-
לנד קרוזר 2008 דיזל נשמע כמו טרקטור, סוחב בעצלתיים ונוקש קצת בסל"ד נמוך
שלום לחברי הפורום.
זהו כנראה פוסט #22789 על מזרקים/שסתום EGR/צינורות סדוקים/נקישות מהמנוע וכו'... אני מודע לחפירה.
הרכב שלי עם 200k ק"מ, דיזל, ונמצא ברשותי כארבעה חודשים. המנוע נשמע יותר כמו טרקטור מאשר מנוע דיזל של ל"ק, נוקש קצת בסל"ד נמוך (הרעש נעלם או נבלע ברעש המנוע בסל"ד גבוה יותר), מגיב קצת בעצלתיים בפתיחה והאצת ביניים, ונראה (בהסתייגות) שצורך קצת יותר דלק ביחס ללנד קרוזר 2006 של חבר. חוץ מזה בסה"כ האוטו עושה עבודה טובה, לא מגמם או רועד, עושה שטח בלי קושי מיוחד ואלמלא נסיעה שעשיתי השבוע על הרכב של החבר, הייתי חושב ש"ככה זה דיזל" ומתעלם.
אמהמה, מהיום הראשון שקניתי את הרכב שמתי לב לכל התופעות שציינתי, אבל כל מיני אנשים אמרו לי "זה שום דבר", "ככה זה דיזל" ושאר תשובות באויר ולכן התעלמתי. אני גם מגיע משנים של ניסיון על ג'ימני, ככה שלא באמת היה לי מול מה להשוות ולכן קיבלתי את עמדתם.
כאמור, השבוע נסעתי על ל"ק של חבר, 2006 דיזל (350k ק"מ), והמנוע שלו היה שקט יותר, מגיב, נשמע כמו מנוע דיזל של פרייבט וברור שלא נשמעו נקישות בשום שלב. מכיוון שזה חיזק אצלי את ההבנה שכנראה יש משהו אצלי ברכב (שכדאי לבדוק) התחלתי לקרוא כל מיני פוסטים בפורום על כאלה שהיו להם תופעות דומות.
אני מבין שיש מגוון סיבות אפשריות לתופעות שתיארתי, לכן החלטתי ללכת בשבוע הקרוב למוסך מורשה שיעשה בדיקה/ות. עם זאת, אשמח לעיצות מחברי הפורום מאיפה כדאי להתחיל עם העניין הזה? מה לדעתכם כדאי לבקש לבדוק קודם ועל מי אפשר לסמוך בנושא כזה?
בנוסף, אשמח לפתוח את הנושא לדיון באופן כללי - לשמוע תובנות, המלצות, הערות, מה פתר אצלכם את העניין או כל מה שבא לכם להוסיף ויוכל לשפוך אור בנושא (מניסיונכם האישי או מידע מקצועי).
אשכול #22789 בנושא או פשוט אשכול עונג שבת.
תודה רבה :)
-
תגובה: לנד קרוזר 2008 דיזל נשמע כמו טרקטור, סוחב בעצלתיים ונוקש קצת בסל"ד נמוך
תתחיל בבדיקה במוסך של ערכי מזרקים בהתנעה אחרי עמידה ממושכת (מנוע קר).
ב200 אלף שווה גם להחליף מסנן חיישן map בלי קשר לכלום - וזה יישפר את תגובת המצערת והטורבו.
אחרי זה ניקוי מערכת דלק - לפי שגרת הטיפולים של טויוטה נדרש כל 40 אלף, המוסכים בארץ לא שמעו על זה.
ומשם נתקדם....
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
mishu
שלום לחברי הפורום.
אני מבין שיש מגוון סיבות אפשריות לתופעות שתיארתי, לכן החלטתי ללכת בשבוע הקרוב למוסך מורשה שיעשה בדיקה/ות. עם זאת, אשמח לעיצות מחברי הפורום מאיפה כדאי להתחיל עם העניין הזה? מה לדעתכם כדאי לבקש לבדוק קודם ועל מי אפשר לסמוך בנושא כזה?
