יש שביעות רצון כללית מהאוכל, מכיוון שאני אוהב גם לבשל בבית. הבישולים הם בישולי שטח מוכרים, ואין לי כוונה להיכנס לפרטי פרטים כי יש כמובן טובים ממני.
אני מסתובב הרבה שנים עם אותה גזיית "אמגזית" עייפה שמשרתת אותי היטב, אבל למען האמת אני רוצה משהו יותר רציני. הסיבה היא שקודם כל גזיית האמגזית (ה"מזוודה" השחורה והחמודה) עובדת כל טיול כחצי שעה בנטו- וזה אומר שהיא צריכה בלון חדש כל 2 טיולים. ומעבר לכך, מה לעשות, זה לא המטבח שלי בבית עם היכולת לשלוט בעוצמות של להבות באופן מרבי, זה פגיע לרוחות (יש מגן) ועוצמת הבישול שלה לא הדבר הכי מטורף שיש אם אתה מוצא עצמך נדרש לשלוף ווק ולהקפיץ לחברים ירקות ושרצים תוך הקפדה על מכת חום רצינית ושלא יהפוך לדייסה.
אז מה אני בעצם רוצה?
1. שיהיה קומפקטי. לא קומפקטי מאוד, אבל זה ליברטי, לא קומנדר.
2. בלי בלוני ענק של שני קילו. ר ערך מקום.
3. דגש על יציבות.
4. שיהיה כמובן עמיד ואמין.
5. שיהיה מקור גאז זמין. כלומר שלא יהיה תנור מדהים, אבל כזה שניתן לחבר רק לבלון עם פיה מתומנת בתקן אוזבקיסטני.
אשמח לדעת כיצד אצלכם, מיטיבי הלסת, מבשלים- כלומר עם מה.
להלן תמונה להמחשה
קובץ מצורף 123768
-
בנזיניה שתי להבות של קולמן.
ה 100$ הכי משתלמים שתוציא בחייך.
אי שם לפני לא מעט שנים הבאתי כזו מארהב.
היא טחנה את מיטב מסלולי ארצנו והאכילה אותי ואת חבריי היטב בכל סגנון.
אפילו פה ושם באירועים יותר בורגניים תמיד היא מגיעה.
-
תגובה: גזיה ברכב, מי צריך את זה? (סתם סתם...אבל ברצינות, איך אתם מבשלים?)
תומר,
היו כאן 2-3 שקשורים מפוארים על גזירות, בנזיניות, סיניות, אירופאיות וקולמן...
מציע לאתר את השרשורים הללו....
...נכתב מהנייד, סליחה על השגיאות
-
-
1 קבצים מצורפים
-
בשגרה יש לי מקור גז בלתי נדלה, אבל למקרים מיוחדים קניתי לעצמי בלון של 2.5 ק"ג גז.
לבלון הזה מחברים ווסת ביתי (או 100 מיליבר אם אתה רוצה תגבור להבה), מפצל (אם רוצים יותר מצרכן אחד בו זמנית), ואביזרי בישול כרצונך.
אני משתמש בכיריים שטח גדולים שקניתי בזמנו מרכס, אבל אפשר למצוא בכל חנות גז. לכיריים יש 4 רגליים דקות ודי קל לאזן אותה. אין לה מיגון רוח, אני משתמש במזוודה שלה (מאייס) לצורך הזה. יתרונות: עוצמה, פיזור להבה טוב. חסרונות: מיגון רוח, צריכת גז, צורך לכוון מדי פעם את כיסת האוויר (בורג פשוט ונגיש)
מנגל - יש לי קולמנים דומים לאלו ש-opl הציג, רק בלי הגזייה, כלומר כל השטח הוא רשת צלייה. מצריך קצת יצירתיות בחיבור הגז ומפזר להבה, ומתקבל מנגל עוצמתי ואחיד בפיזור החום. הבעייה היא שהחדשים מגיעים עם רשת מעפנה ודקה, צריך לחפש ישן. אם רלוונטי, אעזור לך בחיפוש.
מבחינת גודל - בלון 2.5 קילו + מנגל + כירה + צויד בישול והגשה + 2 שולחנות ושני כסאות + ערכת חילוץ + תיק צילום ותיקים אישיים נכנסו בבגאז׳ של הג׳ימני החדש (ספסל אחורי מקופל כמובן) ועדיין אפשר היה להשתמש במראה הפנימית, אז בליברטי לא תהייה לך בעייה, אם רק תארוז נכון. אם אתה לא מאמין לי, תשאל את ברלי ...
