https://www.calcalist.co.il/local/ar...866711,00.html
Printable View
עוד "עיתונאי" אידיוט.
היא באמת החליטה ל***ן את לוי יצחק?
הוא לא אשכנזי ולא נראה לי מצביע מר"צ.
מה אנחנו מפספסים?
מישהו מכיר פה איזה פרשן לענייני הפוליטיקה של התחבורה?
מה פספסתי ...
ישאלו כמה נגיד 7 ...
איך מישהו אוכל אותה מזה ? ( חוץ מיצחק לוח המניאק ?)
ואיך הוא יאכל אותה מזה ?
הרי המחיר שיגידו בדאר זה המחיר שהגיעו אליו יהיה נגזרת מהמחירון שלו.
Sent from my iPhone using Tapatalk
לימדו אותי שמאחורי כל רפורמה עומד זוכה במכרז של מערכת המידע.
יחד עם זה אני בכל זאת משאיר מקום לספק - שהשרה באמת רואה לנגד עיניה את הבעייתיות שבהסתמכות מלאה על מחירון של שמאי פרטי בודד - ןפועלת ליצירת מציאות שונה - כלומר מנהיגה עם חזון.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
למיטב הבנתי, עיקר הנפגעים יהיו מי שמחזיקים במלאים של מכוניות. כלומר הטרייד אינים הגדולים. וחברות הליסינג.
https://www.calcalist.co.il/local/ar...857574,00.html
מה שחשוד הוא שזו המלצה של זליכה.
זליכה כידוע הוא ממבקריו החריפים של הביבי.
וזוא הרי עסוקה בליקוק ישבנו של הביבי.
חכו שהיא תגלה שהקרדיט יגיע לזליכה וזה יבוטל.
המחירון אם יבוסס על נתוני אמת הוא דווקא טוב לנו לדעתי. יש לחלקנו הגדול רכבים שמתומחרים הרחק ממחיר השוק שלהם אצל היצחק
...כך שאין סיבה לספק מידע לא מדויק.
פה חשדתי.
Sent from my SM-N975F using Tapatalk
אין פה הרבה מה להבין
עוד אלמנט שליטה ומעקב, ובראשו אפשרות מיסוי רווחים בדיוק כמו שנעשה בתחום הנדל"ן
עוד משרות וגובים ומכרזים וקומבינות.
זה הכל.
וזה לא קשור למצב שגם השרה הזו היא בהמה.
במה זה שונה ממחירון יד 2?
גם שם המידע הוא אנונימי ולכאורה לרוב הציבור אין אינטרס לשקר במחיר המכירה.
ליאור
זה מאוד לא מדויק. ציבור עם טיפה שכל בקודקוד- ישקר. (אני מציין שכתבת לכאורה, אתה צודק. אבל הנה ההסבר למה ישקרו)
נאמר שאתה מוכר לי יונדאי אלנטרה משומשת. הרכב שווה בלוי יצחק 80 אלף שקל. אבל אנחנו מתווכחים ואני מתמקח אולימפי- וסוגרים מחיר של 70 אלף שקל. רק שאני אעזוב אותך כבר. זהו מחירה האמיתי של היונדאי.
אני בחור חכם, חושב קדימה. יש קורונה. אני אפוטר עוד חודש. ארצה למכור את היונדאי. אני קניתי ממך "בהנחה" ב70 בגלל שאני מתמקח מעולה. הרווחתי כאן עשיריה. לעומת זאת, כשאני אמכור את הרכב, נקודת הפתיחה שלי לא תהיה 80. היא תהיה 70 לפי המחירון החדש. איתי יתווכחו גם- אני אמכור ב60. הלך הכסף.
וכעת נאמר שאני לא מוכר אחרי חודש אלא אחרי שנה. עדיין- נקודת הפתיחה תהיה מחיר נמוך יותר ממחיר המחירון- על נכס שהוא שלי. כלומר הגילוי הנאות דפק אותי.
לכן- מוכר וקונה חכם יצהירו נתון שקרי- 85 אלף, כי ליונדאי אלנטרה יש ביקוש.
