עכשיו שיש הרבה זמן פנוי, החובה סטייקים מחפש המלצה על סכין בשר.
אחרי שיטות ברשת ראיתי שיש המון סכינים, קצת הלכתי לאיבוד
בברכת חג שמח
Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk
Printable View
עכשיו שיש הרבה זמן פנוי, החובה סטייקים מחפש המלצה על סכין בשר.
אחרי שיטות ברשת ראיתי שיש המון סכינים, קצת הלכתי לאיבוד
בברכת חג שמח
Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk
יש לך מסגרת תקציב לנושא?
Sent from my Mi A1 using Tapatalk
שאלה טיפה שונה, מה זאת אומרת סכין לבשר?
לפרק עוף?
לפרק בקר ( אנטריקוט מהצלעות)?
לחתוך גוש בקר ( כתף? אנטריקוט?)?
סכינים קונים באמזון!!!
הם (האמריקאים) מבינים בזה, וחיים את זה.
זיו את הסכין השניה משמאל(של arcoss) קניתי לא מזמן בארץ, עלתה 100 שח...
גם לי יש אותה אבל זאת סכין פשוטה יחסית ונראה לי שהוא מכוון גבוה יותר.https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...304bfa3873.jpg
Sent from my Mi A1 using Tapatalk
גם לי יש של ארקוס, מחייבת השחזה באופן די שכיח
Sent from my iPhone using Tapatalk
ארקוס זה הסיגנט של עולם הסכינים לדעתי.
Sent from my Mi A1 using Tapatalk
הכוונה זה לא פשוטה או לא.
זיו רשם לקנות מאמזון, אז עניתי שלא בטוח שבארץ המחיר יקר יותר לאותו מוצר.
https://www.amazon.com/s?k=arcos+kni...nb_sb_ss_i_3_5
לא מבין בזה כלום ולא יודע מה ההבדלים.
יש לי את אלו ועד היום אני לא מבין איך מתמחרים סכינים ומה ההבדל בין ארקוס לצוויליג או לדרייציק...
מנסיוני היקרות לא תמיד חותכות יותר טוב או נוחות יותר ביד.
אם מישהו יכול להסביר את הבודות וכיצד בוחרים סכין אז זו התחלה טובה
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
להב רחב. לפחות 3 ממ.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...31192be85a.jpg
Sent from my iPhone using Tapatalk
+++
אם אתה לא טבח/קצב שצריך ארגונומיה לידית כי כל היום אתה חותך, אז מה שחשוב זה שזה יהיה חד לאורך זמן כי הרוב המוחלט לא נהנה להשחיז בבית סכינים.
יסלחו לי כל אלו שמרגישים מאויימים.. השאר זה פלצנות.
פלדת דמשק משויישת או איזה יפני נצר ליצרן חרבות סמוראי..
יש לי 2 ארקוס 20+25סמ להב רחב, נקנו במבצע ״השני ב-50% הנחה לפני מעל 10 שנים.
שתיהן יחד עם עודף מ-200.
זו עם הלהב 20סמ עם ידית פלסטיק צהובה בוהקת (סדרת המסעדות אן הבנתי נכון), פשוט מעולה.
נדרשה לשיפור השחזה מינימלי.
זו עם הלהב 25סמ פשוט גדולה מידי, אבל הידית יפה, אז באירוע חגיגי שצריך לפרוס משהו, היא הייצוגית..
בארגז טיולים יש סכין ללא שם, להב רחב וגדול, 30ש״ח~, ואבן השחזה קטנה אם צריך.
ככה לא כואב לי הלב כשהיא נופלת לרצפה/חתכו בלי משטח חיתוך/נחבטת בארגז מטבח ממתכת.
אני אוהב לבשל, יש לי הרבה סכינים, וגם העדפה אישית, אבל זה כאמור עניין אישי.
גיא כתב לקחת להב עבה, יש לי שניים כאלו, הם פחות נוחים לי, לא יודע למה ולא התעמקתי בזה. כל הסכינים שלי זמינות באופן דומה ובסופו של יום, סטטיסטית, אני משתמש בסכינים הדקות יותר (השני והשלישי משמאל בתמונה הראשונה) כמעט לכל עבודות הבישול במטבח. אלו גם הסכינים שאני לוקח למטבח בשטח.
(ספציפית, אלו ויקטורינוקס מק"ט 5.2000.15 , 5.2000.19 , בתמונה יש את כל הסדרה מגודל 12 עד 25)
לא פחות חשוב מהסכין עצמה הוא אופן ההשחזה. אני מחזיק כבר שנים את משחיז ה"אגרופן" של ויקטורינוקס ומשתמש בו לכל הסכינים. המשחיז הזה דואג להשחזה בזווית נכונה גם בלי מיומנות של משחיז אומן, והוא מחזיק הרבה זמן (טיפ: כשהמשחיז נשחק מפרקים אותו והופכים את הלהבים, והנה הכפלתם את אורך חייו). ממליץ עליו בחום למרות שהוא יקר למדי. https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...59fff8c8d3.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/202...71455d209b.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/202...f4ca2ccf1e.jpg
יסלחו לי הפלצנים #345 .
