-
3 קבצים מצורפים
עכשיו נבדוק האם בג'יפולוג יודעים הכל - חוכמת ההמונים - חיבור בלון בוטאן לכירת קולמן
שלום חברים.
אחרי שהיא ישבה שבוע יפה בלי לזוז, כירת הקולמן החדשה שלי נפתחה לרווחה ואכן מדובר בכירה די סבבה בשביל מחיר של ארבעים ומשהו דולר .
וכפי שציינתי- הכירה הזו אכן מותאמת לשימוש בבלון פרופאן, כזה של רתכים. יש צינור מתאם כמובן וכיו"ב - אלא שאני מעוניין להשתמש בבוטאן- במיכל מהסוג המצ"ב.
צינור החיבור שבתמונה אינו "סתם" צינור חיבור- הוא צינור שכולל בקצה של הכירה סוג של "ונטיל" פנימי ובצד של המיכל - ווסת לחץ. מכיוון שאני לא אוהב לקנות בלוני פרופאן, אני אכן הולך להשתמש בבוטאן - אבל אני גם מאוד לא אוהב להתפוצץ, והקטע של גבות חשוב לי מאוד להבעות פנים.
כאן אני פונה לעזרתם של חכמים ממני- אשמח ללינקים למוצרים שיאפשרו לי לבצע את ההתאמה הזאת בין בלון הבוטאן המצ"ב לכירת הקולמן. תודה מראש ותבוא ברכה על ראשכם
קובץ מצורף 125319
קובץ מצורף 125318
קובץ מצורף 125320
-
תגובה: עכשיו נבדוק האם בג'יפולוג יודעים הכל - חוכמת ההמונים - חיבור בלון בוטאן לכירת קולמן
זה נראה כמו החיבור של המנגלים שלי, פתיר ככל הנראה בעלות של כמה עשרות שקלים פה בארץ (בהנחה שפ"ת כלולה בהגדרה "בארץ" כמובן)
אם אתה לא לחוץ במקום, הייתי ממליץ לך להשתמש בבלון 2.5 ק"ג עם ווסת סטנדרטי. אתה מוזמן לקפוץ אלי לבדוק איך זה עובד לפני שאתה מתחיל לפרק.
-
1 קבצים מצורפים
תגובה: עכשיו נבדוק האם בג'יפולוג יודעים הכל - חוכמת ההמונים - חיבור בלון בוטאן לכירת קולמן
קובץ מצורף 125321
נראה שהגזיה עובדת על בלון קולמן של פאונד. מאוד נפוץ באמריקה. כאן פחות.
ניתן להשתמש בבלון 400 גרם במקום
https://www.polack.co.il/item-4703/מ...צרת-ארהב-לברנר
-
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
hadtomer
אני חושש שקצת בילבלו פה.
אתה יכול בבקשה לצלם את החלק הזה, כך שנראה את החלק שמתחבר למיכל.
מאיפה התמונה של המיכל ששמת? למה דווקא מיכל כזה?
לדעתי, לביא צודק, ואפשר לעבוד עם הבלון שהוא צירף, או שאתה צריך מתאם אחר.
-
אפשר. הוא רוצה בלון אחר. (שלדעתי יגמר מהר מאוד)
Sent from my Mi A1 using Tapatalk
-
מתעלק, גם אני הזמנתי כירה של קולמן שבטח תגיע עם אותו חיבור למיכל פרופן.
אני הייתי רוצה להשתמש בבלון 2.5 של אמגזית.
יש מתאמים כאלו לקניה?
Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk
-
אני חושב שזה המתאם הנכון לבלונים החד פעמיים היותר גדולים-
https://www.ebay.com/itm/Propane-Gas...8AAOSwR0hbSdQo
ואם מתעקשים על הקטנים בלי ההברגה, אז צריך להוסיף את זה -
https://www.ebay.com/itm/Camping-Sto....c100008.m2219
-
קנית גם צינור מאריך?
-
כזה?
Coleman High-Pressure Propane Hose, 8 Feet https://www.amazon.com/dp/B0009PUQBO..._UdYqDbP2KAJMH
-
כן. אם אתה נעול על המיכל 2.5 אז קצת סכין. קצת בנד ואחד כזה כמו בתמונה. https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...c71906a5c0.jpg
-
[emoji106][emoji106][emoji106]
-
לא בדיוק, כי אז אתה משרשר 2 ווסתים אחד אחרי השני, לא בטוח איך זה יעבוד.
וגם נדמה לי שיש לי צינור כזה חדש וחסר שימוש ..
-
אני גם אמור לקבל בשבוע הבא עוד מנגל כזה, ואז ממילא אצטרך לדאוג לו לחיבור גז, אשמח לארגן גם לכם (צחי/תומר) את החיבורים באותה הזדמנות.
צחי, אני מתכנן גם לקנות לעצמי עוד ארגז, אתה מוזמן לבוא לראות מה יש אצלי ואם תרצה אקנה גם לך..
-
מבלי לקלקל את השמחה,
בלוני הגז-נע לא יודעים להתמודד טוב עם ספיקה גבוהה.
-
אז איזה פתרונות יש למי שצריך פתרון בנפח איחסון מוגבל ?
(בלי קשר המלצתי לתומר להשתמש בבלון 2.5 ק"ג והוא שלל בגלל נפח אחסון)
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב42
בנזינייה כפולה.
הכול בתוך האריזה.
