טוב החלטתי לרשום את הרשמים שלי לאחר חצי שנה שהרכב אצלי. אולי יעזור בעתיד.
קצת רקע,מאז ומתמיד אהבתי לטייל, ברגל, ברכב, באופנוע ובכל כלי ממונע שעבר אצלי במשך השנים, יש לי דייהסטו טריוס דור שני שמאוד הסבה לי פאן בשבילים וקצת מעבר, אבל, רציתי משהו קצת יותר רציני מצד אחד, ומצד שני לא רציתי להשקיע הרבה על ההתחלה.
הקצבתי לעצמי תקציב של 20 אלף שקלים, והמטרה הייתה לרכוש רכב שישמש אותי רק לשטח, המון פעמים בפורום פה רושמים שבמחיר כזה כנראה לא יהיה ניתן למצוא משהו שהוא לא נבלה , אכן בהתחלה נבהלתי. הדרישות היו פשוטות יחסית. רכב שטח,שיסע רק בשטח, שיהיה גדול לאשתי ולשני הכלבים (גימני נפסל על הסף) , שיהיה זול לאחזקה. והמטרה הייתה לקנות את הרכב הכי מוכן במצב הכי טוב שאוכל למצוא. ושהכל יהיה חוקי וברישיון! המועמדים היו - טרופר, טראקן, טרנו, ספוראטז , וויטרה.
לאחד שוטטות לא מעטה בלוחות השונים חלק מהדגמים נפסלו בגלל תקרת המחיר וההצע שהם הציעו- באמת נבלות לפי הנראה.
ואז נתקלתי בקאיה שלי נכון להיום ק"מ נמוך של 160 אלף ק"מ גרם לי ללכת לראות .
רכשתי אותה ב20500 . עם צמיגי 235 חדשים, מוגבהת כמו שצריך ולא ספייסרים, ממוגנת,עם כל מה שנדרש לשטח-גגון, תאורה קדימה, אחורה,תאורת מכסה מנוע, ממוגנת כולה והכי חשוב נראתה מטופלת, קצת בעיות קוסמטיות של דשבורד עם שברים, ועוד כל מיני דברים שאפשר לצפות מרכב כמעט בן 20 .אפילו היה מורכב מיכל מים והרבה חלקים שהוחלפו במהלך השנים לחדשים- פאן קלאץ ,קולר גיר,לוקרים ידניים, הוחלפו כל המיסבים ומחזרי השמן ,בהחלט היה רושם שהבעלים מאוד אהב את הרכב
החסרון- צריך היה להעביר את הרכב טסט והמוכר לא מי יודע מה רצה או ניסה להתגמש.
סגרנו עסקה- בלי בלאגן של בדיקה וכו', חבר שהוא מכונאי בא, הציץ, נדנד, שמע, פתח, סגר. ולחש בסוד- תחטוף.
להפתעתי הוא לא טעה, הרכב עבר טסט ורק חטף הערה הלד בר למרות שהיה מכוסה.
מאז הרכב אצלי חצי שנה כבר-
טיילתי איתו לא מעט ואפילו יחסית הרבה. על בסיס דו שבועי- מעלות ביער צרעה וכל האזור, היינו במדבר ועשינו את מעלה נוח, רמון,דקלים, ובוקר.
לא מעט עליות אתגריות בבן שמן, מעלה שוכה, שקשוקה, מעלה נתן, מעלה הציר, מעלה שווארמה ועוד לא מעט עליות מאתגרות במהלך הדרך. הרכב כל הזמן מפתיע אותי לטובה, למרות העדר נעילות . הוא לא מאכזב ועולה בנחישות .
בחצי שנה הזאת מלבד טיפול ישור קו שעשיתי לאחר הקניה של החלפת נוזלים- הדבר היחידי שהחלפתי הוא הרדיאטור קירור,עלות חדש 450 שקלים, משומש אפשר למצוא בין 150-300 שקלים. אני הגדלתי ראש וקניתי רכב שלם לחלקים, במחיר מצחיק של 700 שקל, מצאתי רכב באותו שנתון, מקורי לחלוטין ללא מנוע וללא ציריה צד שמאל. חוץ מזה הכל שם.
חסרונות שמצאתי- דלק , ממוצע 1-7 , עליות בכביש- ממליץ על השיר סע לאט, חוץ מזה מרוצה לאלללה
לסיכום, גם לאלה שמפחדים מרכבים זולים ובצדק, להיות עיקש ובסוף אפשר למצוא את האחד.
קובץ מצורף 124316קובץ מצורף 124317