-
שרשור הפליאו של ג'יפולוג
הופתעתי לגלות שאין אחד כזה, אז הגיע הזמן.
לשרשור שתי מטרות.
1. לחלוק ידע (זאת אומרת שאתם תחלקו איתי ידע כי אני עדיין לא יודע הרבה)
2. ליצור לי מצב לא נעים להפסיק כי כבר פתחתי שרשור וזה....
ניגשתי לזה מתוך רצון לרזות ולהיות פחות עייף במשך היום, אני בשלב הראשון של הלמידה מה משביע אותי חוץ מלחם ובשר.
אני מאמין שלאכול רק בשר כל היום אולי יעשה אותי שמח אבל לא באמת בריא או ערני.
איזה ירקות משביעים אתכם ?
איזה מוצרים מפתיעים מתאימים לשיטה ואפשר לקנות ולצרוך בקלות?
עם מה לעזאזל מנגבים את החלמון של ביצת עין????
-
תגובה: שרשור הפליאו של ג'יפולוג
ירקות זה לקישוט, פליאו זה ללכת בלי ולדמיין שאתה עם ...
קיטו זה הדבר.
ולאכול רק בשר / שומן / טיפה קישוט - יעשה אותך עירני, בריא וחטוב ..
אוכל זה רק מה שיש לו הורים .. :)
-
תגובה: שרשור הפליאו של ג'יפולוג
לכל אחד מתאים משהו אחר.
אני מכיר אנשים שעושים פליאו וקטוגני ועוד כל מיני שמות לדיאטות נטולות או דלות פחמימות. חלקים שמחים ומרוצים וחלקם חוו בעיות בריאות כאלו ואחרות.
עד לפני שנתיים שקלתי 110 קילו, הייתי עייף ותשוש ועוד כל מיני תופעות לוואי נהדרות שכללו בסוף גם שני ניתוחים.
היום אני 88-89 קילו ואם אני אחליט שבא לי להתאמץ כנראה שאצליח להשיל עוד עשר.
הפתרון שלי היה ללכת לדיאטנית, דווקא אחת דרך הקופה שהייתה מצויינת והכניסה אותי לתלם.
לא דיאטה ספציפית אלא יותר שינוי תפיסתי של מה וכמה אני מכניס לפה ותוספת של פעילות גופנית שלא עשיתי מעולם.
אני לא מושלם ולא ספורטאי על אבל אני מרגיש הרבה יותר טוב ולא מרגיש בעונש ושאסור לי לאכול את זה ואת זה.
-
תגובה: שרשור הפליאו של ג'יפולוג
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ishc
לכל אחד מתאים משהו אחר.
זה כנראה נכון
יחד עם זאת - סוכר רע לכולם.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ishc
לא דיאטה ספציפית אלא יותר שינוי תפיסתי של מה וכמה אני מכניס לפה ותוספת של פעילות גופנית שלא עשיתי מעולם.
אני לא מושלם ולא ספורטאי על אבל אני מרגיש הרבה יותר טוב ולא מרגיש בעונש ושאסור לי לאכול את זה ואת זה.
זאת תפיסה אישית שלך .. אין פה באמת אסור או מותר ..
כל אחד יכול לעשן כמה שבא לו, הוא יודע שניקוטין זה רע, שזפת בראות זה רע מאד ובכל זאת מחליט לעשן רעל .. זכותו ... באותה מידה, כל אחד יכול להחליט לאכול ציאניד או סוכר .. ולמרות שזה הורס לו את הגוף "להנות" ממה שהוא רוצה ... שכל אחד יעשה מה שבא לו ...
דווקא אחרי הדיאטנית של קופת חולים הבריאות שלי התערערה יותר, המשקל שלי עלה יותר והסוכרת שלי ( שנעלמה כבר מזמן ) החמירה יותר ... לי היה נסיון שלילי עם זה.
-
תגובה: שרשור הפליאו של ג'יפולוג
מהכרות טובה מאוד עם עצמי אני גרגרן, גרגרן גדול יש יאמרו.
הפואנטה העיקרית היא שאני יודע שאני מוותר על לחם, וופלות ואורז ומקבל בתמורה כמה בשר, ביצים ומיונז שבא לי.
אשמח עם השרשור ילך לכיוון של מידע על התזונה ופחות על למי זה מתאים. סתם דיאטה לא מתאימה לי כרגע או בכלל.
-
תגובה: שרשור הפליאו של ג'יפולוג
אגב, אישתי טכנולוגית מזון, כך שיש מי שמבצע בקרה לכל הניסוי :)
-
תגובה: שרשור הפליאו של ג'יפולוג
סוכר הוא לא רע. למעשה הוא חיוני.
הכל עניין של מינונים.
-
תגובה: שרשור הפליאו של ג'יפולוג
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
איל מ
סוכר הוא לא רע. למעשה הוא חיוני.
הכל עניין של מינונים.
אני חושב אחרת.
הוא לחלוטין לא נחוץ לגוף והנזקים שהוא מייצר הם אדירים.
