נתקלתי בכתבה על תעשיית הבשר ,יותר פעם קניתי את התוצר שלהם בכל מיני הזדמנויות בטיולים בצפון.
אז החלטתי לשתף ולהניח את זה כאן
https://youtu.be/jOUAWduTkvE
Sent from my SM-G950F using Tapatalk
Printable View
נתקלתי בכתבה על תעשיית הבשר ,יותר פעם קניתי את התוצר שלהם בכל מיני הזדמנויות בטיולים בצפון.
אז החלטתי לשתף ולהניח את זה כאן
https://youtu.be/jOUAWduTkvE
Sent from my SM-G950F using Tapatalk
המלצה למסעדה טובה בגזרת דרום הכנרת
https://r.tapatalk.com/shareLink/top...ink_source=app
Sent from my iPhone using Tapatalk
אם אתה מטייל בצפון- מומלץ בחום להגיע למשווקים שמוכרים את הבשר של משק שניידר. אחד החברים אצלנו בקבוצה הוא גיס של קצב מרמת הגולן- שמסדר לנו לפעמים מהבשר הזה. את הבשרים של משק שניידר- משק שהקימה משפחה שורשית מרמת הגולן- ניתן להשיג באיטליז של המושבוץ- מסעדה שבעליה הוא ארז רגב, אדם נדיר עם הבנה מאוד מעמיקה של מזון- ובנוסף, הוא אחד השותפים שהקימו את איש שטח- כך שאתה יודע שתודעת שירות והגינות הם עקרונות חשובים אצלו.
כל כך הרבה בשר טוב באזור שלנו...אתה מוזמן להגיע להרבה מקומות פעם הבאה שתילה תגיד לי מאיפה אתה נוסע ואכוון אותך למקום איכותי קרוב
Sent from my Redmi 8A using Tapatalk
http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php?p=877736
הנה, כאן
Sent from my LON-L29 using Tapatalk
מי שחושב שבמקומות אחרים זה אחרת, שיבושם לו.
אני מזמן הבנתי שכדי לחיות בצורה נורמלית צריך לטמון אץ הראש בחול בהרבה מאוד תחומים.
הדבר היחיד שהיינו קונים מהם זה את הפרים שמייצרים את הסטייקים העתידיים שיוולדו להם. בזה הם היו בהחלט טובים. אחלה סימנטלים היו להם.
הפללה/סחיטה או לא, מה שבאמת דיכא (אותי לפחות) בסיפור היה תגובת עובדי המפעל. כל עוד התחקירן עבד איתם במסווה, רבים מהם הביעו חוסר סיפוק מהתנאים ודיברו באופן פתוח על המחדלים הסניטריים והתפעוליים בקו הייצור. אבל כשהוא חשף את עצמו ובא לשאול אותם כמה שאלות 'מבחוץ' הוא זכה לכתף קרה ושלל גידופים שכמעט הדרדרו לאלימות פיזית.
מבחינה רציונלית, הייתי מצפה שישמחו לדבר איתו ולעזור לו (כמובן בעילום שם) לעקור את התופעות הפסולות שכולם מכירים. אבל כשהוא חשף עצמו כתחקירן מהטלוויזיה, זו הייתה בגידה! הרי הם חשבו שהוא אחד מהם! ניכר שהעובדה שהוא הוליך אותם שולל חשובה להם הרבה יותר מהבטיחות, שלהם או של הלקוח. ובכלל, מסתבר שהרציונל עף מהחלון כשמאיימים לך על הפרנסה.
פסיכולוגיה של הפרולטריון... מזכיר לי את ה'ברוגז' שעובדי הייצור אצלנו היו עושים למהנדסים ולשאר בעלי תפקידים טכניים כשאלו היו נוחתים ישר מאחורי שולחן במשרד או מכונה בפיתוח מבלי לעבור חודש 'טירונות' בקו ההרכבה.
יפה שנרשמת לפני שעה בכדי להגן עליהם..מניח שגוגל אלרטס עובד חזק אצלם.
Sent from my iPhone using Tapatalk
מי שחושב שבמקומות אחרים המצב הרבה יותר טוב, שיבושם לו.....
