-
פרוייקט מימון ההמונים של השומר החדש
הארגון הנהדר הזה נפל בין כסאות המימון בשנת האין ממשלה הזו.
כדי לנסות לשמור על היעד "אף חקלאי לא נשאר לבד" הם יצאו בפרוייקט מימון המונים.
בפרוייקט כל "שגריר" צריך לעמוד ביעד גיוס מסוים וביחד הם יגיעו לסכום הנדרש להפעלת הארגון ללא תמיכת הממשלה.
הקישור הנ"ל הוא אחד מיני רבים שרצים בימים האחרונים, השגרירה היא אחיינית שלי שעושה שירות לאומי בארגון.
למי לא מכיר, הארגון עוזר לחקלאים בכל הארץ בשמירה ובידיים עובדות ברגעי מצוקה ובשגרה.
ארגון ציוני אמיתי שמאגד עירונים, בני מושבים וקיבוצים, מתנחלים וכו'.
https://www.jgive.com/new/he/ils/donation-targets/28159
-
תגובה: פרוייקט מימון ההמונים של השומר החדש
אפשר גם לבוא להתנדב גם במסגרת יחידת הגיפים /אופנועים
ועל הדרך לעשות גם טיול לילה.
זה הלינק שאני קיבלתי לאיסוף תרומות
https://www.jgive.com/new/he/ils/donation-targets/29077
האתר של הארגון https://www.hashomer.org.il/
-
אומי, למה הכסף משמש?
מדובר בארגון שמבוסס לפי תפיסתי על התנדבות, לא?
כשמתחיל להיכנס כסף ובטח גם משכורות זה חשוד באיבוד האידיאולוגיה וזה דורש הסברים.
מסתבר שמדובר בארגון של:
23 אנשים בלבד (חברים)
207 עובדים (!)
70306 מתנדבים.
מחזור שנתי 56,947,497שח לשנת 2018 מתוכם רק כ 4 מליון תמיכה ממשלתית.
כל חמשת המנהלים שם עולים לארגון כ 200-300 אלף שח לאדם לשנה בשנת 2019 ויש אפילו שני סמנכ"לים שמרוויחים המוון כסף.
https://www.guidestar.org.il/organiz...ople;year=2018
הוצאות השכר של הארגון לשנת 2018 הן כ 4.5 מליון שח.
הוצאות כלליות אחרות (לך תדע למה) עוד 49.5 מליון שח.
https://www.guidestar.org.il/organiz...92981/finances
אני בתוח שהאחינית שלך מלאה באידיאולוגיה אבל אני לא השתכנעתי שהגולם לא קם על יוצרו....
מידע כללי על העמותה נמצא כאן:
https://www.guidestar.org.il/organization/580492981
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
-
אני לא מספיק מכיר את הארגון והמנגנון שלו בשביל לסנגר עליו.
מהמעט שאני מכיר דרך ההתנדבות המינימאלית שאני מבצע,
יש רכזי שטח (עם דאסטר...) שנותנים את הנשמה 24/7 בשביל החקלאים באזור שלהם .
לא ביררתי מה רמת השכר שלהם, קריירה זה כנראה לא...
יש לא מעט שינשינים שאני מניח שנותנים להם קיום מינימאלי.
ויש גם מי שמתפעל מולנו את רישום ותיאום המתנדבים לפעילויות, העובדת הקבועה שעבדה מולנו פוטרה לאחרונה ובמקומה מתפקדת בת שירות.
אפשר לקיים דיון ארוך על משילות שמהווה אחת הסיבות לצורך בארגון מלכתחילה.
לא התרשמתי שזה ארגון שפועל כדי לקדם את עצמו, גולם, יוצרו וכו...
Sent from my SM-N950F using Tapatalk
-
שחר, אני מכיר מספיק כדי להצדיק את בועז.
התחיל כאירגון עם רעיון נהדר, התנדבתי שם בעבר, מכיר טוב אנשים שעבדו שם.
היום המנגנון עולה יותר מהתמורה.
ובסוף ברגעי הקלאץ הם לא ממש שם עד הסוף.
ולא כל האשמה עליהם, אותם חקלאים בחוות הבודדים וכדומה, חלקם אנשים מאוד בעייתים בשיתוף הפעולה שלהם.