הגוף אכן יכול לספוג ולהתמודד עם כמות מסויימת .. הוא יכול לשרוד לא רע עם כמות גדולה יותר אבל דברים מתחילים להתפרק ... ואז להשבר.
עדיף בלי. כמו שאמרת, הכל עניין של מינונים ... הכי טוב מינון אפס.
-
תגובה: שרשור הפליאו של ג'יפולוג
אני בתוך זה בצורה כזו או אחרת כבר משהו כמו 3 שנים.
התחלתי מפליאו קלאסי היום אני קורא לזה תזונה טבעית. הפאונטה מבחינתי זה לא לאכול אוכל מתועש עד כמה שאפשר - ירקות, בשר, ביצים הכל במצבם הטבעי. סוכר בכל צורותיו המתועשות זה רעל מבחינתי (בקו המחשבה) ואני מאוד משתדל לא געת בו, גם קמחים ושמנים שהם לא זית,קוקוס,אבוקדו. אני כן עושה לעצמי החרגות ומרשה לעצמי מדי פעם להנות מאיזה המבורגר בלחמניה או איזה קינוח ממש טוב, כל עוד שזה לא בשגרה הכל בסדר. אה ובירה....מה לעשות... עדיין צריך לשתות בירה.
לדעתי הפואנטה בפליאו היא לא אכילת הבשר, זה סתם טרנד שהתנפח. בשר זה חלק אחד בתוך התזונה והוא לאו דוקא העיקר.
זה עשה ועושה לי טוב, יש תקופות שמאתגר לתחזק את זה כי זה דורש תכנון מקדים ומלאי של אוכל בבית בעיקר מול אשתי שהיא לא שותפה לתזונה (רוב הזמן) ואז זה יוצר לפעמים הפרדה בארוחות...
להפסיק עם סוכר והלחם זה קל, זה התמכרות ומתרגלים מאוד מהר לחיות בלי זה (לא מדבר על סוכר המגיע בצורה טבעית מפירות\ירקות...)
תופתע לגלות שירקות מאוד משביעים וזה אחלה לגמרי להתמלא מאיזה סלט עשיר ומפנק.
יצא לי לבקר בדרום קוריאה ושם נחשפתי לתרבות האוכל שלהם שאני מאוד אהבתי. מה שמגניב זה שהם מעולם לא פיתחו את הפיתה ובמקומה הם משתמשים בעלים של שומשום (?) גדולים ובשרניים - מנגבים ממרחים, מגלגים בשר בתוכם ממש כל מה שאנחנו עושים עם פיתה ושמע... זה אחלה.
אני אישית משתמש בעלי חסה יפים וקריספים ועושה אחלה רולים סטייל בוריטו, או טאקו. תופתע לגלות שהטעם והחוויה זהה לפיתה אתה פשוט לא מרגיש את הכבדות של אחרי. אגב- אחלה עם ביצת עין :)
גם יצא לי לגלות את נתחי הבשר הפחות מוכרים וזולים כמו ה"פלדה" וה"ווסיו" או ה"פקניה" -שפיץ צאך שבשנים האחרונות התייקר בגלל שניהיה טרנדי. עושה מכולם רוסטביף בתנור בשבת ויש לי אוכל לכל השבוע, יחד עם סלט עשיר בצהריים וסגרתי את הפינה.
בחורף אותו דבר עם צלי\פוייקה על הגז, מכין כמות לכל השבוע.
ירקות בתנור מה שנקרא אנטיפסטי עשיר כזה טוב - מפנק.
פיצה מבצק כרובית שאני מכין בעצמי, זה ממש אחלה, וורסיה נוספת של פיצה עם בסיס מפרוסות של תפוחי אדמה גם שחיתות...
יש כמה אתרי מתכונים שמלאים ברעיונות.
אחלה שירשור!
שיהיה בהצלחה
-
תגובה: שרשור הפליאו של ג'יפולוג
אה ....גם שניצלים שבמקום פירורי לחם מצופים בשקדים טחונים ומתובלים זה ממש טוב.
חפש בגוגל - התבלינים של איילת. יש לה תערובות מוכנות לשניצלים - קח את זה בלי הקוקוס (הוא לא קשור ומפחית מהקראנציות). בכלל יש לה אחלה דברים והכל כשר פליאו.
פנקייק בננה (בלי קמח כן) עם אגוזים - אליפות!
-
תגובה: שרשור הפליאו של ג'יפולוג
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
גיא
אני חושב אחרת.
הוא לחלוטין לא נחוץ לגוף והנזקים שהוא מייצר הם אדירים.
הגוף אכן יכול לספוג ולהתמודד עם כמות מסויימת .. הוא יכול לשרוד לא רע עם כמות גדולה יותר אבל דברים מתחילים להתפרק ... ואז להשבר.
עדיף בלי. כמו שאמרת, הכל עניין של מינונים ... הכי טוב מינון אפס.
ברמת התא הגוף צריך סוכר לפעילות שלו.
זה תוצר הפירוק האנרגיה האחרון בשרשרת.
-
תגובה: שרשור הפליאו של ג'יפולוג
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
de fox
אני בתוך זה בצורה כזו או אחרת כבר משהו כמו 3 שנים.
