שאלה ברמה של הבפנוכו של משאבת איטון/ויקרס ישנה.
יש כאלו פה :-) ?
Printable View
שאלה ברמה של הבפנוכו של משאבת איטון/ויקרס ישנה.
יש כאלו פה :-) ?
נסה....
לא תשאל לא תדע.
אסף.
יש לי משאבה ישנה. כמה ישנה? 30 שנה בטוח. הפסיקו לייצר את הדגם לפני 18 שנה בערך. אין חלקי חילוף.
זו המשאבה של המלגזה שאחראית על הבוכנות הרמה. מחוברת עם גג"ש למנוע. לא פולי.
יש דגם חדש יותר אבל שונה בכמה נקודות מהותיות.
הדגם שלי הוא V200, החדש V20.
המשאבה בנויה מ3 חלקים עיקריים, חלק של השאפט שמתחבר למנוע דרך מערכת של גג"ש (אחת הסיבות לסיבוכיות שבעניין), חלק שנקרא קיטריג' שבעצם זה גוף המשאבה בו נמצאת המניפה שמחוברת לשאפט וחלק אחורי.
החלק הקדמי והאחורי בצבע אפור, האמצעי בצבע כחול. למה זה חשוב? כי היצרן שינה את הצבע לפני כמה שנים. מה שבתאוריה אומר שהחלק האמצעי שיש לי לא מקורי.
החלק האמצעי נשבר ל2. תמונות בהמשך. לגלגל עם הכנפיים (תבינו מהתמונות) יש שיניים כמו בציריה. בגרסה הישנה השיניים גדולות יותר מאשר בגרסה החדשה.
כל זה אגב נאמר לי על ידי אייזנברג הידראוליקה מחדרה, אחת החברות הגדולות בארץ בתחום. נדמה לי שהם היבואנים של המשאבות האלה והחברה הזו (איטון/ויקרס).
החלקים יקרים. מאוד. לא רוצה לקנות סתם.
האם מישהו יודע על הסבה שכזו? לקחת את הקרטריג' של V20 ללא הגלגל המרכזי והרכבה על V200?
הבעיה העיקרית עם הV20 היא שאין שאפט מתאים לגג"ש שמחבר את המשאבה למנוע. כנראה בגלל זה עשו קומבינה. אני פשוט לא יודע איזו קומבינה צריך לעשות כדי שזה יעבוד.
תודה
תמונות.https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...5ae7897740.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/202...c02fc15f24.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/202...bf0ac916c9.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/202...0a45a79dcd.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/202...389beb258d.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/202...2ad6437521.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/202...7bfbcf4a4b.jpg
Sent from my SM-G930F using Tapatalk
המשאבה לא נשברה סתם.
לפני שאתה מתקן תברר למה נשברה (כנראה עבדה מול 'קיר'. )
אסף.
מציע לך לגשת לליא - ר"ח פסח לב 9 לוד .
אייזנברג בקטע של למכור - מעבר לזה לא ממש מעניין אותם .
אצל ליא יעזרו לך וימצאו פתרון .
אילן
כמה שאלות.
1.מאיזה חומר עשויים הכנפונים? (למלות)
2. האם יש פגיעות מכניות בצלעות הכנפונים שבאות במגע עם האליפסה ב"קרטריג'" ?
3. האם פני השטח האליפטי של החלק השבור (קרטריג') חלק וממורק או שיש בו פגיעות כלשהן?
תשובה חיובית ל-2 ו-3 יכולות אולי להסביר למה נשבר.
לגבי תיקון.
האפשרות היקרה היא להחליף למשאבה v20, ולהתאים אותה לגג"ש הישן ע"י החלפת טבור הגלגל בלבד שיתאים לציר החדש.
אפשרות נוספת שהיא הימור עם סיכון כספי - לרכוש רק את הקרטריג' של ה-v20 ולקוות שיתאים.
ואולי אפשר למצוא משאבה דומה או זהה מפירוק?
ואם כלו כל הקיצין, קיים כמובן האילתור שאני הייתי מנסה, שהוא לייצר שני פלכים עם ברגים שיחזיקו קבוע את החלק השבור כמו מלחציים,
כשלפני ההידוק הייתי מנקה ומורח מעט אפוקסי אכותי ומביא את קווי השבר ל-0 מוחלט.
