-
1 קבצים מצורפים
מחריף המאבק בין מטיילים לרשות הטבע והגנים - כתבה בהארץ
מצורפת הכתבה כ PDF
מתוך הכתבה:
אורי שחף, הדמות הבולטת בהתארגנות ואחד המייסדים, מסביר בשיחה ל"הארץ" כך: "מסלולי טיול רבים ויפים בהם טיילנו במשך שנים נסגרו בידי רט"ג ללא הסבר. מספר המטיילים גדל כל הזמן ולא נותנים לנו מענה. אנחנו דורשים מרט"ג לשחרר את הטבע לציבור. הם סגרו לנו את המדינה בלי להסביר למה. הנימוק שהם שומרים על הטבע מפנינו ארכאי ושגוי. כולנו שומרים על הטבע".
"מה ששבר אותי השנה הוא הסגירה הלא מוצדקת של הנקיק השחור בנחל זוויתן", הוא מסביר. "בכל שנה פתחו את המסלול היפה הזה במאי ואפשרו למדריכים להתפרנס. השנה מרחו אותנו ובסוף פתחו רק ביולי לשבועיים. התשובות המתחמקות הרגילות הן בריאות ובטיחות. בעצם זו אכזריות ורשעות.
אורי בן דוד, מיוזמי המאבק, פרסם בשבוע שעבר שורות אלה: "כבר שנים שאני וחבריי נתקלים במסע הפחדה מצד פקחי רשות הטבע והגנים. אנו ציבור שומר טבע, מרגישים שהפכנו לאויב העם רק בשל רצוננו לטייל. אנו נתקלים בכל צעד ושעל באכיפה אגרסיבית ונטולת הגיון ובסגירת אתרי טיולים רבים אשר נועדו לנו הציבור. אין לי דרך אחרת לתאר זאת מאשר גזל האדמה וניכוס השטח ששייך לנו, לאזרחי ישראל. הגיע הזמן לקום ולעמוד על זכויותינו. הפעם לא נפסיק עד שנשיג את מבוקשנו".
בפרסומים רבים קראו אנשי הארגון לשאול גולדשטיין, מנכ"ל רט"ג בתשע השנים האחרונות, להתפטר מיד מתפקידו. בשיחה עימו השבוע נשמע גולדשטיין פגוע מן ההתקפה על הארגון שבראשו הוא עומד ועליו אישית.
-
אתמול קיבלתי מסמך מאוד מפורט מטעם רשות הטבע, חברה להגנת הטבע ומועצה אזורית גליל עליון .
מסמך מאוד מרשים שכל תכליתו היא לסלק את הנופשים מתעלת הירדן המזרחית הפתוחה לציבור.
מקומם, מדהים כמה הם יסודיים והזויים.
אין לנו סיכוי כל כך במערכה הזו מולם.
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
-
תגובה: מחריף המאבק בין מטיילים לרשות הטבע והגנים - כתבה בהארץ
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
אתמול קיבלתי מסמך מאוד מפורט מטעם רשות הטבע, חברה להגנת הטבע ומועצה אזורית גליל עליון .
מסמך מאוד מרשים שכל תכליתו היא לסלק את הנופשים מתעלת הירדן המזרחית הפתוחה לציבור.
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
יכול בבקשה לשתף את המסמך?
Sent from my SM-N975F using Tapatalk
-
זה pdf.
אני אנסה בהמשך
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
מותר להעריך שהחברה להגנת הטבע (עמותה), תמשיך לקבל אחכ היתרים פרטניים מרט״ג לטייל שם כולל הלנת קבוצות בזמן שהשטח יגרע משאר הציבור?
-
גם לי יש הרבה דברים נגד צורת הפעולה של הרט"ג בכמה מקומות ,
לדוגמא אחרי שמקורות סידרה את מעלה עמיעז הרט"ג באו החריבו אותו בטענה של "שיקום השטח.. "
לא ברור לי מה יש לשקם במעלה..
יצא לי להכיר את אורי בן דוד בצבא והוא באמת מלח הארץ ותורם המון לבטחון המדינה אבל יש שם שאלות שלא לעניין
חלק מהשמורות צריכות להיות בתשלום כמו שחופי הכינרת בתשלום,
זה גם מווסת את הכמות המבקרים וגם אין מה לעשות אבל יש עלות לאחזקת אתר
-
אף אחד לא מדבר על השמורות שבתשלום, יש לא מעט שמורות ושבילים שנסגרו לקהל בטענות כאלו ואחרות.