בנוסף, אשמח לפתוח את הנושא לדיון באופן כללי - לשמוע תובנות, המלצות, הערות, מה פתר אצלכם את העניין
אתה כמובן יכול ללכת למוסך מורשה (יבואן) אך יש שלל מוסכים שמכירים היטב את הרכב שיוכלו לסייע כנראה בעלות נמוכה יותר.
כמובן גם גרשון כנראה יוכל לעשות דיאגנוסטיקה - "חחח".
למניעת בעיות פשוט להקפיד לעשות טיפולים בזמן ולדעתי ברכב בשנתון כזה לא יותר מ10k ק"מ, לשים שמן איכותי לפי התקן, פילטר סולר ואויר מקוריים ולתדלק בתחנות מוכרות. אני גם נוהג להוסיף BG245 בכל טיפול.
Sent from my SM-G970F using Tapatalk
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
תתחיל בבדיקה במוסך של ערכי מזרקים בהתנעה אחרי עמידה ממושכת (מנוע קר).
ב200 אלף שווה גם להחליף מסנן חיישן map בלי קשר לכלום - וזה יישפר את תגובת המצערת והטורבו.
אחרי זה ניקוי מערכת דלק - לפי שגרת הטיפולים של טויוטה נדרש כל 40 אלף, המוסכים בארץ לא שמעו על זה.
ומשם נתקדם....
אסף.
תודה אסף (אגב, קראתי את הפוסט החשוב והנעוץ שלך בנושא).
ומתוך סקרנות - אתה יודע איך מתבצע ניקוי מערכת דלק?
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
assafy
אתה כמובן יכול ללכת למוסך מורשה (יבואן) אך יש שלל מוסכים שמכירים היטב את הרכב שיוכלו לסייע כנראה בעלות נמוכה יותר.
למניעת בעיות פשוט להקפיד לעשות טיפולים בזמן ולדעתי ברכב בשנתון כזה לא יותר מ10k ק"מ, לשים שמן איכותי לפי התקן, פילטר סולר ואויר מקוריים ולתדלק בתחנות מוכרות. אני גם נוהג להוסיף BG245 בכל טיפול.
הבנתי שמוסך מורשה "מחזיק" במידע מהחברה לגבי ערכי המזרקים וכו', לכן המליצו לי על מוסך מורשה. אני מוכן לבדוק גם במוסך שאינו מורשה, רק שיהיה שם דבר בתחום. לכן ביקשתי המלצות (אם יש כאלה).
לגבי הטיפול השוטף - למעט הפילטר סולר, אלו הם בדיוק הפעולות שהתכוונתי לעשות. אני מחליף השבוע את הפילטר סולר בכל מקרה. אקח את זה בחשבון בטיפול הבא :)
תודה.
-
כשאתה מחליף פילטר סולר, מלא את בית הפילטר בחומר ניקוי. את שאר החומר שים במיכל.
זו הרמה הבסיסית של ניקוי. לפני שדיברנו על אינפוזיה.
לגבי איבחון - לא צריך נתונים מהחברה, כל מכשיר איבחון שיש לו גישה לנתונים מעבר ל obd יעשה זאת. נסה את גרשון, אמור להיות לו הציוד.
אסף.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
assafy
מאיפה אתה-אחי.....?חחח.....
- - - Updated - - -
אסף
יש לי TIS של טויוטה מקור
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Gershon
- - - Updated - - -
אסף
יש לי TIS של טויוטה מקור
גרשון, אתה מפנה את השאלה לאסף או אלי (פותח האשכול)?
אם אלי, אני מאשדוד.
תודה.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Gershon
- - - Updated - - -
אסף
יש לי TIS של טויוטה מקור
כנראה שמה שכתבתי עבר לך מעל הראש, מניח שאחרים הבינו.