לא ניתן ליצר כזה בעיבוד שבבי?
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
"אם כלו כל הקיצין" ...........וחוץ מזה זו משאבת לספיקה גבוהה ולחץ נמוך יחסית.
במקרה כזה המשאבה לא שואבת, ואינה אמורה להסדק.
חלק מסובך לייצור. הבפנוכו לא עגול אלא אליפטי, והוא מוקשה ומושחז למידות בדיוק של מיקרונים.
יעלה יותר ממשאבה חדשה.
לתקן יעלה 1800 שח. כואב מאוד בכיס. עוד לא החלטתי מה לעשות.
אפשר לייצר הכול אבל זה לא הקטע. צריך לשפץ את המשאבה, להשחיז משטחים ולהחליף כנפונים.
חיסרנו בטעות את הסלקטור הפוך, המשאבה "נתקלה בקיר" ולכן נשברה.
אגב, היא כבר שופצה בעבר. החלק שנשבר לא מקורי ולא בקיבולת הרשומה על המשאבה. 7 גלון לדקה ולא 9 כמו שרשום. אם אחליט לשפץ אז זה יקפוץ ל11 כי זה מה שיש להם במלאי.
נסה להשיג משאבה מפירוק. יעלה כמו השיפוץ בערך - אם תצליח למצוא.
אסף.
תנסה לבדוק אצל - ירדן חלפים בעמק חפר .
אני מבין שזאת משאבת הגה אשר מחוברת עם גג"ש לטיימינג - אם כן אל תעלה בספיקה !!!
זה עלול לגזור שיניים או קייל בטיימינג .
ישנו גם מוסך ארי ברמלה אשר מפרק טרקטורים ומוכר חלפים .
ירדן חלפים - יותר גדולים ויותר הגונים .
אילן
זו המשאבה של הבוכנות הרמה. להיגוי יש משאבה אחרת.
בכל מקרה, החזרתי מהמשפץ. אין לי תקציב לשיפוץ כרגע. הבעיה היא שכדי להוציא את המלגזה מהבית מלאכה צריך להטות את התורן ובשביל זה צריך משאבה...ביצה ותרנגולת או משהו כזה. נסתדר, אולי אחבר יחידה הידראולית חשמלית רק להטות את התורן ולהעיף את המלגזה מהבית מלאכה.
הרעיון עכשיו הוא להשיג משאבה עם נתונים זהים, הכי חשוב ספיקה ב1200 סל"ד. רצוי 9 גלונים לדקה, אפשר פחות אפשר יותר.
הציר המקורי של המשאבה 24 ממ עם שגם, אולי אם אשיג משאבה עם ציר 12-13 אוכל לחרוט מתאם.
חשבתי להשתמש במשאבות שיש לי (וברוך השם יש לי איזה 4-5) אבל הן לסל"ד הרבה יותר גבוה אז לא נראה לי מעשי.
יש לך משאבות אחרות? אז תמצא את זו עם ההדחק הכי קרוב ויאללה לעסק.
יש מתאמים סטנדרטיים בין צירים שונים. ספקי ההידראוליקה התעשייתית מוכרים אותם.
אסף.
זה ציר מיוחד של קלארק. היה מיוצר במיוחד עבורם. לא משהו בלתי ניתן לעשייה.
בכל מקרה, אני אמצא פתרון.
תמיד יש אפשרות לשפץ את הקיימת ואם אצליח לגייס קצת מימון לזה, זה מה שאעשה.
היבואן של איטון הוא אכן לי"א הידראוליקה. ללא ספק, לטעמי ומניסיוני, העסק הכי רציני בארץ לתחום, מקצוענים ויסודיים ולא סתם מנסים לדחוף.
עוד משהו, בתחום ההידראוליקה, 1800 זה ממש לא סכום רציני... אם זו העלות לשיפוץ אצלם, תחטוף את זה בשתי ידיים. ותמסור ד"ש לריצ'רד מקובי מגרופית (-;
בהצלחה- קובי
תראה, אני מסכים שזה מחיר טוב אבל אני לא יכול לשלם כרגע.
אני אנסה לקנות מהם את הרינג/קרטריג' - החלק שנשבר לי, ואתקן לבד. כרגע המשאבה מפורקת לגורמים, במהלך השבוע אסע לקנות או-רינג חדשים ומיסבים חדשים.