בפעילויות החינוכיות שלהם הם מצליחים יותר (שנת שירות, בית ספר, עבודה מועדפת).
-
ואני הייתי בכנס ואני יכול להגיד שהפעם הכסף לא הולך "להחזיק" את הארגון ואת עובדיו, אלא בשביל לקנות מקוש ומעדר, עוד רכב סיור, וכדומה...
-
אני לא ממש מכיר את הארגון מקרוב.
הרעיון אדיר ואני גם רואה פה ושם פעילות מאוד מבורכת אבל כשאני רואה כמה כסף מתגלגל , רמת משכורות ולמשל הכנסות של מעל עשרה מליון שח ממשרד הדתות על שעורי דת שהם עושים אני עוצר לשאול שאלות.
מציע גם לכם לשאול.
שמתי קישורים לדיווחים הכספיים של העמותה. רשמיים...
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
-
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
אומי, למה הכסף משמש?
מדובר בארגון שמבוסס לפי תפיסתי על התנדבות, לא?
כשמתחיל להיכנס כסף ובטח גם משכורות זה חשוד באיבוד האידיאולוגיה וזה דורש הסברים.
מסתבר שמדובר בארגון של:
23 אנשים בלבד (חברים)
207 עובדים (!)
70306 מתנדבים.
מחזור שנתי
56,947,497שח לשנת 2018 מתוכם רק כ 4 מליון תמיכה ממשלתית.
כל חמשת המנהלים שם עולים לארגון כ 200-300 אלף שח
לאדם לשנה בשנת 2019 ויש אפילו שני סמנכ"לים שמרוויחים המוון כסף.
https://www.guidestar.org.il/organiz...ople;year=2018
הוצאות השכר של הארגון לשנת 2018 הן כ 4.5 מליון שח.
הוצאות כלליות אחרות (לך תדע למה) עוד 49.5 מליון שח.
https://www.guidestar.org.il/organiz...92981/finances
אני בתוח שהאחינית שלך מלאה באידיאולוגיה אבל אני לא השתכנעתי שהגולם לא קם על יוצרו....
מידע כללי על העמותה נמצא כאן:
https://www.guidestar.org.il/organization/580492981
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
אישית אני לא מצדיק או שולל כי אני לא מכיר לעומק, אבל המספרים לא חריגים בצורה מחשידה
למנכ"ל ארגון עם 207 עובדים + 70 ומשהו אלף מתנדבים צריך כישורים מסויימים, ואני בטוח שתסכים שזו לא עמדה/ משרה שאפשר לעשות בהתנדבות מהצד ליד עבודה נוספת.
השכר כאמור הוא 290K שנתיים שהם בגסות 25K *ברוטו* בחודש מה שמשאיר מן הסתם הרבה פחות בנטו. אני לא מכיר מנכ"לים עם מצבת כח אדם כזאת שיסכימו לעבוד בשכר של 15K נטו בחודש אם זה לא ממניעים של רצון לעזור/ לתרום (וכאמור זו המשכורת הכי גבוהה בארגון), אבל זה רק אני.
בהתאם העובדים תחתיו, נדרשת רמת כישורים מסויימת ומדובר במשרות שלא מאפשרות לבצע אותן בהתנדבות כמשהו מהצד ליד עבודה עיקרית, לכן אישית בראיה טכנית אני לא רואה חריגה משמעותית במקרה של 5 "מובילי" השכר שם, כאמור במידה ואכן מדובר במשרות עיקריות של אותם עובדים ולא משרות מהצד.
-
הבת שלי סיימה שם בקייץ האחרון, כרגע בצבא.
אני יכול לומר ביושר שהערכים שהיא קיבלה שם ציונות, אהבת הארץ, הסטוריה ,ארכאולוגיה+ עמידה בתנאים קשים ועבודות קשות בכל מזג אוויר. החזירו לי בן אדם הרבה יותר טוב, בוגר ורציני הביתה. כרגע היא בטירונות חיר והיא עדיין שואלת איפה הטירונות בכל הסיפור הזה. מה שכן האג'נדה הכללית היא כן עם ניחוח ימני דתי די חזק. לי לא היתה בעיה עם זה
Sent from my SM-A720F using Tapatalk
-
הכול טוב אבל זה כבר ביזנס לכל דבר ועניין או הפרטה של שרותים ממלכתיים.