Sent from my SM-N975F using Tapatalk
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דור אריאל
גם לי יש הרבה דברים נגד צורת הפעולה של הרט"ג בכמה מקומות ,
לדוגמא אחרי שמקורות סידרה את מעלה עמיעז הרט"ג באו החריבו אותו בטענה של "שיקום השטח.. "
לא ברור לי מה יש לשקם במעלה..
יצא לי להכיר את אורי בן דוד בצבא והוא באמת מלח הארץ ותורם המון לבטחון המדינה אבל יש שם שאלות שלא לעניין
חלק מהשמורות צריכות להיות בתשלום כמו שחופי הכינרת בתשלום,
זה גם מווסת את הכמות המבקרים וגם אין מה לעשות אבל יש עלות לאחזקת אתר
בשנים האחרונות הם יותר ויותר סוגרים שטחים פתוחים.
קשה שלא להריח מזה תיעול מטיילים לשמורות בתשלום, שאגב גם על זה יש השגות.
רט״ג מתוקצבת ממשלתית, כדי לעמוד ביעדי שמירת הטבע, תקציב ממשלתי שנובע ממיסוי האזרחים.
אז למה הם גובים מיסוי עקיף כפול בכניסה לאתר?
ואני לא מדבר על שמורות עם הדרכה, אלא כניסה למסלול שטח שאין בו שום דבר שונה.
נחלי ים המלח, נחל ערוגות, דויד, וכו.
עין ערב, מעריף וצין, על מה משלמים שם?
בקרת כניסה לוויסות אנשים אפשר לעשות גם בלי גבייה, כמו שמבוצע בחו״ל.
-
כנראה שהאופן בו הישראלי הממוצע מתנהג ונוהג בשטחים הציבוריים מחייב הטלת מגבלות נוקשות.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
בשנים האחרונות הם יותר ויותר סוגרים שטחים פתוחים.
קשה שלא להריח מזה תיעול מטיילים לשמורות בתשלום, שאגב גם על זה יש השגות.
רט״ג מתוקצבת ממשלתית, כדי לעמוד ביעדי שמירת הטבע, תקציב ממשלתי שנובע ממיסוי האזרחים.
אז למה הם גובים מיסוי עקיף כפול בכניסה לאתר?
ואני לא מדבר על שמורות עם הדרכה, אלא כניסה למסלול שטח שאין בו שום דבר שונה.
נחלי ים המלח, נחל ערוגות, דויד, וכו.
עין ערב, מעריף וצין, על מה משלמים שם?
בקרת כניסה לוויסות אנשים אפשר לעשות גם בלי גבייה, כמו שמבוצע בחו״ל.
גם בחו"ל אתרים רבים בתשלום.
לא יודע מאיפה הבאת את זה שבחו"ל זה חינם
Sent from my SM-G960F using Tapatalk
-
אם יש כאלה שמתנהגים לא נכון או לא כחוק שיטפלו בהם לא בי.
חו"ל זה מקום גדול. אם משלמים שם או לא לא מעניין אותי, אני לא אזרח חו"ל אני ישראלי.
צריך למצוא דרך לשמור על השטחים הפתוחים ועל הטבע, אבל לסגור אותם לציבור זה לא פתרון.
Sent from my SM-G975F using Tapatalk
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
yosss
אם יש כאלה שמתנהגים לא נכון או לא כחוק שיטפלו בהם לא בי.
חו"ל זה מקום גדול. אם משלמים שם או לא לא מעניין אותי, אני לא אזרח חו"ל אני ישראלי.
צריך למצוא דרך לשמור על השטחים הפתוחים ועל הטבע, אבל לסגור אותם לציבור זה לא פתרון.
Sent from my SM-G975F using Tapatalk
זה הפתרון הקל .. והמשתלם.
בשנות ה 70 חינכו מדינה שלמה שאסור לקטוף פרחים ולעקור מהשורש פקעות של צמחים מוגנים !
וזה עבד.
