-
עזרה בהתלבטות בין Cooprt STT PRO לבין BF KO3
שלום,
אני צריך להחליף צמיגים בקרוב.
עד עכשיו נסעתי על טויו M/T שהיו נהדרים אבל חרף הבטחת היבואן אין אותם כרגע ובעתיד הנראה לעין.
מציעים לי את שתי החלפופות הבאות
קופר STT PRO משנת יצור 2100 שח
או
BF KO3 במחיר של של 3600 שח
המחירים כוללים מעמ.
הפער במחיר עצום.
האם הקופר טובים או טובים מספיק ביחס למחיר?
אשמח אם מי שיש לו נסיון עם הצמיגים האלו ישתף.
תודה
בועז
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
-
תגובה: עזרה בהתלבטות בין Cooprt STT PRO לבין BF KO3
אני אישית נסעתי על קופר במידה 235.85.16 במשך שנתיים וחצי.
שני חברים טובים מהחבורה נוסעים על קופר במידה 31" במשך 3-4 שנים.
כולנו מרוצים. אני החלפתי רק כי החלפתי מידה.
לגבי BF - לפני הקופר היו לי צמיגים של BF, בני 3-4 שנים אבל שעבדו קשה מאוד בשטח, ועדיין אצלי הם נתנו חצי שנה של עבודה טובה.
לא עוזר יותר מדיי, אבל אני הייתי הולך על קופר שוב פעם. בטח בהפרשי מחירים שציינת.
כיום אני על צמיגי ג'נרל - שעושים עליי רושם חיובי מאוד בנתייים. אבל הם עוד חדשים (בני חודש וחצי)
-
יכול להעיד על הקופר.
אצלי החזיקו מעמד יפה מאוד מבחינת שחיקה או פנצ'רים. אחיזה טובה בסלעים, חול, בוץ.
אבל הצמיגים קשים מאוד. הייתי צריך להוריד הרבה אוויר כדי לקבל מהם גמישות מספיקה. ועדיין הרגישו קשים. מבחינתי לא אקנה אותם שוב.
נוסע לטייל, עבירות מקסימום עד בינוני, טרופר מוגבה וממוגן.
Sent from my SM-A530F using Tapatalk
-
אצלי cooper stt pro סט שלישי כבר במצטבר(היו לי גם בטרופרים).
בדיסקו היו לי לפני זה bf m/t שאכזבו.
-
נמצאו שני צמיגי טויו באחת הפנצ׳ריות מה שמאפשר לי תאורטית אופציה לחדש את הסרן האחורי ולהישאר בקדמי עם צמיגים לא חדשים אבל עם עוד כ 50 אחוז בשר.
עלות 1600 שח
קופר 2100 לרבעיה
וצמיגי BFG KM3 ב 3600
אלו הנתונים.
על הנייר פלוס מעט ההמלצות כאן, הקופר נראים עיסקה מאוד מעניינת ולכאורה לא נמוכים מהטויו הנוכחיים ( לעומת ה bfg) שכן נמוכים.
מה אתם הייתם עושים?
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...e0b1ac88b2.pnghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/202...81e1eb5779.pnghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/202...a584951136.png
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
-
במחירים שציינת חד משמעית הייתי הולך על קופר חדשים מאשר הפתרון הזמני של הטויו.
מציע לך בחום באמת לבדוק צמיגי ג'נרל. אצלי למידה 33/10.5/15 קניתי רביעייה כולל הכל ב-2500 שקל. מניח שלמידה שלך שהיא הרבה יותר נפוצה יהיה מחיר תחרותי משמעותית.
-
תודה שגיא.
המידה שלי לא מאוד נפוצה. ג׳נרל אפילו לא מיצרים אותה ב X3 שלהם אלא רק בגרסת A/T...
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
-
לפי נתוני ההשוואה הקוטר של הקופר גדול יותר אך המשקל קטן יותר מהBF
-
בועז, משקל הוא עניין שצריך לתת עליו את הדעת. את זה אתה כבר מכיר מהטויו הכבדים מאוד. מעלה את צריכת הדלק, מאריך במעט את מרחק הבלימה ופוגם מעט בנוחות (משקל לא מוקפץ) ובביצועים.
מצד שני, לפחות בטויו, המשקל הזה הוא פועל יוצא של "יותר צמיג" - הקוטר והרוחב המעט גדולים יותר ובעיקר הסוליה והדפנות העבים והחזקים....
