צריך עזרה בתכנון החשמל הנגרר
יש מיכל 100ליטר מקרר 60 ליטר משאבת מים למקלחת ומשאבת מים לכיור . תאורה חיצונית , לאחר הסגר מתכנן לקנות מחמם מים על גז של אמגזית למקלחת מתלבט לגבי פאנל סולרי להטענה
Printable View
צריך עזרה בתכנון החשמל הנגרר
יש מיכל 100ליטר מקרר 60 ליטר משאבת מים למקלחת ומשאבת מים לכיור . תאורה חיצונית , לאחר הסגר מתכנן לקנות מחמם מים על גז של אמגזית למקלחת מתלבט לגבי פאנל סולרי להטענה
אני תמיד אומר, שים את הפאנל הכי גדול שאתה יכול.
לגבי בקר טעינה, אתה צריך בקר של 20 אמפר.
אם אתה לא משתמש ב 220 אז אתה לא צריך ממיר.
אתה כן צריך מצבר וגם כאן, שים את הכי גדול שאתה יכול , לדעתי מינימום 150 אמפר.
מה לגבי תאורה מהנגרר?
על סידור די דומה של צרכנים אני כיום עם פאנל 100W.
בשהייה של 3 ימים באותו מקום בקיץ, הפאנל החזיר במשך היום את המצבר למצב מלא בלי בעיה במשך היום אחרי עבודת מקרר ותאורה בלילה.
איזה מצבר יש לך?
ברור שחייב גם תאורה חיצונית
עדיין לא רכשתי מצבר ייעודי שיהיה לנגרר האם חוסר שימוש תכוף לא גורם למצבר למות?
אפשר קישור לפאנל ובקר?
Sent from my SM-A705FN using Tapatalk
אצלי יש 2 של 60W כמו בקישור, המחוברים עם צירים בשביל קיפול ואחסנה נוחה יותר בנסיעה.
אם אין לך בעיית מיקום, אפשר יחיד של 100W, זה מה שיש לפני חברים עם נגררים.
יש בחנות בקישור גם של 100w, וזה מעט זול משני 50W.
בקיץ בחנייה של 3 ימים עבדו מצויין (ערכי טעינה מעל 5A במשך היום).
מצבר הצרכנים היה מלא כל הזמן במשך היום עם מקרר 45 עובד ושימוש במשאבת מים מידי פעם, וטעינת טלפונים.
תשקול האם אתה רוצה התקנה קבועה או נשלף ואפשרות להרחקה עם כבל מהנגרר, ככה תוכל לחנות בצל והפאנל בשמש, זה מה שעשיתי אצלי וזה נותן גמישות תפעולית ונוחות לבחירת החנייה.
https://sos365.co.il/Catalog.asp?Pag...PRodID=1401679
ברור שיש בקר.
Mppt
https://www.ebay.com/itm/223345008758
5 אמפר ביום כיסה לך את הצריכה?
או שאתה מתכוון לאמפר שעה?
לא עושה שכל
אמפר שעה..
אני מניח שהטעינה במהלך היום לא הייתה אחידה.
כיוון השמש, עוצמה וכו׳.
כמה אמפר (לא אמפר שעה) אפשר לצפות מפנל 100 וואט באיכות ממוצעת שיפיק ועל איזה גודל פיזי של פנל מדובר?
אני שואל בתור מתעניין בפאנל. עוד אין לי כזה.
ההנחה שכולם 18 וולט, לא?
אני מתעניין כמה אמפר בממוצע אפשר לסחוט מפנל כזה עם בקר לצורך חישוב מאזן טעינה למצבר 12 וולט.
חנן פירסמנו יחד.
אתה טוען שיום טעינה שלם יתן לי 4 אמפר ודורון מספר שזה החזיק לו מצבר מלא כשהמצבר משמש למקרר ותאורה ( אני מניח שמדובר על כ 30 אמפר צריכה ביממה).
חסר פה המון אמפרים בחישוב של דורון.