כנראה הייתי צריך לכתוב: גרשון - חחח, גובלנים ועצות לאנשים מטופשים בע"מ.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
mishu
גרשון, אתה מפנה את השאלה לאסף או אלי (פותח האשכול)?
אם אלי, אני מאשדוד.
תודה.
ל-assafy
רכב הזה אפשר לקרוא דרך סורק OBD2 פרימיטיבי-מנוע\גיר
K-LINE\CAN BUS
כל השאר(ושם לא מעט)-רק דרך סורק מקצועי
-
כאן הרבה חומר לטויוטה-5 דפים
תקלות\תיקונים\בולטינים.....
http://gershon.ucoz.com/index/toyota/0-5
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
mishu
שלום לחברי הפורום.
זהו כנראה פוסט #22789 על מזרקים/שסתום EGR/צינורות סדוקים/נקישות מהמנוע וכו'... אני מודע לחפירה.
הרכב שלי עם 200k ק"מ, דיזל, ונמצא ברשותי כארבעה חודשים. המנוע נשמע יותר כמו טרקטור מאשר מנוע דיזל של ל"ק, נוקש קצת בסל"ד נמוך (הרעש נעלם או נבלע ברעש המנוע בסל"ד גבוה יותר), מגיב קצת בעצלתיים בפתיחה והאצת ביניים, ונראה (בהסתייגות) שצורך קצת יותר דלק ביחס ללנד קרוזר 2006 של חבר. חוץ מזה בסה"כ האוטו עושה עבודה טובה, לא מגמם או רועד, עושה שטח בלי קושי מיוחד ואלמלא נסיעה שעשיתי השבוע על הרכב של החבר, הייתי חושב ש"ככה זה דיזל" ומתעלם.
אמהמה, מהיום הראשון שקניתי את הרכב שמתי לב לכל התופעות שציינתי, אבל כל מיני אנשים אמרו לי "זה שום דבר", "ככה זה דיזל" ושאר תשובות באויר ולכן התעלמתי. אני גם מגיע משנים של ניסיון על ג'ימני, ככה שלא באמת היה לי מול מה להשוות ולכן קיבלתי את עמדתם.
כאמור, השבוע נסעתי על ל"ק של חבר, 2006 דיזל (350k ק"מ), והמנוע שלו היה שקט יותר, מגיב, נשמע כמו מנוע דיזל של פרייבט וברור שלא נשמעו נקישות בשום שלב. מכיוון שזה חיזק אצלי את ההבנה שכנראה יש משהו אצלי ברכב (שכדאי לבדוק) התחלתי לקרוא כל מיני פוסטים בפורום על כאלה שהיו להם תופעות דומות.
בנוסף, אשמח לפתוח את הנושא לדיון באופן כללי - לשמוע תובנות, המלצות, הערות, מה פתר אצלכם את העניין או כל מה שבא לכם להוסיף ויוכל לשפוך אור בנושא (מניסיונכם האישי או מידע מקצועי).
אשכול #22789 בנושא או פשוט אשכול עונג שבת.
ממליץ לך להיתחבר לסורק ייעודי לקרוא נתונים, בק"מ שלך רוב הסיכויים שתצטרך שיפוץ/החלפת מזרקים מניסיון של כמה קרוזרים בק"מ הנ"ל, אל תזלזל בזה, מנוע דיזל כזה לא צריך להישמע כמו טרקטור, לא רוצה להפחיד אותך, אבל נקישות ודפיקות במנוע כזה(תוצאה של מזרק משתין וכדומה) עלול לגרום לתוצאה של נזק הרבה יותר גבוה, לכן גש לבדוק את העיניין בדחיפות ואל תזניח.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב ש.