התחלתי מפליאו קלאסי היום אני קורא לזה תזונה טבעית. הפאונטה מבחינתי זה לא לאכול אוכל מתועש עד כמה שאפשר - ירקות, בשר, ביצים הכל במצבם הטבעי.אחלה שירשור!
שיהיה בהצלחה
זה העיקר! אני פליאו כ 6-7 שנים, זה לא דיאטה, זו תזונה אחרת בריאה וטבעית יותר. זה ממש לא רק בשר, זה דגים/מוצרי חלב שמנים/ירקות וגם אורז תפוחי אדמה ועוד.
זה לא לפחד משומן רווי ולאכול (במסגרת ה "חוקים") מה שבא לי ומתי שבא לי עד לשובע. זה ארוחת ערב של חביתה מ 4-5 בייצים וגבינה שמנה וטעימה ויחד עם זאת לקבל בדיקות דם מעולות.
לא נכנסתי לזה כדי לרזות, זו אף פעם לא הייתה הבעייה שלי ותמיד הייתי פעיל גופנית בספורט (אופניים/חדר כושר וכו'), אבל מאז שאני שם התחטבתי מאוד, מרגיש יותר טוב, אין נפילות אנרגיה ואין נשנושים כי אני פשוט לא מרגיש צורך.
בהתחלה היה קשה כי חיפשתי תחליפים ללחם, אז עשיתי כל מיני מתכונים מטחיה/שקדים וכו' אבל לאט לאט מבינים שפשוט לא צריך ומתרגלים אחרת.
יש מלא חומר ברשת ומלא מתכונים, אם תרצה קישורים אז בכיף.
מה שכן זה שתצטרך יותר להשקיע בעצמך על מנת להכין אוכל ולגוון.
דרך אגב אני מאמין שגם תזונה קטוגנית/קרניבורית היא בריאה, אבל אישית היא נראית קשה יותר לישום, אז עדיין אני לא שם.
-
תגובה: שרשור הפליאו של ג'יפולוג
-
תגובה: שרשור הפליאו של ג'יפולוג
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
ברמת התא הגוף צריך סוכר לפעילות שלו.
זה תוצר הפירוק האנרגיה האחרון בשרשרת.
לא הכנסתי לגוף שום סוכר כמעט שנתיים.
לא מפרות. לא מפחחמות ולא מהאויר.
למעשה אני מת כבר שנתיים.
הגוף מייצר לעצמו את הסוכר שהוא בכמות שהוא צריך. וגם זה רק בשביל המוח.
הגוף שלך לא צריך סוכר מבחוץ. שום סוכר.
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
תגובה: שרשור הפליאו של ג'יפולוג
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
גיא
לא הכנסתי לגוף שום סוכר כמעט שנתיים.
לא מפרות. לא מפחחמות ולא מהאויר.
זה מסביר את המרירות הכללית שלך.
תנסה איזה קובית שוקולד [emoji23]
-
שרשור הפליאו של ג'יפולוג
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
זה מסביר את המרירות הכללית שלך.
תנסה איזה קובית שוקולד [emoji23]
מצחיק .. באמת ....
אולי משהו על דאסטר גם ?
אגב הדבר הכי טוב שיצא מזה.
הוא שהמרתי את הבירה בתוצר המזוקק הטהור.
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
תגובה: שרשור הפליאו של ג'יפולוג
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
גיא
לא הכנסתי לגוף שום סוכר כמעט שנתיים.
לא מפרות. לא מפחחמות ולא מהאויר.
למעשה אני מת כבר שנתיים.
הגוף מייצר לעצמו את הסוכר שהוא בכמות שהוא צריך. וגם זה רק בשביל המוח.
הגוף שלך לא צריך סוכר מבחוץ. שום סוכר.
Sent from my iPhone using Tapatalk
הגוף לא מייצר סוכר.
הוא מפרק אותו מהאוכל.
אין ספק שחד-סוכר בכמות זה לא משהו טוב לגוף, אבל אל תשלה את עצמך שאתה לא צורך או צריך סוכר.
פירות אתה אוכל?
-
שרשור הפליאו של ג'יפולוג
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
הגוף לא מייצר סוכר.
הוא מפרק אותו מהאוכל.
אין ספק שחד-סוכר בכמות זה לא משהו טוב לגוף, אבל אל תשלה את עצמך שאתה לא צורך או צריך סוכר.
פירות אתה אוכל?
הגוף ממיר .. בסדר ? מילה יותר מוצלחת ? לעצמו סוכר בתהליכים כימיים כפי צורכו.
לא אוכל פרות.
אוכל בשר/ שומן/ וחלבון.
בשבילי פרי זה מלפפון חמוץ קטן שמכיל בערך 3 גרם פחממות ל 100 גרם מלפפון.
אני לא משלה את עצמי כלום. אני יודע ומבין בדיוק מה קורה. ולמה. זאת בחירה שלי. אני לא בעונש ואף אחד לא מונע ממני כלום.
סוכר בכל צורה שהיא. כולל מפרות. מתפוחי אדמה ומקנה סוף מצרי עתיק. זה רע לגוף.