כמו שנאמר - לפעמים עדיף לא לחשוב על זה.
מה איכותי מה? נרשמת פתאום וזה הדבר הראשון שיש לך לומר באתר שטח?
אז אומר לך משהו, קניתי אצלכם בחנות ברמת השרון במשך הרבה שנים. כל חודש במאות שקלים.
שילמתי את המחיר היקר שדרשתם מתוך אמונה שהבשר איכותי בהתאם, ואותו נתתי לילדים שלי לאכול.
שיקרתם לי. למחיר היקר לא היה כיסוי.
הפרתם את הדבר הבסיסי בין חנות ללקוח - אמון.
אתם מוחרמים, ולא אסלח לכם.
ואת פוייה[emoji1]..
נו באמת..לקחתם את זה קשה מידי
מודה שלא הכל שם קשורה אבל כל תוכנית תחקירים צריכה לנפח קצת מצידה כדי שיהיה לזה קצת רייטינג.
Sent from my Redmi 8A using Tapatalk
עוד פעם אחת רואה את הסרטון הזה ואני הופך לצמחוני כמו 3/5 מהבית, אי אפשר לביים דבר כזה, שיתיבשו ויתבישו.
אכן משעשע שיש אנשים שנרשמים לאתר שטח כדי להגיב על כתבה על בשר.
כנראה שאותם אנשים שמשקרים בבשר, משקרים גם פה (ומסתירים את הקשר שלהם לעסק).
האמת סתם הגבתי בשביל שזה ישאר למעלה. עם מיכל כל כך מתאמצת, לא נעזור?
מתי האנשים האלו ילמדו, שכל תגובה רק מציפה את זה במנועי חיפוש.
אם אין לך תשובה טובה, טובה מאוד, תשתוק.
סליחה מכולם אבל לטעמי כתבה פופוליסטית.
רובכם לא ראה איך גדלים העופות והפרות ואיך נראית משחטה מבפנים.
הבשר לא מגיע סטרילי ולא מעובד באופן סטרילי.
זיופי בשר זה כאשר מוכרים פיגולים כבשר.
כאשר מחזירים בשר מקולקל ומסריח וטובלים אותו בחומץ בכדי להעלים ריח של מקולקל.
לא מכיר את המפעל הזה או הבעלים ולדעתי מעולם לא אכלתי בשר שלהם אבל אם הם נחשבים על ידי חובבי בשר כמפעל איכותי אז הם כנראה עשו עבודה טובה.
והקשקוש הזה של שומן בהמבורגרים...
מי מוכן לאכול המבורגר בלי שומן. יבש... שיקום.
לסבא רבא שלי היה מפעל לבשר.
הסיפור שהלך במשפחה על נקנקיות אומר שלא חשוב מה הכניסו למטחנה- בצד שני זה היה יוצא כשר.
ללמדך מה הכלל הנהוג בנקניקיות.
בקיצור, לא נפלתי.
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
לא מוכן לקבל מה שחלק כתבו פה - שבכל מקום זה ככה וצריך לטמון את הראש בחול, אני לא מוכן לאכול מוצרים שנחשדים כזבל. אי אפשר להסתיר ממני ריח של בשר לא תקין וגם אם מנסים - בבישול החרא צף. בועז אני מאוד מקווה שהמצב שונה היום מאשר לפני כמה עשרות שנים ביחס לבשר ולאוכל שלנו, אנשים התקדמו ולמדו מה זה בשר טוב והמבורגר טוב ופחות אוכלים את הזבל של פעם.
אם במרינדו חושבים שעשו איתם עוול ויש דברים לא כשרים - שיתבעו ויוכיחו חפותם, אני בטוח לא אכנס לשם עד אז, כמו שכתבתי בעבר.
בגלל הדברים האלה אני בררן מאוד בבשר שאני אוכל במסעדות ובמסעדות שבהן אני אוכל, בדרך כלל מעדיף לקנות בשר טוב וטרי ממקומות ואנשים שאני סומך עליהם ולהכין לבד, כמעט תמיד יוצא לי יותר טוב. גם המבורגר אני לא אוכל בכל מקום ולבית אני דואג שיטחנו לי בשר מול העיניים ולא לוקח מוכן בדרך כלל. אם מישהו מאכזב ואני מקבל את הרושם שיש בעיה או שעובדים עליי אני לא מהסס לסמן עליו איקס, גם אם הוא חבר.