המלצות על משחיז שטחים טוב יתקבלו בברכה :-) צריך להוריד כמה אלפיות. לא מאוד מאוד קריטי אבל אם כבר משפצים...
כל זה תלוי במחיר שאוכל להשיג את הרינג. אחרת אצטרך להזמין מחו"ל וזה יקח זמן.
אגב, אין להם רינגים חדשים. הוציא מהבויידם רינג ישן של 11 GPM. המקורי הוא של 9, היה מותקן לי על המשאבה 7.
הייתי בחולון אצל יצרן/מתקן. במקום 1800 רצה רק 1000. אבל, לטענתו אסור לעשות השחזת שטח למשאבה כי זה הורס את הטיפול הטרמי שפני השטח עברו. מקווה להביא אליו את החלקים היום לשם בדיקה.
החלק שאני צריך עולה אצלו 800, ליא רצו על חלק ישן ללא כל החלקים, 1200. רק אומר.
אנחנו כצרכני קצה צריכים להעדיף את המוצר האיכותי
אין לנו זמן
אין לנו ידע
אין לנו עודף תקציב
אבל כאשר השחקנים המובילים מספקים סחורה סוג ז
והם עוד מתהדרים בתעודות אישורים תקנים ותמונות מרשימות
הם יכולים לעשות את זה פעם ...פעמיים ואז נופל האסימון
יש בשוק המקומי עוד הרבה מקורות לחלקי חילוף וראיתי כאלה
שקופצים ליום אחד לחו"ל וחוזרים עם החלק ביד
ועוד נשאר להם עודף
איציק
אכן , צודק איציק .
שנים רבות אני עובד ומתקן ציודים הידראוליים - שלי ושל קולגות .
פעם אחת התפתתי לרכוש משאבה הידראולית שעלתה מחצית המחיר מהמשאבות שאני משתמש בהם ( קסאפה ) , המשאבה עבדה שלושה !!!! ימים מלאים על הלחץ הדרוש - 175BAR , ואז התחילה ליפול בלחצים כעבור יומיים נוספים שבקה לחלוטין .
הייתי זקוק ל"סביבל" הידראולי חדש לכלי מסויים - הצעת מחיר בארץ מהיבואן ( רק אצלו ניתן לרכוש את החלק ) - 12000 ש"ח + מע"מ . זמן אספקה - חמישה שבועות .
טסתי לצפון איטליה ביחד עם זוגתי לחופשה בת 10 ימים - עלות כולל רכב ומלון 8000 ש"ח , רכשתי את הרכיב הנ"ל מהמפעל ישירות - 350 אירו , והחלק חזר איתי ארצה במיידי .
בקיצור - עלות החלק + החופשה הסתכמו בפחות ממחיר הרכיב בארץ ( שלא לדבר על זמן אספקה ) .
מיכה - ישנו מקום בכפר סבא - צמוד למפעל קניאל אשר מתקן מלגזות וגם מפרק רבות ומוכר חלפים - תנסה אצלו , לא יודע את הטלפון , אך אם אתה מגיע מכביש 4 ופונה ימינה למפעל קניאל מיד בצומת הראשונה תראה את המקום .
נראה לי ששם תמצא את מה שאתה מחפש - וסביר מאוד שחלק משומש באיכות טובה ובמחיר הרבה יותר נמוך .
אילן
כמו שכבר נכתב. תמיד להעדיף חלק מקורי מפירוק על פני שיפוץ ישראלי.
אסף.
תודה, אם לא יסתדר אני אבדוק את המקום בכפר סבא.
גם על זה חשבתי. החלק עולה באיביי בסביבות 100 דולר, המשלוח עוד איזה 100 דולר. יוצא כמו בארץ. אז באמת שאין טעם לקנות מאיביי.
אבל נכון לעכשיו הבעיה היא לא החלק. הבעיה היא שאולי אי אפשר לשפץ את המשאבה. מחר אדע.
טוב הסאגה נגמרה בינתיים.
המשאבה שופצה. העלות 1000 שח. מיסבים חדשים, כנפיים מושחזות, אטמים חדשים.
ביום ראשון נתקין ונראה שאין בעיות.
וכדי שלא לשעמם אתכם, כי אתם מתים על הידראוליקה:cool: בקרוב שאלה חדשה :-)