לגבי שעורי דת- תסתכלו בקישורים.
אני לא מול זה אבל זוכר שראיתי שיש שם המון מליונים הכנסה ממשרד הדתות בגין שעורי דת. נדמה לי שעשרה מליון שח...
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
-
1 קבצים מצורפים
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
six 4 life
אישית אני לא מצדיק או שולל כי אני לא מכיר לעומק, אבל המספרים לא חריגים בצורה מחשידה
למנכ"ל ארגון עם 207 עובדים + 70 ומשהו אלף מתנדבים צריך כישורים מסויימים, ואני בטוח שתסכים שזו לא עמדה/ משרה שאפשר לעשות בהתנדבות מהצד ליד עבודה נוספת.
השכר כאמור הוא 290K שנתיים שהם בגסות 25K *ברוטו* בחודש מה שמשאיר מן הסתם הרבה פחות בנטו. אני לא מכיר מנכ"לים עם מצבת כח אדם כזאת שיסכימו לעבוד בשכר של 15K נטו בחודש אם זה לא ממניעים של רצון לעזור/ לתרום (וכאמור זו המשכורת הכי גבוהה בארגון), אבל זה רק אני.
בהתאם העובדים תחתיו, נדרשת רמת כישורים מסויימת ומדובר במשרות שלא מאפשרות לבצע אותן בהתנדבות כמשהו מהצד ליד עבודה עיקרית, לכן אישית בראיה טכנית אני לא רואה חריגה משמעותית במקרה של 5 "מובילי" השכר שם, כאמור במידה ואכן מדובר במשרות עיקריות של אותם עובדים ולא משרות מהצד.
ארז,
אם מדובר בארגון כלכלי אז אתה צודק. אולי.
אם מדובר באירגון המבוסס על התנדבות ותרומות אז לטעמי לא ראוי רמות שכר של עסק במגזר הפרטי.
ובכלל אפשר לדון האם החקלאים שמחזיקים כנכס את מרבית אדמות המדינה ורובם בכלל לא עוסקים בחקלאות וגם אם כן אז לא בעבודה עצמית אלא באמצעות תאילנדים.
רובם לא אנשים קשי יום אלא אנשים מאוד אמידים שמנצלים בצורה די צינית את הדור הצעיר.
אגב, מסתבר שיש לארגון גם חברה בשם סנדו.
-
לא ראוי? אל תתרום.
הארגון הזה עושה עבודת קודש עם או בלי קשר לדת, ובתור אחד שהיה מבלה את שעות היום בלגדל סטייקים, ואת שעות הלילה בלשמור עליהם, אני אומר לך שיש לא מעט חקלאים שמקריבים את החיים שלהם על שמירה על אדמות מדינה.
לגבי היעילות בה הארגון הזה מתנהל? לא מעניין אותי. אני לא הולך להשכיב שם סכום שמצדיק את הנבירה הזאת.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
six 4 life
זו הגישה שלי, גם ארגון התנדבותי צריך מנהל טוב, 25 אלף בחודש זה שכר של מנהל צוות מהנדסים ואולי פחות מזה.
25 למנהל של 207 קבועים עוד רבבות מתנדבים, זה לפחות רבע התנדבות.
השאלה מבחינתי היא האם הארגון מנציח בעיה כדי להתקיים (ארגון לתת הוא כזה לדעתי) או מטפל בבעיה באופן הגיוני ביחס לתרומה שלי.
עניין הקשר למשרד לשרותי דת מוזר לי ואני בהחלט הולך לברר על זה.
-
לגבי השרותי דת, לא ידוע לי ,לפחות כמו שזה מצטייר אצלי. כן דובר על הסטוריה ותנ"ך באתרים שהם היו בהם והיו הרבה. (אזור שקף לכיש). אבל אני אשאל את הגברת כשתצא שבת זה בהחלט מעניין לדעת. בנוגע לחקלאים, יש לי הרבה השגות על צה שנכתב אבל זה לא הדיון.
Sent from my SM-A720F using Tapatalk
-
תקופת השנור הייתה טובה בשעה שהמדינה הייתה בוסרית.