לגבי המחירים - אני כותב בוודאות שלא משתמעת לשתי פנים - אנשים הפכו חזירים.
יש לי חברים שמתעסקים בבשר ואני משתדל פחות לקנות אצלם למרות שהבשר טוב והם אנשים טובים כי המחיר כבר לא הגיוני (בעבורי, באופן אישי). לא מזמן ביקרתי במקום שנחשב אחד המוסדות הטובים בארץ לבשר במטרה לקנות כמה נתחים יפים להכין בבית, אמרתי יאללה נשלם קצת יותר ונקבל בשר מקומי ואיכותי, הגעתי ראיתי את המחיר על הקיר וברחתי מהר. אלא אם הבשר מעוטר בדפי זהב ומשובץ יהלומים, אני לא אשלם 200 שקל לקילו אנטריקוט, גם לא 180.
כדי לצאת חיובי אני אסיים עם המלצה למסעדת המבורגר טובה "כביש 90" בצומת מחניים. לא יודע איך הם מכינים ומה שמים בבשר אבל אני מרוצה בינתיים למרות שגם שם המחיר לא זול.
מסכים לגבי מה שהוא לכאורה התנהלות פושעת- בשר פג תוקף שנטחן מחדש, או בשר שהוחזר ומעובד כך או אחרת אבל....
דברים שנופלים על הרצפה, עובדים שמעשנים או לא מקפידים על הגיינה.... אם אתם חושבים שיש מקומות שזה לא קיים בהם- נא להתעורר. לא יודע לכמה מכם יצא לעבוד או לשהות במטבח תעשייתי. יש דברים שאתם פשוט מעדיפים לא לדעת.
אמנם תחום העיסוק שלי (בעבר) היה גידול הבשר ולא מה שקורה אחרי השחיטה, אבל יצא לי לראות קצת מה קורה הלאה בשרשרת (עיבוד) המזון.
אם יש מסעדה שבה הבשר טעים, ולא שומעים על מקרים בהם קיבלו קלקול קיבה, אני לא שואל שאלות.
לגבי המחיר- אני כבר הרבה זמן לא מעורה בעלויות, אבל זה לא סוד גדול שבמדינה שלנו מגדלים חזירים (מהסוג שהולך על שתיים).
אתה מתבלבל במסעדות..
המסעדה שאתה כותב לגביה היא אכן סניף של מיטשוס מקצרין ובבעלות מיטשוס..הם יושבים בצומת שדה אליעזר.
הרמה לא יכולה להיות אחרת כי זה מנוהל על ידי אותו בעלים פיזית, מודה שלא ביקרתי שם מעולם.
מכיר את הבעלים, הוא לימד אותי כמה דברים על בשר טוב ופעם הייתי קונה אצלו בשר כמעט כל יום..היום פחות.
אני מתכוון למסעדה בצומת מחניים עצמה. "נקראת כביש 90".
"חזירים"...
"מחירים כאלה"....
אכלתי פעם במרינדו. במסעדה שלהם ליד עין גב. לא עפתי אבל היה בסדר גמור.
לא קיבלנו קלקול קיבה. כן קיבלנו זפטה למוח מהמחירים.
אבל אתם מכירים היום מסעדות בשר בישראל שהמחירים בהן אינם כאלה?
אתם מכירים מסעדות בשר טובות שזוג יוצא מהן אחרי ארוחת 3 מנות כולל שתיה בפחות מ-500 שקל?....
קל להפטיר "חזירים".
אבל כדאי לקחת בחשבון שרק חלק מאוד קטן מהמחירים האלה נשאר לבעל המסעדה בכיס.