ממליץ לך להיתחבר לסורק ייעודי לקרוא נתונים, בק"מ שלך רוב הסיכויים שתצטרך שיפוץ/החלפת מזרקים מניסיון של כמה קרוזרים בק"מ הנ"ל, אל תזלזל בזה, מנוע דיזל כזה לא צריך להישמע כמו טרקטור, לא רוצה להפחיד אותך, אבל נקישות ודפיקות במנוע כזה(תוצאה של מזרק משתין וכדומה) עלול לגרום לתוצאה של נזק הרבה יותר גבוה, לכן גש לבדוק את העיניין בדחיפות ואל תזניח.
תודה נדב. אני ממש לא הולך להזניח את זה וגם מוכן להחליף את המזרקים אם זה מה שנידרש. אני רק מנסה לקבל תמונה שתעזור לי לטפל בעניין הזה בצורה נכונה.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב ש.
+1.
-
בנוסף - תופעה כזאת יכולה לנבוע גם מתדלוק בסולר באיכות ירודה - קרה לי שתדלקתי בתחנת טן ( פיתוי המחיר הזול ) ולאחר שני תדלוקים התחילו דפיקות ממש חזקות במנוע , תדלקתי בתחנה של חברת דלק ( הסולר האיכותי ביותר שמשווק בארץ ) ולאחר כמה קילומטרים נרגעו הדפיקות וחזרה הסחיבה .
מדובר על משאית דיזל עם הזרקה מכנית אולם מנוע זה מנוע .
כמו כן כל מספר תדלוקים אני מוסיף למיכל ( כ-80 ליטר ) 2 ליטר בנזין , ממש משפר את זיהום האוויר .
לא ממליץ לעשות זאת במערכת ממוחשבת , אולם יש לסולר איכויות שונות - תבדוק איפה אתה מתדלק .
אילן
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
יונימוג אדום
בנוסף - תופעה כזאת יכולה לנבוע גם מתדלוק בסולר באיכות ירודה - קרה לי שתדלקתי בתחנת טן ( פיתוי המחיר הזול ) ולאחר שני תדלוקים התחילו דפיקות ממש חזקות במנוע , תדלקתי בתחנה של חברת דלק ( הסולר האיכותי ביותר שמשווק בארץ ) ולאחר כמה קילומטרים נרגעו הדפיקות וחזרה הסחיבה .
מדובר על משאית דיזל עם הזרקה מכנית אולם מנוע זה מנוע .
כמו כן כל מספר תדלוקים אני מוסיף למיכל ( כ-80 ליטר ) 2 ליטר בנזין , ממש משפר את זיהום האוויר .
לא ממליץ לעשות זאת במערכת ממוחשבת , אולם יש לסולר איכויות שונות - תבדוק איפה אתה מתדלק .
אילן
שמע.. האמת שלאחרונה באמת תדלקתי רק בטן. אני לא חושב שזה המקור לבעיה, כי הרעשים היו (בהבנה שבדיעבד) עוד כשקניתי את הרכב. בכל מקרה - פויינט טייקן.
אני חופר על זה כל הסופ"ש, כולל פורומים בחו"ל. זה נראה כמו אינג'קטורים, אבל מאוד יכול להיות שלא רק זה. הכיוון שאסף הציע נראה כמו משהו שכדאי לעשות בכל מקרה.
אעדכן.
שבוע טוב ותודה.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
כשאתה מחליף פילטר סולר, מלא את בית הפילטר בחומר ניקוי. את שאר החומר שים במיכל.
זו הרמה הבסיסית של ניקוי. לפני שדיברנו על אינפוזיה.
לגבי איבחון - לא צריך נתונים מהחברה, כל מכשיר איבחון שיש לו גישה לנתונים מעבר ל obd יעשה זאת. נסה את גרשון, אמור להיות לו הציוד.
אסף.
אסף, אני מתכוון להחליף את פילטר הסולר השבוע.
מתי עדיף לשים את חומר הניקוי בפילטר, לפני ההחלפה (על הפילטר הישן) או אחרי? יש המלצה לחומר ניקוי מסויים?
תודה.
-
על הפילטר הנקי. אני משתמש בחומר של ליקווימולי.