30 אמפר שעה עם מקרר נראה לי אופטימי מידי, אני מחשב לפי 40-50 אמפר שעה רק למקרר.
,לגבי השאלה על גודל פאנל, עד 200 וואט למ"ר.
Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk
4אמפר/שעה, לא ליום.
דרך הבקר נמדדו ערכים של כ5.5אמפ/ש לשני פאנלים 50w מהקישור.
זה המקסימלי, כפי שציינתי קודם כדי שיהיה ברור.
בשעות בוקר/אחהצ זה פחות, באזור 2.5-3.
בהתחשב שהמקרר צורך הרבה פחות מזה לשעה, אז מה הפער לגבי שעות היום?
המצבר עמד אחהצ בשקיעה על 12.5v כשהמקר מחובר, כלומר יציב.
לא יודע מה יש לחנן, זה המספרים שאני ראיתי דרך הבקר.
זה המפרט של הפאנל 50w ש-2 כאלו מהווים ספק האנרגיה אצלי בחניון יום מלא ללא הנעת הרכב (בקישור בתגובות הקודמות).
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...93da8eb6.plist
רציתם המלצות, זה הסידור אצלי (פאנלים+בקר) שאני מרוצה ממנו.
אותי זה מבלבל.
זה נשמע כאילו אתה מתכוון 40 אמפר כל שעה במשך יממה (24x40 אמפר סה״כ) וזה ממש לא הגיוני.
נשלח מהנייד
התכוונתי שמקרר צורך מהמצבר 40 אמפר שעה ל 24 שעות עבודה שזה שקול לצריכה קבועה של 40/24 אמפר.
התכוונת שהמקרר צורך 40 אמפר ליממה.
מספר סביר בעיניי.
השאלה אם הפאנל של דורון מחזיר 40 אמפר ביום טעינה?
מנסיון של יותר מחבר אחד עם פאנלים בסכום כולל של 100w, זה עובד טוב מאד למעגל אנרגיה לשימוש מקרר+תאורה+משאבת מים.
לאחר לילה באוגוסט, עם מקרר על ״0״, המצבר עמד על 12.2 בבוקר, ואחרי יום טעינה עמד על 12.5 בסוף יום טעינה (כשהמקרר עובד).
הצריכה של מקרר לא זהה לילה ויום, ולכן החישוב לפי המקסימום דרישת אנרגיה של המקרר בשעות החמות לא מייצג לדעתי את המצב בפועל.
יש כאן באתר כמה אנשים כולל אני שמדדנו כמה מקרר צורך בלילה, זה בערך חצי משעות היום.
נחסוך לכם את הביתספר היקר בדיעבד שעברתי עם כמה וכמה פאנלים זולים שהיעילות שלהם הלכה וירדה, והצריכו התעסקות של כיוון אופטימלי לשמש.
(לדעתי גם חנן התייחס לזה בעבר),
קחו פאנל 100w מיצרן נורמלי ולא הכי זולים מאיביי+בקר כנ״ל, וזה מספיק לקומבינציה הנ״ל להרבה זמן.
התכוונתי ל 40 אמפר שעה, אבל בו נעזוב את המינוחים המדויקים.
כלל האצבע אומר שפאנל שמונח על גג של קרוואן מספק כ 60% מההספק שלו במשך 6שעות, כלומר פאנל של 100 וואט יספק כ 360 וואט שעה ליום שהם 30 אמפר שעה ב 12 וולט. הפאנל של דורון, כניראה, לא מונח בצורה אופקית אלה לכיוון השמש ויש לו בקר mppt אז הוא יספק יותר.
הוא גם כתב שבערב המתח של המצבר הוא 12.5 וולט שזה בסביבות 80% טעינה, כלומר הפאנל מספק את רוב הצריכה והשאר מגיע מהמצבר.
נראה לי שהסטאפ שלו יכול להחזיק לפחות יומיים שלושה בשטח בלי להניע.