ועובדתית. הגוף שלי לא צריך סוכר. ולמרות שרופא המשפחה שלי בטוח שאתה צודק. אני לא מתתי מחוסר בפחממות.
למרות מה שנמרוד חושב חיי השתפרו עשרות מונים בכל אספקט שאני יכול לחשוב עליו. והסוכרת נעלמה. נירפאתי לחלוטין. גם כוד כמה מחלות ותחושות נעלמו. כמו רעב למשל. וגם את זה אני מבין בדיוק למה ומה גורם למה.
ובזה אני אעצור. כי הבטחתי לעצמי שאני לא אנהל דיונים כאלו. גם לא בג׳יפולוג.
אני כן מוכן בפרטי לתת מידע למי שירצה.
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
תגובה: שרשור הפליאו של ג'יפולוג
החוויה שלי: כל חיי הייתי שמן/מלא/כבד, זה מעולם לא הפריע לי. אפילו התחתנתי:rolleyes:. אחרי החתונה תפחתי עוד ועוד ובשיא שקלתי 122 קילו על 1.80. מפה לשם התחלתי פליאו (במטרה להוכיח שלא צריך הוקוס פוקוס כדי להיגמל מסוכר וגלוטן ולשלם לקוסמים כסף). קניתי את הספר הסוד הקדמוני של מר קדמוני, דעאל שלו ויישמתי במדויק את עקרונות התזונה כפי שהוצגו בספר. הירידה במשקל הייתה כלכך קלה ומהירה שזה הדהים אותי. תוך פחות מחצי שנה הגעתי ל85 קילו, הרעב כבר לא ניהל אותי, הרגשתי ערני וחיוני ובעקבות השינוי התחלתי לרכב על אופניים. חשוב לי לציין, אני שונא ספורט (גם בטלוויזיה) וכל עניין הרכיבה הגיע בעקבות הירידה במשקל ולא להפך. למעשה השינוי היחיד שעשיתי הוא תזונתי, הרכיבה הגיעה לאחר מכן כעניין חברתי. המשקל והתחושה הטובה נשמרו כ- 6 שנים בערך ולא חשבתי שזה הולך להשתנות. אלא שהחיים זרקו עליי קצת חצץ ולאט לאט מצאתי את עצמי מחפף. בשנתיים האחרונות לצערי לא הקפדתי והתוצאות לא אחרו להגיע - עליתי במשקל כמובן, עדיין לא למשקל ההתחלתי אבל בדרך לשם. דווקא עכשיו כשאני צריך להיות הכי חד וערני הייתי רוצה מאוד לחזור לתזונה הזו שעשתה לי כל כך טוב. אולי בזכותך אומי זה עוד יקרה.
-
שרשור הפליאו של ג'יפולוג
אני ונועה מאז אוגוסט עושים את אתגר הסוכר.
את התוצאה אתה מכיר...
בלי סוכר בכלל, לא דבש או כל שקר כלשהו אחר. בלי דיאטים על שלל שקריהם
בלי קמח לבן
בלי תפוחי אדמה.
רק לכמת מספרית, יחד כבר 45 ק"ג...
-
תגובה: שרשור הפליאו של ג'יפולוג
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
זה מסביר את המרירות הכללית שלך.
תנסה איזה קובית שוקולד [emoji23]
שוקולד זה פרי.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
-
תגובה: שרשור הפליאו של ג'יפולוג
אני לא יכול להגיד שאני פליאו אבל בהחלט מנסה, לא תמיד יכול להסתדר עם אורח החיים שלי.
מה שכן-
לחתוך אוכל מעובד, סוכרים וקמח לבן זה רוב העבודה בתור התחלה.
שוקולד- רק מרירים 85 ומעלה
ואני משתדל לדחוף שומן כל ארוחה- בתצורה של אגוזים, שמן זית, אבוקדו וטחינה וכמובן גם גבינות ובשר. למרות החיבה העזה לבשר אני לא אוכל כל יום.
-
תגובה: שרשור הפליאו של ג'יפולוג
הייתי פליאו, הייתי קיטו. הייתי גם טבעוני .(קשור לתזונה נטו, האידיאולוגיה לא מעניינת אותי).
בכל אחת מהדיאטות התמדתי באדיקות לפחות חצי שנה.
ברמה הפיזית כולן עבדו אותו הדבר ועבדו טוב - ירדתי/שמרתי על המשקל הרצוי והרגשתי מלא אנרגיה וחיוניות לאורך כל היום.
רמת הסוכר בדם התייצבה ולראשנה לאחר שנים ירדה לתחום הרצוי.
אבל כל אחת מהדיאטות בסופו של דבר עשתה אותי אומלל. הייתי היחיד במשפחה/חברים/עבודה ששמר על תזונה ספציפית עם הגבלות כאלה או אחרות וזה מבאס לאללה. פתאום להתארח או לשבת עם מישהו במסעדה נהיה תיק. גם בסתם ארוחת ערב לשבת ולאכול משהו שונה מכולם שצריך להכין במיוחד זה לא כיף.