אסף.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
אסף.
תודה רבה.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
אסף.
+
https://www.justmotor.co.il/product/...y-diesel-purge
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
תודה רבה דורון. הלינק שצירפת חסך לי המון 👍
-
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Gershon
אני מאד מעריך את המקצועיות שלך בתחומים מסויימים אבל אותה מקצועיות גורמת לך לפעמים להגיב בצורה נחרצת על גבול השחצנות בלי באמת לבסס את התגובה שלך.
ברגע שמבהירים מה מבקשים לעשות ויש תאום ציפיות בין המהלך והתוצאה המבוקשת, אין סתירה בין הדברים.
תשקיע קצת בקריאה של השרשור ותבין מה מתייחס למה.
-
ד ו ר ו ן
עם*,,,,,,* מדברים בשפתם
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Gershon
עם*,,,,,,* מדברים בשפתם
זה מהמשפטים הארוכים ועל גבול הקוהרנטיים שהעלת לאתר.
למסגר בשרשור ציטוטים מיתולוגיים.
כשכואבת הבטן, יש סיכוי לא רע שבמיון יחברו אותך לכל מוניטור אפשרי, ואולי גם יפתחו לך את הבטן, ויבינו מה הגורם.
ולפעמים, כאמצעי מקדים, מתחילים בשטיפת ידיים לפני האוכל.
-
כאן חלק ממני-5 דפים
זאת הדרך לאוניברסיתה פטוחה
http://gershon.ucoz.com/index/toyota/0-5
-
טוב, הוחלף היום הפילטר סולר למרות שביקשתי שרק יקנו לי ואחליף אותו בעצמי.
אז, בהינתן שזה המצב - עדיין אפשר לבצע בשבוע הבא פתיחה של הפילטר, ריקון סולר ולשים את החומר או שכבר כדאי לעבור לשלב האינפוזיה?
-
מעבר להחלפת הפילטר, האם עשו לך אבחון מקצועי לגבי התופעות שכתבת בתחילת השרשור? מה היו המסקנות?
בדקו ערכי מזרקים?
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
assafy
מעבר להחלפת הפילטר, האם עשו לך אבחון מקצועי לגבי התופעות שכתבת בתחילת השרשור? מה היו המסקנות?
בדקו ערכי מזרקים?
כן. אני לא זוכר את הערכים המדוייקים, אבל 2 מזרקים היו בערך 2.5 ונראה לי שאחד היה על 1.5. אני אכתוב עדכון יותר מדוייק כשאהיה ליד הדו"ח.
המסקנה שלהם היא שצריך להחליף את המזרקים. המליץ לעשות בנוסף גם ניקוי ואמר שזה עדיין משאיר אפשרות של סדק בבוכנה (אמר שהוא לא יכול לדעת). אני לא חושב שהמצב כזה גרוע וזה הוורסט-קייס סנריו.
החלטתי לפעול בשלבים:
1. עשיתי היום יישור קו (שמנים, פילטרים).
2. אבצע ניקוי באמצעות תוסף דרך הסולר, אח"כ אינפוזיה (ואם זה לא יזיק, אז אח"כ עוד תוסף דרך הדלק).
3. ניקוי חיישן אויר + חיישן EGR (נראה לגבי המשך מע' ה EGR).
3. אם לא יהיה שיפור (מה שסביר בעיני), אנסה שיפוץ או החלפה של המזרקים.
זה על קצה המזלג. קראתי המון בזמן האחרון על הנושא. לדעתי אין מנוס מהחלפה של המזרקים, אבל אמרתי שאנסה שלב שלב.
תודה אסף.
-
נשמע שיש לך אבחנה למזרקים.
החומר ניקוי אוב כצעד אחזקתו מונע וגם לניקוי ג׳יפה, אבל לא מגדל מתכת עייפה.
אתה יכול לעשות אינפוזיה בסיסית בעצמך ע״י הרצת המנוע על חומר ניקוי בלבד.