כיום .. יותר קל פשוט לחסום.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
DavidL
כנראה שהאופן בו הישראלי הממוצע מתנהג ונוהג בשטחים הציבוריים מחייב הטלת מגבלות נוקשות.
למרבה הצער, זה מדויק.
-
צריך להבין שיש פה כמה סגמנטים בתוך המהלך הזה. קודם כל, אורי שהוא יוזם המהלך הוא איש שטח ותיק ובעל חברה ותיקה ומוערכת בתחום החבלים. הוא כמו רוב התחום הזה (וגם אני בעבר אגב) נפגע מהסגירות והמהלכים השונים של הרטג, כמו פעילות במצוקים השונים ובנקיק השחור. כאן באמת יש בעייתיות- ישנן לא מעט חברות שעובדות ופועלות בשטח בסטנדרט בטיחותי נמוך ביותר. במקום כמו הנקיק חברה כזו שבאה ועובדת לא מסודר עם נפח אנשים מאד גדול פוגעת גם בכל מי שנכנס אחריה לנחל.מעבר לכך לחברות המסחריות הפועלות בתחום ישנם עוד חיכוכים רבים נוספים סביב איפה מותר לגלוש או לטפס.
מעבר לזה יש את עניין המטיילים הפרטיים, עם כל הוויכוחים שמכירים בין היתר כאן מהאתר. הלחץ על מסלולי טיול היום הוא גדול ואחרי כל חג או סופש הכל מטונף. וזה עוד לפני הסיכונים הבטיחותיים שיש במאסות גדולות במטיילות. ויש עוד.
עם זאת, אני מאד לא אוהב את כל הצרת הצעדים המשמעותית שמתבצעת פה בשנים האחרונות- מסלולים נסגרים כל הזמן לתנועה, ואין עם מי לדבר. לדעתי הפתרון היחיד כאן הוא חינוך, מגיל צעיר. ופה לדעתי רטג לא הכתובת היחידה.
-
מה שמעניין את רט"ג זה כסף
אם היה מעניין אותם הטבע והשרות לאזרח הם היו פועלים אחרת ,.
היו מתחילים בחינוך הדור הצעיר , על ידי מפגש בבתי הספר , הבאת התלמידים לשטח והדרכות יזומות שלהם .
כל מה שמעניין אותם זה להעיף את המטיילים / אזרחים משמורות אשר לא בתשלום וסגירת אזורים שהם אפילו לא מוגדרים כשמורות.
לעומת זאת גבית מחירי כניסה שערורתיים בשמורת בתשלום , לחשוב על יום טיול למשפחה עם כניסה לשני נחלים ... רק מחיר הכרטיסים מעל 100 ש"ח
מאתר הרשות :
מטרות רשות הטבע והגנים מתחלקות למחויבויות לשמור על הטבע ועל אתרי המורשת, לטפח אותם לרווחת הציבור ולחנכו בהתאם למטרות אלה.
רשות הטבע והגנים היא רשות ממשלתית, גוף ציבורי המחזיק בנאמנות, בשם הציבור, חלק מנכסי הכלל: שמורות טבע וגנים לאומיים. נכסים אלו אינם שייכים רק לדור הנוכחי והרשות מחויבת אליהם כאל פיקדון עליו יש להגן לטווח הארוך, גם בעבור הדורות הבאי
מתי הרגשתם , חוויתם , חינוך ע"י הרשות או הרגשתם שהם פועלים לרווחתכם ?
כל מה שאני חוויתי בשנים האחרונות זה , סגירת מסלולים ( ראה ערך , נחל דישון, נחל שורק ... ) , סגירת חופי הים ( ואל תקשקשו על השתולליות הפורעים, הם ממשיכים לעשות זאת באין מפריע , החוק נועד למי ששומר עליו , או צבי הים) , אין בעיה להקצות מקום לג'פאים , לאופנועי ים , פשוט צריכים לרצות לעזות זאת .
דא"ג , נראה אתכם מקימים אוהל בר בשטח באיזה שמורה ...
אך אם אתם תייקון ומוכנים לשלם , אין בעיה ערוך מופעים במצדה , זה לא מפריע לחיות הבר, לערוך חתונה לבן של תשובה ...
מתי ראיתם מאבק של הרשות נגד מפעל מזהם ? מפעלי ים המלח לדוגמא ?