כיום אני משתדל להקפיד על כמה עקרונות פשוטים: בלי אוכל מעובד, בלי פחמימות פשוטות, אוכל דברים שלא מעלים את רמת הסוכר בדם (עומס גליקמי, להבדיל מאינדקס גליקמי. לכפית סוכר אחת אין השפעה ממשית על רמת הסוכר בדם). גיליתי גם שאם פעם ב אני עובר על העקרונות האלו השמיים לא נופלים. 90 אחוז זה גם מצויין ומאפשר לי להנות מאותה הרגשה פיזית טובה בלי להיות פוץ בסיטואציות מסויימות (נגיד הבת שלי הכינה פנקיקים וכולה ציפיה שאני אוכל ואגיד שזה טעים).
ועצה למי שמחליט לשנות דיאטה: יכול להיות שהגוף שלך יצטרך בערך שבועיים להסתגל לתזונה החדשה. בעיקר כאשר מוותרים בבת אחת על פחמימות ואז זה ממש קריז פיזי. גם כשהתחלתי טבעונות לקח כמה זמן להסתגל לתזונה עתירת סיבים.
-
תגובה: שרשור הפליאו של ג'יפולוג
הדבר היחיד שמצאתי משותף לכל הדיאטות האלה (קיטו פליאו טבעוני וכו) זה צמצום אוכל מעובד ושילוב משמעותי של שומן בתזונה. אני טבעוני ומוסיף טחינה, אבוקדו , שמן זית, חמאת בוטנים, ו/או אגוזים כמעט לכל דבר שאני אוכל וזה מה שיוצר את תחושת השובע.
חשוב זה לעשות דברים במידה ולאזן את התזונה כמה שיותר. לא נורא אם חוטאים מידי פעם זה יקל עליך להתמיד לאורך זמן.
הכי חשוב זה לא להפוך את זה למרכז חייך כי השיחות האלו הופכות מייגעות מהר מאוד....
Sent from my SM-G950F using Tapatalk
-
תגובה: שרשור הפליאו של ג'יפולוג
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
de fox
אני בתוך זה בצורה כזו או אחרת כבר משהו כמו 3 שנים.
התחלתי מפליאו קלאסי היום אני קורא לזה תזונה טבעית. הפאונטה מבחינתי זה לא לאכול אוכל מתועש עד כמה שאפשר - ירקות, בשר, ביצים הכל במצבם הטבעי. סוכר בכל צורותיו המתועשות זה רעל מבחינתי (בקו המחשבה) ואני מאוד משתדל לא געת בו, גם קמחים ושמנים שהם לא זית,קוקוס,אבוקדו. אני כן עושה לעצמי החרגות ומרשה לעצמי מדי פעם להנות מאיזה המבורגר בלחמניה או איזה קינוח ממש טוב, כל עוד שזה לא בשגרה הכל בסדר. אה ובירה....מה לעשות... עדיין צריך לשתות בירה.
לדעתי הפואנטה בפליאו היא לא אכילת הבשר, זה סתם טרנד שהתנפח. בשר זה חלק אחד בתוך התזונה והוא לאו דוקא העיקר.
זה עשה ועושה לי טוב, יש תקופות שמאתגר לתחזק את זה כי זה דורש תכנון מקדים ומלאי של אוכל בבית בעיקר מול אשתי שהיא לא שותפה לתזונה (רוב הזמן) ואז זה יוצר לפעמים הפרדה בארוחות...
להפסיק עם סוכר והלחם זה קל, זה התמכרות ומתרגלים מאוד מהר לחיות בלי זה (לא מדבר על סוכר המגיע בצורה טבעית מפירות\ירקות...)
תופתע לגלות שירקות מאוד משביעים וזה אחלה לגמרי להתמלא מאיזה סלט עשיר ומפנק.
יצא לי לבקר בדרום קוריאה ושם נחשפתי לתרבות האוכל שלהם שאני מאוד אהבתי. מה שמגניב זה שהם מעולם לא פיתחו את הפיתה ובמקומה הם משתמשים בעלים של שומשום (?) גדולים ובשרניים - מנגבים ממרחים, מגלגים בשר בתוכם ממש כל מה שאנחנו עושים עם פיתה ושמע... זה אחלה.
אני אישית משתמש בעלי חסה יפים וקריספים ועושה אחלה רולים סטייל בוריטו, או טאקו. תופתע לגלות שהטעם והחוויה זהה לפיתה אתה פשוט לא מרגיש את הכבדות של אחרי. אגב- אחלה עם ביצת עין :)
גם יצא לי לגלות את נתחי הבשר הפחות מוכרים וזולים כמו ה"פלדה" וה"ווסיו" או ה"פקניה" -שפיץ צאך שבשנים האחרונות התייקר בגלל שניהיה טרנדי. עושה מכולם רוסטביף בתנור בשבת ויש לי אוכל לכל השבוע, יחד עם סלט עשיר בצהריים וסגרתי את הפינה.
בחורף אותו דבר עם צלי\פוייקה על הגז, מכין כמות לכל השבוע.
ירקות בתנור מה שנקרא אנטיפסטי עשיר כזה טוב - מפנק.