כיום לטעמי למדינה שגובה כל כך הרבה מיסים מאזרחיה חייבת להיות חובה שיטונית שכוללת בין היתר גם שמירה על אדמות המדינה והחקלאים.
כל זמן שמדובר בהתארגנות התנדבותית מקצה לקצה אזי להשקפתי הכול טוב.
מהרגע שקם ארגון כספי עם מנגנון ומשכורות ותקציב של עשרות מליונים ומקבלי שכר שוק אז מבחינתי העסק הופך ללא ראוי.
הפרטת שרותים ממלכתיים,
ארגון כלכלי לכל דבר עם אינטרסים כלכליים.
כלפי חוץ הכול מוצג יפה ואידיאולוגי אבל מפה זה כבר לא תמים ובהמשך אפילו פוליטי ( אם עוד לא היום).
אני את ימי התמימות שלא עברתי.
לכו במקום להתנדב למשמר הגבול במסגרת מתמי״ד.
* כמו שלא ידעתם עם הקשר לשרותי דת יש כנראה עוד קשרים שהציבור לא יודע עליהם כי מרבית התקציב, עשרות מליונים, בכלל ללא פירוט ומדובר בהמון כסף בשביל ... מתנדבים
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
-
שארתי שמהר מאוד נגיע למשילות.
אנחנו מתנדבים במג"ב במקביל. בשומר לרוב באותו מקום ככל שאפשר, המטרה להבין למי באמת עוזרים.
גם מג"ב וכל ארגון התנדבותי אחר, עם או בלי עובדים בשכר זו הפרטה של שירותים שהמדינה צריכה לספק.
-
בתמצות-
חקלאות זה ערך.
זה גם עסק.
תעשייה, לדעתי גם.
הייטק וחברות מתקדמות שתורמות לכלכלה? לא הייתי פוסל.
האם מי מהאחרים מקבל תמיכה כספית מהמדינה בדמות שומרים ופועלים בשנת שירות?
לא ידוע לי שיש כזה דבר.
ולא דיברתם בכלל על תנועת בני המושבים ההיסטורית והמפוארת שהתנתקה מתנועת האם בנוער העובד והלומד ומצאה אמא מאמצת בשומר החדש.
תפיסת עולם פוליטית ומדינית?
וואלה לא יודע, אבל שווה לתת על זה אל הדעת.
ומה מחר?
נקים צהל בהתנדבות?
השומר...
ההגנה...
הפלמח...
צהל...
השומר החדש...
מה השלב הבא?
Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk
-
לא אכנס לנושא השומר החדש כי אני פשוט לא מעורה בנעשה.
רק הבהרה בנוגע לבני המושבים
הם נאלצו לחבור לשומר כי אחרת לא היו מתוקצבים מהמדינה- יש תקופת הכשרה להקמת תנועת נוער חדשה
הפיצול היה בגלל שלמעשה הנוער העובד התקיים על תקציבי בני המושבים
Sent from my SM-G973F using Tapatalk
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
המשוטט
לא אכנס לנושא השומר החדש כי אני פשוט לא מעורה בנעשה.
רק הבהרה בנוגע לבני המושבים
הם נאלצו לחבור לשומר כי אחרת לא היו מתוקצבים מהמדינה- יש תקופת הכשרה להקמת תנועת נוער חדשה
הפיצול היה בגלל שלמעשה הנוער העובד התקיים על תקציבי בני המושבים
ידוע (למרות שגלשת קצת לפרשנות). אבל טוב שעדכנת כאן.
ועדיין, יש לתת הדעת לזה שבני המושבים היום הם השומר החדש.
על כל המשמעויות.
-
יש ייתרון מסויים בתקציב ממשלה מוגבל.
אני מנחש שעל כל עמותה לא מתוקצבת שאכן תורמת, יש כמה וכמה שקיימות כדי שיוכלו להעביר אליהם תקציבים...
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
יונתןמצפה
ידוע (למרות שגלשת קצת לפרשנות). אבל טוב שעדכנת כאן.
ועדיין, יש לתת הדעת לזה שבני המושבים היום הם השומר החדש.
על כל המשמעויות.
אני מוחה ;-)
גם כשהיינו חטיבה בנוער העובד לא היה קשר ברמת השטח
ולאחר כמה עשרות שנים שאיני חלק מהתנועה אני מאמין ומקווה שזה עדיין כך גם תחת השומר.