שאח של המנכ"ל שאול גולדשטיין הוא סמנכ"ל במפעלי ים המלח , והיועמ"ש כבר כבע שחוסר הדיווח שלו זה הפרת אימונים . אבל הסתפק בנזיפה .
לטעמי הרט"ג נוא גוף מושחת ורקוב אשר חוטא למטרות וליעדים שהוא עצמו מצהיר באתר שלו.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
למרבה הצער, זה מדויק.
דוגמה: לפני כשבועיים, בחניון גשר להבות שצמוד לירדן, אדם שנראה נורמטיבי לחלוטין עם טנדר פול סייז רתום לקרוואן באורך 10 מ' עקר עמוד מבוטן כדי להיכנס עם הקרוואן לחניה קרובה לירדן.....
-
אין ספק.
כל מקום שנגיש לפרייבטים ולהמוני עמך-ישראל על מנגליהם וקריוקיהם, הופך לאדמה חרוכה.
ערימות אשפה, השחתה וחירוב של כל דבר אפשרי פשוט כי אפשר. כי כמו שמתנהגים בכל מקום אחר, יתנהגו גם בטבע.
אני תמיד אוהב לומר על השטח שהושמד והושחת שהוא "נגיש לפרייבטים" כי אלה באמת הרוב המוחלט של הפורעים וכי אני רוצה לקוות שג'יפאים מתנהגים אחרת. אבל כולנו יודעים שלא מעט ג'יפאים (ובוודאי בקהילת ה-SBS) ממש לא מתנהגים אחרת ונעצור כאן לפני שגם השרשור הזה יתדרדר. בוא ונסכם שבאופן כללי, אף אחד לא צדיק גדול. לא הרט"ג ולא המטיילים.
-
לא חושב שאנשי הפרייבטים מטנפים יותר
פשוט הם פי כמה וכמה באוכלוסיה המטיילת[
QUOTE=דרור ברלי;903872]אין ספק.
כל מקום שנגיש לפרייבטים ולהמוני עמך-ישראל על מנגליהם וקריוקיהם, הופך לאדמה חרוכה.
ערימות אשפה, השחתה וחירוב של כל דבר אפשרי פשוט כי אפשר. כי כמו שמתנהגים בכל מקום אחר, יתנהגו גם בטבע.
אני תמיד אוהב לומר על השטח שהושמד והושחת שהוא "נגיש לפרייבטים" כי אלה באמת הרוב המוחלט של הפורעים וכי אני רוצה לקוות שג'יפאים מתנהגים אחרת. אבל כולנו יודעים שלא מעט ג'יפאים (ובוודאי בקהילת ה-SBS) ממש לא מתנהגים אחרת ונעצור כאן לפני שגם השרשור הזה יתדרדר. בוא ונסכם שבאופן כללי, אף אחד לא צדיק גדול. לא הרט"ג ולא המטיילים.[/QUOTE]
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דור אריאל
לא חושב שאנשי הפרייבטים מטנפים יותר
פשוט הם פי כמה וכמה באוכלוסיה המטיילת[
QUOTE=דרור ברלי;903872]אין ספק.
אני תמיד אוהב לומר על השטח שהושמד והושחת שהוא "נגיש לפרייבטים" כי אלה באמת הרוב המוחלט של הפורעים וכי אני רוצה לקוות שג'יפאים מתנהגים אחרת. אבל כולנו יודעים שלא מעט ג'יפאים (ובוודאי בקהילת ה-SBS) ממש לא מתנהגים אחרת ונעצור כאן לפני שגם השרשור הזה יתדרדר. בוא ונסכם שבאופן כללי, אף אחד לא צדיק גדול. לא הרט"ג ולא המטיילים.
[/QUOTE]
נכון. מספרם גדול פי כמה וכמה. מאות מונים.
ולכן באופן טבעי ומתבקש רוב הטינופת היא שלהם.
את השטח (וגם את רט"ג) לא מעניינים אחוזים וסטטיסטיקות ובאיזה רכב בדיוק הגיעו המלכלכים. רק כמה לכלוך והרס נשארו.
בוא ונשווה שני אתרים לדוגמה, על אותו מסלול, פחות או יותר: מסלול ציר המוסכים ברמת הגולן.