בקילומטראז' שנתי כולל נמוך כמו שלך, עניין הדלק ומרחק הבלימה די זניח. עם מנוע V8 הבריון של ה-ZJ, אני מניח שגם ביצועים לא חסרים לך. את נושא הנוחות פותרים באמצעות לחץ אויר מעט יותר נמוך ממה שמנפחים בצמיג מעט קל יותר.
אצלך צמיגים מסיימים את חייהם לא בגלל בלאי אלא כי הם מתיישנים ומתייבשים. אבל הפער במחיר גדול - ולא שיש לך כאן התפשרות על צמיג בינוני ו/או סיני רק בגלל המחיר - אלא שני דגמי צמיגים מצויינים ובפער מחיר משמעותי כזה כנראה לא צריך להתלבט. לך על הקופר.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
שלום,
אני צריך להחליף צמיגים בקרוב.
עד עכשיו נסעתי על טויו M/T שהיו נהדרים אבל חרף הבטחת היבואן אין אותם כרגע ובעתיד הנראה לעין.
מציעים לי את שתי החלפופות הבאות
קופר STT PRO משנת יצור 2100 שח
או
BF KO3 במחיר של של 3600 שח
המחירים כוללים מעמ.
הפער במחיר עצום.
האם הקופר טובים או טובים מספיק ביחס למחיר?
אשמח אם מי שיש לו נסיון עם הצמיגים האלו ישתף.
תודה
בועז
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
מהי שנת הייצור של הקופר?
-
2018
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
-
הבנת כבר שהיבואן של טוי לא מחוייב, אז תשקיע 1600 היום, ותתקע מחר... מה עשית.
במחיר הזה, קופר.
נדב ש. גם עושה יותר ק"מ ממך וגם נוסע הרבה יותר אגרסיבי בשטח, אם הם טובים לו, אתה יכול לישון בשקט.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
2018
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
זאת כנראה הסיבה שהצמיג זול ואם זה לא משמעותי בעיניך קנה קופר.
-
תודה.
הזמנתי קופר. פעם ראשונה.
מקווה שיאכזבו לטובה
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
-
לא הספקתי לראות השירשור הזה ולכן הדיסהמלצה המאוחרת שלי - אני הייתי מאאאאאד מאוכז מהקופר ראה השירשור הזה:
http://www.jeepolog.com/forums/showt...92%D7%95%D7%9D
-
אם כבר באותו נושא,
מחפש איפה אפשר להשיג מיקי תומפסון BAJA CLAW במידה 33/12.5/15
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
KOOKE
שלמה החלפת למיקי תומפסון בסוף? הגדלת מידה?
לא עידכנת בשרשור שלך מה קורה באותו תוואי שטח עם צמיג אחר במשך 10 חודשים של שימוש(?).... מחכים לעידכונים...
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
KOOKE
שלמה, הטויו שלי עם נעילה אוטומטית נראים יותר גרוע.
זה כנראה המחיר ואני לא בטוח שאפשר להתחמק ממנו.
אני לא עושה עבירות קיצונית.
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב ש.
שלמה החלפת למיקי תומפסון בסוף? הגדלת מידה?
לא עידכנת בשרשור שלך מה קורה באותו תוואי שטח עם צמיג אחר במשך 10 חודשים של שימוש(?).... מחכים לעידכונים...
אכן הגדלתי מידה עם מיקי טומפסון דגם באחה. גם החלפתי לג'אנטים בידלוק ברזל.
העבירות השתפרה פלאים. תגובות הרכב בעיקר בכביש הפכו לגרועות במיוחד מבחינת תאוצה ושיכוך (גם בשטח למרות שיש יותר בשר לצמיג השיכוך גרוע יותר) הצמיג הגדול + הג'אנטים שוקלים הרבה יותר מהקודמים וזה בהחלט מורגש.
באותו תוואי שטח ואותה תדירות טיולים המיקי טומפסון הרבה יותר עמידים והם עד היום על הרכב. אומנם נשחקו אבל לא איבדו קוביות.
לצערי נאלצתי להחליף שניים מהם לאורך התקופה הזו בגלל חתכים בדופן (בזנט וגזה עץ מחודד) - הוחלפו בצמיגי ג'נראל שבינתיים מחזיקים מעמד לא רע.