Slowly..
-
מעניין אותי נושא ה"ווסת אחרי ווסת" יש למישהו נסיון עם זה?
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
בנזינייה כפולה.
הכול בתוך האריזה.
Slowly..
הכוונה היתה איזה פתרון אחר קיים בגז.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב42
אולי יש פתרון קסם שאני לא מכיר,
אבל בגדול אין מתנות חינם.
בישול עוצמתי בשטח דורש ציוד עוצמתי.
וזה בד"כ משהו שלוקח נפח.
שיעשה ניסוי על המיכל גז נע. לך תדע אולי נופתע לטובה (לפחות, כל עוד המיכל מלא).
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ishc
הכירה הזאת הגיעה אלי לפני חודש ומאז אני מסתכל עליה...
עוד שבוע יגיע המתאם (Coleman High-Pressure Propane Hose).
מתכנן לחתוך את הצינור ולחבר לווסת גז ישראלי רגיל כדי להפעיל עם מיכל 2.5 ק"ג.
אכן יהיו לי שני ווסתים בטור. אעדכן אם עובד או מתפוצץ.
יאיר
-
יתפוצץ זה לא להבנתי. מקסימום האטה בזרימה. צלם את הלהבה בעוצמה גבוהה ונשווה. אצלי עם הסטאפ הרגיל שכולל צינור, ללא מתאמים ובלון ריתוך מהארץ אני מוצא עצמי מפעיל את הלהבה (לא הגריל) על העוצמה הכי נמוכה וזה עדיין חזק למחבת, לסיר פסטה אני טיפה מגביר יותר אבל עדיין בחלק התחתון של הסקאלה.
-
חברים- קודם כל תודה למי שסייע. ומעבר לכך, לשימוש כל מי שיחפוץ בכירת COLEMAN- להפתעתי מצאתי פתרון זול שלא דורש ריתוך, שינוי או שבירה- מתברר שקיים מתאם זול ופשוט
https://www.ebay.com/itm/223320976199
מבחינת ספיקה וכיו"ב- אני לא מבשל שעות- ואת העשרים ומשהו דקות של בעירה קיבלתי, לםני שסגרתי את הכירה בגלל שפשוט נמאס לי מהניסוי................
-
הכוונה בספיקה היא לא כמה זמן אפשר לבשל, אלא תופעה שנתקלתי בה עם הבלונים האלה, שכשמחברים אותם לכירות עם ספיקה גבוהה הם לא נותנים זרם מספק. ואז הלהבה לא אופטימלית.
אם בכירה הזאת זה עובד טוב, אז מצוין!
-
4 קבצים מצורפים
המחבר הגיע, נחתך צינור הגומי בצד של החיבור למיכל חד"פ 'אמריקאי' וחובר לווסת ישראלי. נאדה ! לא עובר גז בצינור :(
זה הסטאפ:
קובץ מצורף 125448
מיכל 2.5 ק"ג --> וסת ישראלי -->צינור גומי + מחבר מתאם קולמן --> וסת + צינור ברזל + חיבור לכיריים (זה החיבור הסטנדרטי למיכל חד"פ אמריקאי שהגיע עם הכירה)
ביציאה מהווסת הישראלי (ללא צינור) יוצא גז
ביציאה מצינור הגומי + המתאם של קולמן לא יוצא גז
ביציאה מהחיבור שהגיע עם הכירה גם לא יוצא גז
קובץ מצורף 125449וסת ישראלי סטנדרטי
קובץ מצורף 125450חיבור בין המתאם של קולמן שהוזמן מאמזון למתאם + וסת שהגיע עם הכירה
קובץ מצורף 125451הגדלה של כניסת הגז על הווסת של קולמן. האמת, אני לא מבין איפה כניסת הגז, לי זה נראה סתום/סגור לגמרי
זה המתאם שאמור לחבר אותי בין המתאם המקורי לווסת הישראלי: https://www.amazon.com/gp/product/B072FS1BSL
אני לא רואה דרך לחבר צינור גומי ישירות לכירה של קולמן. יש להם כניסה מיוחדת שלהם עם קוטר לא סטנדרטי.
רעיונות ?
יאיר
-
נראה ששירשרת שני וסתים כי אני חושב שמה שיש בחיבור הקשיח זה וסת.
אצלי התחברתי מהחיבור הקשיח לצינור שאותו חתכתי והתחברתי ישירות לבלון ע"י מתאם.
דולק ועובד, עוד לא בישלתי.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...eae0e5c536.jpg
-
אכן יש לי שני וסתים בטור.
מאיפה משיגים מתאם ממיכל גז 2.5 ק"ג ישירות לצינור והאם אין בעייה בטיחותית להעביר לחץ גבוה בצינור גומי.
יאיר
-
את המתאם מצאתי בחנות חומרי בניין בג'לג'וליה.
לגבי העניין הבטיחותי, מה זה שונה מהסטאפ המקורי שעבורו היה מיועד הצינור שאמור להתחבר לבלון פרופן?
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
יאיר_א
ביציאה מצינור הגומי + המתאם של קולמן לא יוצא גז
יאיר
נראה מהתאור שלך שהמחבר/מתאם לא תקין אם לא עובר גז לפני שחיברת לכירה
Sent from my mobile excuse typos
-
צחי, צינור הגומי שלך מיועד ללחץ גבוה, אני לא סגור לגבי מה שמוכרים בארץ.