ראה קישור לסרטון ביוטיוב:
https://www.youtube.com/watch?v=m4RntjFAFK0
Printable View
ראה קישור לסרטון ביוטיוב:
https://www.youtube.com/watch?v=m4RntjFAFK0
ריספקט
בהתחלה זה לא נקרות?
מהחלק של מעלה רמון, במיוחד מהמאבק במדרגות, נראה שלא הורידו אויר בכלל או שהורידו מעט מאד.
במיוחד בקרוזר שנאבק בדברים שלא אמורים להיות כזה אתגר.
Slowly..
בגלל שזה סרט ערוך אני נזהר לתת הערות לגבי החילוץ.
אבל הצמיגים המנופחים מאד בולטים.
Slowly..
הכול טוב. כולם חזרו הביתה בשלום.
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
ככה זה מעלה רמון ל suv, מלחמה,רק הרוביקון לא התרגש.
אני לא מעביר ביקורת על סמך סרטונים בבחינת 'מה שרואים משם לא רואים מכאן'.
אני נהנה לראות קבוצה מגובשת ומסודרת עם כלים מתאימים, נוסעים בטיול מדברי קלאסי.. בשביל זה אנחנו כאן.
אבל בלי קשר...
עזבו מעלה רמון בואו נדבר רגע על טכניקת נהיגה.
למשל... במדרגת הנקרות. או כל מדרגה אחרת לשם הדיון. בירידה.
הדבר החשוב ביותר הוא נסיעה רציפה. כל בלימה (עצירה) של הרכב בירידה במדרגה כזו מובילה לנידנוד סביב ציר האלכסון של הרכב. זה גרם וגורם להתהפכויות במהירות אפס. חמור במיוחד ברכב לא מאוזן מראש - מתלים נפרדים מלפנים וסרן חי מאחור - והכי גרוע אותו דבר עם מייצב קדמי שממש מתעקש להחריף את המצב.
לא קשור לסרטון סתם נזכרתי.
אסף.
מתוך הכרות אישית עם מרבית האנשים בסרטון, אני יכול רק להגיד שישי להם הרבה יותר שנות נסיון בשטח ממרבית המגיבים פה. הם לא התחילו עם ג'יפים בפנסיה אלא קנו סיקסים כשעוד היו חדשים. באמת אי אפשר לשפוט לפי סרטון ערוך.
כל הכבוד
נו אז? מותר לינסוע בשטח רק ברוביקון?
בשבת האחרונה עליתי את מצפה רמון. כל הרכבים כולל גרנד ויטארה נעולה עלו בשלום ובלי להיסתבך. היו נקודות שהיה צריך כיוונים ולרכב או שניים היה צריך לסדר אבנים. לרוביקון שהיה בחבורה אכן היה קל יותר, אז מה?
לידיעה, עבורי זו היתה פעם ראשונה במעלה אך אחרים שעשו אותו כמה פעמים כולל לפני פחות משנה הגדירו אותו כיום במצב הקשה ביותר. אמרו שכיום הוא קשה יותר מורדית.
ואם כבר "שטות", הנה משהו מחורשון לפני 3 חודשים. שימו לב לבחור ש"עוזר" לג'ימני במעלה...
https://www.youtube.com/watch?v=_TtsNV1Ywng
הנה זה מתחיל.. הרגשי.
בלי להכיר ולהשליך על הדמויות בסרטון, הרבה ״מנוסים״ שבויים בסיסמאות שלא בהכרח נכונות.
עלינו שם עם גאלופר, טרופר, לנדקרוזר דיסקו לדגמיו, ועוד.
עלו ביותר אלגנטיות ממה שמצולם.
ובגלל שזה סרט ערוך, אז נזהרתי בניתוח של המהות, אבל יש דברים שבולטים בצילום.
Slowly..
לא ריגשי.
רק מציין שחלק מהמצולמים נמצאים בשטח כבר מאמצע שנות ה-70 כשהשתחררו מהצבא. לכן לא נראה לי הגיוני ש"יפלו" על משהו בסיסי כמו הורדת אוויר.
מה גם שקשה לראות בסרטונים את הלחץ האמיתי בגלגל.
המון פעמים אני מעלה סרטונים וכותבים לי "למה לא הורדת אוויר?" כשבפועל הייתי על 15'.