עלויות מטורפות של החזקת עסק בישראל: שכר דירה, ארנונה, חשמל, מים, מיסוי הזוי ופושע, אגרות מכל כיוון, רגולציות לא שפויות, שכר עובדים, ביטוחים, מה לא. ועכשיו בזמן הקורונה נכנסו גם חברות השליחויות תאבות בצע, שדורשות כשכר טרחה עשרות אחוזים ממחיר מנה.... בסוף הכל מתגלגל על הלקוח.
כן, זה יוקר המחיה הלא שפוי בישראל, שהוא חלק ממדיניות ברורה ומתוכננת היטב של שוד הציבור על ידי שלטון פושע. הוא שמוביל למצב הזה, שמנת סטייק במסעדת בשר טובה יכולה לעלות 150-180 שקל. כן, מנה אחת. רק סטייק אחד.
על זה אמר פעם הרב אמנון יצחק - "סטייק הם רוצים לאכול.... אף אחד לא מכריח אתכם לאכול סטייק. תאכלו פלאפל!"
חברים, החזירים אינם נמצאים בשטחי המרעה של מגדלי הבקר.
גם לא אצל בעלי מפעלי הבשר, וגם לא מאחורי הקופה במסעדת בשר כזו או אחרת.
החזירים האמיתיים, השמנים, החמדנים, הנבזיים, האויבים הישירים שלכם - הם יושבים בכנסת ובקריית הממשלה בירושלים.
את הטענות ואת הזעם יש להפנות אליהם. הם המנוולים, הם הרעים בסיפור הזה ועליהם אתם צריכים לקום ולעלות ולהיפרע מהם על כל העוולות שהם מעוללים - ואני אעצור כאן בנוגע למה עוד צריך לעשות להם, אבל אתם מכירים ומבינים טוב מאוד.
לעניין מה קורה ברפתות ובלולים ובדירים ובחזיריות - ואחר כך במשחטות ובמפעלי הבשר - ואחר כך במטבחים מוסדיים ומטבחים צבאיים ובמטבחי בתי מלון ומסעדות.... אכן, מוטב לא לחשוב על זה..... אחרת תיאלצו להפוך מהר מאוד לצמחונים/טבעונים ויותר מזה - אתם כבר לא תכניסו לפה שום דבר שלא הוכן בבית, במטבח הפרטי שלכם.
חייב להצטרף אבל לתת תמונה קצת אחרת:
לקוח שלי מפעל וחנות בשר (מאילו שנחשבים איכותיים).
אני מגיע אליהם מספר פעמים בחודש, לעולם ללא תאום מראש ותמיד רשאי להיכנס לכל מקום ולכל מחלקה וחדר קירור במפעל ובחנות.
בעברי, במשך 6 שנים ניהלתי 2 מפעלי מזון - כך ש"קצת קשה" למכור אותי בנושא.
מעולם לא ראיתי במקום טיפול לא נאות בבשר.
מעולם לא ראיתי בשר מקולקל נטחן או מועבר בחומץ או כל טיפול "החייאה" אחר.
כך זה אצל הלקוח שלי ואני רוצה להאמין שכך זה אצל כל המפעלים והקצביות האיכותיים.
(ד.א. אנחנו מזמן לא אוכלים סטייקים במסעדות - אשתי והילדים טוענים שבבית יותר טעים!:cool:)
אני מגיע מבית רוסי ואצלנו לוקחים את תאריכי התפוגה בע"מ, כמו שרק אנשים שגדלו בצנע יודעים לעשות. יש איזה קומון סנס שמפתחים עם הזמן ואומר שאחרי יומיים-שלושה כבר צריך להקפיא או להשרות בשר טרי אם רוצים לשמור עליו ראוי למאכל, וכמה ימים אחרי זה הוא כבר מתקלקל. אז לא התרגשנו כשטיב-טעם עשו את זה ולא התרגשנו עכשיו כשראינו את זה, וגם הקטע עם המדבקות לא כזה הפריע לנו. הלקוח המערבי הוא חיה פרנואידית ולא תמיד רציונלית שדורשת תחבולות כאלה דרך קבע, אחרת חצי מהאוכל בסופרים ילך לפח מדי יום. (כי הרי אי אפשר להשאיר מדף חצי ריק - חייבים להראות שיש הכל בשפע!)