הנקודות הן עין א-תינה שנגיש לכל סוגי הפרייבטים והפג'ר הקטן שנגיש רק לרכבי שטח (או מטיילים רגליים).
איפה נשארת יותר טינופת?.................... אם בכלל?................
שלא תטעו, אני לא מצדד במדיניות רט"ג.
אבל גם לא מתעלם מהחורבן שרוב המטיילים משאירים אחריהם.
וכל מי שמזכיר את חו"ל, שיהיה הגון ויספר לנו על תרבות וחינוך בחו"ל ואיך מטיילים בחו"ל משאירים את השטח אחריהם. ורק אחר כך שישווה למצב אצלנו.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דור אריאל
גם בחו"ל אתרים רבים בתשלום.
לא יודע מאיפה הבאת את זה שבחו"ל זה חינם
לא אמרתי בשומקום שהכל בחינם, ציינתי שיש שמורות שבקרת העומס היא רישום ללא תשלום.
להבדיל ממדינות ענקיות, השטח בארץ מצומצם, וכל מגבלה קטנה משליכה במכפלות על הציבור שמתכנס לשטחים עוד יותר קטנים.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
זיף
מעבר לזה יש את עניין המטיילים הפרטיים, עם כל הוויכוחים שמכירים בין היתר כאן מהאתר. הלחץ על מסלולי טיול היום הוא גדול ואחרי כל חג או סופש הכל מטונף. וזה עוד לפני הסיכונים הבטיחותיים שיש במאסות גדולות במטיילות. ויש עוד.
עם זאת, אני מאד לא אוהב את כל הצרת הצעדים המשמעותית שמתבצעת פה בשנים האחרונות- מסלולים נסגרים כל הזמן לתנועה, ואין עם מי לדבר. לדעתי הפתרון היחיד כאן הוא חינוך, מגיל צעיר. ופה לדעתי רטג לא הכתובת היחידה.
חינוך זה תמיד טוב. ובטח במקרה הזה.
אבל כפי שכתבת, וכולנו כאן נסכים, הבעיה כיום היא הלחץ והעומס על אתרי הטיולים.
עומס נגרם כי יש יותר מדי מטיילים ביחס לכמות אתרי הטיולים.
העידן שבו היינו נוסעים "לצפון" ומתיישבים ליד "אחד הנחלים" לבד בכיף פשוט נגמר לצערי.
צמצום וסגירה רק מעצימים את הבעיה.
הפתרון הנכון הוא פתיחה והסדרה.
להגדיל משמעותית את כמות האתרים ומסלולי הטיול. לטפח אותם. להסדיר אתרי קמפינג וחניוני יום לאורך הנחלים. פה ושם גם לגבות איזה תשלום סמלי. וחינוך. כמובן.
בחזון שלי אני מדמיין עשרות אתרים כאלו בצפון, לאורך מקורות המים והנחלים. כבישים פנימיים שעוברים דרך אין סוף נישות קטנות ומשפחתיות עם מקום מסודר לאוהל, שולחן קקל, מקום למנגל ופח זבל.
במרכז האתר יהיו מקלחות. ושירותים אקולוגיים נקיים מפוזרים בכמה מקומות.
בכניסה לאתר לא יהיה מחסום. יהיה קוד שסורקים עם הטלפון וככה מתבצע התשלום. סמלי, כבר אמרתי.
כזה שגם משפחה עם 6 נפשות תשמח לשלם.
אמריקה. או קנדה. או אוסטרליה. תבחרו...
כשזה ייראה ככה, עם הכפלה, או אפילו שילוש של הקיבולת הפונטניאלית של אתרי הטיולים והקמפינג, בכל הארץ, בשילוב עם הסברה וחינוך, ובתוספת אכיפה שוויונית והחלטית, אנשים פשוט לא ירצו ללכלך.
ומי שכן יחטוף.
עכשיו אני הולך לשים שעון מעורר. בכל זאת, ישראל... [emoji52]
Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk
-
בסופו של יום, יש פה שלושה נושאים שונים -
1-אמירה ראשונה שלנו, תנגישו את הטבע, ואל תמנעו. זה מתחיל בחלום של יונתן, ומגיע לפרטים הקטנים של סגירות "קטנות" שברור שכל תחליטן הוא להגביל את היכולת שלנו לטייל (והכי מעצבן, מקומות שהצבא נוסע בהם חופשי, כי הוא לא חלק "מהשימור").