-
נדב, תפרוס ותעלה תמונות... תהיה הוגן עם החברים
Sent from my LON-L29 using Tapatalk
-
אני כרגע עם הכלבלב, שמתאושש אחרי ניתוח קשה, לא בדיוק בפוזיציה לצלם. מקווה לזכור בימים הקרובים.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
omri_t
בנזיניה שתי להבות של קולמן.
ה 100$ הכי משתלמים שתוציא בחייך.
.
+++
ואם יש מציאות משומשות במצב חדש באיביי.
אני מצאתי אחת ב-25$, עם המשלוח יצא 75סהכ.
מוצר מעולה.
-
לא סובל בנזיניות. בסוף תמיד ישארו שתי טיפות וכל הרכב יסריח, הבגדים והשק"ש יהיו עם ריח של בנזין וגם לאוכל הלא מבושל יהיה טעם כזה.
אז מה כן? בארגז מתכת גדול שמחזיק את כל המטבח, יש בלון גז 2.5 קילו עם וסת שמחובר למכירת גז שקיבלתי פעם מרכס. זה משמש לבישולים הכבדים.
לפקל קפה יש גזיה "אלפינית" שקניתי לפני 5 או 6 שנים אצל עלי הזריז ושאני מחכה כבר שתמות כדי שיהיה תירוץ לקנות חדשה.
מגן רוח מתקפל מאלומיניום גם כן מעלי בפקל קפה ועוד אחד בארגז מטבח.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
amitaikl
לא סובל בנזיניות. בסוף תמיד ישארו שתי טיפות וכל הרכב יסריח, הבגדים והשק"ש יהיו עם ריח של בנזין וגם לאוכל הלא מבושל יהיה טעם כזה.
לא עם הבנזינייה של קולמן.
ממש לא.
יש לי את הכירה של רכס.
גזייה דו-ראשית במזוודה עם חיבור לבלון גדול.
זה לא דומה לביצועים של הקולמן.
הדבר הזה מסוגל להרתיח סיר שמן לצ׳יפס בשטח בלי למצמץ.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
ממש לא.
יש לי את הכירה של רכס.
גזייה דו-ראשית במזוודה עם חיבור לבלון גדול.
זה לא דומה לביצועים של הקולמן.
הדבר הזה מסוגל להרתיח סיר שמן לצ׳יפס בשטח בלי למצמץ.
אני יכול לצאת לפנסיה [emoji56]
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
hadtomer
היי.
ואיכשהו יצא שאני זה שמבשל, פועל יוצא של היותי גרוע בכל דבר אחר, יש (דרור) שיאמרו (ברלי) שלנגב את התחת זה גדול עלי (הוא אמר את זה פעם) ושמברשת שיניים אני שוכח (קרדיט: דרור ברלי).
1. אכן אני עדיין בדעה שמשימת ניגוב התחת מאתגרת אותך, אבל נותן לך קרדיט שלפחות אתה שוטף ידיים אחרי זה.
2. מכיוון שאתה מעיד על עצמך שאתה בשלן-שטח, אני מתנדב לטעום ובתמורה אעניק לך באופן אישי (בפעם השניה) ערכת צחצוח שיניים (כי אני אוסף את הערכות-פינוק שמקבלים במחלקות העסקים ובטח כבר יש לי כמה עשרות אם לא מאות... זה נפלא כשיש אחת כזו בתא הכפפות של הג'יפ. אם עוד מישהו רוצה, שיגיד).
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
opl
על זה בדיוק חשבתי!
יש לי שאלה- איך עובד הסידור עם בלון הגאז? צריך למלא לבד?
האם המשטח שעליו יושב הווק יכול לשמש בעצם כמבער? כי זה נראה לי רק למטרות צלייה
-
כן, משמש כמבער, לא חזק כמו הראש השמאלי (שמעולם לא הפעלתי בשיא העוצמה) אבל עושה עבודה טובה.
אם יש לך בית פרטי עם גז אז המילוי הוא בעזרת מתאם (מאיביי) שמוזיל עלויות בצורה דרסטית. אם לא - מיכל עולה לזכרוני 45-50 שקל.
לדוגמא: https://www.supco.co.il/pl_product~PROPAW040~12~130.htm
ממליץ לרכוש גם צינור מאריך.
-
אני משתמש בזה כבר כמה שנים, מחמם מהר מאוד, אש חזקה וטובה בשני המבערים
https://www.outdoorgearlab.com/revie...p-chef-everest
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
כמו שאומרים "כשהכל בסדר, הכל בסדר!"
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
amitaikl
כמו שאומרים "כשהכל בסדר, הכל בסדר!"