פיצה מבצק כרובית שאני מכין בעצמי, זה ממש אחלה, וורסיה נוספת של פיצה עם בסיס מפרוסות של תפוחי אדמה גם שחיתות...
יש כמה אתרי מתכונים שמלאים ברעיונות.
אחלה שירשור!
שיהיה בהצלחה
מצויין! זה סוג המידע שרציתי. תודה.
תמיד אהבתי בדיחות על זה שירקות הם אוכל של האוכל, אבל גם תמיד אהבתי ירקות כמשהו ליד, המעבר לזה שהם יהיו לפחות חצי מהתזונה מביא אותי למצב שאני צריך לתכנן את זה מאוד ולהתרגל לשבוע מכמות הרבה יותר גדולה של אוכל (הרגיל שלי היה לדחוף פיתה עם חומוס וחצי מלפפון)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
de fox
אה ....גם שניצלים שבמקום פירורי לחם מצופים בשקדים טחונים ומתובלים זה ממש טוב.
חפש בגוגל - התבלינים של איילת. יש לה תערובות מוכנות לשניצלים - קח את זה בלי הקוקוס (הוא לא קשור ומפחית מהקראנציות). בכלל יש לה אחלה דברים והכל כשר פליאו.
פנקייק בננה (בלי קמח כן) עם אגוזים - אליפות!
וזה בכלל שלב קדימה :) (חוץ מהפנקייק, שונא פירות אחרי טרנספורמציה, לא בעוגות, לא באורז, רק חי או במיץ.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
רועי76
הייתי פליאו, הייתי קיטו. הייתי גם טבעוני .(קשור לתזונה נטו, האידיאולוגיה לא מעניינת אותי).
בכל אחת מהדיאטות התמדתי באדיקות לפחות חצי שנה.
ברמה הפיזית כולן עבדו אותו הדבר ועבדו טוב - ירדתי/שמרתי על המשקל הרצוי והרגשתי מלא אנרגיה וחיוניות לאורך כל היום.
רמת הסוכר בדם התייצבה ולראשנה לאחר שנים ירדה לתחום הרצוי.
אבל כל אחת מהדיאטות בסופו של דבר עשתה אותי אומלל. הייתי היחיד במשפחה/חברים/עבודה ששמר על תזונה ספציפית עם הגבלות כאלה או אחרות וזה מבאס לאללה. פתאום להתארח או לשבת עם מישהו במסעדה נהיה תיק. גם בסתם ארוחת ערב לשבת ולאכול משהו שונה מכולם שצריך להכין במיוחד זה לא כיף.
כיום אני משתדל להקפיד על כמה עקרונות פשוטים: בלי אוכל מעובד, בלי פחמימות פשוטות, אוכל דברים שלא מעלים את רמת הסוכר בדם (עומס גליקמי, להבדיל מאינדקס גליקמי. לכפית סוכר אחת אין השפעה ממשית על רמת הסוכר בדם). גיליתי גם שאם פעם ב אני עובר על העקרונות האלו השמיים לא נופלים. 90 אחוז זה גם מצויין ומאפשר לי להנות מאותה הרגשה פיזית טובה בלי להיות פוץ בסיטואציות מסויימות (נגיד הבת שלי הכינה פנקיקים וכולה ציפיה שאני אוכל ואגיד שזה טעים).
ועצה למי שמחליט לשנות דיאטה: יכול להיות שהגוף שלך יצטרך בערך שבועיים להסתגל לתזונה החדשה. בעיקר כאשר מוותרים בבת אחת על פחמימות ואז זה ממש קריז פיזי. גם כשהתחלתי טבעונות לקח כמה זמן להסתגל לתזונה עתירת סיבים.
הלילה חוויתי סוג של קריז, כאבי בטן במשך כמה שעות, ציפיתי לזה ואחרי שנגמלתי מעשרות נובלס ביום, נעבור גם את זה (מעל 15 שנה ללא סיגריות).
לגבי הקטע החברתי, אני מתכנן להגדיר יום שבוע שרק סביב השולחן מותר לחטוא ורק כדי לשבוע.
אישתי פריקית של אפיה, יש ג'חנון אמיתי בבית פעם בחודש בערך, אז במצב כזה לקחת חצי ג'חנון ואת השאר לסגור עם ביצים וירקות.
אני מניח שתוך כמה חודשים אני בכלל לא ארצה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ישי
אני ונועה מאז אוגוסט עושים את אתגר הסוכר.
את התוצאה אתה מכיר...
בלי סוכר בכלל, לא דבש או כל שקר כלשהו אחר. בלי דיאטים על שלל שקריהם
בלי קמח לבן
בלי תפוחי אדמה.
רק לכמת מספרית, יחד כבר 45 ק"ג...
מרשים!
מזמן לא נפגשנו באמת :)
לא אכלתי לחם, בצק או דבר אפוי משבת אחה"צ, למעשה זה כנראה פעם ראשונה מאז שנתנו לי לחם בתור תינוק שאני עובר יותר מיומיים בלי לחם, וגם היומיים האלו היו כי בלבנון השניה לא קיבלנו אספקה.