ראשית, סכין לחיתוך עגבניה צריכה להיות יותר משוכללת מסכין לבשר.
שנית, השחזה על מתקן השחזה שלושה שלבים שעולה כמה עשרות שקלים לוקחת בדיוק 30 שניות, ואמנם זאת לא אבן מים יפנית בכמה מאות שקלים, אבל הסכין יחתוך אחר כך את הבשר כמו מרגרינה. לכן גם ארקוס או ארקוסטיל זול יהיה טוב. ואין צורך בפלדה אקזוטית שמחזיקה מעמד חודשים עד ההשחזה הבאה.
לגבי להב עבה- חסרון (מדבר על עובי, ולא על רוחב). כאן סכין נורמלית (לא עשרים ש"ח, אלא מאה ש"ח), בד"כ נבדלת מהזולה, כי אלו של ה20 ש"ח לעתים ממש עבוד כדי לפצות על פלדה חלשה.
מה שכן, שרוחב הלהב יהיה גדול מרוחב הידית (המתכת בולטת מעט, או לכל הפחות באותו גובה).
אמרו- יש סכין לפירוק עופות, לפילוט דגים וכו.....
אני משתמש עם סכין שף (18 ס"מ) או שף סנטוקו (לא יעילה לפירוק, השפיץ פחות שפיצי, יותר נוחה לי בירקות) ועושה איתן הכל (למען האמת- 95% זה בכלל קיצוץ ירקות).
אוסף מרשים זיו.
השימוש העיקרי יהיה לפרוס אנטריקוט ולפרק עוף צלוי.
אם יש סכין אחת לשני המטרות אז עדיף.
Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk
לפרק עוף צריך להב צר וקצר יותר נתחי סטייקים.
אני הולך עם מה שמצטלם לי יפה באינסטושhttps://uploads.tapatalk-cdn.com/202...1e04573486.jpg
Sent from my Mi A1 using Tapatalk
זיו, איזה דגם הסכין ארקוס?
Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk
חידשת לי. תודה
Sent from my Mi A1 using Tapatalk
זיו,
את זה אתה מאשר?
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...6e97e9e2.plist
ידידי, סכין שף עד 12 אינץ, מתכת אלחלד אמיתית בתקציב שלך הרוב כאלו אחרת תגלה מהר מאד נקודות חלודה על הלהב.גש לחנות ובדוק איך מרגיש לך ביד אחיזה ומשקל.נסה לרכוש ידית היא והסכין חלק אחיד, שטיפה ידנית עדיפות לתליה שהלהב לא ידפק.קנה בנוסף שטול ואבן מים פשוטה, בקש שיסבירו לך השחזה על שטול (פשוט מאד)ישמור על הסכין חדה לאורך זמן.חיתוך רק עלקרש אוקולון או עץ גם יאריך מאד את חיי הסכין.ב40 השנה האחרונות זהו כלי העבודה העיקרי שלי מתשתמש ביום יום בסכין פשוטה שבשימוש נכון ושמירה נכונה מחזיקה שנים.
הארקו סטיל הסיני הוא לא כל כך עלוב.
יש לי כמותם וחלקם לא פחות טובים מבחינתי מה Zwilling
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...4579c773f2.jpg
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
אני משתמש באלא:
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...b78a51159e.jpg
דגמים 2804 ו- 1355
Sent from my iPhone using Tapatalk
יש לי את הקצרה יותר של דורון. שוב.. בינונית...https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...6af91e54e5.jpg
Sent from my Mi A1 using Tapatalk
Wusthuf יצרן מכובד ולא יקר.
אורך ורוחב הלהב משתנה בהתאם לייעוד אבל גם חשוב שיהיה נוח למשתמש.
לביתור עוף סכין עם להב צרה ודקה יחסית, יש אורך סטנדרטי.
לבקר להב יותר רחבה, האורך הוא שאלה של סוג הנתחים שתתעסק איתם. אין סיבה ללכת על משהו באורך שלא יהיה שמיש ואולי אף יפריע לפעולה נוחה בעמדת העבודה.
אמרו פה נכון - לך לחנויות קצבים וחנויות מתמחות בסכינים ותנסה מספר רב של סוגים.
Sent from my LON-L29 using Tapatalk
בינוני בעיניי זה סכין שצריך להתעסק איתה כמעט כל שימוש בשביל לקבל חיתוך נקי וקל, עוף וסטייקים זה קל, שריר וכו זה כבר עניין אחר. הסכין שלך, נראה שעברה הרבה.
.https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...1e9fa835a8.jpg
אלו הכי שימושיות אצלי.
עם הצווילינג אני חותך כמעט הכל.
לפריסה לרבות פרוסות דקיקות אני משתמש במרסר (הייתה מומלצת באמזון).
כמובן שיש עוד כמה לשימושים ספציפיים כמו טורנה ומספריים לעוף.
בהזדמנות אוסיף סנטוקו בגודל סכין השף של הצווילינג
אגב אני שוטף ומייבש את הסכין בתום השימוש.
ויש לאלו שלא מקפידות סכינים של ארקוס.
Sent from my SM-N950F using Tapatalk