הטומפסון גם יותר מרעישים בכביש מהקופר אבל בכללי זה צמיג הרבה יותר טוב מהקופר ובין הצמיגים הטובים ביותר שהיו לי.
-
אם הגדלת מידה אז המבחן ההשוואתי כבר השתנה.....
כי "צמיג גדול מקטין מכשול", וכשזה כבר קרה אז ברור שלמיקי תומפסון או כל צמיג אחר לצורך העיניין יהיה יתרון על כל צמיג אחר כי הוא מעביר אותך את אותה מדרגה יותר בקלות במקום להתגרד עליה....
ד"א שוקל גם בסט הבא להרכיב תומפסון, סתם בא לי לנסות כי עדיין לא היו לי כאלה ;)
-
לא יודע אם זה משנה לך - אבל הטויו במיד שלך שוקלים מעל 2 ק"ג יותר לכל צמיג. במידה 31 ההפרש הרבה יותר גדול ומשמעותי.
בטרופר שלי הסט הקודם היה טויו וסט נוכחי קופר, הקופר היו טובים מאוד אבל קצת איכזבו אותי לעומת הטויו, מתבלים הרבה יותר מהר וגם מתחילים להרעיש יותר מהר.
אצלי הצמיגים עובדים קשה (למרות שתיכף נדב יקפוץ ויגיד שאני בכלל לא מטייל :)) - רמת הגולן לא סלחנית בכלל לקוביות ולעמידות דופן בפני סלעים. מבחינת ק"מ אף פעם לא הגעתי ליותר מ 30,000 ק"מ עם אף אחד מהסטים שהיו לי.
אצלי הגיע הזמן להחליף ואני מתלבט - בעיקר בגלל המשקל. אם הייתי יכול למצוא גודייר MTR זה מה שהייתי לוקח לנסות.
החצי שקל שלי..
אלעד.
דרך אגב בעקבות הערות שקראתי אני אוסיף (מהניסיון שלי בלבד) - לא נתקלתי בבעיות נזקים לדופן בקופר ובטח שלא התפוצץ לי צמיג, אולי מתבלבלים עם מקסיס 764 - כחדש הוא רך יותר, אחיזה טובה על סלעים אבל דופן כמו חמאה ובהמשך מתבלה ממש מהר.
-
תודה אלעד.
בדיוק חוות הדעת שרציתי לשמוע.
אם משקללים את הכול יוצא שהקופר כנראה משתלמים.
אצלי הטויו שרדו מאחור כ 20,000 קמ.
נעילה אוט׳ ועבירות די בינונית עם הרדדת אוויר לאזור ה 20psi.
פשות חלקי קוביות כבר חסרות.
אני מת על הטויו. אחיזה של גלגלי שינים בקרקע.
הם יותר יקרים בקניה ב 1200 שח וגם כנראה צורכים לתקופה יותר דלק בלפחות 800-1000 שח לכל 10 אק״מ בזכות המשקל.
( מחושב לפי עשרה אחוז חסכון).
יוצא שמשתלם להחליף שני סטים קופר על כל סט טויו אחד.
עכשיו נראה איך הם מתנהגים בשטח.
מחר אני צפוי להתקין
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
wonderd
לא יודע אם זה משנה לך - אבל הטויו במיד שלך שוקלים מעל 2 ק"ג יותר לכל צמיג. במידה 31 ההפרש הרבה יותר גדול ומשמעותי.
בטרופר שלי הסט הקודם היה טויו וסט נוכחי קופר, הקופר היו טובים מאוד אבל קצת איכזבו אותי לעומת הטויו, מתבלים הרבה יותר מהר וגם מתחילים להרעיש יותר מהר.
אצלי הצמיגים עובדים קשה (למרות שתיכף נדב יקפוץ ויגיד שאני בכלל לא מטייל :)) - רמת הגולן לא סלחנית בכלל לקוביות ולעמידות דופן בפני סלעים. מבחינת ק"מ אף פעם לא הגעתי ליותר מ 30,000 ק"מ עם אף אחד מהסטים שהיו לי.
אצלי הגיע הזמן להחליף ואני מתלבט - בעיקר בגלל המשקל. אם הייתי יכול למצוא גודייר MTR זה מה שהייתי לוקח לנסות.