לפי מה שהבנתי זה עדיין רק למען הבירוקרטיה
-
אם זה היה רק למען הבירוקרטיה, ולכאורה כזה פשוט, כנראה שבני המושבים היו עדיין תחת הנוער העובד.
אבל זה דיון שונה לחלוטין, נראה לי שנעזוב אותו...
-
אני חושב שאפשר לתמצת את זה לשאלה יותר פשוטה.
תקציב האירגון הממוצע בנגיד... ה5 שנים האחרונות, הוא בערך 40 מיליון ?
ראיתם בפועל בשטח שינוי/אימפקט שתואם הוצאה של בערך 200 מיליון שקל ?
האם שנה הבאה כשזה יהפוך ל260 מיליון זה יהיה תואם ? ועוד שנתיים ?
אני חושב שלשומר היה פוש רציני באזור השנה שאני הצטרפתי 2013/2014 (לא הייתי מנכס את הפוש לכישוריי).
ואחרי זה הם נתקעו במקום והם לא משנים את תמונת המצב בשטח ביחס לכמה כסף שזה עולה.
-
מצד שני, ליד הישוב שלי קמה חוות בודדים חצי חוקית, בבעלות זוג צעיר.
בלי התמיכה של השומר החדש שבאים בונים , שומרים ומעבים נוכחות בשטח הם לא היו יכולים אפילו לצאת מהחווה להתקלח.
באים כל הזמן מלא חברה צעירים מהשומר החדש עם אש ומוטיבציה. מלח הארץ עם מלא כוונות טובות שמזכירות לי קצת את החלוצים.
אולי בגלל שאני היום יותר מבוגר ושיניתי זווית ראיה אבל נדמה לי שמנצלים את כל הטוב הזה שלהם בצורה צינית.
אולי...
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
-
בועז, אני מקווה שאתה לא באמת חושב שמשכורת של 25000 ברוטו זה 'המוון' כסף כמו שכתבת.
אסף.
-
אני קורא ומתבייש.
לא, לא בשומר החדש. אירגון מבורך, מלח הארץ.
מתבייש שוב במדינה שלי - מדינת ישראל, האויבת מס' 1 של כל אזרח ישראלי באשר הוא, שיצרה כאן מציאות הזויה.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
בועז, אני מקווה שאתה לא באמת חושב שמשכורת של 25000 ברוטו זה 'המוון' כסף כמו שכתבת.
אסף.
זה 25 כפול 5 לחמישה בכירים.
כן, זה המון לארגון שמגייס תרומות ומפעיל מתנדבים .
לא לעניין לקחת את המתנדבים התמימים והצעירים ולשלוח אותם להתרים את המעגל הקרוב אליהם ולנצל את אי הנעימות שלהם לומר לא.
בכלל נראה לי שהארגון הזה קצת מאבד את הדרך והולך לכיוון לא טוב.
תנועת נוער, שעורי דת , מפריט שרותי מדינה. ועוד.
בסך הכול הארתי את הנושא.
שכל אחד יתחבר במודע לאן שנח לו אבל לפחות לא בתמימות.
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
-
כתבת:
ויש אפילו שני סמנכ"לים שמרוויחים המוון כסף
ולזה התייחסתי.
קודם כל הם לא מרוויחים הם משתכרים. זו משכורת ולא רווח ואני מניח שאתה מבין את ההבדל.
ואחרי זה - 20 עד 25 אלף שח ברוטו בחודש - זה לא המון כסף בישראל של ימינו. זו משכורת בינונית למנהל בדרג בינוני, משכורת קצת נמוכה למנהל בדרג שלהם. אפילו הייתי אומר שבשכרנכזה יהיה קשה להביא מנהלים ראויים.
אם ארגון התנדבותי צריך מנהלים בשכר? וכמה מנהלים? והאם בכלל מוסרי להתנדב כדי למלא מה שאמור להיות תפקיד של המדינה לדעתך? והאם ערבות ועזרה הדדית הופכים למטבעות עוברים לסוחר? לא לזה התייחסתי וגם אין לי דעה מוצקה בעניין . רק לאותו משפט שציטטתי.
אסף.