כעשר שנים עם בנזיניה דו ראשית של קולמן ובלי טיפה ריח.
לפניה התבקעו לי שתי גזיות מיכל חד פעמי עם ריח וסכנה של גז באוטו.
מנסיוני הגז הוא פצצה שאני לא רוצה יותר באוטו, מעבר לכך הזמינות של הבנזין הרבה יותר גבוהה ותמיד אני יוצא לטיול עם קיבולת מלאה בבנזין לעומת גז שעד שהמיכל לא התרוקן אתה לא ממלא שוב.
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
, מעבר לכך הזמינות של הבנזין הרבה יותר גבוהה ותמיד אני יוצא לטיול עם קיבולת מלאה בבנזין לעומת גז שעד שהמיכל לא התרוקן אתה לא ממלא שוב.
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
+הבנזין זול משמעותית בניצולת האנרגטית לטיול.
בטיול של 3 ימים אני משתמש בפחות מליטר בנזין ומפעיל את הבנזינייה צהריים וערב.
המשקל של מיכל גז 2.5 קג הוא 6קג בכולל, לעומת 1קג של בנזין עם האריזה..
ההבדל בנפח האחסנה עצום (אני לוקח 3 מיכלי מתכת של תוספי דלק חצי ליטר שמוצאים בכל תחנת דלק, הם עמידים ואטומים).
נגמר הגז בטיול?
לך חפש גז בדרכים.. בנזין יש בכל מקום.
אם הקולמן הייתה מסוגלת לעבוד על סולר בכלל היה סוף הדרך.
-
גם אני עם הבנזיניה הכפולה של קולמן משהו כמו 10 שנים. ציפס, פלאפל, פסטה ופיצה, הכל אפשר לעשות איתה. בנזין זמין תמיד...
כחלק מהקמת אתר חדש קניתי בנזיניה סינית וקולמן בודדת, ההפרש במחיר הוא בערך 20$, ההבדל באיכות מורגש , בקרוב אפרסם סרטון השוואה.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
opl
לחבר שמטייל איתי יש כזו.
אחלה מוצר, הוא מרוצה.
אבל זה לא בהספק חום של הקולמן בנזין.
אם לשים את סוגיית גז/בנזין, ההבדלים העיקריים בביצועים הוא ביכולת לחמם סיר מלא במים לפסטה וכו (המים בקושי רותחים), חימום שמן לציפס, יכול להחזיק מחבת גדולה באמת.
״בישול בקנה מידה משפחתי״.
-
1 קבצים מצורפים
אני הלכתי על שלי בגלל שהגריל מאוד קרץ לי. מה שאני מניח שאי אפשר לעשות בבנזיניה. אם נושא הגריל לא רלוונטי אז היתרונות של הבנזיניה גוברים, בינתיים אני שמח מאוד בבחירה.
לא יודע מה יש אצל חבר שלך (אולי משתמש בווסת), כמו שאמרתי - אני מעולם לא עבדתי על עוצמה מלאה אצלי - זה פשוט חזק מדי. לי אין בעיה להרתיח מים בסיר בכמה דקות. מצד שני אני לא מבשל ל5 איש - לרוב ל3
קובץ מצורף 123780
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
opl
אני הלכתי על שלי בגלל שהגריל מאוד קרץ לי. מה שאני מניח שאי אפשר לעשות בבנזיניה. אם נושא הגריל לא רלוונטי אז היתרונות של הבנזיניה גוברים, בינתיים אני שמח מאוד בבחירה.
לא יודע מה יש אצל חבר שלך (אולי משתמש בווסת), כמו שאמרתי - אני מעולם לא עבדתי על עוצמה מלאה אצלי - זה פשוט חזק מדי. לי אין בעיה להרתיח מים בסיר בכמה דקות. מצד שני אני לא מבשל ל5 איש - לרוב ל3
קובץ מצורף 123780
למה הכוונה במונח "גריל"?
האם לפלטת צליה?
לקולמן מגוון אביזרים לכירת בנזין.
החל משולחן מיוחד שיוצר מטבחון שלם דרך פלטות צליה שונות וכלה בתנור אפיה מתקפל.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
למה הכוונה במונח "גריל"?
האם לפלטת צליה?
לקולמן מגוון אביזרים לכירת בנזין.
החל משולחן מיוחד שיוצר מטבחון שלם דרך פלטות צליה שונות וכלה בתנור אפיה מתקפל.
בחנות של פוייקה בקדימה קניתי מחבת יצוק עבה שאני מניח על הגזיה ויש לי אחלה פלנצה .. צולים עליה בשר מזה כמה שנים ללא בעיה.אני מניח שיש בחנויות אחרות גם.