החצי שקל שלי..
אלעד.
דרך אגב בעקבות הערות שקראתי אני אוסיף (מהניסיון שלי בלבד) - לא נתקלתי בבעיות נזקים לדופן בקופר ובטח שלא התפוצץ לי צמיג, אולי מתבלבלים עם מקסיס 764 - כחדש הוא רך יותר, אחיזה טובה על סלעים אבל דופן כמו חמאה ובהמשך מתבלה ממש מהר.
אין מה להשוות לטויו. טויו צמיג מעולה, הכי טוב שהיה לי, אצלי הם עשו בטרופר דאז 60k ק"מ בכמעט 3 שנים ויכלו למשוך עוד.
לא יודע רמת הגולן או לא, אבל גם אחיך נוסע עם קופר וקורע אותם(והוא נעול קידמית אוטומטית), כמה הוא עושה בשנה?
לפי מה שנראה מחזיקים אצלו יפה.... ונראה לי שכבר כמעט שנתיים אצלו לא?
-
טוב, הוחלפו הצמיגים. כאמור 2100 שח כולל לרבעיה.
יותר קלים וזה מורגש בדוושה.
הצמיגאי לא התקשה להעלות עותם על החישוקים בעוד שאת הטויו היה ממש קשה עד כדי שימוש במשכנע לעשרה סמ האחרונים.
נראה שגם הגומי של הקוביות רך יותר בהשוואה לטויו.
טויו אחד שהיה במצב מצויין עבר לספר.
אדווח בהמשך.
בהזדמנות זו אשמח לפרגן לצמיגי אנטון מרח׳ יפת ביפו.
התיצבתי שם הבוקר בשעה שבע. היו מאוד יסודיים בעבודה וקשובים לבקשות שלי ( מה לשים איפה ולא להדק עם מפתח אוויר). בסוף עזרו לי להעמיס את הישנים על הגרור והכול עם יחס טוב מאוד.
במקרה של הקופר המחירים שלהם היו זולים ב 500 שח לסט בהשוואה לכמה אחרים שבדקתי. ב BFG הם היו באותו רף מחיר כמו המומלצים האחרים.
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
-
מצטרף להמלצה על צמיגי אנטון.
פנצריה מומלצת.
-
-
בועז,
אני מומחה קטן מאוד לאינדינים, ועד כמה שאני זוכר, אתה לא לועס סלעים כל שני וחמישי.....
אני זוכר שאמרת שאלו צמיגים של 20K ק"מ, זה נראה לי מצב ממש בעייתי, ועוד טוי שנחשב לביריון שבחבורה.
או של מי שנוסע פה על MT וטוען ל 60-80K , סתם מספר סיפורים, או שיש לך בעיה, ששווה לך להבין אותה.
אני הורדתי מקסיס 980 (צמיג AT) אחרי כפליים ק"מ, בלי פאנצ'ר אחד, והרבה פחות קוביות חסרות.
לא חושב שאתה מטייל יותר קשוחים ממני, ואני בלי נעילות.
-
לגבי המשקל - היה ברור לי שתרגיש הבדל.
לגבי הצמיג - עזרת לי להחליט..מחר נזמין סט קופר חדש.
-
כאמור, הצמיג מ 2018 ולכן נמכר במחיר מוזל.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zivo
בועז,
אני מומחה קטן מאוד לאינדינים, ועד כמה שאני זוכר, אתה לא לועס סלעים כל שני וחמישי.....
אני זוכר שאמרת שאלו צמיגים של 20K ק"מ, זה נראה לי מצב ממש בעייתי, ועוד טוי שנחשב לביריון שבחבורה.
או של מי שנוסע פה על MT וטוען ל 60-80K , סתם מספר סיפורים, או שיש לך בעיה, ששווה לך להבין אותה.
אני הורדתי מקסיס 980 (צמיג AT) אחרי כפליים ק"מ, בלי פאנצ'ר אחד, והרבה פחות קוביות חסרות.
לא חושב שאתה מטייל יותר קשוחים ממני, ואני בלי נעילות.
מי שנוסע עם נעילה אוטומטית גומר צמיגים מהר, צמיגי at חיים יותר מmt. סהכ הצמיגים שבתמונה לא במצב סופני, בטח מבחינת בשר בקוביות, הן פשוט התייבשו.