3.50 בערך בסירטון רואים גם את הרוביקון "נוסע במקום", ובגלל שזה סירטון ערוך אז בטוח שיש עוד נקודות כאלה במעלה.
+1.
עלה להם הרבה, אם לא עכשיו אז בשלב יותר מאוחר בחיים של הרכבים האלה.
מניסיון דומה עם רכב "נבלה" בלי מנוע שניתקע במעלה וצריך גרירה, לרכבים המחלצים במצב כזה נזקים לתיבת הילוכים, טרנספר, סרן אחורי וכו'.
+1
ובכל זאת, כבוד לאנשים שם, חילוץ לא פשוט בכלל למרות שלא רואים את הכל בסירטון, שוב- מניסיון במצבים דומים הנ"ל לא פשוט ולא קל בכלל.
תסתכל על הפחיסה של הצמיג של הטרקאן ביחס לצמיגים של הלנדקרוזר, הבדל גדול בנקודת המפגש עם הסלע.
״להוריד מספיק אויר״ זה לא ערך מספרי מוחלט אלא הכמות המתאימה לרכב ולשטח ספציפי.
תתפלא,
אני עדיין פוגש לא מעט שמשוכנעים ש״אויר מורעדים רק בדיונות״, או מורידים סמלית בקושי 10psi.
Slowly..
גם לי זה תפס את העין.
במצבים האלו בדיוק יש ייתרון משמעותי לרכב עם גיר ידני ויחסי העברה טובים - יורד בראשון או שני נמוך עם ליטוף עדין של דוושת הבלם (אם בכלל צריך) ובלי לגעת במצמד - ירידה רציפה ובטוחה בהרבה, ובקלות. באוטומטיים, במיוחד אלו שיותר מנותקים ממה שקורה מתחת לכורסא, נפוצה מאוד הירידה המקוטעת הזו ...
מכיוון שהדיון כאן מדגדג לי, וכדי לא ליפול למלכודת של ביקורת מהכורסא עפ סרטון....
אזרוק לכם עצם לשעשועים. (לי יש דעה, אבל היא לא רלוונטית כרגע).
רכב נגרר (מת. לא מסוגל לסובב גלגלים בעצמו), מורידים לו אוויר? או שמא מנפחים?
ההגיון אומר לנפח, כדי להפחית מהחיכוך ובכך להקל על הרכב הגורר. הרי אין משמעות גדולה לאחיזה של הרכב הנגרר, לכן בדילמה שבין יותר אחיזה, שהיא גם יותר חיכוך של שטח פנים גדול יותר בקרקע, לבין פחות אחיזה אך עם פחות חיכוך - נדמה כי האופציה השניה עדיפה.
שאלה מעניינת.
מה שבטוח, בשני המקרים הוא יתגלגל למטה ביתר קלות מגרירה למעלה.
Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk
לנגרר בשטח קשה שכזה נהוג להוריד אוויר לזכרוני אבל פחות בנושא של אחיזה יותר בנושא של שיכוך זעזועים בסלעים/מדרגות.
אין פה עניין של חיכוך או אחיזה ,כי הרי לא מופעל שום כוח על הסוליה מצד המנוע המת.
הדבר החד משמעי שהכי יכול לעזור לגורר הוא גודל רדיוס הגלגל הנגרר. כל השאר זה התעסקות בקטנות.
לדעתי להוריד אוויר, או כמו שיונתן כתב, להוריד אותו בכלל למטה ...
נו באמת.. נבזי מצדך.
מה הקשר בין המנוע ובין התנגדות הגלגול?
ולמי שתוהה מדוע, חפשו את המיני-ניסוי היפה של 2 רנגלרים מחוברים בינהם בכננת, מנוע כבוי (אין סוגייה של אחיזה אקטיבית), מול כל אחד מהם בול עץ.
ההבדל בינהם הוא אחד עם לחץ אויר מלא והשני מופחת כמו בנסיעת שטח.
ועכשיו ניחוש מי נתקע ומי טיפס על בול העץ.
Slowly..
נשמע הגיוני שהרכב עם לחץ האוויר הנמוך יותר יעבור את בול העץ.
מצד שני, בניסוי אחר שנעשה עם מריצות גילו שלחץ אוויר גבוהה מקל על האדם הגורר/דוחף.
מה התשובה?