הלהבה של הבנזיניה הרבה יותר נשלטת לדעתי מאשר של גזיה.
-
אם משתמשים בבלוני גז חד פעמיים או ש"ממלאים" ע"י החלפה בחנות, אז גז יוצא יקר.
אם ממלאים לבד (מבלון ביתי למשל) זה זול ונוח, ולא צריך לחכות שיתרוקן לפני שממלאים שוב ...
מבחינת עוצמה בגז - זה תלוי באיזה ווסת אתה משתמש ...
-
יש לי בנזניות. לא הכי ברור לי במה הלהבה נשלטת יותר... דווקא בבנזניות אני כבר מתורגל לכל נושא תחזוק הלחץ וכו.
גם לא הכי ברור לי מה לא מובן בנושא הגריל. זה גריל... יש שם צינור מתחת לחלק המלא והלא "רישתי". יש גם מגש לאיסוף שומן.
אני לא הייתי כזה מתלהב מגריל על בסיס בנזין אבל אולי זה רק אניhttps://uploads.tapatalk-cdn.com/201...b8a739107f.jpg
חיפשתי תחת coleman dual fuel stove grill plate לא מצאתי כלום...
-
לא יודע לגבי מי יש לו ומי אין לו .. אבל לי אישית אין בכלל גז בבית או באוטו ולא יכול למלא.
בסופ"ש הצימר האחרון גמרתי 500 סמ"ק בנזין על כל הבישולים ל 7 אנשים ( כולל קפה / ארוחות בוקר וצוהריים וכו' .. הכל )
זה בחשבון גדול נגיד 3 ש"ח .. בבנזין 95 משובח. ומדובר על כמה שעות של אש בפול גז.
הכמות הזאת בגז מבלונים שקונים היתה עולה נגיד 20-30 שח ( למיכל 230 גרם בטח צריך שני מיכלים ) .. תלוי איפה קונים.
אני חושב שההבדל ברור.
מה גם שאת הגז חייבים ללכת לקנות במיוחד וזה לא תמיד נוח ולא תמיד יש בלון נוסף כי נגמר ולא הספקתי לעבור במקום המיוחד ..
בתחנת דלק לצערנו אנחנו מבלים לפחות פעם בשבוע ..
----
לגבי השליטה בלהבה, לפי מה שאני רואה בציוד שיש לי ( כל הגזיות / בנזיניות הדו והחד דלקיות ) הלהבה של הגז יותר מושפעת ממזג אויר / קור / גובה / רוח
הלהבה של הבנזין יותר עמידה.
אולי זה רק ממה שיש אצלי.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
opl
אם יש לך בית פרטי עם גז אז המילוי הוא בעזרת מתאם (מאיביי) שמוזיל עלויות בצורה דרסטית. אם לא - מיכל עולה לזכרוני 45-50 שקל.
ממליץ לרכוש גם צינור מאריך.
אם יש לינקים... מתכנן לקנות הכל בארה"ב עוד כמה חודשים.
-
ההבדל בין דלק לגז למי שיש בלוני גז ביתיים הוא קטן (לדעתי) ההבדל האמיתי הוא בין בנזין לבין מי שקונה מיכלי גז בחנות אספקה טכנית שם לדעתי הסופש שתיארת יעלה משהו כמו 100 שקל אבל שוב כבר הבהרנו את הנושא...
מי שצריך מיכל ריק - יש לי למסירה אחד או שניים.
לי יש אולי ידיים שמאליות, אני לא מצליח לסיים את התהליך ללא בנזין על הידיים או על הכלי או רסס מפתיחת מיכל הדלק הקטן וכו.
לגבי מתאם זה תלוי מה יש לך בבית
לדוגמא
https://www.ebay.com/itm/Lp-Gas-1-Lb...8AAOSwk25ca~vZ
לשאר אין לי לינקים... קניתי בוולמארט
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב42
אם משתמשים בבלוני גז חד פעמיים או ש"ממלאים" ע"י החלפה בחנות, אז גז יוצא יקר.
אם ממלאים לבד (מבלון ביתי למשל) זה זול ונוח, ולא צריך לחכות שיתרוקן לפני שממלאים שוב ...
מבחינת עוצמה בגז - זה תלוי באיזה ווסת אתה משתמש ...
השתמשתי בווסת של100ל.. על כירה הסינית של רכס.
לא בא למ טוב להפוך מיכלי גז ביתי כדי למלא מיכל 5/2.5קג גז.