כרגע אני לא מצליח להגיע להרגשה טובה בלי תפוח אדמה או שניים ביום, מניח שזה שלב בדרך ועוד איזה שבוע אחתוך גם את זה או שאפחית עוד קצת.
תודה גם לכל שאר המגיבים תמשיכו, בעיקר עם קישורים, מתכונים וכו'.
-
תגובה: שרשור הפליאו של ג'יפולוג
סחתיין על כולכם.
אני מתבאס רצח מכל העסק הזה. כי אני גיליתי שדיאטה זה לחלוטין בראש.
אני עד גיל 40 היתי רזה. כשהתחתנתי בגיל 30- שקלתי 74 קילו. אני מטר שבעים ושש. לפני הקורונה שקלתי 90. בקורונה נכנסתי למשטר קפדני של דיאטה-וירדתי ל84. אבל היום אני 86. הזין- אני לא שמן. בכלל לא. אבל יש לי צמיג- ואם אני עובר את רף ה88 קילו-אז גם ציצים סבירים. לא ברמה של דוגמניות, אבל ציצי סבבה.
תכלס- פליאו, קטוגני, אוננות, סוכר, הבעיה שלי היא ש:
1. אין לי תחתית. יש לנו בבית 2 חתולות. אני שם להן הר של אוכל. הן אוכלות עד שהן מתמלאות. וזהו. אני? אין לי תחושה של שובע. זה מנותק אצלי במוח. אני תמיד אוכל. ארוחת שישי? אוכלים איזה בשר. ליד 2 תוספות. אני אוכל כמויות שאשתי נגנבת. אחרי שעה עובר ליד השאריות. יש 2 שניצלים. וככה נשאר תפוח אדמה. זו ארוחה בפני עצמה- ואני אוכל אותה כ"קינוח".
2. יש לי תקופות. אני שמתי לב- נאמר שאני עכשיו שבוע שם מנעול על המקרר. אחרי שבוע יעבור לי החשק. אבל זה מחזיק גג חודשיים. אם אני רוצה, אני יכול לא לאכול שלושה ימים. מצאתי את עצמי כמה פעמים עושה ניסוי. יש לי בעבודה לחץ משוגע. אני מדוכא, אני עם חרדות. 3 ימים חי על סודה לימון. קילו ביום יורד- זו אפילו לא בעיה. אבל זה קצת לא שפוי.
3. אני כן עוסק בספורט. אני לא אגיד לכם שאני רץ מרתונים, אבל חלק מאורח החיים שלי כולל את ההבנה שאם יש ג'יפ בחניה-אז הוא לא יכול להיות הרכב העיקרי. אז אני קניתי אופניים. אני קם בבוקר- רוכב 5 קילומטר לתחנת הרכבת כדי לנסוע לעבודה. בסוף היום אותו דבר. אופניים רגילים ולא חשמליים.
4. אני אוכל בלילות. אני משחק אותה שאני לא יודע מה אני עושה בלילה, אבל בשביל לקחת 2 עוגיות ולמרוח עליהן כף שוקולד השחר, צריך להיות בהכרה מסוימת. בלילות העקרונות שלי לא חזקים, התת מודע עובד, מה שאני לא יכול לקבל במשך היום-אני אקבל בלילה. ובגלל שאין לי בסלון מיליון דולר לקבל,אני פותח את המקרר. ועד שאני מרגיש בשלוש בבוקר בושה, אני יכול להוריד כ10 עוגיות ועוד לטבול אותן במטבל האהוב עלי-שוקולד השחר
5. אני מכור למתוק. אני יודע טוב מאוד שזו התמכרות. כמו שאמי זכרונה לברכה אמרה שבוע לפני שמתה מנפחת ריאות: "אני גם ככה הולכת למות, לפחות שמישהו יתן לי לצאת מהמחלקה לסיגריה". אני רואה שוקולד, הוא חייב להיות אצלי בבטן. אני אוכל קוביה אחת, ואני מקבל קצר במוח-חייב עוד 300 קוביות כאלה.
אני כרגע בדיוק באמצע מצב כזה-של להבין שאני חוזר ל90 קילו. כרס מביכה, מכנסיים שלא עולים, גזרה כמו של ברבאבא. פייר? אני לא יודע מה לעשות וזה זוועת עולם. אני לא רואה את עצמי כמו אנשים שאני מכיר-שפשוט הרימו ידיים והלכו עם הקטע של להיות הר אדם עד הסוף. אני לא "שמן" אני כן "משמין". אם יש למישהו כאן עצה שאינה לחיות על 600 גרם סטייקים ביום-וואלה לקחתי
-
תגובה: שרשור הפליאו של ג'יפולוג
בקשת מתכונים .. תהנה
http://www.capit.co.il/main-recipe
תומר, ואומי .. אני אספר איך זה התחיל ..