כל ההתנהלות של הטעיה בין שמורה מוכרזת למוצעת, באיזה זכות הם פועלים רק על סמך הצעה לפני אישור ? מה קורה עם אזרח שהגיש בקשה לבניה והתחיל לבנות לפני שהוא קיבל אישור? מאיפה הבריונות הזו?
2- התירוץ של התנהגות לא ראוייה לא מחזיק מים. בדיוק כמו שגיא כתב אפשר לחנך וללמד. ובינתיים, מי שנתפס, מצידי שיחטוף תביעה של 10000 ש"ח על פגיעה בערכי טבע. חצי שנה של אכיפה כזו, קצת פייסבוק, ואנשים יתחילו להיזהר.
3- ובסוף בסוף, יש נושא מיסתורי, שמתנהל ללא כל שקיפות, של סגירה לצרכי שיקום. כל הנושא הזה של שיקום או הגנה על איזה ערך טבע נדיר, נושאים חשובים בפני עצמם, לא יכול להתנהל במחשכים ללא קירטריונים ברורים.
מזל שלא כולם כמונו, מזל שיש מי שיצא למאבק.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zivo
בסופו של יום, יש פה שלושה נושאים שונים -
1-אמירה ראשונה שלנו, תנגישו את הטבע, ואל תמנעו. זה מתחיל בחלום של יונתן, ומגיע לפרטים הקטנים של סגירות "קטנות" שברור שכל תחליטן הוא להגביל את היכולת שלנו לטייל (והכי מעצבן, מקומות שהצבא נוסע בהם חופשי, כי הוא לא חלק "מהשימור").
כל ההתנהלות של הטעיה בין שמורה מוכרזת למוצעת, באיזה זכות הם פועלים רק על סמך הצעה לפני אישור ? מה קורה עם אזרח שהגיש בקשה לבניה והתחיל לבנות לפני שהוא קיבל אישור? מאיפה הבריונות הזו?
2- התירוץ של התנהגות לא ראוייה לא מחזיק מים. בדיוק כמו שגיא כתב אפשר לחנך וללמד. ובינתיים, מי שנתפס, מצידי שיחטוף תביעה של 10000 ש"ח על פגיעה בערכי טבע. חצי שנה של אכיפה כזו, קצת פייסבוק, ואנשים יתחילו להיזהר.
3- ובסוף בסוף, יש נושא מיסתורי, שמתנהל ללא כל שקיפות, של סגירה לצרכי שיקום. כל הנושא הזה של שיקום או הגנה על איזה ערך טבע נדיר, נושאים חשובים בפני עצמם, לא יכול להתנהל במחשכים ללא קירטריונים ברורים.
מזל שלא כולם כמונו, מזל שיש מי שיצא למאבק.
לגבי 3 חבל ש כתב מהארץ לא ביקש ממנכל הרטג שייתן כמה דוגמאות למה סגרו שטחים לשימור
ששאלתי לגבי מעלה עמיעז התשובה שקיבלתי
"כי ככה החליטו " אני לא מכיר שום ערך טבע מיוחד במעלה שדורש סגירה שלו
-
ואני רק מזכיר שהקורונה וותוצאת הלוואי של הפניית תרבות הפנאי והטיולים רק פנימה לתוך הארץ בלי חו"ל הציפה והעצימה את הבעיה משני הכיוונים- המטיילים והרט"ג.
-
כשיש יותר מטיילים ומצמצמים את כמות המסלולים התוצאה הבלתי נמנעת היא עומס עודף במסלולים הנותרים ומכאן נזקים, סגירה, וחוזר חלילה.
אכן, יש תחושה כבר זמן רב שהרשות מקדמת אתרים בתשלום על ידי סגירת האופציות האחרות.
הנקיק השחור? עשיתי מאות פעמים, אני לא מגזים. מסלול מדהים. לסגור אותו זו איוולת - כי ממילא כמות המטיילים שם מווסתת באופן טבעי על ידי כמות העגינות ומסלולי הגלישה
ולאן יוציאו עכשיו טיולי סנפלינג בקיץ? למערת קשת? האתר שבחסות הרט"ג חברה אחת וחצי השתלטו עליו ואי אפשר לבוא לגלוש בו לבד בכיף ובלי לשלם כופר על עיגון חבלים?