אחוז השומן בהמבורגרים האלה היה גבוה מדי, חד-משמעית. כמובן שצריך קצת שומן בכל בשר טחון, אבל זה היה מוגזם. ואני לא רוצה לדעת איך הוא נטחן ומה עוד נכנס לשם, בדיוק כמו לנקניקיות שבועז הזכיר... אבל במחירים של העסק המדובר הייתי רוצה לחשוב שהתייחסו לעסק קצת יותר ברצינות ולא כמו במשחטה תעשייתית. ואולי דווקא כאן הטעות, כי לפחות למשחטה תעשייתית יש סטנדרטים ופה במפעל הקטן הכל בקומבינות. בדיוק כמו שקשה יותר לקבל הרעלת מזון במקדונלד'ס מאשר במסעדה פרטית קטנה עם מטבח מטונף.
אגב, אף פעם לא קנינו אצל החבר'ה האלה, אבל הפעמיים היחידות בשלושים שנה שראינו בעיות עם בשר בארץ היו דווקא בשופרסל שמכרו לנו (בשתי הזדמנויות) עוף עם תולעים. וגם אז לא חטפנו קלקול קיבה... אם כי צילמנו כמה תמונות וסרטון וקיבלנו הרבה תלושי קניה אח"כ.
הבעיה הגדולה יותר במפעל הזה, וזה מחזיר אותי לתגובתי הראשונה בשרשור, היא היחס המזלזל של העובדים לכל הנושא. ניכר שהם לא גאים בעבודתם ולא לוקחים אותה ברצינות, ולא קשה לנחש שזו פונקציה של ניהול לקוי ושכר נמוך. אז אם הלקוחות משלמים הרבה אבל בעלי החברה שוכרים כח אדם זול ומנהלים גרועים - לאן הולך הכסף?
זו הבעיה האמיתית פה, ועל כך לדעתי מן הראוי להחרים את התוצרת שלהם.
מניתי לך לאן הולך הכסף.
משם הכל מתחיל. כל סיפור חורבן החיים כאן. זה מה שדופק את המשק הישראלי בכל המגזרים והענפים. מה שחיסל את החקלאות ואת התעשיה, ואת כל מה שלא היי-טק. מה שבקרוב, גם ובעיקר בגלל מכת הקורונה, יחסל את מדינת ישראל סופית, אם לא נתעשת כאן תיכף ומיד. כי אנחנו כבר על פי התהום.
הכל מתחיל במיסוי מטורלל, ברגולציה הזויה, באכיפה בלי סוף, בהוצאות שוטפות בשמים, בשחיתות מטורפת, בבחירות בכל חצי שנה.... מי יממן את כל זה? כמובן - האזרחים. ובעיקר העצמאים, בעלי העסקים. אז ככה זה נראה.
ולכן כשההוצאות השוטפות שלך לא שפויות, אתה מוכרח לגבות מהלקוחות שלך סכומי עתק ולשלם לעובדים שלך שכר מגוחך, כדי שבסוף תישאר עם משהו להביא הביתה.
בלי קשר - מה שרואים בתחקיר אכן דוחה ברמות אחרות ומקבל משנה תוקף אל מול המוניטין והמחירים שלהם.
אבל אם אתה זוכר את תחקיר בתי המלון באילת, גם זה משהו שגורם לך לא לנסוע לשם שוב עם הילדים לעולם.
אז לאן כן?........ אני נוטה להאמין שכמעט כל מטבח של בית מלון בכל מקום בעולם מתנהל ככה, פחות או יותר.
כמות האנשים פה שמעבדת את הבשר לבד בבית מאכזבת.
תגיד דריש, נקניק רפואי אפשר לשמר בהקפאה?
דרור מותק, הכל אנשים גם האלה שאתה שונא וגם בעלי עסקים כאלה ואחרים שמתנהגים בצורה מושחתת ומלוכלכת. כי הכל אנשים. ואם את הכל הכסף לוקחת המדינה , אז איך בסוף לכל המסכנים האלה שמוכרים לך אוכל ביוקר יש לנדקורזר "חדשה" ?