*** אני לא משכנע אף אחד לשום דבר ולא ממליץ ולא לא ממליץ ובכלל אני לא מבין כלום ונוהג בדאסטר !! **
לפני שנה ו .. כמעט שנתיים אשתי שוחחה עם חברה שלא ראתה אותה 1000 שנים. ומתברר שהבחורה שהיתה פעם דשנה ... מאד .. נגיד ... נראית היום כמו מליון דולר, סופר מגה כוסית על .. אז אשתי שואלת "איך?" .. התשובה היתה תעשי גוגל על "דיאטה קטוגנית" ..
מכיוון שאשתי מגה עצלנית ( מקווה שהיא לא תקרא פה ) היא מיד שלחה אותי, העבד הנרצע .. לבצע את המוטל עליה.
ישבתי וקראתי וקראתי וקראתי וקראתי ... ואז נפל לי האסימון.
אני אעלה בסוף לינק להתחלה .. ויש גם בנטפליקס את הסרט " the magic pill " שמראה יחסית טוב את הבעיה ואת הכיוון לפיתרון.
קודם כל זה אכן הכל בראש. מחליטים שזהו ואז .. זהו ... הבריאות היא שלך ולא של החברים שלך ולכן זה שאתה תאכל משהו שאתה לא רוצה או לא טוב לך כי לא נעים .. ואללה .. אתה זה שתסבול, לא "לא נעים" ..
שנית, הקטע של יום צ'יט פעם בשבוע - ישנה בעיה עם ערבוב של פחממות ושומנים, זה בדיוק מה שגורם לחסימת / סתימת עורקים ... או זה או זה .. וזה בשיא הרצינות לא המקום לשחק עם זה. גם אחרי שהגוף מתרגל .. לא כיף השינוי הזה .. פעם ככה ופעם ככה .. זה להתרגל כל פעם מחדש וזה כמה ימים .. לא כיף.
שלישית, תקראו קצת למה סוכר זה רעל. תחפשו גם קצת על "תסמונת מטבולית" ותקראו על זה. למה זה קורה ולמה זה גורם ולמה גורמים הדברים שזה גורם להם .. זאת שרשרת ...
אחרי שקראתי וקראתי וקראתי .. ונפל לי האסימון, הבנתי מאיפה באות כל מיני צרות בריאותיות .. ושתיים מהן הרגו את סבתא שלי וכרגע מנסות במרץ להרוג את אבא שלי .. ממש בימים אלו.
היה לי לא הגיוני שהרופא רושם לבן אדם 32 כדורים בבוקר ... כל בוקר ! ומספר דיי דומה בערב .. כל ערב ... איפה הבריאות פה ?
היה לי גם לא הגיוני המרדף אחרי האוכל והרעב כל היום ולהתארגן ולדאוג שיהיה משהו לנגוס בו ...
מאז התחלנו, היו שבועיים שלושה של הגמלות מסוכר ( ואני כמוך, תומר הייתי מכור לשוקולד שחר .. אכלתי את זה בכפית ולא רק בלילה וכמוך אומי, פיתה עם חומוס ואולי עוד אחת .. ) ירדתי מ 86 ל 69 ונשארתי שם .. אני עצלן ולא עושב ספורט. בכלל ..
אני לא מנסה לשכנע אף אחד שזה טוב או ההוא רע .. אני כן אמליץ למי שבריאותו מעניינת אותו, לקרוא וברצינות.
מי שרוצה יותר, בפרטי.
לינק לקריאה :
https://meeverlapaleo.blogspot.com/
https://www.facebook.com/groups/PKDIsrael/announcements
https://www.facebook.com/groups/1493.../announcements
הסרט:
https://www.youtube.com/watch?v=61GitUC_678
בהצלחה.
-
תגובה: שרשור הפליאו של ג'יפולוג
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
גיא
ומתברר שהבחורה סופר מגה כוסית
תמונה תסייע להבין במה מדובר
-
תגובה: שרשור הפליאו של ג'יפולוג
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
hadtomer
תמונה תסייע להבין במה מדובר
בסוף תצטרך להגמל גם מזה .. :)
אין אישור לתמונה.
-
תגובה: שרשור הפליאו של ג'יפולוג
אני התחלתי עם פליאו כניסוי.
במשך חודש לא לאכול גלוטן וסוכר ולראות מה קורה עם זה.
ההרגשה היתה ככ טובה שמאז לא נגעתי לא בזה ולא בזה.
תוך 3 חודשים ירדתי 17 קג ולא הייתי שמן. 1.83 מ' על 84 קג.
ואני לא עושה ספורט. בכלל.
כיום אני מקפיד. וספציפית לגלוטן, אם בטעות אני אוכל (יש עדיין אנשים שמעבים את רוטב הבשר עם כף קמח) הבטן שלי מתהפכת יומיים...
אז נכון. א"א לאכול בחוץ (רק שווארמה בצלחת עם סלט) או באירועים. אני לא אוכל אצל חמתי כי היא מאלה שלא מבינות מה לא טוב במרגרינה. ובגדול, משתדל לאכול לפי אינדקס גליקמי.
משתדל מאוד גם לא להיות פוץ בחברה ופשוט לא עושה מזה עניין. מצד שני לא אוכל עוגיה כי לא נעים.
ולגבי ביצה עין, מנגבים עם דף גבינה צהובה.
Sent from my MI MAX 3 using Tapatalk