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דור אריאל
לגבי 3 חבל ש כתב מהארץ לא ביקש ממנכל הרטג שייתן כמה דוגמאות למה סגרו שטחים לשימור
ששאלתי לגבי מעלה עמיעז התשובה שקיבלתי
"כי ככה החליטו " אני לא מכיר שום ערך טבע מיוחד במעלה שדורש סגירה שלו
ידוע במעלה עמיעז יש נמלים נבטיות נדירות בסכנת הכחדה.
הן רגישות מאוד לאבק ובני אדם.
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
DavidL
דוגמה: לפני כשבועיים, בחניון גשר להבות שצמוד לירדן, אדם שנראה נורמטיבי לחלוטין עם טנדר פול סייז רתום לקרוואן באורך 10 מ' עקר עמוד מבוטן כדי להיכנס עם הקרוואן לחניה קרובה לירדן.....
מה הקשר הין מחט לתחת?
עבריין, שיטפלו בעבריין.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
זיף
צריך להבין שיש פה כמה סגמנטים בתוך המהלך הזה. קודם כל, אורי שהוא יוזם המהלך הוא איש שטח ותיק ובעל חברה ותיקה ומוערכת בתחום החבלים. הוא כמו רוב התחום הזה (וגם אני בעבר אגב) נפגע מהסגירות והמהלכים השונים של הרטג, כמו פעילות במצוקים השונים ובנקיק השחור. כאן באמת יש בעייתיות- ישנן לא מעט חברות שעובדות ופועלות בשטח בסטנדרט בטיחותי נמוך ביותר. במקום כמו הנקיק חברה כזו שבאה ועובדת לא מסודר עם נפח אנשים מאד גדול פוגעת גם בכל מי שנכנס אחריה לנחל.מעבר לכך לחברות המסחריות הפועלות בתחום ישנם עוד חיכוכים רבים נוספים סביב איפה מותר לגלוש או לטפס.
לא מחזיקמים הטיעון שלך לגבי מטיילים בעייתיים.
על המשקל הזה, המשטרה הייתה סוגרת לכולם כבישים ציבוריים כי יש עברייני תנועה/מהירות.
יש עבריינות?
תטפלו בה.
תשקיעו בחינוך.
סגירת שטחים מחריפה משמעותית את הלחץ במקומות שזמינים, ואז התופעה מחריפה באותם מקומות ומשתמשים בזה בתור תרוץ לסגור עוד יותר.
הם שותפים בעלי משקל משמעותי בבעיה, למעשה מקצינים אותה, ומשתמשים בתוצאה להחמיר את הסגירה.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
שלא תטעו, אני לא מצדד במדיניות רט"ג.
אבל גם לא מתעלם מהחורבן שרוב המטיילים משאירים אחריהם.
וכל מי שמזכיר את חו"ל, שיהיה הגון ויספר לנו על תרבות וחינוך בחו"ל ואיך מטיילים בחו"ל משאירים את השטח אחריהם. ורק אחר כך שישווה למצב אצלנו.
כנראה שלא ראית רדנקים קנדיים.
זה בדואים רק בבלונד.
סלאמס במקום באוהל, בפחונים.
יש לי קרובי משפחה בקנדה, טיילים כבדים.
תשמע מהם אותם סיפורים על המלכלכים רק באנגלית.
ההבדל הוא ששם לאתרי טבע שמווסתים את הכניסה אתה נרשם חצי שנה מראש.
ויש פיקוח אבל לא רדיפה ותחושת אג׳נדה שהמטיילים הם בעיה.
להזכיר לך את הניכוס שרט״ג עשו על חוק איסור נסיעה בחוף הים, עם דוחות על המצוק מעל? כי מצאו כנראה סוג חדש של צבי ים מעופפים שעולים עד למעלה.
הפקח העירוני לא ייתן לך דוח(כי אתה לא מסכן מתרחצים..), אבל רטג כן.
-
מעניין רק מה יקרה אם נגיד במקרה בטעות לגמרי משהו כמו 100 ג'יפים יחליטו לטייל במקרה בטעות בשמורה לא ברורה ...
סתם מחשבה ..