כמובן- אני בטוח שיש מי שיטען שמה שמוביל אותנו בהצהרתנו בדואר הוא רוח אלטרואיזם וציונות, אבל בוא.....תסביר לסוחר רכב משומש על אלטרואיזם.
ויותר מכך, אנחנו דוגמה מעולה. אני זה שכתב את הכתבות. מחירון מירי רגב כולל גם רובריקות מיוחדות לאיתור "חריגות". הנה דוגמה לחריגה: אתה מוכר לי צ'רוקי XJ ב70 אלף שקל למרות שבמחירון הוא 30. המידע יזרק מהמערכת כי מבחינת מדינת ישראל הוא "פייק".
תומר,
העניין של המזומן די נלחץ אל הפינה ומצטמצם.
רוב העיסקאות כיום מגובות בטרנזאקציה כספית דיגיטלית.
גם הקונה וגם המוכר מדווחים.
דיווח שקרי יתגלגל חזרה לקונה בסיבוב הבא כך שבעיקרון יש איזון אינטרסים ואפילו יכולת של הממסד לאמת את הנתונים במידה וירצו.
לדעתי המפתח הוא שוק הליסינג... המכוניות במגרשים
בדיוק נמרץ.
אפשרויות השקר וההונאה מצטמצמות למינימום, אלא אם יהיה מדובר בנוכלויות מתוחכמות של ממש.
אבל לעניות דעתי הלא-מבינה כלום, הכיוון הוא ללא ספק מיסוי של כל עיסקת רכב משומש. אל תשכחו לרגע איפה אנחנו חיים וכמה עמוקים הריקבון והנבזות של מערכות השלטון כאן. עוד ערוץ להכנסות ממיסים. וזה לא עניין של ממשלות קודמות, או הנוכחית או הבאה. זה עניין של שיטה. שיטה שרואה באזרח כספומט ומעצימה את כוחה ואת השליטה שלה בכל פיפס או צעד שהאזרח צועד או נשימה שהאזרח נושם.
זה נכון כדבר שבשגרה, אבל במקרה הזה ובזמנים האלה זה הרבה יותר רציני - בתקופה הזאת משרדי הממשלה (או מה שזה לא יהיה שם) מכינים כלים מגוונים לגבייה שתתחיל בפראות ברגע שיעבור תקציב 2021 שכרגע מנסים לדחות בכל מחיר כי אף אחד (כולל המשיח הסגול) לא רוצה את התקציב הזה ברזומה שלו - ברגע שיעבור תקציב 2021 כל הגירעון יתגלה, כל החובות יוצפו ומיסים יקפצו לשמים בכל התחומים - ארנונה דלק ביטוח נדלן רכב וזה רק עוד אחד מהכלים שמכינים כדי לגבות. זה בדרך, והסיפור כאן זה פשוט נסיון לבנות עוד כלי מיסוי למלא חזרה את הקופה שכבר חצי שנה ועד לרגע זה עדין נבזזת בעודינו כותבים כאן.
אני מבין מס ערך מוסף או מס שבח - על עליית ערך.
אבל חוץ ממקרים בודדים - הערך מופחת בין קניה למכירה. אז איך ממסים?
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
המס לא על הרווח על עצם הקנייה לדוגמה בקליפורניה אתה משלם 7.5 אחוז מהקנייה.
Sent from my H3123 using Tapatalk
לא מדויק, בארהב ,אם אתה מגיע לטרייד , שם רכב אחד לוקח שני אתה משלם את המס על ההפרש
Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk
המוסוי לא חייב להיות קשור למחיר העיסקה ובטח שזה לא יהיה על רווח.
גם ככה יש מס בשם אגרה שנתית או דלק.
מי שרוצה מיסים ימצא את המסלול היותר נח ומהיר לעומת מס על רכישת רכב.
לדעתי יש למדינה עניין שלא יהיה מס כזה מפני שכל מכירה כמעט מובילה לרכב חדש על הכביש ושם זו חתיכת חבילה